» »

Slo-Tech in Netscape

Slo-Tech in Netscape

dynamite ::

Slo-Tech izgleda malo cudno v Nescape 6. Morda tudi v starejsih verzijah... Morda vam je to ze znano, ampak vseeno vam sporocam, ker ima stran veliko obiska ( za nase razmere ) in kaksnih 15-20% uporablja Netscape. Drugace pa zame ni problem, ker imam IE, N6 in Opero.

Elemen_T ::

Če bi vsi oblikovali strani za NS...potem bi šele čudno zgledalo...IE in z njim microsoft ima (pre)velik monopol....da bi ns kaj zraven iskal...sicer pa meni tudi ta stran v NSu dela 90% isto ko IE 4.0

Lp

Tjulenj ::

elemen_t: ni nujno. moje skromno mnenje je, da je pravi web-mojster tisti, ki naredi lepo stran kompatibilno z IE in NS hkrati... da sploh ne omenjamo text-only brkljalnikov :D

Elemen_T ::

Tjulen: To je v bistbu logično da stran mora biti vidna v obeh iskalnikih...vendar pa je vseeno težko narediti stran katera bi bila vidna v obeh iskalnikih zeloo lepo in predvsem isto.
Jaz se raje osredotočim na IE...poskrbim tudi za NS, vendar le onih 15%...kolikor je približno uporabnikov NS.

lp

dynamite ::

Ce ima stran veliko obiska, potem moras poskrbeti, da se vidi lepo tudi v drugih browserjih. Jaz sem opazil, da ima Slo-Tech probleme z Netscape ravno zaradi tega, ker sedaj pipravljem testni sistem za stran, katero izdelujem in se za druge. To vkljucuje MSIE 3.0 - 5.5, NS 3.0 - 6.0, Opera 3.0 - 4.x in morda se AOL, WEBTV in Lynx, ce se bo delalo na eni strani za tujino. Saj, ne pravim, da moras testirati z vsemi moznimi browserji... dovolj je par glavnih verzij (npr. 3.0, 4.0, 5.0) in da lahko folk normalno bere stran, ne pa da se teksta sploh ne vidi, ce imas Netscape 4.x, kot je to primer na tej strani. Res, na 4.76 je tekst na prvi strani neviden. :(

Jaz ponavadi naredim vse tako, da dela lepo v IE, ker ga ima vecina in potem poizkusim narediti alternativo v drugih browserjih in/ali poskrbim vsaj za to, da stran normalno izgleda.

dynamite ::

Pravzaprav niti ne rabis vseh teh zadev. Glavni problem so CSS in starejse verzije browserjev, pa morda se kaksna malenkost okoli form in registracije. Ah, prevec kompliciram.... :D

Elemen_T ::

Samo da preverim kaj je zate lepo vidna stran v obeh browserjih...preveri mojo stran (spodnju URL naslov)

dynamite ::

Super! Stran se lepo vidi v Netscape 4.76 in v 6.0. Pravzaprav nisem opazil nobenih razlik. Pa tudi drugace se mi zdi stran pregledno in lepo narejena ter zelo uporabna.

Primoz ::

1. ta stran JE LEPO VIDNA v TEKSTOVNIH brskalnikih...
2. po statistikah te strani uporablja NS katerekoli vrste okoli 4% ljudi
3. o NSju smo se že dolgo pregovarjali... enkrat KO BOM imel čas bom popravil (ENKRAT)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Elemen_T ::

dynamite: Hvala za motivacijo8-)

whatson ::

Pozdravljeni!

humm... zakaj so le štirje odstotki uporabnikov, ki uporabljajo netscape na tej strani? zato ker je meni (in vsem drugim) kar precej slabo postalo ko sem šel na to stran z NS 4.x:).. mogoce se nekateri zaradi tega niso vec nikoli vrnili na to stran... jaz sem se:)

Tudi uporabniki Linuxa so (smo) prikrajsani za ogled te strani... (jaz sem si prav zaradi te strani moral namestiti Mozillo)...

Meni se ne zdi prav, da s tem slo-tech podpira monopilizem Micro$ofta... IE ni edini... s tem da ste ena izmed zelo obiskanih www strani v Sloveniji, bi morali pustiti tudi konkurenci IEja prosto pot...

Drugace je ta stran vec kot odlicno narejena, ampak kaka textovna verzija (vsaj novic in foruma) nebi bila odvec...whatson.xmix.net0:)

dynamite ::

1. ta stran JE LEPO VIDNA v TEKSTOVNIH brskalnikih...
2. po statistikah te strani uporablja NS katerekoli vrste okoli 4% ljudi
3. o NSju smo se že dolgo pregovarjali... enkrat KO BOM imel čas bom popravil (ENKRAT)


1. Hm... no ja, citljiva je ze, ceprav malo moti text iz leve in desne tabele, ko uporabljas LYNX. Pri W3M pa je zaradi teh tabel text presirok, tabele v forumu pa izgledajo veliko lepse kot pri LYNX-u. Samo to niti ni tako vazno, saj pri textovnih agentih ne mores pricakovati ne vem kaj.

2. Se pravi, da je to cca. 40 ljudi pa se vsi, ki ne hodijo na stran, ker ni vidna v NS 4.x. NS ima namrec svoj nacin renderiranja teksta v tabeli in pri vas je crne brave na crni podlagi. Pri obeh verzijah Netscape pa je okoli vseh grafik rob in polja za vnos so manjsa - to se da popraviti s CSS. Nekaj koristnih napotkov dobis na WebTechniques - Cross-Browser HTML Development

3. No problem. ;)

MRB0rYS ::

Ja z netskejpom je mal čudna tale stran sm mislu da je že nekaj z stranjo narobe ko sm ga zagnal pa vidu ene krice pace
b0rys

JLP ::

Ja jest tud za večino strani uporablam Mozillo (tazadne nightlije). Sam za tiste k ne zgledajo dobr pa IE. In ena takih strani je Slo-Tech.
Če upoštevaš standarde na W3C pol strani delajo dobr in v NS6 in IE.
Tko da tist k dela strani more prebrat te specifikacije za HTML 4.0, CSS1, ... pa če delaš tko k tm piše pol ni problemov.
Live long and prosper!

TESKAn ::

Dejte no folk, puste Primozu mal dihat, no!;(. Ne pozabte, da za to stran ne dobivamo nč in je torej vse narejeno z prostovoljnim delom.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Elemen_T ::

IE rula samo zaradi microsoftovega monopola...če bi imel netscape možnost bi naredil velik boljši iskalnik...

luni ::

Jah, jas pa mislim, da je Netscape imel svojo priloznost amapk jo je zaradi prevelike okornosti zapravil. Ce bi podpiral vse najnovejse standarde, tudi take ki jih uvaja Microsoft in ne bi trmaril pri nekih svojih zakolicenih arhaicnih mnenjih, bi ga z veseljem uporabljal tudi sam.
Artificial Intelligentia

JLP ::

Se strinjam, da je Netscape predolgo spal. In to se potem zgodi.

Se pa ne strinjam, da Microsoft uvaja standarde.

Standardi so napisani na W3C in NS6 podpira te standarde veliko bolje kot IE5.5.

Je pa problem takrat, ko izdelovalec strani ne pozna standardov.
Live long and prosper!

Elemen_T ::

hm. Mogoče nisem hotel povedati besede standard v prvi besedi...Ciljam ne elemente ki jih IE podpira, ns pa nikakor npr