» »

Napaka: "UNABLE TO PRINT 4F" - Brother tiskalnik

Napaka: "UNABLE TO PRINT 4F" - Brother tiskalnik

minicooper ::

Pozdravljeni,

Sredi dela je prenehal s tiskanjem Brother DCP-330C (star cca. 2 leti - kartuše so kopija, ne original Brother serija LC1000) in javil na display-u:
" Unable to Print 4F ".

Kot sem že sam ugotovil, gre za hardwarsko napako tiskalnika, a žal ne vem več naprej in prosim za pomoč.

Na Brother Support ni nič več zapisano, kot to da pokličite servis - link

A je imel kdo podobno izkušnjo, ima mogoče preveč zamašene šobe, čeprav se sam samodejno čisti, gre mogoče za kakšno tovarniško blokado zaradi neoriginalnih kartuš.
To je že tretji ali četrti komplet vseh štirih kartuš - do sedaj nikoli nobenega problema - kartuše so Fenix (uporabljam samo to vrsto kartuš in nič drugega).

Vzel sem ven vse 4 kartuše, jih vstavil nazaj v ležišče tiskalnika - izbral v meniju, kot da sem vstavil čisto nove kartuše (v bistvu so skoraj polne, saj so bile menjane pred kratkim ena za drugo) in pritisnil na čiščenje vseh 4 kartuš.

Zanimivo pri tem je to, da mi je sedaj, ko sem to naredil sploh pustil opcijo - čiščenje kartuš, saj prej ni delovala nobena tipka razen on/off niti copy brez uporabe računalnika.

Po nekaj iztiskanih straneh (kvaliteta je o.k.) se pojavi enak problem - napaka 4F.
Kaj pa sedaj?

Za odgovor se lepo zahvaljujem!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitro praznjenje kartuš

Oddelek: Pomoč in nasveti
191346 (864) joker16_7
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6423026 (15300) Spock83
»

Tiskalnik A3

7949 (783) simple
»

Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )

7220990 (17939) mat xxl
»

Kopija kartuš znamke Pelikan - EPSON

Oddelek: Pomoč in nasveti
212131 (1659) SkyEye90

Več podobnih tem