» »

Župnik za spolne napade dobil pogojno kazen

Župnik za spolne napade dobil pogojno kazen

«
1
2

solatko ::

Kaj si pa člani ST mislite o tej obsodbi pedofilije?

Bor H ::

Najprej kak link prosim, če je pa dobil le pogojno kazen je to sramota.

solatko ::

mtosev ::

zelo lepo jo je odneso.sreca zanj, za zrtve pa zalitev
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Good Guy ::

Kaj ste pa v Sloveniji pričakovali?

ste pa smešni
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Bor H ::

15 mesecev pogojne kazni za dobo pet let? kaj naj bi to pomenilo

je pa žalitev, do deset let zagrožena kazen on otipaval štiri a dobil pogojno, fino, očitno ma res dobre veze tja gor

solatko ::

To niso veze - to so politični vplivi RKC na sodstvo.
V vsakem primeru gre za posmeh žrtvam in spodbudo drugim packom, za nadaljno otipavanje naših otrok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

djordjevic ::

Nič ne slišim tule zdaj raznih apologetov, kako da je sodstvo zlizano z levico itd. ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

solatko ::

Saj tudi ne boš slišal, saj so vendar naši.

Double_J ::

Levica je zlizana s cerkvijo, zakaj pa misliš da je papež Kučanu podelil najvišje odlikovanje.
Dve šivanki...

Double_J ::



Papež Janez Pavel II. je leta 1993 podelil Milanu Kučanu naslov Viteza reda papeža Pija. Posredovalec v tej tej diplomatski potezi je bil lahko le ljubljanski nadškof Alojzij Šuštar.

Se mata rada ane?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

pingo76 ::

Ma naj ukinejo celibat tem revežem pa bo več miru. Sicer pa je res žalostno vse skupaj.

Bor H ::

Double J: vse kar je narobe s to državo je kriva levica kar je dobr pa desnica ane? to da je pa prejšnja vlada Otok pod čudnimi pogoji dala cerkvi je pa irelevantno ane?

djordjevic ::

Eh, pusti jih. Obračajo, kakor jim paše. Ko naredi levi pol kaj narobe, so za vse krivi komunisti, ko naredi 'desni pol' kaj narobe, pa so spet krivi komunisti. :))
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

Cerkev je pragmatična in se rada dobro razume predvsem z vladajočimi. Sedaj pa štej leta.
Dve šivanki...

solatko ::

RKC se z vsemi režimi razume dobro, najtejžje jim je v pravi demokraciji, kjer morajo dejansko kaj dobrega naredit za svoje ovčice, drugače pobegnejo k drugemu pastirju.
Najbolj pa jim paše sistem kot je pri nas, da so eni z RKC zlizani, drugi pa ne upajo (zaradi verske svobode) reči bobu bob.
Vera in institucija imajo toliko skupnega, kot Marxov Kapital in komunistične partije - samo osnova, na podlagi katere strižejo ovce-vernike.

Pšenični ::

"Kaj si pa člani ST mislite o tej obsodbi pedofilije?"

Mislim da bi mogu dobit vsaj ene par let. Da bi lahko v miru premišljeval o tem kaj je storil. Če mu je škoda tistih par evrov, če res ne zdrži celibata, da bi ga "osvobodila napetosti" kakšna profesionalka, pa naj gre sedet.

Zadeve ne poznam, mislim pa da bi moral iti na hladno v opomin drugim. In zato, ker je tako prav. Glede na to, da so se take piz.. precej razpasle, bo zaporna kazen v takih primerih obvezna.

Thomas ::

Jaz pa mislim, da se bo sedanja generacija vrtičkarjev že lahko pošiljala v osnovno šolo, verouku, športnim dejavnostim z eno takšno aplikacijo na mobitelu, ki bo zagnal tihi cirkus in alarm ob vsakih sumljivih okoliščinah.

Edino kar mi je žal je to, da bodo mnogi otroci pa doma brez tega. [Kar pa ni nujno.]

Kot vedno, rešitev je tehnološka, od "družboslovnega nakladanja koga vse bi bilo potrebno osveščati" - ni in ne bo nič.

Anptipedo aplikacijo na mobitel mulčkom. Al pa recimo v kakšen uhanček ali zapestnico. V tem smislu.

Ostalo ... nima perspektive.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Avenger ::

pingo, celibat je problem, ja, ampak ga je po mojem nemogoče izvzet iz RKC in hkrati obdržat strukturo, ki jo ima. Semenišča in župnišča ne bi bila smiselna, razen če bi v njih živele tudi ženske, kar pa je dokaj neverjetno.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

solatko ::

Celibat je samo eden od vzrokov, za dogajanja v RKC, veliko večji je hiearhija, ki v tej ustanovi velja, saj so nižji uradniki, popolnoma odvisni od nadrejenih, kar pa na osebah z nadpovprečno izobrazbo in slepimi sledenji cerkveni zakonodaji, povzroča ogromne frustracije, ki jih sproščajo na šibkejših - to pa so otroci in starejši ljudje (psihični pritiski, predvsem nad tistimi, ki imajo premoženje in so brez prvega dednega reda).

Enako kot pri cosa nostri.

Mercier ::

A niso pogojne sodbe mišljene kot izjema? Pravniki?

solatko ::

V primerih pedofilije in posilstev, bi morala biti obsodba brezpogojna, tako pa lahko pedofili na račun sodne prakse v bodoče, veselo nažigajo naše otroke, saj jim grozi samo pet letna pogojna kazen.
Sodniki zberite se in začnite sodit glede na težo kaznivega dejanja in ne na podlagi osebnosti, kateri sodite.

particle ::

Bravo. Jaz sem pa dobil poziv v zapor, ker 20EUR kazni nisem hotel plačati.

solatko ::

Peshkeer - ne mešaj uklonilnega zapora s sodbami za huda kazniva dejanja.
Pričakujem tudi mnenja zagovornikov RKC in njihovih simpatizerjev o pravilnosti take sodbe, predvsem pa kako mislijo poskrbeti za varnost svojih otrok. Zaradi zarivanja glave v pesek se danes tudi sliši o tisočih posiljenih in zlorabljenih otrocih s strani posvečenih osebkov, po svetu.
Sramota vseh sramot, sprenevedanja brez primere - fuj.

particle ::

Res je da moj primer nima veze s tem, vendar bi mene brez slabe vesti pobasali za tistih 20EUR v zapor, s tem da bi imela država večji strošek s tem, kot pa korist, tega prašiča pa pustijo zunaj.

V Iraku imajo lepše metode, kako opraviti s takimi.

imagodei ::

Dajte globoko dihat...

Prvič, kje so kakšne podrobnosti iz sojenja? Kaj se je župniku dokazalo? Kaj se mu je točno očitalo?

Kakšna pedofilija neki? Žrtev pove:
Ko pa je bil v kakšnem drugem stanju, na primer alkoholiziran, pa te je kar direktno prijel za zadnjico ali dojko,'' je dodala.

Ne se zafrkavat, folk... Na vas preveč pritiska Amerikanizacija. Kakšna pedofilija neki, če žrtev govori o DOJKAH? A se zavedamo, kaj je pedofilija?

Ja, vsako kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost je treba obravnavat resno. Je pa velika razlika, če župnik analno posiljuje 10 let starega dečka, ali pa če nek drug župnik "zgolj" otipava 13-14 let staro dekle po dojkah in po zadnjici.

Dejte nehat nasedat glupim medijem, ki za zviševanje svoje branosti objavljajo "škandalozne" novice. Saj nismo Američani, dejmo razmišljat s svojo glavo. Ja, res je, ni opravičila za spolne napade, po drugi strani pa SI NE SMEMO DOVOLIT vseh oblik spolnih napadov tlačit v isti koš in zahtevat za vse enake kazni.

Resno, ljudje. Vse preveč histerije je okrog tega. Zdaj se bodo začeli pojavljat še komentarji o tem, da bi bilo treba župniku odrezat jajca in mu jih zatlačit v usta. Za kaj? Zakaj takšne drakonske kazni? Zakon je dovolj jasen in v četrtem odstavku 173. člena jasno pravi:
(4) Kdor v okoliščinah iz prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena kako drugače prizadene spolno nedotakljivost osebe, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom do petih let.


"Novinar", ki v članku trdi, da je zagrožena kazen 10 let, je dejansko smet človeške rase, ker podpihuje strah, paniko in histerijo med starši ter splošno javnostjo. Rumeni mediji v izjemnem obsegu oblikujejo javno mnenje in se ne zavedajo odgovornosti, ki jo nosijo. S takšnimi objavami pozivajo k linču; javnost spodbujajo k uvedbi drakonskih kazni. S svojimi naslovi v stilu "Škandalozno!" ubijajo racionalno razmišljanje pri svojih bralcih (kot da bralci rumenih medijev že v osnovi razmišljajo).

No, kar je najbolj žalostno je to, da se oglašajo ravno tisti, ki v nekih drugih temah zmerjajo ostale z "ovcami, ki se pustijo striči". Halo? Kdo je tukaj nasedel komu?

solatko, razočaran sem.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

solatko> "V primerih pedofilije in posilstev, bi morala biti obsodba brezpogojna, tako pa lahko pedofili na račun sodne prakse v bodoče, veselo nažigajo naše otroke, saj jim grozi samo pet letna pogojna kazen.
Sodniki zberite se in začnite sodit glede na težo kaznivega dejanja in ne na podlagi osebnosti, kateri sodite."



Kaj, če se zameriš sosedu in te le-ta prijavi, da te je zalotil, kako si otipaval njegovega sina? Njegova izjava bi morala zadostovati, obsodba bi morala biti brezpogojna. Sodišče ne sme niti preverjat dejstev, niti upoštevat okoliščin. Za deset let v čuzo s tabo! Pa najmanj kemična kastracija, če ne kar taprava, z nožem - in seveda brez anastezije.
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

Thomas je izjavil:

Anptipedo aplikacijo na mobitel mulčkom. Al pa recimo v kakšen uhanček ali zapestnico. V tem smislu.

LOL. In kako boš zaznal "sumljivo dejavnost"? Predvsem pa zakaj misliš, da pedofili takšne aplikacije ne bodo znali onesposobiti?

Drugače pa je treba ločiti med neposrednim spolnim napadom oz. posilstvom in otipavanjem. Oboje je obsodbe vredno, vendar je teža prvega definitivno večja od teže drugega.
sudo poweroff

solatko ::

imagodei - Vsako otipavanje tujih otrok po intimnih delih telesa je nedopustno in kaznivo dejanje. Noben pedofil verjetno ne naskoči kar takoj, temveč si teren pripravlja in se ne ukvarja z otroci, ki jim to ni všeč.
Kaj pa takrat, ko je otroku do neke mere otipavanje všeč?
Kar se pa tiče prijav sosedov, pa ne misli, da se to ne dogaja, seveda pa je tudi lažna prijava, sploh za taka dejanja, kar pošteno draga, sploh če dodamo še zahtevek za odškodnino.

Bor H ::

imagodei: načeloma se strinjam s tabo ampak bi vseeno poslalo sodišče popolnoma drugačen signal v javnost če bi ga zaprl za en mesec in mu dal 2 mesca pogojne al pa če mu dajo 5 let pogojne in nič zapora, če ne drugega bi v zaporu župnika mal otipaval..

Limit-sky ::

Bor H je izjavil:

imagodei: načeloma se strinjam s tabo ampak bi vseeno poslalo sodišče popolnoma drugačen signal v javnost če bi ga zaprl za en mesec in mu dal 2 mesca pogojne al pa če mu dajo 5 let pogojne in nič zapora, če ne drugega bi v zaporu župnika mal otipaval..

Zakaj? A je v zaporu več homoseksualcev?

gzibret ::

Tole ne gre nikamor... Nekateri bi radi kar javni linč, po možnosti vislice, giljotino ali pa grmado. Drugi pa so kar naenkrat postali pravni strokovnjaki in bi dosodili najmanj 5 let (ne samo na ST, drugje je v bistvu še huje). Spet tretji pa že vidijo teorije zarote med komunisti in cerkvijo. Dajte no... Kako že gre ona predinova pesem: "Adijo pamet stara kurba...."

Če bi kar tako delili leta zapora, pa povejte, kdo pa se bo še upal bribližat kaki najstnici. Saj jim bo treba izogibat v radiju 200 m, da se ne bi slučajno kateri zameril, in bi ona potem laufala na policijo in te prijavila, da si jo prijel za zizo ali rit. In ata neki razvajeni najstnici ne bo pustil pri 13-tih v disko, in ona bo kar naenkrat postala žrtev spolnega napada v družini ali kaj....

Vsak primer je treba temeljito preštudirat, pregledat vse dokaze in na njihovi podlagi presodit o krivdi in izrečt kazen. Ne pa dajat kar neke pavšalne sodbe glede rezanja genitalij in 10 let tiščanja predmetov v rit v zaporih.
Vse je za neki dobr!

Bor H ::

Če je bil spoznan za krivega bi lahko šel vsaj za kak mesec sedet, to zdj zgleda kot da lahko mirno hodiš po ulici in otipavaš otroke in boš dobil itak samo pogojno kazen.
@Limit-sky: spolno sestradani moški na kupu...
(sicer je pa bil ta komentar mal cinično mišlen)

Bolj me sicer zanima odziv cerkve, a ga bojo le skrili nekam stran od otrok ali ga bodo izključili?

btree ::

Avenger je izjavil:

pingo, celibat je problem, ja, ampak ga je po mojem nemogoče izvzet iz RKC in hkrati obdržat strukturo, ki jo ima. Semenišča in župnišča ne bi bila smiselna, razen če bi v njih živele tudi ženske, kar pa je dokaj neverjetno.

mislim, da celibat ni problem, ampak se razni homoseksualni, pedofili... odločijo za takšen "poklic" v cerkvi. Velikokrat se pedofili najdejo med učitelji..., namerno izberejo takšen poklic, da imajo omogočen stik s svojimi žrtvami.

Limit-sky je izjavil:

Bor H je izjavil:

imagodei: načeloma se strinjam s tabo ampak bi vseeno poslalo sodišče popolnoma drugačen signal v javnost če bi ga zaprl za en mesec in mu dal 2 mesca pogojne al pa če mu dajo 5 let pogojne in nič zapora, če ne drugega bi v zaporu župnika mal otipaval..

Zakaj? A je v zaporu več homoseksualcev?

Ne, ampak se baje vedno spravijo na pedofile.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: btree ()

detroit ::

oh ful dobra novica že od nekdaj pogledujem za sosedovo Metko, ki bo kmalu shodila....

Glede na to da oneta bariča (al whatever je bil tist dec ženska) ne bi poglodal in ga tudi ne bi obsodoili, pa bi se moj odgovor glasil: oh ful dobra novica že od nekdaj pogledujem za sosedovo Lisko....


Ne me preveč resno jemat samo "karikaturno" orisujem našo sodno-politično sceno
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

Limit-sky ::

btree je izjavil:


Ne, ampak se baje vedno spravijo na pedofile.


Kdo? Kako?

imagodei ::

solatko> "imagodei - Vsako otipavanje tujih otrok po intimnih delih telesa je nedopustno in kaznivo dejanje."

Ja, se strinjam. Vendar pa mora kazen odražati težo kaznivega dejanja, ne pa družbenega zgražanja. Kaznivo dejanje se pa v tem primeru lahko grobo meri s psihičnimi (in fizičnimi) posledicami, ki jih utrpi otrok. Če gre "zgolj" za strah (v primerjavi s hujšimi posledicami), potem ne moremo nekoga strpat v zapor za 10 let. Če gre pa zloraba tako daleč, da se pri otroku pojavijo psihološke motnje, PTSD, fobije, (samo)destruktivno obnašanje in nasilništvo... Potem je pa zadeva zrela za najhujše obsodbe, tako moralne kot kazenske. Trdim, da se vsega ne da merit z istim vatlom. Predvsem je pa treba znati ločiti med otrokom in mladostnikom. Eno je predpubertetno bitje, drugo pa bitje v puberteti.


solatko> "Kaj pa takrat, ko je otroku do neke mere otipavanje všeč?"

Ja, res, kaj pa takrat? Ali obstaja kaznivo dejanje brez žrtve zločina?

Predlagam ti, da si kdaj pogledaš rubriko Zaupne besede v reviji Antena (www.antena.si). Niso redki primeri, ko 13, celo 12-letniki sprašujejo o nasvetih glede prvega seksa s svojimi vrstniki/vrstnicami. Kje zarišeš mejo? Če želi 13-letnica, ki je na pogled stara najmanj 16-let, biti intimna s 17-letnikom? Kaj pa z 18-letnikom? Kaj pa, če želi 13-letnik seksati z 18-letnico? Je starejši avtomatično "pedofil"?

"Pedofil" je zelo močna oznaka. Stigmatizira za celo življenje. Dajmo se zavedat, da je "pedofilija" oznaka za spolno občevanje s predpubertetnimi otroki, ne pa z mladostniki!


solatko> "Kar se pa tiče prijav sosedov, pa ne misli, da se to ne dogaja, seveda pa je tudi lažna prijava, sploh za taka dejanja, kar pošteno draga, sploh če dodamo še zahtevek za odškodnino."

Tvoja trditev je bila, da morajo sodišča pedofile brezpogojno obsodit. Kaj ti pomaga lažna prijava, če to velja? Kaj se zgodi, če se zameriš bivši partnerki, ker ji nisi plačal preživnine za otroka, pa te prijavi, da ob vikendih, ko je hčerka pri tebi, le-to zlorabljaš? Pusti zdaj lažno prijavo... Kaj bodo rekli tvoji sorodniki, sosedje, sodelavci, če se razve, da si osumljen pedofilije - ker bodo Slovenske Novice objavile: "Škandalozno: pedofilski oče zlorabljal hčerko"? Si pripravljen dati roko v ogenj, da ti bodo prijatelji stali ob strani? Četudi se kasneje izkaže, da je šlo za lažno prijavo?

Spolne zlorabe so vredne vse obsodbe - brez dvoma. Po drugi strani pa histerija zoper pedofilijo tudi. Pedofilije ni danes nič več, kot pred 50 leti, pa vendar so starši v histeričnih skrbeh za svoje otroke. Pred četrt stoletja smo bili otroci na morju in na kopališčih (ja: na kopališčih!) goli, danes cveti prodaja kopalk za 2-leti stare otroke. Lahko navedem še cel kup primerov: histerija gre enostavno predaleč, podpihujejo jih pa ravno takšne "Škandalozne" novice, ki ustvarjajo rastoč konsenz, da je treba vsakogar, ki le pomisli na otroške genitalije, kastrirati pri živem telesu.


V bistvu so pedofili krasen outlet za vse naše lastne grehe. So odličen grešni kozel, sekret na katerega se vsak lahko poserje, ne glede na to, kako posran je sam. V luči pedofilije so vsa naša nemoralna ali kriminalna dejanja zminimalizirana:
"Ja, res je, sem morilec, ampak otrok pa ne posiljujem."
"Res je, vlamljal sem v stanovanja, otrok pa nisem šlatal."
"Priznam, pretepam ženo in otroke, ampak spolno jih ne zlorabljam."
"Ljudi sem izsiljeval za denar, grozil sem jim, pretepal in lomil ude: ampak otroka se pa nikoli nisem dotaknil."
"Res, na računalniku imam cel kup ukradenih programov, piratiziram, razširjam filme, igre... Pedofil pa nisem!"

Samo poglejte v zapore. Boljše je očitno biti morilec otrok, kot posiljevalec otrok. Očitno je moralno manj sporno, če otroku vzameš življenje, kot da najstnico otipavaš po zadnjici in dojkah.

Pedofili in teroristi... Se koj boljše počutimo, ker lahko gnil paradižnik vržemo v pedofila in nam ni treba pogledat sebe v ogledalo.
- Hoc est qui sumus -

xCore ::

ne vem zakaj bi kdo sploh želel it v cerkev :P
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

Limit-sky ::

imagodei: lepo povedano.

Ampak zdaj je velika verjetnost, da boš postal fašistični zagovornik naskakovalcev otrok in mogoče, če boš imel srečo, pristal tudi med njimi.

MarkookraM ::

Tudi jaz sem malce umilil mojo jezo, ko sem izvedel kaj točno je delal. Tale pogojna je koliko toliko dobra kazen. Morda malce večji čas kdaj preteče.

Če ga sedaj spet nekdo obtoži pedofilije pa verjetno bo najebal oz. mislim, da se pogojna kazen šteje za vsak prekršek? Torej na samo na ponovitev pedofilije ampak sedaj mora biti vzoren državljan?

btree ::

Limit-sky je izjavil:

btree je izjavil:


Ne, ampak se baje vedno spravijo na pedofile.


Kdo? Kako?

ostali zaporniki, zlorabijo jih :)

MarkookraM je izjavil:

Tudi jaz sem malce umilil mojo jezo, ko sem izvedel kaj točno je delal. Tale pogojna je koliko toliko dobra kazen. Morda malce večji čas kdaj preteče.

lahko, da bi naredil kaj hujšega, pa ni imel priložnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: btree ()

imagodei ::

> "lahko, da bi naredil kaj hujšega, pa ni imel priložnosti. "

K sreči za "miselne delikte" še ne kaznujemo, ker bi bil že marsikdo v zaporu zaradi umora, ker je v jezi dejal: "Ubil ga bom."

IOW, za poskus umora dobiš nižjo kazen, kot za umor. Verjetno bi človeka ubil, ampak nisi imel priložnosti (oz. si jo zapravil).
- Hoc est qui sumus -

blackbfm ::

Pol krivde je sigurno na skrbnikih, ker silijo otroke v cerkev.

Alexius Heristalski ::

Mene pa zanima, kaj bo storila Cerkev. Menim, da bi ga morali izključiti, saj je bil pravnomočno obsojen.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

zee ::

Glede na to, da je po zadnjih skandalih v Nemciji papez izjavil, da je celibat nekaj svetega, ne gre pricakovati sprememb.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Okapi ::

Imagodei ima popolnoma prav (da si ne bo še naprej domišljal, da se vedno postavim proti njemu;-) Histerija okoli pedofilije v marsičem zelo spominja na preganjanje čarovnic pred 500 leti.

O.

btree ::

zee je izjavil:

Glede na to, da je po zadnjih skandalih v Nemciji papez izjavil, da je celibat nekaj svetega, ne gre pricakovati sprememb.

celibat je nekaj svetega, samo so ga izjemno redki zmožni živeti, v tem je problem, v ljudeh. Mislim, da bi morali dovoliti poroke duhovnikov in imeti v celibatu par menihov, ki so tega zmožni, potem se ne bi med duhovniki skrivali homoseksualci, pedofili in podobni, ki niso zmožni normalnega družinskega življenja.

djordjevic ::

zee je izjavil:

da je celibat nekaj svetega
Čeprav to niti približno ni. Je zgolj in samo izmišljotina duhovščine, ki se je začela vpeljevati nekje po 4. stoletju našega štetja, ko je cerkvena vrhuška uvidela, da premoženje duhovnikov po smrti prehaja v roke njihovih sinov, ne pa v roke duhovščine. Ergo, celibacy came.
No grave is deep enough to keep us in chains.

btree ::

Okapi je izjavil:

Imagodei ima popolnoma prav (da si ne bo še naprej domišljal, da se vedno postavim proti njemu;-) Histerija okoli pedofilije v marsičem zelo spominja na preganjanje čarovnic pred 500 leti.

O.

Pedofile je treba preganjat in visoko kaznovati, gre za eno najbolj nagnusnih dejanj. Otroci, se ne znajo sami braniti.

PaX_MaN ::

Otroci, se ne znajo sami braniti.

Neumnost. Zakaj pa so zobje? >:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nizozemski raziskovalci z virtualno deklico odkrili več tisoč spletnih pedofilov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Varnost
17946983 (40316) imagodei
»

Pedofilija- definirajmo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12527364 (17111) Oldi
»

Napadi na pravico do anonimnega komuniciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6830049 (26391) FrizzleFry
»

Vprašanje za pravnike - je legalno?

Oddelek: Loža
257224 (6348) Doman

Več podobnih tem