Forum » Mobilne tehnologije » MMS na N900
MMS na N900
matejoo ::
Sem lastnik Nokie N900, Na Simobilovem omrežju. Uradno še ne obstaja možnost pošiljanja MMS sporočil, vendar sem na netu zasledil programa faPN in fMMS, ki naj bi omogočala MMSe. Vendar je problem v nastavitvah obeh programov (Simobilovi parametri).
Če se je že kdo spopadel s tem problemom in ga tudi rešil, bi bil vesel pomoči.
HVALA
Če se je že kdo spopadel s tem problemom in ga tudi rešil, bi bil vesel pomoči.
HVALA
lukaz ::
Začuda mi že drugi zadetek na googlu z iskalnimi pogoji "simobil mms n900" najde tole stran
Začuda mi že drugi zadetek na googlu z iskalnimi pogoji "simobil mms n900" najde tole stran
uhh, očitno je to bolj nova zadeva...vseeno hvala za pomoč...
sledil sem navodilom in nastavil oba programa, a mi vseeno javlja napako 101....hmmm kaj bi še lahko bilo??
der_Alte ::
Tista navodila na wiki.maemo.org sem napisal jaz. Napako pa dobiš zato, ker tvoja internetna povezava ni nastavljena na tvoj dodaten APN. Ja, malce tečno je, ker moraš ročno prekinit trenutno internetno povezavo, vzpostavit MMS APN povezavo, poslat MMS, izklopit MMS povezavo in spet vzpostaviti običajno.
Problem je v tem, da je N900 multitasking zadeva, ki celo podpira več kot en vmesnik naenkrat (tudi VPN). Problem pa je v tem, da hostname >>mmc<< seveda ni resolvable nikjer razen interno v Simobilovem omrežju. Pa seveda, če imaš kje interni IP na WLAN povezavi, enak kot ga uporablja Simobil.... Ostali telefoni večinoma uporabljajo samo eno povezavo naenkrat in tega problema nimajo.
Zadevo bi elegantno rešil IP namespace, ki vsaki aplikaciji omogoči drugačen >>pogled<< na omrežje, pa je prišel šele v 2.6.33.
PS. Nisem pa niti preskusil, če je sploh potreben dodaten APN. Mogoče, bi bilo zadosti, da recimo izklopiš WLAN, in bi se dalo poslat MMS avtomatično, ko si povezan na >>Simobil Internet<<.
Problem je v tem, da je N900 multitasking zadeva, ki celo podpira več kot en vmesnik naenkrat (tudi VPN). Problem pa je v tem, da hostname >>mmc<< seveda ni resolvable nikjer razen interno v Simobilovem omrežju. Pa seveda, če imaš kje interni IP na WLAN povezavi, enak kot ga uporablja Simobil.... Ostali telefoni večinoma uporabljajo samo eno povezavo naenkrat in tega problema nimajo.
Zadevo bi elegantno rešil IP namespace, ki vsaki aplikaciji omogoči drugačen >>pogled<< na omrežje, pa je prišel šele v 2.6.33.
PS. Nisem pa niti preskusil, če je sploh potreben dodaten APN. Mogoče, bi bilo zadosti, da recimo izklopiš WLAN, in bi se dalo poslat MMS avtomatično, ko si povezan na >>Simobil Internet<<.
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!
Hvala za obsežno razlago, vendar.... Preko Simobil Internet ne gre pošiljat in sprejemat MMSov, prav tako ne preko WLAN povezave...
MMS povezavo pa sploh ne gre vzpostavit,...melje in melje na koncu javi napako...
bo pač potreba ša malo počakat...
hvala vseeno
MMS povezavo pa sploh ne gre vzpostavit,...melje in melje na koncu javi napako...
bo pač potreba ša malo počakat...
hvala vseeno
der_Alte ::
Sem preskusil in gre edino tako, da ustvariš nov APN z nastavitvami, kot sem jih napisal na wiki.maemo.org, ter se povežeš nanj preden želiš poslat MMS.
Na tem APN namreč dobiš privaten IP naslov 10.253.xxx.xxx, s katerih je edino dovoljen dostop do MMS strežnika čez Simobilov proxy.
Na tem APN namreč dobiš privaten IP naslov 10.253.xxx.xxx, s katerih je edino dovoljen dostop do MMS strežnika čez Simobilov proxy.
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!
En korak dalje mi je uspel..zdaj se lahko povežem na Simobil MMS Aps...ampak sprejemat in pošiljat pa še vedno ne morem MMSov. KO želim poslati MMS najprej spreminja velikost slike, potem pa javi "Error:101 Connection timed out".
Kaj IP moram sam vpisat ali se mi avtomatsko dodeli...??
Sem šel skozi vse nastavitve, in je vse tako kot bi moralo biti...očitno je samo kakšna malenkost, ki je ne opazim
Kaj IP moram sam vpisat ali se mi avtomatsko dodeli...??
Sem šel skozi vse nastavitve, in je vse tako kot bi moralo biti...očitno je samo kakšna malenkost, ki je ne opazim
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1362487 (6227) | starfotr |
» | Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 85026 (51446) | Ciklamen |
» | Galaxy Nexus MMSOddelek: Mobilne tehnologije | 2060 (2022) | BigSmoke |
» | MMS na nokia n900Oddelek: Mobilne tehnologije | 803 (734) | beban |
» | Nexus One cenzuriraOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4381 (3214) | Gregor P |