Forum » Loža » Britev - ostrenje
Britev - ostrenje
motorc ::
Pozna kdo kakšnega mojstra, ki zna pravilno nabrusit ravno britev (na sliki spodaj)? Po možnosti na relaciji Celje-Maribor (oz. v okolici).
Nekaj časa je nisem uporabljal pa je očitno izgubila na ostrini. Sem že razmišljal o tem, da bi sam poskusil, vendar sem nato po malce googlanja ugotovil, da je to že skorajda umetnost. Pa še brus bi moral nabavit.
V zadnji sili jo bom nesel kar k obrtniku, ki brusi nože - vendar sam malce skeptičen kako bo on to nabrusil glede na to, da takšna britev ni ravno pogosto pri njemu.
Se še kdo brije s tem?
Nekaj časa je nisem uporabljal pa je očitno izgubila na ostrini. Sem že razmišljal o tem, da bi sam poskusil, vendar sem nato po malce googlanja ugotovil, da je to že skorajda umetnost. Pa še brus bi moral nabavit.
V zadnji sili jo bom nesel kar k obrtniku, ki brusi nože - vendar sam malce skeptičen kako bo on to nabrusil glede na to, da takšna britev ni ravno pogosto pri njemu.
Se še kdo brije s tem?
Avenger ::
Če ne boš našel nobenga za nabrusit, odsanki semle: http://badgerandblade.com/
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Okapi ::
Takšne britve se ostrijo na usnjenem pasu.
Drugače pa v Lj. je en mojster, specializiran za brušenje skalpelov in podobnih zadev. Ampak bi rekel, da zna to še vedno nabrusit vsak brivec - menda jih je nekaj še ostalo
O.
Drugače pa v Lj. je en mojster, specializiran za brušenje skalpelov in podobnih zadev. Ampak bi rekel, da zna to še vedno nabrusit vsak brivec - menda jih je nekaj še ostalo
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
motorc ::
Usnjen pas imam, vendar naostri britev le do neke mere.
Jutri grem do lokalnega obrtnika, da vidim kako bo zrihtal. Merilo je da rezilo las prereže takoj ob stiku - brez sile, brez cufanja in trganja.
Jutri grem do lokalnega obrtnika, da vidim kako bo zrihtal. Merilo je da rezilo las prereže takoj ob stiku - brez sile, brez cufanja in trganja.
-mihaaa- ::
... ce koga zanima, ustanovljen je forum na temo britev in podobnih stvari... vljudno vabljeni ce vas to zanima :)
britev.si
lp
miha
britev.si
lp
miha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri brusni kamen za brušenje nožev? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41534 (12752) | gruntfürmich |
» | Kako skrbite za ostre nože? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14121 (11647) | BorutO |
» | S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 101369 (48822) | šernk |
» | Brušenje Straight RazorOddelek: Loža | 2524 (2045) | -mihaaa- |
» | Jeklena britevOddelek: Loža | 5527 (2896) | -mihaaa- |