» »

Napaka HTTP 403 - forbidden

Napaka HTTP 403 - forbidden

kaja_k ::

Od doma kar naenkrat ne morem na stran www.virtualtourist.com, medtem ko iz službe normalno dostopam.
Imam Windows 7, v zadnjih dneh nisem nalagala nič novega, tudi antivirus mi nič ne javlja, tako da ne vem, kaj ga muči.

Ima kdo kakšno idejo kaj storiti ?

Hvala, Kaja

Saintek ::

Probaj počistit zgodovino in piškotke v browserju

Sem že , pa nič ne pomaga. Vsi browserji blokirajo samo to stran, tudi na laptopu, ki je na istem routerju, je isto .

Zdaj sem ugotovila, da je z routerjem nekaj narobe. Če PC priklopim direkt na modem, dela brez problema, preko routerja pa blokira. Imam model Linksys WRT54GL. Ima kdo idejo kaj naredit ?

V Setup od routerja sem prišla, naprej pa ne znam.(:

Zgodovina sprememb…

• spremenila: kaja_k ()

x.sci ::

Nimas nastavljenega kakega proxija ali kaj podobnega?

Mogoco bi sicer bilo, da stran blokira ip tvojega routerja. Gres na www.whatismyip.com z routerjem in brez ter pogledas, ce sta stevilki enaki.

Keyser Soze ::

Sem opazil isti sindrom pri meni doma.

Isti router, stran je Klik NLB, OS so XPji, IP imam statičen. Nisem se sicer spuščal v diagnostiko, ker pretirano klika ne uporabljam, če je pa kaj nujnega pa že v službi poklikam, ampak sedaj ko sem videl to temo in prebral vse skupaj, se mi dozdeva, da je problem res v routerju.

Prej sem imel gor starejšo verzijo Tomato firmwarea. Pred dnevi pa sem zadevo posodobil na zadnjo verzijo. In če me spomin ne vara, od takrat naprej zadeva ne deluje.
OM, F, G!

Sem dala gor zadnji firmware, pa ni nič boljše. Sem preko routerja pingala stran, pa sem dobila normalen odgovor.
Bom probala še dat nazaj na tovarniške nastavitve in vse ponastavila, potem pa nimam več idej.
Zdaj hodim na to stran preko proxy strani fsurf.com, potem pa dela normalno.
Največji štos je pa, da mi na T2 trdijo, da imam dinamični IP, sploh ne statičnega.

Keyser Soze ::

kaja_k je izjavil:

Sem dala gor zadnji firmware, pa ni nič boljše. Sem preko routerja pingala stran, pa sem dobila normalen odgovor.
Bom probala še dat nazaj na tovarniške nastavitve in vse ponastavila, potem pa nimam več idej.
Zdaj hodim na to stran preko proxy strani fsurf.com, potem pa dela normalno.
Največji štos je pa, da mi na T2 trdijo, da imam dinamični IP, sploh ne statičnega.

Bom jaz danes malo doma pošnofal kje bi lahko bil problem. Glede na to, da govorimo o drugačnem OSu, drugem ISPju, drugi spletni strani in istem routerju... Je IMO res problem ravno v Liksysu.

Bom dal nazaj starega Tomatota, pa bomo videli če bo kaj bolje. oz. še prej probal, če meni od doma deluje tale virtualni turist.
OM, F, G!

srus ::

Če malo pobrskate po Linksisovem uporabniškem forumu na http://forums.linksysbycisco.com/linksy... boste našli opis zgornje napake. Spominjam se, da sem naletel nanjo, ko sem iskal kako odpraviti probleme ne mojem Linksisu. Ne spominjam se pa kakšen je bil opis rešitve - če je sploh bil.

Predlagam menjavo Linksisovega firmwera z dd-wrt. Delovanje bo zanesljivo boljše.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chatroulette ban

Oddelek: Loža
132150 (1745) freesty
»

Router v študentskem domu

Oddelek: Omrežja in internet
183211 (2482) johny92
»