» »

Problemi

Problemi

DeeCoy ::

No, tukaj so spet moji 3je problemi:
1. Rami na ASUSOVI plošči... imam amdjev procesor Athlon(tm) 64 3000+. Če dam noter 4 ram palčke enostavno zašteka.. dam noter 3.. dela BREZ težav.

2. Prenosnik. Acer Aspire 5520. Do sedaj vse delalo brez težav, sedaj se kar naenkrat ugasne. Zelo se je pregrel procesor. Sem dal hladilnik dol, pa sem se močno upekel na procesorju. Sicer nimam termalne paste, ampak jo do sedaj tudi ni bilo gor.. Poskušam na novo inštalirat windows xPje 64 bitne, ampak mi ne uspe, ker se vedno znova ugaša. tudi ko deletam particije in naredim novo, mi je NOČE(obstane na 0%) formatirat na dolg način(dela samo fast format). Ko se sam ugasne po nekaj časa, ga lahko prižgem, a se ugasne po 2eh sekundah.

3. Doma imam siol internet. router sinope 568. Nastavljen kot switch. Imam statični IP. Na ta router sta konstantno priključena 2 računalnika preko kabla in občasno 2-3je na wireless. Na enem osebnem računalniku imam server za igro, na katero se sedaj lahko igralci povezujejo samo prek Hamachija( nek program, ki naredi svojo povezavo in IPje. seveda narediš svoje networke in se morajo drugi vključit, zato server ni uspešen.) zato sem na siolu naročil statični IP. In takoj nastopi problem. Ko se na računalniku povežem na siol, vrže router dol in dela samo ta računalnik, ne morem se povezati z nobenim drugim. seveda prek domačega omrežja in brez siolove povezave internet popolnoma normalno dela. ampak potem ne dela server. Se pravi da bi rad, da se vsak računalnik poveže na siol in da ima vsaj ta računalnik s serverjem statični IPž

Evo, to je to.. mislim da imate dovolj dela :D
  • spremenil: DeeCoy ()

logout ::

1) AMD procesorji te generacije zelo niso marali 4 ram palčk naenkrat.

2) Slabo si očistil in sestavil prenosnik. Če boš vztrajen, boš kakšno stvar nepovratno uničil.

3) Princip statičnega IP ti ni čisto jasen. Za potrebe tvoje game-server mašine je potrebno na routerju porte forwardirati in ne siliti dodeljenega IPja nanjo.

L.p., Kloko

no, evo

1. ok, hvala, bom uporabljal 3 palčke
2. prenosnik je POPOLNOMA čist in sestavljen..( je lahko tudi v tem problem, če je kaj slabo priključeno??)
3. ne, res mi ni jasno.. če vam povem , sem star 14 let.. in sem začetnik.. zato prosim za nasvete, kako in kaj

in kako forwardati porte???
prosim za pomoč.

Zahvaljujem se za vse odgovore.

še enkrat zaprošam za pomoč!!!!!

Zgodovina sprememb…

zakaj je sploh ta forum?? nobeden več ne odgovarja..

Meizu ::

Meni so na Athlon 3000+ včasih že 3 palčke rama predstavljale problem. Random crashi in podobne stvari.

no, meni 3 palčke delajo brez problemov

st0jko ::

Ne vem zakaj si hotel statični ip, če itak igrate prek hamachija. Tam ima namreč vsak klient svoj "statičen" ip.

Če imaš statični ip, router ne sme biti nastavljen kot switch, saj potem samo en računalnik lahko dobi tisti en statičen ip. Več računalnikov v omrežju pa ne sme imeti enakega IP-ja, zato samo eden na enkrat deluje. Routerju nastavi tisti statičen IP, za ostale računalnike pa vklopi DHCP.
keks?

ravno v tem je problem, nočem več hamachija. V bistvu sem sedaj vse ugotovil in odprl neke porte, tako da je sedaj ok..

še vedno me muči prenosnik!!!

Pasto rabiš nujno!
keks?

ja, sam opečit se pa vsejen ne smem na procesorju, pa tut če je nevem ka.. usaj ne po 10 sekund laufanja

Zaganjal si računalnik brez hladilnika na procesorju? Imel si srečo da si se samo opekel in da ti ni kaj crknilo. To se pa ja v parih sekundah pregreje prek 100°C in ugasne, ali crkne če imaš smolo.

Poslušaj me in nabavi pasto ter dobro pritrdi hladilnik. Brez paste bi sicer moralo delovat(nepriporočljivo) ampak če ti ne, pomeni da sploh nimata procesor in hladilnik stika. Z drugimi besedami- ne prižigaj računalnika dokler ne urediš hlajenja.
keks?

ok, kupil bom pasto, dal gor, sicer pa ima hladilnik take šraufke s federco, ki vseskozi pritiskajo na hladilnik

solatko ::

Pasta je bila sigurno na novem računalniku, to je predvsem zato, da hladilnik in procesor nimata med seboj zračnih žepkov, ki so zelo slab prevodnik toplote. Brez hladilnika se procesor v parih sekundah segreje na mnogo več kot 100 stopinj - tudi žarečega sem že videl.

aha, se pravi pasta, in moglo bi delat?? a mi lahko da kdo nasvet, kje in kakšno pasto naj kupim. Doma sem iz Celja

Zgodovina sprememb…

Vsaka bo OK. Če hočeš najboljše pa nabavi mx2 ali mx3. Glede Celja ne vem. Sam naročujem prek neta.
keks?

ok, bom pogledal na bolhi in naročil

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372343043 (43499) ignats
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375441 (4945) BorutK-73
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

313917 (3391) NeMeTko
»

Router+mreža+ADSL

143234 (2968) |_CoBrA_|
»

Konfiguracija level one routerja (4 port)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51627 (1545) Dr X

Več podobnih tem