» »

Trda diska se ne zaženeta!

Trda diska se ne zaženeta!

winlins ::

Lep pozdrav!

Prešnji teden sem naročil dva diska WD Green 640 GB da bi si postavil raid za server po enem času sem v biosu disablal raid ker bi lahko podatke tudi izbrisal izven sistema. Problem pa nastane takrat če je računalnik izklopljen nekaj časa in ko ga vklopim diskov ne najde po reset pa diske najde. Sem pa mislil da je problem v kablih pa sem kable pošprical z kontakt sprajom pa ne pomaga. V čem je problem? Je mogoče ker so diski Green in se ob prvem zagonu ne zaženejo takoj ob reset pa so diski že v obratih in to pripomore. Kaj priporočate: Garancija?

Lp: Gregor

Karen ::

Prešvoh napajalnik?

winlins ::

Nebi reku! napajalnik je 420W not je pa navadna grafična AGP, 1 cd rom, 1 floppy, 2 diska. Sem pa opazil to če enablam raid diske vedno najde ampak je problem v tem da z nekaj kliki v raid biosu izbrisem celotne diske.

Karen ::

1. Najprej si naredi backup potrebnih podatkov, da ne boš česa izgubil.
2. Probaj se poigrati najprej z enim diskom (če ta normalno dela), potem priključi samo drugega, potem pa še oba, pol pa probaj še z raid-om.
3. Če z Raid-om ne dela potem je verjetno kakšna bios fora ali bug. Probaj update-ati firmware biosa oz. raida če ni zadnji. Drugače sem pa brez idej (tile raidi na navadnih mašinah mi niso nikoli delovali ravno zanesljivo, bi raje kaj drugega uporabil za vsak slučaj za backup).

winlins ::

Sem poskusil. Z enim diskom je isto. Če pa v biosu omogčim raid pa dela normalno, je pa problem v tem ker lahko z tremi kliki izbrisem vse podatke


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opcije glede RAID-a

Oddelek: Strojna oprema
342363 (1998) wave
»

Domači file server

Oddelek: Kaj kupiti
443821 (2629) sandi9
»

raid - nastavitev na matični

Oddelek: Pomoč in nasveti
101274 (1148) slovencl
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18414157 (9761) matrix2
»

Težava z Raidom in novim diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
91063 (923) schurda

Več podobnih tem