Forum » Omrežja in internet » SIP & VoIP težave in izzivi
SIP & VoIP težave in izzivi
slitkx ::
Pri čem imate težave, kje vidite rezerve, v čem vidite prihodnost razvoja VoIP-a ter protokola SIP?
Razpišite se. (Ampak naslovu teme primerno.)
Lp.
Razpišite se. (Ampak naslovu teme primerno.)
Lp.
- spremenil: slitkx ()
Goodwill ::
No cist vsega ne morem povedat .
Ampak ena od mocnih zadev ki se je konc leta prvic instalirala za Vodafone v Londonu je FEMTOCELL , ki ne bi bil mogoc brez SIPa. K sreci sem lahko pomagal enemu od proizvajalcev opreme pri implementaciji
TR-069 stacka ..
Gre pa za tehnologijo hisnih mobilnih access tock ..
mobilc bo kar lepo tudi interni telefon , ce ti bo operater dal se en trunk zravn .
Ampak ena od mocnih zadev ki se je konc leta prvic instalirala za Vodafone v Londonu je FEMTOCELL , ki ne bi bil mogoc brez SIPa. K sreci sem lahko pomagal enemu od proizvajalcev opreme pri implementaciji
TR-069 stacka ..
Gre pa za tehnologijo hisnih mobilnih access tock ..
mobilc bo kar lepo tudi interni telefon , ce ti bo operater dal se en trunk zravn .
slitkx ::
Mobilni telefon kot interni telefon - je mišljeno, da bi hkrati prevzel tudi vlogo stacionarnega telefona?
Sklepam da je tako , glede na to da je baza v hisi in ima SIP trunk to operaterja. Zdaj pac tako da je Vodafone sicer mobilni operater kolk je meni znano. SAmo ce oprema dopusca SIP trunov vec , kar bi bilo nesmileno , ce nebi. In podpira osnovne funkcije centralce ( interni klici med mobilci ne zapuscajo access pointa ) potem lahko kak opereter ki ponuja fiksno in mobilno telefonijo , dokaj hitro ponudi kvalitetno storitev.
Saj kot sem rekel jaz sem sodeloval na provisioningu za to opremo , tako da vseh detajlov ne poznam.
Saj kot sem rekel jaz sem sodeloval na provisioningu za to opremo , tako da vseh detajlov ne poznam.
misek ::
Očitno: http://www.agencijanet.si/motorola-v-ev...
Glede SIP-a pa tole: standard se v vseh teh letih uveljavil in je danes de facto. Uporablja se znotraj IMS, ki bo prav tako pomembna tehnologija. Bi pa zagotovo lahko preživeli brez SIP-a - imeli bi pač nekaj drugega.
Glede SIP-a pa tole: standard se v vseh teh letih uveljavil in je danes de facto. Uporablja se znotraj IMS, ki bo prav tako pomembna tehnologija. Bi pa zagotovo lahko preživeli brez SIP-a - imeli bi pač nekaj drugega.
Tilen ::
To je možno z mobilnikom že sedaj (z internetno povezavo). ISP ti sicer zaradi varnostnih razlogov ne izda sip podatkov. V kolikor ti bi jih, naložiš na telefon SIP klient, vpišeš podatke in kličeš. Glede na to, da so sedaj ze dolgo aktualni razni DATA naročniški paketi je seveda fletno imeti stacionarc in GSM številko na mobilnem telefonu.
Problem nastane z regionalnimi številkami. Nekdo na GSM v Kopru *ne sme* uporabljati številke 02*******. 059 številka je recimo OK.
Problem nastane z regionalnimi številkami. Nekdo na GSM v Kopru *ne sme* uporabljati številke 02*******. 059 številka je recimo OK.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Ja saj , WIfi pa Asterisk pa imas podobno funkcijo za domaco rabo a ne .
SAmo operaterji ..tisti ki placajo za razvoj sistemov ne vem ce bi kar podprli taksne free ideje .
Na zalost seveda , ampak zivimo v kapitalizmu , in denar bo narekoval razvoj dost prej kot COMMON SENSE.
SAmo operaterji ..tisti ki placajo za razvoj sistemov ne vem ce bi kar podprli taksne free ideje .
Na zalost seveda , ampak zivimo v kapitalizmu , in denar bo narekoval razvoj dost prej kot COMMON SENSE.
shock ::
Raje vidim napravo, ki deluje kot mini UMTS bazna postaja (femtocell) in je povezana na SIP, kot da imam SIP na mobilnem telefonu. SIP v mobilnem svetu je krasna stvar ampak le takrat ko bo IMS dejansko zaživel. Do takrat pa raje vidim alternativne rešitve kot je femtocell.
misek ::
shock, točno tako. Uporabniki nočejo razmišljati, kako kličejo in s čim. V telefon želijo vtipkati neko telefonsko številko in klicati čim ceneje. Ne želijo razmišljati v stilu: sedaj sem doma in lahko kličem preko lastnega WiFi omrežja.
Uporabniki tako ali tako , kot pravis misek .. njih ne zanima nic drugega kot da je vse preprosto.
Seveda je vedno nekaj zanesenjakov ki neko varianto nardijo malo po svoje ampak % teh je majhen.
Nakar pogledas se iz strani ponudnika takih storitev. KOntrola opreme .. pa ce gre samo za 500 takih naprav nekje , kar je zelo malo stevilo . Provisioning, nadzor, varnost etc .. tudi to je plus namenske opreme.
Ce sklepamo da ima to opremo od proizvajalca , od katerga ima se kaj druge opreme v omrezju , pa je se dodaten plus.
Seveda je vedno nekaj zanesenjakov ki neko varianto nardijo malo po svoje ampak % teh je majhen.
Nakar pogledas se iz strani ponudnika takih storitev. KOntrola opreme .. pa ce gre samo za 500 takih naprav nekje , kar je zelo malo stevilo . Provisioning, nadzor, varnost etc .. tudi to je plus namenske opreme.
Ce sklepamo da ima to opremo od proizvajalca , od katerga ima se kaj druge opreme v omrezju , pa je se dodaten plus.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 34466 (2639) | sinalko |
» | Asterisk VoIP - izkušnje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 17471 (3118) | webbacklink |
» | Območje brez mobilnega omrežja - ga je možno kako pridobiti?Oddelek: Omrežja in internet | 1599 (888) | Ales |
» | SIP trunkOddelek: Omrežja in internet | 6711 (5268) | #000000 |
» | Osebni mobilni oddajnik za cenejše klice v tujiniOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 6685 (5002) | ttzavod |