» »

DVB-T Strong SRT8100HD

DVB-T Strong SRT8100HD

Scorpia ::

Ta dvb tuner drgač lahko kupite v big bangu za 80 evrov v akciji.

Zakaj odpiram temo tega tunerja, mogoče bo marsikomu pomagal ker ima par zanimivosti in tudi uspel sem ga mal stestirat. Več ga bom lahko čez vikend.

Kar se tiče dvb tunerja očitno le ni slab, ker pri 48% signala (kvaliteta 68) avstrijce lovi brez težav. Brez kock predvaja tudi 16:9 format, kjer gre več podatkov. Hitro tudi poskenira in sortira pograme. Je pa mal moteče da rabi mal dalj časa za uklop iz stand by, kot bi ga na novo uštekal v elektriko in se na novo nalagal. Ima tudi HDMI ter ločljivost 1080i. Te povezave sicer nisem uspel stestirati zaradi starosti tv-ja. Prek scarta ni pošilja txt, ampak ima ugrajen svoj teletekst, ki si vse zapomni. Torej za lastnike starejših tv-jev, je to odlično ker si lahko hitro menjava stran.

Za marsikoga bo zanimivo, ker ta zadeva predvaja divxe prek usb, prav tako mpeg, vob itd... Na moje presenečenje je pri divx-u celo predvajal srt podnapise z šumniki. Ampak žal so bili občutno premajhni, mogoče je kje v nastavitvah za povečavo. Bom čez vikend se več ukvarjal. Filme tekoče predvaja (ima usb 2.0) rabi pa mal več časa da se naloži in začne vrtet. Slika pa je enaka kot pri mojem starem philipsu dvp 5960.

Torej tisti ki imate vikend ali nimate kabelske, je zaenkrat odličen nakup. Pa tudi firmware se nalaga preko usb.
////

Alexius Heristalski ::

Scorpia je izjavil:

Brez kock predvaja tudi 16:9 format, kjer gre več podatkov.

???
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Scorpia ::

To sem mislil na to ker je signal bil slab oziroma je močno nihal in se niti enkrat ni zataknilo pri 16:9 formatu.
////

tomko030 ::

Fletna zverinica tale strong ja.
Naj dodam še malo bonbončkov:
Prebere tudi zunanji disk (500GB) z lastnim napajanjem,
ima slideshow za slike - brez zatikanja, rabi pa čas, da vse skupaj prebere.
Vsi stučkoti, kam naj v Kranju obrnem anteno, da mi bo lovilo še avstrijske in po možnosti še hrvaške DVB-T kanale, ali je to možno tudi brez ojačevalcev?
Aja še to: podnapise lahko tudi povečaš ali pomanjšaš, slo znake pa bere samo s končnico .srt. Popravite me, če se motim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomko030 ()

k4vz0024 ::

Pa lahko tudi snema na ta 500 GB?

kmetek ::

Modri dirkač ::

Zelo podroben opis. Comshop:|
Everybody lies!

kmetek ::

Takega je dobavitelj posredoval in uradna spletna stran XORO.

podpira FAT32 in MKV, ter snemanje....več ko bo kaj znanega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Kmetek,
Tema je DVB-T Strong SRT8100HD in NE XORO. Če hočeš pisati o XORO-tu odpri novo temo. Toliko.
k4vz0024, snemanje pri Strongu ni (še) mogoče, morebiti naredijo posodobitev, ki bo omogočala snemanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomko030 ()

Slaba stran tegale Stronga je, da moraš dodatno poleg koaksialnega kabla dodati še scart, da dobiš sploh sliko na TV, ker RF povezava - koaksialni kabel iz Stronga na TV ne deluje.

[popravek: brisan del, ki se nanaša na brisano objavo. podtalje]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

polde66 ::

Kako poteka nadgradnja na Strongu.
Opcija nadgradnje je vendar pa ne vidim drugega kt preko neta ob določeni uri. li je kaka možnost tudi preko USB?

Hvala za odgovor
polde

Gogo ::

No bolj podrobno lahko preberete o Strongu tule:
http://dvb-t.apek.si/forum?read&5,2669
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
329219 (6764) 6151
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

458202 (5027) stefp
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26958286 (34998) Alexius Heristalski
»

TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnik

309541 (7905) asterix2000
»

dvb-t (mpeg4) sprejemnik - nujno

Oddelek: Kaj kupiti
143584 (2992) JamesQ

Več podobnih tem