» »

Kako legalizirat moje delo?

Kako legalizirat moje delo?

Temo vidijo: vsi
«
1
2

koder ::

Torej najprej lepo pozdravljeni. :)
Že nekaj časa delam za neko Ameriško podjetje kot programer in administrator. Vse delam od doma in pravzaprav še osebno nikoli nobenega iz te firme nisem srečal. Slučajno je pač naneslo da sem preko poznanstev dobil najprej začasno delo v php, kasneje pa tudi ogromno drugih zadev. To je zdaj že 2 leti. Firma mi lepo plačuje na paypal oz. podobne načine.(paypal so mi zdaj blokrali :( ) Za slovenske razmere in mojo srednješolsko izobrazbo je plačilo zelo dobro. Gre se za okoli 3000 € na mesec. Ker se zelo dobro razumemo pa sem razmišljal kako bi lahko tole moje delo povsem legaliziral. Star sem 22 let. Živim pri starših in nekaj časa sem tudi bil vpisan na zavodu za zaposlovanje in dobival socialno podporo :) a ker me je malo vest pekla sem se preprosto izpisal.

Torej kako zadevo legalizirat? Se je sploh mogoče uradno zaposlit v Ameriki a živim pa tukaj? Nekdo mi je pravil o ustanovitvi d.o.o oziroma s.p. Bi to bila rešitev? Kako je z davki? Je sploh mogoče vse online poslovat, brez da z naročnikom kdarkoli prideš v osebni stik? Letet v Ameriko mi ravno ni...

Tej firmi sem to omenjal in so se strinjali da treba poiskat nek pravni način. Ni mi sicer jasno kako oni mojo plačo sploh prikažejo :). Delo pri njih me veseli in kot sem rekel, plačilo je zelo zelo dobro. Takšnega v Sloveniji nikoli nebi našel.

Že v naprej vsem hvala za mnenja.

EC9 ::

Zelo cenim tvojo poštenost!

Kaj pa če bi ti odprl svoj s.p. ali d.o.o. (treba razmislit in pretehtat + in -) in ti potem oni nakazujejo na firmo kot plačilo za storitve, ti pa si potem izplačuješ plačo, plačuješ prispevke...

Če rabiš bolj natančne informacije o postopkih, mogoče poglej:

- http://mladipodjetnik.si/podjetniski-ko...

- http://www.data.si/ (neke brezplačne delavnice...)

Registracija gre elektronsko čez eVem točke in je precej preprosta. Potem pa je treba samo imeti zrihtano računovodstvo.

Blindeye ::

Pozdravljen Koder.

Najprej moraš vedeti ali imajo oni ustanovljeno podjetje (glede na to, da ti zdaj "nekako" plačujejo - kar je v Slo res malo težko prikazati). V kolikor imajo ustanovljeno podjetje je zadeva dokaj preprosta: sklenete pogodbo in je zadeva zaključena. Najlažje bi bilo preko d.o.o. ali s.p., morda pa bi šlo tudi s katero drugo obliko (tukaj sem bos, morda bo kdo drug povedal, ali je mogoče to urediti kako drugače). Lahko bi se tudi zaposlil pri njih (kolega je bil zaposlen v Avstriji, čeprav je delal v Slo), samo to prinaša potem težave z davki (dvojna obdavčitev) itd.

Glede s.p. ali d.o.o. pa se vprašaj, kaj točno želiš? Za malo več informacij poglej ta članka iz Financ:
- Izbrati s. p. ali d. o. o.?
- Dopolnitev članka: Izbrati s. p. ali d. o. o.?

Pa uspešno!

Fave ::

Jaz na tvojem mestu bi zaenkrat pustil stvar pri miru. Tak način poslovanja je zate najboljši.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

koder ::

Torej bom res moral ustanovit d.o.o. oziroma s.p. Tako kot je nebi rad pustil, ker nočem utajevat davkov, poleg tega si želim plačevat vse prispevke.
Torej če imam recimo d.o.o. kakšna je pot dalje? Kakšna bi naj bila pogodba in kaj bi pisalo v njej? Se jo da online podpisat' :)

EC9 ::

Tukaj se ti odpre kar nekaj pravnih problemov, npr:

1. po katerem pravu se bo presojala taka pogodba
2. kaj bo ena firma delala za drugo in za koliko $
3. kako je v primeru neizpolnjevanja pogodbe (te nehajo plačevat)
4. konkurenčne prepovedi
5. koliko časa traja to pogodbeno razmerje
...
tko iz glave. Vprašaj koga, ki že ima kaj takega oz. se posvetuj s kakšnim pravnikom, ki ima dejanske izkušnje s tega področja (spletni pravni svetovalci to žal še niso) - lahko ti reši precej glavobolov v prihodnosti.

Aston_11 ::

Najprej se pozanimaj pri podjetju, kako bi bilo s tem, da bi ti plačevali kot podjetju.
Nato si naredi računico, da ne boš čez nekaj časa spraševal "za koga delam", ker ti bo šlo za prispevke nekaj sto EUR, torej v tvojem primeru bi na pamet rekel, da pod 500 EUR ne bo, potem akontacija dohodnine oziroma davek na dobiček, stroške računovodje, odvajati boš moral DDV. DDV bodo plačevali USA ali boš sam od teh 3000 EUR? V tvojem primeru bi rad prikazal, da 3kEUR zelo hitro skopni. Razmisli raje v drugo smer, teh 3k pa pusti zase in ne daj polovice državi. Čeprav pa pohvale za tvoja stališča. Na tvojem mestu bi si vzel še eno leto za razmislek.

PacificBlue ::

Kaj pa da bi registriral podjetje v državi z nizkim davkom? recimo Malta?
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

ManDriver ::

PacificBlue je izjavil:

Kaj pa da bi registriral podjetje v državi z nizkim davkom? recimo Malta?

.... moraš po ZDDPO-2 kljub temu razliko (zaradi učinka različnih davčnih stopenj) pri nas obračunati in plačati. Gre zato, da si, neglede na to, kje (na svetu) registriraš firmo obdavčen kot rezident, ker je sedež dejanskega upravljanja v tvojem primeru Slovenija.
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Aha, razumem. Hvala za info.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Pyr0Beast ::

Jaz bi te samo pohvalil da si si našel tako delo. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gandalfar ::

Pac sklenes avtorsko pogodbo z njimi. Pri placilu dohodnine to oznacis kot dohodke iz tujine in primerno placas davke.

Vprasanje pa je, ce je to optimalna varianta.

Fave ::

koder je izjavil:

Torej bom res moral ustanovit d.o.o. oziroma s.p. Tako kot je nebi rad pustil, ker nočem utajevat davkov, poleg tega si želim plačevat vse prispevke.
Torej če imam recimo d.o.o. kakšna je pot dalje? Kakšna bi naj bila pogodba in kaj bi pisalo v njej? Se jo da online podpisat' :)


Prispevke si pač plačuješ sam (zdravstveno in pokojninsko).

Ne otežuj si življenja s tem. Za d.o.o. je 3 keur/mes slab priliv. Moraš imeti tudi računivodski servis.

V nebesa ali kamorkoli že hočeš boš prišel, če plačuješ davke ali pa ne.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Isotropic ::

samo vprasanje, ce ne bodo pri DURS opazili nekam velike prilive s paypala ipd. servisov, pa tudi banke v tujini posiljajo podatke o racunih sem.
btw, zakaj so ti pa PP blokirali (sklepam, da paypal sam)

koder ::

Torej zadeva je veliko bolj komplicirana kot sem sprva mislil :(

loki3000: Paypal se je kar sam odločil da nekaj ni vredu z mojim računom. Niso povedali nič pametnega razloga. Na srečo takrat nisem več imel nič denarja gor. Drugače je paypal račun bil narejen od mamime kreditne kartice. Zdaj sem naredo nov račun od prijateljeve vise.

Tukdaj zdaj dobivam precej mešane občutke. Sam bi še vedno rad imel vse pošteno, a vsi mi govorite naj kar imam tako kot je?? Da nebi kaj DURS kaj moji mami rekel?

Gandalfar: Lahko malo več poveš o avtorski pogodbi iz tujine? Kaj sploh to je?

ManDriver ::

PayPal bi verjetno moral kaj poročat DURS-u o transakcijah (prilivih iz tujine) vendar je zadevo "rešil" tako, da je ukinil račun /ena izmed verjetnih možnosti/

Če je tudi v prihodnosti tvoj vir dohodka precej verjeten (boš sklenil s parnetjem iz US pogodbo v kratkem), ti predlagam ustanovitev s.p.-ja potem pa izdajaš račune za opravljene storitve na podlagi sklenjene pogodbe.
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

Hardstyle ::

Naredi si dvojno državljanstvo. Odpri račun v ZDA, iz tistega računa si nakazuj keš na paypal ali druge račune/kartice, vsaki mesec si sam plačuj prispevke (zavarovanje,pokojnina...). Ne bodi nor pa ne razmišljaj o nekem s.p. ali d.o.o.

gogogo ::

Mogoče bi bilo dobro, da odpres neko offshore firmo z nabiralnikom nekje v evropski državi in pripadajoč bančni račun.. Potem odpres s.p. pri nas in si preko offshore izplačuješ na s.p. sredstva za minimalca + pokojnina + zz. Ostanek pa ostane na računu offshore firme, kjer lahko denar po potrebi dvigas in nalagas v kolikor izberes jurisdikcijo, kjer ni obveznega računovodstva. Vendar bi bilo vseeno pred tem pametno preštudirat zakonodajo o teh stvareh, še bolje pa najt kaksnega spec. advokata, ki ti bo svetoval. Pri 3k ne bi smel bit problem :)

LP

Gandalfar ::

3k na mesec je kul priliv za d.o.o. Racunovodstvo ga stane 50 evrov na mesec, pa svojo sobo lahko oddaja firmi in si jo knjizi v stroske. Sebe pa da na minimalca potem, ko diplomira.

Okapi ::

Stvar je čisto preprosta in prav nobenih pogodb ni treba sklepati. Odpreš d.o.o. ali s.p., potem pa modelom v ZDA vsak mesec po pošti pošlješ račun, kjer gor piše nekaj v slogu:
Vzdrževanje spletne strani za mesec xxx
yyy evrov

Oni ti denar nakažejo in to je to. Malo si moraš le preračunati, ali se ti splača biti zavezanec za DDV ali ne. To je odvisno od teh v ZDA, če si lahko DDV odbijejo ali ne.

O.

amigo_no1 ::

Pohvale avtorju da je prepričal podjetje na drugi strani luže s tem da se še v živo niso videli :).

Priporočam da ne narediš ničesar glede legalizicije dela, dokler ti bodo redno plačevali se ne sekiraj, če hočeš si plačuj za pokojnino ali kako naložbeno življensko zavarovanje (za obvezno ti sedaj najbrž plačuje občina, na dodatno zdravtveno pa center za socialno delo) , vendar ti priporočam da najdeš alternativni način za "šparanje za stara leta", pokojninski steber se bo prej ali slej podrl in takrat bo čisto vseeeno če si vanj redno plačeval ali ne.

vendar si želim plačevat vse prispevke.

http://www.razprave.com/gospodarstvo_po...
tukaj si lahko izračunaš kolike je bruto (30009 in koliko je neto...
Ne tega delat.

glede blokade Pp računa:
Paypal si daj verificirati + dvigni si limit, klikni na LIft limit, drugače je omejitev 500EUR na transakcijo oz 2300EUR na leto+ nadgradi Pp račun na Premium ali Bussines (par klikov).

Drugače ti lahko nakazujejo tudi na Alertpay ali Liberty reserve/ click2pay/ Neteller.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

cyber_killer ::

@koder
Svaka čast, da imaš tako službo. Srečno tudi naprej. Če še kaj potrebujejo za delo kot administrator / sistemc, kar povej.

SomethingEls ::

O tem ne vem kaj dosti... ...okej nič. Sem ti samo hotel čestitati, da si se odjavil od socialne pomoči in naredil nekaj produktivnega. :D

ManDriver ::

Okapi je izjavil:


Oni ti denar nakažejo in to je to. Malo si moraš le preračunati, ali se ti splača biti zavezanec za DDV ali ne. To je odvisno od teh v ZDA, če si lahko DDV odbijejo ali ne.

O.


Ne nabijaj neumnosti, da ne bo še kdo drug mislil, da je res tako. Status DDV zavezanec ali ne je odvisen od prihodkov, ki jih realiziraš v obdobju zadnjih 12 mesecev in znaša 25.000 EUR. (94. člen ZDDV-1).
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

Okapi ::

Ne nabijaj neumnosti ti. Ko se registriraš kot s.p., se lahko sam odločiš, a boš zavezanec ali ne. Obvezno to postane šele kasneje, ko/če presežeš 25.000 evrov na leto.

O.

Fave ::

ManDriver je izjavil:

Okapi je izjavil:


Oni ti denar nakažejo in to je to. Malo si moraš le preračunati, ali se ti splača biti zavezanec za DDV ali ne. To je odvisno od teh v ZDA, če si lahko DDV odbijejo ali ne.

O.


Ne nabijaj neumnosti, da ne bo še kdo drug mislil, da je res tako. Status DDV zavezanec ali ne je odvisen od prihodkov, ki jih realiziraš v obdobju zadnjih 12 mesecev in znaša 25.000 EUR. (94. člen ZDDV-1).


Ne vem če to še velja, ampak še dve leti nazaj je bilo dovolj, da si podpisal pogodbo o sodelovanju z enim podjetjem. Na pogodbi ni pomembno kakšen znesek je napisan in tudi ni zavezujoč.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

ManDriver ::

Okapi je izjavil:

Ne nabijaj neumnosti ti. Ko se registriraš kot s.p., se lahko sam odločiš, a boš zavezanec ali ne. Obvezno to postane šele kasneje, ko/če presežeš 25.000 evrov na leto.

O.


Če še nisi dojel: O načrtovani višini prihodkov v prvem letu poslovanja se odločiš ti, o kriterijih oz. PRAGU za zavezanost za DDV pa odloča zakon.
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

Okapi ::

Očitno ne znaš brati. Avtorju te teme sem svetoval, naj si preračuna, ali se mu splača biti zavezanec ali ne - ker ima na začetku pač to možnost in lahko na ta račun zasluži 20% več, vsaj v prvem letu. Kaj od tega ni res, pa veš očitno samo ti.

O.

Daedalus ::

Razmisli raje v drugo smer, teh 3k pa pusti zase in ne daj polovice državi.


Priporočam da ne narediš ničesar glede legalizicije dela, dokler ti bodo redno plačevali se ne sekiraj, če hočeš si plačuj za pokojnino ali kako naložbeno življensko zavarovanje (za obvezno ti sedaj najbrž plačuje občina, na dodatno zdravtveno pa center za socialno delo) , vendar ti priporočam da najdeš alternativni način za "šparanje za stara leta", pokojninski steber se bo prej ali slej podrl in takrat bo čisto vseeeno če si vanj redno plačeval ali ne.


Jaz ne bi ljudem na javnem forumu svetoval davčne utaje.

Sicer pa zna biti pri 3k/mesec d.o.o. boljša varijanta kot s.p. Pri s.p. gre "dobiček" v osebni dohodek pa te pol dohodnina tepe. Offshore firme in s tem povezane dejavnosti pa se začnejo pri malo bolj resnem zaslužku.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

SasoS ::

DDV je precej offtopic...račune za tujino se izdaja brez ddv (1. odstavek 29. čl. ZDDV-1), američani pa nimajo nobenega davka ki bi bil kakorkoli podoben našemu ddvju, zato si tudi nimajo kaj odbijati.
Meni se zdi "najlepša" rešitev da odpreš sp. in pošiljaš račune. Z doo boš mel samo stroške (osnovni kapital), kup papirologije (urejanje svoje zaposlitve) in zapleteno računovodstvo. Dvomim da boš toliko zmutil da boš prinesel notr razliko med sp in doo.

Ales ::

No, račune za opravljanje storitev se izdaja brez DDV samo, če si storitev dejansko opravil v tujini. Če je bila storitev opravljena v Sloveniji, pa četudi gre za naročnika iz tujine (ali je naročil storitev osebno tukaj ali na daljavo po moje ni pomembno), pa se DDV kar lepo obračuna.

Jaz bi ti svetoval, da se dogovoriš za sestanek v nekem boljšem računovodskem servisu, kjer ti bodo znali svetovati, kaj se ti najbolj splača z davčnega vidika. Poleg računovodskega servisa bi to znal tudi kak finančni svetovalec. Tudi če bi morda svetovanje plačal, je to vsekakor edina prava pot. Ne zanašaj se na kup mnenj tukaj na forumu, ker polovica teh postov ni ravno premišljenih, marsikateri je pa enostavno čisto mimo.

Če želiš kontakt moje računovodkinje mi pošlji zasebno sporočilo tukaj na forumu in ti ga rade volje posredujem.

Poleg tega bi ti svetoval, da razmišljaj dolgoročno. Služba ti je všeč, torej je potrebno pravi čas narediti kak korak, da bo postala malo bolj sigurna. To pa pomeni, da boš dejansko z naročnikom imel nek pravni odnos. Ali je to zaposlitev direktno pri njih ali neka pogodba med tabo oz. tvojim bodočim podjetjem in njimi, je pa stvar presoje.

Ampak pravi čas naredi ta korak, da bodo videli, da si resen in da ti sodelovanje pomeni nek dolgoročen cilj.

Seveda je vse odvisno od tega kaj in pri komu delaš, koliko je to dolgoročno zaradi narave dela, itd. Vsekakor pa zanje nakazovanje na x račune na paypalu verjetno zgleda bolj tako. Poleg tega tega ne boš mogel večno početi, paypal bo slej ko prej blokiral tudi ta naslednji račun.

Zeberdee ::

Glede na tvoje prihodke ti svetujem, da se preseliš v Beograd, Sarajevo, Skopje in tam odpreš firmo, denar dobivaš tja in tam tudi živiš.

S toliko denarja lahko veliko več namenjaš "razvoju" firme, kot v Sloveniji.

Yohan del Sud ::

Če z legalizacijo misliš resno legalizacijo, si dobil že kar nekaj pametnih namigov tu in še več nasvetov o polegalnih izmikih. Za popolno legalizacijo rabiš odpret firmo. S.P. Je praktično brez stroškov in hitro (par tednov, če ti gre papirologija), d.o.o., malo dražje in še bolj hitro. In pa druge oblike, ki ne vem kaj dosti o njih (d.n.o., k.d, ipd). Ampak v vsakem primeru boš plačeval prispevke (za pokojnino, zdravstvo) in davke (na dobiček) v taki ali drugačni obliki (s.p. kot obliko dohodnine, d.o.o. kot davek na dobiček) po nekih reglcih. Znesek, ki ga omenjaš je visok, tako, da boš morda prisiljem biti tudi davčni zavezanec (meja je 25000 eur bruto prihodka letno, kolikor sem gledal nazadnje), kar je velik minus, če daješ račune nezavezancem ali nestandardnim NE EU zavezancem (to pa vse firme v USA so). Tu se res odpelji do nekega stručkota in mu razloži situacijo. Verjamem, da ti bo vseeno še ostal razumen legalen znesek.
www.strancar.com

SasoS ::

Za računalniške storitve AFAIK velja da se kraj opravljanja storitev vedno šteje naročnikov sedež, tudi če sediš doma. Američani nimajo DDV, torej se ga ne plača.

civic_ ::

kot je nekdo rekel...

d.o.o. res je ustanovitveni kapital 7000+ nekej takega, ampak če prav razumem(ni nujno), lahko daš pod stroške najemnino za npr. pol hiše=ni davka, imaš službeni avto, telefon... pa seveda računovodstvo. na koncu plačuješ prispevko za minimalno plačo, ker se tako ali tako bolj splača, da sam vlagaš denar, pa čeprav v nogavico

SasoS ::

vse to (stroške) imaš tudi na sp-ju...avto se ti pa takoalitako ne splača imet na firmo če je tvoja (oz. tako majhna da sam prineseš večino prihodkov :))

Tear_DR0P ::

ne morem verjeti koliko različnih nasvetov ste dali bogemu človeku :)

a lahko da nasvet kdo ki posluje z ZDA?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

shark_nm ::

3000k na mesec zaslužiš,posluješ preko spleta pa si še nisi omislil kreditno kartico ali pa vsaj viso... jao

Daedalus ::

S.P. Je praktično brez stroškov in hitro (par tednov, če ti gre papirologija),


S.P je max tričetrt ure na točki VEM, 10 min na DURSU in do dva tedna, da ti banka odpre TRR.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Yohan del Sud ::

Ah pardonmwa. Deset let nazaj ni bilo tak enostavno. Se iskreno opravičujem za zastarele izkušnje.
www.strancar.com

Daedalus ::

Ni panike. Drugače so vsaj za s.p. registracijo res poštimali. Greš na točko VEM in te lepo "za roko" peljejo skoz postopek, razložijo podrobnosti, ipd... Po mojih izkušnjah je največji problem banka, ker si pač vzame več časa ko država, da ti poštima zadeve.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Isotropic ::

SasoS je izjavil:

vse to (stroške) imaš tudi na sp-ju...avto se ti pa takoalitako ne splača imet na firmo če je tvoja (oz. tako majhna da sam prineseš večino prihodkov :))

zakaj pa ne? ker ga ne mores v zasebne namene uporabljat (oz. moras placat)?

Vice ::

Jest programerjev ne bom nikoli zastopil. Na koncu vedno naredijo neki kontra kot veleva pamet...
Vsi iščejo kontra načine, kako čim manj davka dati državi, ta bi pa še pujska, če bi bilo treba, razbil zanjo :)

Uporabnik ::

Tista varianta s Sarajevom sploh ni slaba. Priporočam.

mainman ::

koder: jaz te ne razumem. Zakaj zaboga bi rad polovico svojega denarja podaril državi, ki nas na vsakem koraku ožema? Če je možno delaj tako dalje kot si do zdaj. Prispevke in zdravstveno si lahko plačuješ tudi tako.

Daedalus ::

Res je obžalovanja vredno, da hoče človek legalizirat svoj biznis. Al pa je obžalovanja vredno to, da eni nikakor tega ne morejo dojet?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

mainman ::

Dokler bo država nenasitna kurba tako dolgo nima smisla zadeve legalizirati.

Obžalovanja vredno, ne, zakaj pa? Obžalovanja vredno je ko mi država pri vsaki plači ukrade 40% za kar iz leta v leto dobim manj. Počasi me več doktor sploh ne bo sprejel, kljub temu, da plačujem velik denar za obvezno in potem še zraven dodatno zavarovanje. Če hočem/rabim nek pregled ali čakam v nedogled na njega ali pa plačam. To je obžalovanja vredno.

Veš kaj je še obžalovanja vredno? Vsak mesec v pokojninsko blagajno vplačam kar lep znesek. Na koncu če sploh pridem do penzije bom dobil mogoče polovico od tega. Če prej umrem, za kar je velika možnost, še tega ne.

To da hranim cigane, ki nimajo interesa se spravit delat in jih nihče ne sili. Celo življenje so na plečih davkoplačevalcev na koncu bodo pa imeli še državno pokojnino in verjetno jo bodo koristili dlje časa kot jaz, ki bom od dela prej crknil. To je obžalovanja vredno.

To, da so tajkuni z blagoslovom politike pokrali celotno Slovenijo in jo zapufali za nekaj generacij in zdaj lepo uživajo in zapravljajo svoje nakradeno premoženje, namesto, da bi jim država dala 2x2 celico na Dobu. Marsikateri delavec, ki cele dneve dela pa ne more prehraniti svoje družine.

Še polno je takega kar je obžalovanja vredno v Sloveniji.

Gandalfar ::

Prav je, da ga zeli legalizirat. Dejansko bo ceneje in z manj tezavami prisel skozi, ce bo te svoje dogovore spravil v neke formalizirane kanale. Verjetno mu bo na koncu se celo vec denarja ostalo, saj ga bo dosti lahko pisal v stroske.

Invictus ::

Mogoče bi razmislil o odprtju firme v bahrainu ali kaki drugi arabski državi.

Nizki davki (Bahrain 0% do 100.000 EUR).

LP I.

Okapi ::

Eh, ste eni tule polni "pametnih" nasvetov. Svetuj mu še, naj se preseli v Monte Carlo ali na Kajmanske otoke.

Vse, kar mora vedeti, je že izvedel. Odpre naj s.p. ali d.o.o. in začne Američanom izdajati račune. Vse drugo je nakladanje.

O.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihodki iz tujine in dohodnina (kot fizična oseba)

Oddelek: Loža
4314450 (13137) Vikking
»

Kdo lahko koristi avtorsko pogodbo?

Oddelek: Loža
257607 (6604) fosil
»

Ponujanje storitve (fizična oseba)

Oddelek: Loža
213859 (3326) SkIDiver
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5522915 (17547) K0K0

Več podobnih tem