» »

Kaj kupiti?

Kaj kupiti?

Entity ::

Pozdravljen!

Nisem ravno fan iger saj se vseh prehitro navelicam. Imam par iger za PC (Age of Empires, Caesar 3, Unreal Tournament, Worms,..) to je pa tudi vse, pa še to igram mogoce 1x mesecno. Pa vseeno ze nekaj casa razmišljam, da bi kupil eno konzolo za v dnevno, ko nimaš kaj gledati bi za tistih 30 min prav rad odigral kakšno igro. Sem razmišljal, da bi vzel PS2, saj vidim, da se na bolhi dobi rabljeno pod 100eur z parimi igrami skupaj.

Trenutno imam v dnevni še 80cm CRT televizor, v 2-3 mesecih bom kupil 50" full hd plazmo. Kako je s prikljucki, bo PS2 normalno deloval na taki plazmi? Bo grafika katastrofalna? Je velika razlika med novimi konzolami (PS2, Wii, xbox) v smislu grafike?

Pa tudi potem ko gledam PS2 na bolhi, pri enih piše "z cipom" ali "modificirana", ene so "slim", ena imajo original kontroler, druge ne... kaj naj sploh kupim? Nimam pojma o teh zadevah, najbolj pa sovrazim, ko nekaj kupim potem pa ugotovim, da rabim še ta kabel, pa tist adapter, pa tako kartico,.. :( Bi rad kupil komplet, da priklopim in zadeva dela :)

Kaj bi priporocali? Ali bolje kupiti kaj novejšega ali bi bila taka starejša verzija dovolj za moje potrebe?

TIA!
Matic

Mentalist ::

Boljše da je s čipom, saj lahko piratske igre pol dol vlečeš (pa tudi prihraniš) Za PS2 ti lahko s prve roke povem, da najboljše da kupiš čipanega, zraven kakšno igro da malo probaš, zraven pa kupi 16mb kartico za shranjevanje iger, 2 kontrolerja (da lahko s frendom igrata drug proti drugemu)

Če hočeš, ti pa jaz prodam PS2 z štirimi igrami, kontlorerjem, 16mb memory kartico.... piši na ZS.
Lool.

sejmon ::

ps2 in plazma ali lcd 50col ne gre skupaj, ne priporočam.

chuck ::

Grafika na HD TVju bo katastrofalna na PS2, tudi na Wiiju je preprosta. Priporočam Xbox 360 ali PS3.

Lonsarg ::

Osebno priporočam Xbox ja, se dobi za 200EUR, kar je tudi malo. Ali pa še kej ceneje, če ti je dosti offline igranje in pač kupiš na bolhi od nekoga banano konzolo z Live, potem se da tut za 150EUR dobit že. jest nebi sploh pomislil na nobeno drugo konzolo, če bi zdajle kupoval.

Glede ekrana sem pa tudi jaz mennja da ne Plazme, ker boš dostkrat imel isto sliko gor, kar kljub zagotovilu še zmeraj ni dobro večkrat na plazmi narest. Sej 47" LCD stane tam nekje kot 50" plazma, 3" pa res ni toliko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

IvoJan ::

edina prava izbira je xbox 360.. spile vleces dol s partisa in to je to.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Entity ::

Hvala vsem za info.
Sem bral na netu, da je PS2 neprimeren za nove televizorje ja, tako to potem odpade.

Xbox.. bannan, to potem pomeni samo to, da ne moreš v njihov streznik? Offline pa lahko normalno igraš?

Glede TVja se sicer še odlocam plazma ali lcd, samo po do zdaj prebranem, je plazma v prednosti prakticno na vseh podrocjih. Izjema je tale burn-in ja, samo baje ta nove Panasonicove nimajo vec toliko problema s tem. Niti nisem mislil na plazmo zaradi bolj ugodne cene/velikost, mi je v bistvu ze 42" cisto dovolj. Hmm, ocitno bo o tem potrebno še malo razmislit.

EDIT: Sem malo pogledal po bolhi pa vidim, da je spet kup verzij Xboxa.. :/
Elite? Arcade? Odklenjen na iXtreme 1.6? Jasper?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Entity ()

Lonsarg ::

Glede offline igranja prov sklepaš. Ta IXtreme je firmware, ki ga namestiš in ti omogoča uporabo neoriginalnih stvari. Ampak če se z tem firmwerom povežeš na Live večkrat si sigurno enkrat banan.

Glede verzij je pa razlika kolikor vem samo v velikosti diska, ne vem če je še kej drugega, mogoče kak WIFI povezlivost, zihr piše na uradni Microsoftovi strani.

Ja tiste 50" plazme so tudi meni všeč... Sam pomoje bomo vseeno pri nas LCD nabavili. Nočem PCja ali konzol na Plazmo priklaplat pač.

sejmon ::

Če hočeš, da vstaviš igro in bo delala kupi PS3.
Samo do boš moral za to konzolo igre kupovat nove ali rabljene.
Igre nove pridejo do 40EUR v tujini na spletni trgovini.
Ali pa menjavaš na bolhi.

Če hočeš igre s travnika iskat, si kupi X360.
S tem da boš mel vsaj na začetku kake probleme, da igra ne bo delovala, če ne boš
pravilno patchal ali zapisal.
Igre na xu so na DVD DL+.
Za kake podrobne info pa ti naj kdo drug pove.

No Can Do ::

sejmon je izjavil:

Če hočeš, da vstaviš igro in bo delala kupi PS3.
Samo do boš moral za to konzolo igre kupovat nove ali rabljene.
Igre nove pridejo do 40EUR v tujini na spletni trgovini.
Ali pa menjavaš na bolhi.

Če hočeš igre s travnika iskat, si kupi X360.
S tem da boš mel vsaj na začetku kake probleme, da igra ne bo delovala, če ne boš
pravilno patchal ali zapisal.
Igre na xu so na DVD DL+.
Za kake podrobne info pa ti naj kdo drug pove.


LOL a če vstaviš originalno igro v Xbox360 pa ne dela ali kako?
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

sejmon ::

Kdo je kaj original omenil, jaz pravim za kopije na xu.
Prvo se nauči brat in pol komentiraj.

St235 ::

Glede na to da govoriš o občasnem igranju igre niso spet tako velik strošek. Rabljene igre so med 10 in 20 eur, če ne kupuješ ravno najnovejših. In pri 30 minut igranja na dan zlepa ne prideš čez starejše naslove. Seveda je xbox 360 (da ne bi slučajno kupil prejšnjega modela) z čipom cenejša obcija, ker potem igre veselo snemaš na netu, kupiš dvd DL za 4 EUR in je to to. Samo v tem primeru pozabi na igranje preko spleta, demo igre in igre, ki jih za drobiž kupiš online. Jaz vem, da se online igranju nisem pripravljen odpovedat, ker je povezljivost na ps3 dodelana v nulo in jo podpira ogromno iger.

PS2 in xbox so konzole prejšnje generacije, ki nezahtevnemu uporabniku nudijo veliko za malo denarja. Samo če kupuje 50" tv to ni najboljša obcija. Velika prednost PS3 je tudi v Blueray pogonu, če imaš željo gledat filme v max kakovosti.

Drugače pa se ti splača pogledat katere igre so ekskluzivno izdane na za ps3 in xbox 360. ČE ti dogaja Uncharted in God of war potem izberi PS3, če pa smisel življeja vidiš v Halo pa xbox 360.

Entity ::

Ja, starejših generacij vidim, se mi ne splaca.
Sem malo bral razlike o PS3 in Xbox 360, pa jih v sami tehnologiji niti ni kaj prevec. Za Xbox sem bral, da je nenormalno glasen in npr. film na njem tezko pogledaš. Sicer za to sploh ne rabim, imam samostojni dvd player in xtreamer. Blu-ray mi je sicer zanimiv, samo niti ni nujen, bom sigurno scasoma kupil samostojno enoto.

Glede iger po pravici nimam pojma, mi ta imena ne pomenijo cisto nic. Pred leti so mi bile najbolj vsec kakšne strateške igre (Starcraft, Age of Empires, Ceaser,..) in pa mogoce FPS (Unreal Tournament, Duke Nukem, Quake,..)
Ko gledam naslove, stretegije niti niso najbolj priljubljene za tele konzole, bolj za PC.. :/ Ali se motim?

St235 ::

Strategije počasi prihajajo na konzole. Je pa velika omejitev v gamepadu, ki pa čni dorasel kombinaciji miške in tipkovnice v strategijah. Kar pa se tiče FPS so le te na konzolah zelo priljubljene, zahteva pa privajanje na merjenje z desno gobico kar nekaj časa. Obstajajo sicer pripomočki, ki omogočajo uporabo miške in tipkovnice samo to predstavlja dodaten strošek. Trenutno igram MAG, ki je ogromen FPS z 256 sodelujočimi. Občutek, da si delec ogromne vojne je neprecenljiv. Samo malce preveč odvisem od tega na kakšne soigralce naletiš.
Hardwersko sta PS3 in xbox svetlobna leta narazen, saj imata popolnoma drugačno strukturo. Je pa res, da je končni izgled iger tam tam. PS3 se je pokazal za zahtevnejšega kar se tiče programiranja, tako, da je bil xbox v manjši prednosti. Vendar pa so igre v zadnjih par mesecih pokazale da ima PS3 še ogromen neizkoriščen potencial (Uncharted 2, Heavy Rain, MAG). Kot omejitev xboxa se vse bolj kaže tudi velikost DVD, ker morajo prilagati več ploščkov in podobno. Recomo pri fallout 3 game of the year edition dobiš namesto dodatkov kodo, da si stvari snameš z neta. Pri PS3 pa je vse lepo na enem Blu-Ray.
Kar se tiče gledanja filmov obe konzoli odpirata streaming tako, da raba ploščkov uprašljiva. Je pa res, da je dvd pogon xbox 360 glasnejši od blu-ray PS3 slim.

Sam sem lastnik PS3 in če bi še enkrat kupoval bi se 100% odločil enako.

St235 ::

Aja, še kar se tiče samostojne ble-ray enote. Če imaš PS3, jo ne rabiš. PS3 se odlično obnese kot predvajalnik in če imaš res namen kupovati blu-ray enoto, si boš z nakupom PS3 prihranil 200EUR. Ravno tako je velika verjetnost, da boš dvd player in xtreamer dal na bolho, ker ju PS3 z lahkoto nadomesti. Edini omejitvi, ki sem jih do sedaj našel sta, da PS3 sam po sebi ne podpira .mkv, tako, da jih ne moreš predvajat neposredno z diska (razen če jih prej pretvoriš)ampak samo preko streaminga z računalnikom. Kot drugo pa je ps3 omejen na FAT32 datotečni sistem, kar pomeni da ena datoteka ne sme presegat 4gb (pri streamingu te omejitve ni).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xbox,ps2,ps3???

Oddelek: Konzole
201991 (1601) simone
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514468 (10987) PARTyZAN
»

[Xbox 360] Nasveti za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
6110314 (7678) GLAVNI
»

Za občasno igranje Playstation 2 ali Xbox 360

Oddelek: Konzole
493424 (2316) Berserker
»

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

Oddelek: Novice / Konzole
336614 (2862) fabrskd

Več podobnih tem