» »

Digitalna kamera za 150.000?

Digitalna kamera za 150.000?

wonderboy ::

Kupujem digitalno kamero za nekje okrog 150k. Mal sem si teme na forumu prebral, nekaj stvari zvedu, pa še zmer ne zadost. Tko da... kater model proporočate. Kamero bom uporabljal predvsem za snemanje na prostem (za kakšne amaterske filme in podobne traparije). Pa še to: kaj je bolš? mini DV al HDD? Do zdej sem uporabljal miniDV kamero.

Calligula ::

ZAenkrat mini DV, ker je JVCjev HDD model precej povprecen pri kvaliteti videa.
Vzami Panasonic NV-GS35.

Najvec za svoj denar pa se malo ceneje je kot si pripravljen placat. Dobra kamera v prav vseh pogledih.

wonderboy ::

Kje pa se da pri nas kupit to kamero?

boris22 ::

Jaz svetujem vsem nakup monitorjevega priročnnika za digitalne kamere.Tam ti vse piše kako in kaj.Pa tudi test 30 kamer in programov za kamere.pa še dvd s programi dobiš zraven.Drugače za 150k sit ni najboljša kamera Panasonic NV-GS35.ne bom rekel da je slaba samo za tisti denar je boljša serija od canona 800 korak više pa je serija 300.Jaz sem se odločil za model Canon DM MV-X300.V nakupi.net jo dobiš za 134 k sit.ima zelo lepo sliko dober zvok pa še pozitivnih lasnosti edini minusi so da ji primankujejo določeni priključki kateri meni itak ne rabijo(s video,dv in). Vse je odvisno od uporabnika kaj rabi zato ti svetujem da si kupi priročnik pa ti bo vse jasno.Za amaterja pa bo serija 800 čisto dovolj.cene se pa začnejo že pri 75za 800 k sit pa vse do 121k sit za 850.Aja kanonove kamere so v testih prehitele vse v svojem razredu tudi zaradi baterije ki najbi zdržala kar 2 ure za serijo 800 in 105 minut za serijo 300.

Calligula ::

No, testi revij so nekaj, a ponavadi nisem nikoli zasledil, da bi testirali mojim potrebam primerno.

Mene zanima prenosljivost (mora it v malo vecji zep (Panasonic gre, Canon je predolg), imeti mora dobro avtonomijo (Panasonic zdrzi z zaslonom in lucjo toliko , da posnames eno kasetov LP nacinu (Canon ocitno tu tudi ni slab).

Video in zvok kvaliteta sta pri PAnasonicu odlicna (ocitno tudi Canon tu ni slab), Panasonic ima luc, Canon ne (jo je sicer moc dokupiti) in za domaco rabo je kamera brez luci neuporabna. Najboj zanimivo je gledati posnete ljudi in brez luci ponoci tu ne gre.

Panasonic ima 30 kratni opticni zoom. Ima tudi microfon zoom, ki zacuda deluje in lovi le oddaljene izvore zvoka iz smeri kamor snemamo...

Ce pa cisto polastnem okusu povzamem zakaj Canon ne, ker sem sam tudi Canone gledal..

Ne gre v zep in s tem avtomatsko ostaja doma na polici medtm, ko gre moj panasonic vedno z mano v stranskem zepu klac ali jakne in 90% uporabnega videa sem posnel prav zaradi tega, ker jo imam s sabo takrat, ko najbolj steje in na zaost je takrat nebi nikoli imel s sabo, ce nebi sla v zep.

Tudi brez luci je zame kamera brez uporabne vrednosti. Saj je uzitek snemat landscape samo gledat se tega nikomur ne da potem. Vsi radi gledajo samo ljudi. Ko dobis izkusnje z snemanjem pocasi nehas snemat kar je uzitek le snemati ampak snemas predvse tisto kar je uzitek ljudem tudi gledati. Tega brez luci vsaj pri meni ni.

Ce bos snemal ljudi, prijatelje, zabave,... potem obvezno luc. Ce pa mislis snemat le redko, vnaprej predvidene dogodke kamor bos nosil torbico s kamero,.. potem pa lahko kupis tudi kamero, ki ne gre v zep. Verjemi, da bo taka kamera le doma na polici stala,, ker se ti je ne bo dalo vlacit naokoli.

globoko grlo ::

calligula, za kerga panasonica govoriš?

Calligula ::

NV GS35 in pa tudi NV-GS21 npr.. Ce mas hlace z stranskimi zepi gre notri v malo vecjega,.. je pa na zgornji meji. Manjsih za normalen denar pa zaenkrat se ni. Canon je ravno toliko vecji, da ne gre...

Se je pa treba malo navadit. Jaz mam recimo v enem zepu kamero, v nasprotnem pa dlancnik in telefon in je uravnotezeno in nemotece. Skratka naredis si tako ,da mas uravnotezeno po zepih stvari in je nemotece s sabo nosit kamero kadarkoli kam gres. Pol pa res nastajajo spontani posnetki sploh pa tudi ljudi, ki jih edko vidis...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

boris22 ::

Calliluga ma ti si siguren v to kar si napisal zgoraj.Dvomim da z serijo 300 ne moreš snemat ponoči ker bi to v reviji v testu sigurno pisalo kot minus.vem da serija 300 je imala zelo malo minusev (praktično nobenega razen pomanklivost vhodov in izhodov pri modelu 300 medtem ko jih model 330 kaj nekaj pridobi in edini minus je da nima s video priključka) medtem ko so panasoniku kar nekaj našteli. Bom malo prebrskal spet po priročniku pa bom poročal.

boris22 ::

Glede baterije je pri panasoniku 105 minutza serijo 300 120 minut medtem ko ima serija 800 135 kar je največ v svojem razredu.Glede zuma panasonikova kamere imajo boljši optični zum 24 in 30 kratni medtem ko ima serija 300 18 in 20 kratni.Slabosti panasonika slaba fotografska ločljivost (640-480) in porezana slika v načinu 16/9.Pri seriji 300 pa je tako.Kamera 300 nima s video izhoda dv in in microfonskega priključka.Za 330 in 350 pa je edini minus da nima s video izhoda.Glede nočnega snemanja za serijo 800 da ni glih najboljša je pa na ravni kamer v tistem cenovnem razredu.Za serijo 300 pa lahko rečem da za model 350 piše da je slika zelo dobra v nočnem snemanju, za modela 300 in 330 pa ne omeni nič v opisu testa.V seriji 300 bi še omenil dobro resolucijo slik glede na konkurenco (cca 1260*920)To je vse kar se spomnem od včeraj ko sem prebral teste.Je pa res da je serija 300 za malenkost daljša proti panasoniku.(za cca 2 cm,širina in višina pa sta nekje enaki.)Teža pa je nekje 100g v prid panasoniku.panasonic cca 480g proti cca 560g

wonderboy ::

Mene niti ne moti, kolk je kamera velika pa če gre v žep. Najbolj mi je pomembna kvaliteta slike. Glede priključkov je pa tko: brez DV in bi še preživel, bi blo pa fajn da bi se dal nanjo priklopit še dodaten mikrofon. Se pravi, da tukaj Canon serije 300 odpade, 330 in 350 sta pe že tolk več dražja (prek 150k)

Zgodovina sprememb…

boris22 ::

Vse je odvisno od uporabnika kaj hoče zato sem ti svetoval da kupi priročnik.mislim da pride 1200 sit.Tam vse piše kako in kaj vse kar ima veze z kamero.serija 300 od canona štarta od 134k sit naprej,330 je 150k sit 350 pa je 175k sit nekje.meni je najbolj važno da ima dv out kar itak imajo vse slike da dela vsaj z resolucijo 1024*768 pa da sta slika in zvok čimboljša in da baterija zdrži čim dlje. Pa da slika ni porezana v načinu 16/9.Kamero itak kupujem za več časa tako da rajši dam več pa imam dobro stvar.zato sem se odločil za Canon MV-X300. Če bi potreboval še kakšen vhod bi vzel 330 ali 350. Glede zuma pa je tako če rabiš več kot 20 vzemi panasonika vendar za večji zum od 20 pa že rabiš mirno roko ali stojalo. Aja serija 300 sem pozabil povedat da ima tipalo 1,33 mp medtem ko serija 800 in ponasonic pa 0,8 mp.Glede snemanja ponoči z serijo 300 ima kamera SuperNight in NightPlus način tako da ne vem zakaj bi bilo problem s snemanjem ponoči.vseeno pa se bom pozanimal kako je s tem pred nakupom.Verjetno pa sta seriji 800 in oba panasonika NV GS35 in NV-GS21 dovolj za večino amaterjev tako da brez veze kupovat dražje kamere če so nam cenejše čisto dovolj.Enkrat sem kupil digitalca sonija w7 kateri ima 7,2Mp in na koncu delam slike največ 3Mp. Pač na napakah se učimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boris22 ()

Calligula ::

Jah tko je, kvaliteta fotk na kameri meni nic ne pomeni, ker so vse porazne pri tem in jih za to niti nebi uporabljal. Vsak novejsi telefon boljse slike dela od kamer z vec megapiksli... tko da to je samo marketing.

Odloci pa e glede na svoje potrebe. Kako to, da ti velikost ni pomembna? Kaksne stvari imas namen snemat, ce ni skrivnost?

Panasonica imata oba priklop za mikrofon, ki je mislim da celo prilozen in se z dodatnim daljincem na istem kablu kot mikrofon (poleg brezzicnega daljinca, ki ga itak dobis pri vseh kamerah).

boris22 ::

Kaj se da kje preiskusit kamero preden jo kupiš kakšen big bang, merkur..online trgovine itak ne pridejo v poštev. Ali pa kje na internetu da bi se dobilo kakšen review kakšna je kvaliteta slik z digitalcem ki jih delajo kamere in kakšne odseke videa (podnevi in ponoči) da vidimo kvaliteto videa, ker nima smisla dat 170k sit če ti je dovolj kakšna kamera za 100k sit.

wonderboy ::

Calligula, snemat mam namen vse sorte, predvsem pa zunej kakšne filme. Ni mi pa lih zdej pogoj da gre kamera v žep. Jo bom pa u torbi nosu, ni problema. Kar se pa mikrofona tiče, je pa skor nuja da ma prklop za dodatnega, ker bom tko dubu mal boljši zvok, pa unga šundra od vetra nočem met notr. Kakšen priklop pa morm iskat: navadnega jacka al un "shoe" na vrhu kamere? Je kej razlike v kvaliteti?

spitMbox ::

Svoje mišljenje in vprašanje sem kar dodal v to temo...
Do sedaj sem lastnik Panasonicove kamere NV-GS 11. Kupil sem jo po obširni debati na slotechu in po prepričevanju caligule v ta nakup. Saj ne rečem da kamera ni dobra, vendar sem pred tem imel jvc grd 20 in je prejšnja kamera imalo skoraj podobno sliko (če ne boljšo) kot ta panasonic. To mislim predvsem glede ostrine slike, predvsem ko je svetloba nekoliko slabša ima ta panasonic manj ostro sliko kot pa kakšen sonyev podoben model (vem ker ga ima kolega). Vendar kamera ima dobro baterijo in je zelo kompaktna, za caligulin žep sigurno primerna. Vendar vsi ne potrebujemo kamere za v žep in za snemanje prijatlov v diskoteki ko ga žuramo. Tudi lučka na tej kameri se ne da primerjat z npr. enim dodatnim reflektorjem in akumulatorjem okrog pasa. Potrebno se je odločiti za kaj bomo kamero uporabljali. Če hočete snemat v diskaču ali na žurih je razliko kot pa če hočem snemat poroke, rojstne dneve in podobne prireditve z nekim določenim potekom. Menim, da za snemanje preprostih posnetkov na zabavi, že lahko z telefončkom ali fotoaparatom posnamemo dovolj dobre posnetke da si jih lahko ogledamo.

In sedaj:
Zanimam se za nakup minidv kamere (do 200 000). Ne bi rad presegel te cene,ker se HDV vztrajno pribljižuje. Razmišljam predvsem o panasonicovih 3 ccd kamerah vendar ne poznam nikogar ki bi jo imel, zanima me predvsem kakovost slike.
300
150
400

Mogoče kaj takega ali pa ta:
JVC grdv3000eg
vendar ni 3 cdd samo se mi zdi po specifikacijah kar dobra.

ALI TO

Kamero rabim predvsem za amatersko snemanje porok in raznih drugačnih prireditev, zato mora nujno imeti nastavek za reflektor, ker ga mislim nabavit.

Kaj menite o tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spitMbox ()

boris22 ::

Na trg sta prišle 2 novi kanon cameri mvx 450 in 460.Naj bi imele podobne specifikacije prejšnjim mvx 330 in 350 kameri le da sta kameri bolj kompaktni, lažji in cenejši. Canon mvx 450 stane 122k sit 460 pa 132. Specifikacije za mvx 450 so:
Video sistem: MiniDV
Slikovni senzor: 1.33 mio
Ločljivost statičnih posnetkov: 640 x 480, 1152 x 864
Zoom: 20x optični zoom, 800x digitalni zoom
Goriščna razdalja objektiva: 43.7 - 878mm
Svetlobna vrednost: f/1.8
Ostrenje: minimalna razdalja 10mm
Hitrost sprožilca: 1/2000s
Premer filtra: 27 mm
Program AE: 10 načinov
Fade: Auto Fade, Wipe, Corner Wipe, Jump, Flip, Puzzle, Zigzag, Beam, Tide
LCD zaslon: 2.7", 123.000 točk
Iskalo: 0.33"
Avdio sistem: PCM Digital Stereo
Pomnilniška kartica: SD
Daljinski upravljalec: WL-D85
Baterija: BP-208DG
Stabilizator slike
Način 16:9
LP (long play) način
Samosprožilec
Vhod za mikrofon
AV vhod
DV vhod
USB izhod
Tipka tiskaj
Bela LED svetilka
Izhod za slušalke: ne
S-Video vhod/izhod: ne
Bliskavica: ne
LANC: ne
Dimenzije: 57mm x 77mm x 109mm
Teža: 430g

Specifikacije za mvx 460:
Video sistem: MiniDV
Slikovni senzor: 1.33 mio
Ločljivost statičnih posnetkov: 640 x 480, 1152 x 864
Zoom: 20x optični zoom, 800x digitalni zoom
Goriščna razdalja objektiva: 43.7 - 878mm
Svetlobna vrednost: f/1.8
Ostrenje: minimalna razdalja 10mm
Hitrost sprožilca: 1/2000s
Premer filtra: 27 mm
Program AE: 10 načinov
Fade: Auto Fade, Wipe, Corner Wipe, Jump, Flip, Puzzle, Zigzag, Beam, Tide
LCD zaslon: 2.7", 123.000 točk
Iskalo: 0.33"
Avdio sistem: PCM Digital Stereo
Pomnilniška kartica: SD
Daljinski upravljalec: WL-D85
Baterija: BP-208DG
Stabilizator slike
Način 16:9
LP (long play) način
Samosprožilec
Vhod za mikrofon
AV vhod/izhod
DV vhod/izhod
USB izhod
Tipka tiskaj
Bela LED svetilka
Izhod za slušalke: Ne
S-Video vhod/izhod: Ne
Bliskavica: Ne
LANC: Ne
Dimenzije: 57mm x 77mm x 109mm
Teža: 430g

Calligula ::

No koncno so v kompaltnosti postali konkurencni ampak zdaj ze prejsnji generaciji ostalih firm.

Zdajle bo mogoce ze malo ckaal z nakupom, da Panasonic, Sony,.. vrzejo na trg kamere z hard diskom. JVCjeva je ze zunaj a je po kvaliteti videa in trajanju baterije pod povprecjem. Panasonic, Sony, Canon,.. bi znali to narediti bolje verjetno.

Skratka zdajle, ce se ne mudi prevec, bi mogoce pocakal na kak nov model z diskom.

boris22 ::

Calligula popolnoma se strinjam s tabo.Kamere s hard diskom so prihodnost samo kaj ki bo cena ob izidu zasoljena.Sigurno za 150 k sit ne boš dobil kamere istih karakteristik kot midi dv.Isto je z dvd rekorderji.Sem čakal pol leta da se bo cena spustila in na koncu sem obupal in vzel sonyja s 160 gb hard diskom.Cena v pol leta pa je ostala ista in še zdej ima isto ceno.

Calligula ::

Kaj pa vem, po mojem se bo dalo kak model iz EU narociti ze za kakih 180.000 SIT. Jaz bi, ce bi bil sedaj pred nakupom vseeno malo pocakal. Ze zato, ker so snemalne glave in mehanizmi tako kilavi in obcutljivi in najveckrat crknejo pri kamerah. Disk je manj delikaten pa se zamenjati se ga da,..

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero kamero predlagate?

Oddelek: Kaj kupiti
282773 (2185) Calligulla
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395076 (3915) Gwanaroth
»

Katero poceni videokamero?

Oddelek: Kaj kupiti
51722 (1624) aljazh
»

Katero MINI DV KAMERO

Oddelek: Kaj kupiti
352774 (1767) Mr_Globus
»

Kamera NV-GS15

Oddelek: Kaj kupiti
151178 (874) Caligula

Več podobnih tem