Forum » Šola » Pomoč v excel-u
Pomoč v excel-u
Onlyx ::
Pozdravljeni!
Ker sem nekako nevešč Excela imam eno vprašanje. Kako naj številke znotraj z rdečo označenih kvadratov delim/množim z eno in isto številko, da bodo rezultati prišli znotraj prvotnih številk. Se pravi, da bodo rezultati nadomestili tiste številke, katere sem delil/množil s tistim enim in istim številom. To je pomembno zato, ker so številke v rumenem, neoznačenem delu (tiste zunaj obeh rdečih označenih kvadratov) odraz neke funkcije vseh tistih števil, ki sem jih označil in katere želim deliti. Seveda prilagam sliko in upam, da nisem preveč zakompliciral.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Ker sem nekako nevešč Excela imam eno vprašanje. Kako naj številke znotraj z rdečo označenih kvadratov delim/množim z eno in isto številko, da bodo rezultati prišli znotraj prvotnih številk. Se pravi, da bodo rezultati nadomestili tiste številke, katere sem delil/množil s tistim enim in istim številom. To je pomembno zato, ker so številke v rumenem, neoznačenem delu (tiste zunaj obeh rdečih označenih kvadratov) odraz neke funkcije vseh tistih števil, ki sem jih označil in katere želim deliti. Seveda prilagam sliko in upam, da nisem preveč zakompliciral.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
klemenSLO ::
Če te prav razumem želiš da različne celice vedno množiš z istim številom , ki je v eni celici?
V formuli moraš celico na katero se sklicuješ fiksirat. (z dolarji - $D$1 - pomeni zakleneš kolono D, ter celico 1 v tej koloni. )
V formuli moraš celico na katero se sklicuješ fiksirat. (z dolarji - $D$1 - pomeni zakleneš kolono D, ter celico 1 v tej koloni. )
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
maia ::
Ampak hočeš da ostanejo vrednosti na istem mestu, a ne?
Evo, probaj to (nimam tu excela da bi preverla)
V eno celico napiši faktor - recimo 3. klikni Copy, potem pa označi vse celice, ki jih hočeš množit s 3. Potem pa pejt na "Paste Special" (valda "posebno lepljenje" al neki) in tam izberi možnost multiply/množenje.
To bi moral delat tako kot hočeš!
Evo, probaj to (nimam tu excela da bi preverla)
V eno celico napiši faktor - recimo 3. klikni Copy, potem pa označi vse celice, ki jih hočeš množit s 3. Potem pa pejt na "Paste Special" (valda "posebno lepljenje" al neki) in tam izberi možnost multiply/množenje.
To bi moral delat tako kot hočeš!
Onlyx ::
Super. Sem šel po metodi, ki jo je predlagala maia in je delovalo. Še enkrat hvala obema! Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7707 (7352) | arnecan1 |
» | Povprecja v ExceluOddelek: Programska oprema | 2195 (1740) | prtenjam |
» | Excel - decimalna vejicaOddelek: Programska oprema | 3937 (3701) | tempoFlow |
» | Excel in seštevanje/ od. časaOddelek: Programska oprema | 6682 (6548) | ToniT |
» | statistika (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 5519 (4856) | Thomas |