Forum » Strojna oprema » problemi s pekačem
problemi s pekačem
Pohamoz ::
Imam pečko plextor 8/4/32 pečko sem priklopil na svoj IDE kabel na drugem kablu pa mam priklopljen trdi disk in pa drugi CD. Ko hočem spečt cd na 8 kratni hitrosti(nero burner) pride do buffer underuna. Na novo sem namestil winse pred peko končam vse programe. Kaj je lahko še narobe??? Aja pod 4-kratno hitrostjo use laufa. Pri clone cd tudi javi neko napako če pa hitrost znižam na 6x dela.
- spremenil: Pohamoz ()
cekr ::
1.Vklopi DMA (verjetno imaš tu napako)
2. lahko bi nam napisal malo kakšen stroj imaš(procesor, spomin,...)
2. lahko bi nam napisal malo kakšen stroj imaš(procesor, spomin,...)
willson ::
pohamoz -> po tvoji izjvavi, se mi zdi da mas "presvoh" komp, vse skupaj (disk, plata, rami, proc...) ti ne zmore 1,2MB/s(8x peka), zato sledece uprasanje: ALI TI JE KDAJ DELAL NA 8x
ok bom probalsam zdle ne morem povedat da dela ker sem pri matki v službi stari kera hitrostn interneta aja sej res torej
AMD tanderbrd ;) 1000Mhz
128 MB ram
30 GB disk (seagate)
ena plata od via :)
ena mrežna :>
win 98Se
Win XP prof.
AMD tanderbrd ;) 1000Mhz
128 MB ram
30 GB disk (seagate)
ena plata od via :)
ena mrežna :>
win 98Se
Win XP prof.
pod winXP bi ti moru delat (mam sicr mal bolso masino pa dela vse normalno 8x)...
- zdej pa povej a to pecs iz CD-ja na CD (on the fly) pol je
cist mozn da ti ne dela (je odvisn od CD enote kolk je
zmozna hitr brt)
- probi zapect en image z diska na CD, pa bos vidu, ce ti to
ne dela pol poglej nastavitve glede DMA-ja...
- pa a je ta pekac nov oz. rabljen
- zdej pa povej a to pecs iz CD-ja na CD (on the fly) pol je
cist mozn da ti ne dela (je odvisn od CD enote kolk je
zmozna hitr brt)
- probi zapect en image z diska na CD, pa bos vidu, ce ti to
ne dela pol poglej nastavitve glede DMA-ja...
- pa a je ta pekac nov oz. rabljen
hm willson če na moji konfiguraciji ne dela 8x kakšnen komp bi potem rabo za 24x ;) vem pa da moj disk ni med najhitrejšimi.
ne ne pečem on the fly ker nima burn proofa :) delam image fajle vedno tudi zato ker več kopij delam ponavad... pekač je sicer rabljen samo mislim da problem ni v pekaču(drugače tud pri 4x nebi delal)
z leti stvar mal zastara, tko da glih nebi dal roke v ogenj - da je pekac brezhiben!
prej si reku da mas ugasnene vse programe, kva pa ksne programce (k se ti skrijejo v tray icon) oz. ksn program ala ZoneAlarm..., pol mas "ohranjevalnik zaslona" ugasn'n, enako za standby pa vse ostale power nastavite - to vse OFF?
no ce prov vem majo vsi te pekaci burnproof tech. pa mislm da majo tud vec predpomnilnika - tko da ni treba met glih full hude masine
(tm nek = disk ATA100, amd1800xp, 256 oz. 512 rama)
prej si reku da mas ugasnene vse programe, kva pa ksne programce (k se ti skrijejo v tray icon) oz. ksn program ala ZoneAlarm..., pol mas "ohranjevalnik zaslona" ugasn'n, enako za standby pa vse ostale power nastavite - to vse OFF?
no ce prov vem majo vsi te pekaci burnproof tech. pa mislm da majo tud vec predpomnilnika - tko da ni treba met glih full hude masine
(tm nek = disk ATA100, amd1800xp, 256 oz. 512 rama)
ej nimam ker sem ponvono namestial winse prow zarad tega. Potem sem dal gor samo nerota(ne demo) in pa gonilnike. In ni delal. obupan sem
vklopu sm dma zdj dela tnx toda sedaj pekač dela (pre)hitro. piše da je hitrost snemanja 8x v povprečju pa snema z 10x hitrostjo :> ne wem zakaj sicer pa mi je vseeno še bolje. torej hvala za pomoč aja zanima me a je fajn da tud pr disku uklopm DMA(seagete 30gb)???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pohamoz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102886 (27395) | nuclear |
» | Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 21215 (12731) | svejk |
» | V kolikšnem času vam posname poln 700MB CD? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5070 (4179) | Lime |
» | buffer underburnOddelek: Pomoč in nasveti | 1342 (1094) | milosm |
» | CD-RW Plextor problemOddelek: Strojna oprema | 1471 (1232) | dynamite |