» »

CD-RW Plextor problem

CD-RW Plextor problem

Hojne ::

Mam Plextor-ja 121032 EIDE varianto, pa mam mal problemov. Ta pekač ne zna pečt z 12x. Sm mal testiru pa mi je CD Copy delu zlo dolg cajta. V Nerotu je cel cajt zabeležu kot 13 minut za 700Mb kar preračunano znese mal več kot 6x. V WinOn-u pa je napisu da bo peku 7min sam, če bi ga štopu bi blo zihr več, ker sm gledu cajt k se odšteva in sploh ni realen. Sekunde se kr za mal ustavljajo.

Če kdo ve kaj bi bil problem bi lepo prosu za pomoč.

miranpozar ::

Vklopi DMA za diske, CDROM in CDRW.
Defragmentiraj disk.
V programu za snemanje nastavi snemanje na 12x.
"on-the-fly" kopiranje ti ne bo pokazalo prave zmožnosti, ker je možno da CDROM ne uspe dovolj hitro brati podatke (program za snemanje zahteva vsaj 2x hitrost od hitrosti pisanja).

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Hojne ::

A se na Win2000 da vklopit DMA???

Jst misl da je to zato, ker je EIDE pa sam 2Mb bufferja ma, sm glih zraven testiru 12,4,32 SCSI model in ta peče tok cajta k napiše da bo, pa še to buffer pri SCSI-ju skoz na 99%, pri EIDE pa na začetku začne padat do nule, pol se pa BURNProof vklop in začne pridobivat na skupnem cajtu.
Pa v Nerotu se prov lepo vid k sm dal pred snemanjem naj stestira read speed in je skoz kazu med 16 in 16.5x, kar je dost za peko pri 12x (on the fly se razume).

Moj zaključek je ta, da sem se mal zajebu, k sm EIDE kupu, zato ker tistih 12x na škatli je čist lažnih. Upam, da pri 16-tki, ki bo mel 4Mb bufferja ne bo isto sranje.;(

sleby ::

Zajebu zakaj ? Jest mam tocno tak pekac [ Plextor 12/10/32A EIDE ] in tistih 12x ni kvazi, ker cdje pece povprecno 7 min.

MitjaM. ::

Za DMA vklopit v win2000:
my computer -> (desna tipka na miski) properties -> hardware -> device manager
Potem najdi IDE/ATAPI controllers, dvoklik na primary al pa secundary IDE channel (odvisno na kateremu mas disk)
-> advanced settings -> pod transfer mode nastimaj DMA if avaible
Device 0 -> master
Device 1 -> slave


OrlyTM ::

Tut jest mam točno tak pekač in čas peke polnega cd-ja se mi navadno ustavi malo pred 7 min ... tko da definitivno tista 12x ni kvazi ... je pa tut pomembno kakšne cd-je uporabljaš ... če maš kr neki noname zna bit to problem ... pa še neki ... k sm mel jest pekač priklopljen na svoj kabel, se je čas peke podaljšal, ko pa sem zopet priklopil oba na isti kabel, pa dela B.P. .... Ta pekač je res vreden svoje cene ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Lucio ::

OrlyTM: z vezavo obeh CD-romov na isti IDE kabel, bi se mogel prenos upočasnit, ne pa pohitrit.

Res čudna stvar.

OrlyTM ::

To sm tut jest mislu, zato sm pa vezov vsakega na svoj kabel .. .toda praksa pokaže drugače ... pojma nimam zakaj ampak tko je ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Lith ::

Ok Hojne, a ti mogoce not rines CD-R medije ki imajo oznaceno 8x hitrost al kaj (DMA zdaj ze znas vkljucit, pa se prave medije nabavi), seveda pa buffer in ostalo pada in vkljucuje Burn-proof zarad DMA in ostalega Win sodra (defragmentacija, opravila med snemanjem CD...) IDE pa SCSI je pa ravno zarad tega taka razlika, ker zna SCSI hkrati brat/pisat, ne pa IDE k caka na CD da se spomne zapisat, pol pa IRQ sprosti in disk spet mal podatkov prebere (zato pa sta dva IDE kabla/kanala, pravijo pa da nastimaj hardver na:
- disk PRIMARY MASTERA, jasno da dvigne sistem ~ ceprav he, he ni nujno
- DVD dej kr zraven na SLAVE
- CD-R/W, SECONDARY MASTER~ ceprav he, he ni nujno
- cd-rom pa SLAVE tam cist na koncu ko se vse neha

Ostane ti torej zongliranje s prikljucki in mediji...
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Hojne ::

Pečem na Silver Digit CD-je na katerih piše 12x, mam pa tut Philipse Multi Purpose 12x tko, da ni problem v tem. Zdej mi v Win98 dela v redu (5-6min:D), mogu sm jt iz WinOn-a 3.8 nazaj na 3.7:|, zdej morm pa pogruntat sam še to, zakaj mi ne dela dost hitr v 2000-kah. Drugač ste mi pa kr dobr pomagal.

Slava tistim8-)

benzoo ::

Zivjo,

tudi jaz imam plextorja 12/10/32A, ki sicer pece vredu ampak nekako noce "prebavit" odkljukane opcije DMA v system/properties.
Ce opcijo vklopim ta ostane vklopljena tudi po rebootu, samo drajva ni vec (viden je samo v control panel/system v my computer pa ne). tezava z dma je tudi pri pioneerjevem dvdju, ki po rebootu zgubi kljukico za DMA. Obe napravi po specifikacija podpirata DMA.
Ali je tu tezava v via driverjih? uporabljam 4.25. ali gre za kaj drugega?

sm cist brez idej ;(
vsi hinti dobrodosli.

TTine ::

Apropo, Plextor 16/10/40a torej 16-kratnik bo prav tako imel 2 MB cache-ja... Meni dela vse ok, tud DMA prebavlja, res pa je, da majo ti pogoni vcasih probleme na Via cipovjih. Poskusite 3in1 oz 4in1 gonilnike za plato verzija vsaj 4.26, zame je delovalo....
Buffer je tud na IDE skoz na "ful", res pa je, da mam povprecen diskovni prenos 96 MB/sek in dostop 7ms (ja, RAID 0 je...)
LP vsem
Tine.

sleby ::

Ugh, zdej mam pa jest probleme .. k pridem v winse mi javjo ASPI error .. kao da cdrja ni, ceprav je povsod viden .. potem resetiram in je ista stvar .. edino vcasih se spomni da dela. 2 dni nazaj sem upgradal fireware na 1.07 pa zadnje ASPI driverje instaliru in od takrat ne dela vec tko k bi mogl .. se komu sanja v cem je problem ?

sleby ::

E, sm ze upedenu .. sam 'updatu' sm firmware na staro verzijo [ 1.05 ] in dela ..

TheHijacker ::

Jest mam tud problem s Pextorjem... Nero mi jav po približno 12% SCSI/IDE error. Potem mi nero zmrzne CD-ja ne morem dat ven tko da morem resetirat. Sem probu na vse možne kanale povezat pa mi vedno to jav. Kakšna rešitev?

Hijacker

dynamite ::

>program za snemanje zahteva vsaj 2x hitrost od hitrosti pisanja

Ni res, tudi ista hitrost branja kot pisanja je popolnoma dovolj. Seveda mora biti branje brez kaksnih vecjih zastojev in program mora to dovoliti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PlextorWriter 12/10/32 SCSI ali 24/10/40 IDE ?!?

Oddelek: Kaj kupiti
391290 (934) AngelOfDeath
»

Čudna težava pri peki ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161146 (927) Han
»

snemanje cdjev on-the-fly

Oddelek: Pomoč in nasveti
91203 (1043) Han
»

Plextor 12/10/32A

Oddelek: Pomoč in nasveti
101449 (1267) Han
»

Priklop pečice

Oddelek: Strojna oprema
132295 (2170) Loki

Več podobnih tem