» »

Windows 7 - display driver AMD driver stopped...

Windows 7 - display driver AMD driver stopped...

SLOTedy ::

Pred 1 tednom sem kupil nov računalnik. Imam Intel I5 750, DDR3 4GB, sapphire Radeon HD 5750, matična plošča gigabite GA-P55a-UD3 P55
Ko sem naložil os windows 7 mi je začelo navljati tole: Display driver AMD driver stopped responding and hes successfully recovered
Kazalec miške se mi včasih malo poveča in nato spet zmanjša, včasih pa se mi pojavi tudi čren zaslon in mi zmrzne in ga moram resetirati.
Prosim za kakšno rešitev ! Hvala

Nwanko ::

Posodobi si gonilnike,28.1. so bili izdani novi. Mene se je to tudi dogajalo.

SLOTedy ::

Gonilnike sem si že dal nove in se težave še vedno pojavljajo. Bral sem na forumih da bi bilo ptorebno posodobit BIOSE vendar to nebom delal :)
HotFix drivers sem tudi dal gor in je isto. Ko delam na računalniku se čez čas pojavi večja miška. Tako da nevem kaj bi lahko bilo narbe. Če kdo pozna rešitev naj prosim sporoči.

moowy123 ::

Kater bios imaš na osnovni plošči ?

SLOTedy ::

Hmm verzija BIOS: F2

moowy123 ::

To boš pa moral upgrejdat. Že zato ker so na starem biosu bili problemi z ati grafičnimi. Jaz imam bios F4 ( ista plata ) in mi vse deluje lepo ( radeon 4670 ) in nobenih težav. Če uporabljaš zadnje driverje naloži še vsaj F4 bios gor. Pa ko bom flashal potem še nastavi max frekvenco procesorja nazaj na 20x množilnik ( ker privzeto ga da na max 15 ) in potem ti bo spet vse lepo delalo ( speedstep do max frekvence ).

SLOTedy ::

Uf ko bi vsaj znal flashat :) Pa mal sem bral na forumih da ni glih varno, se lahak kej pokvari :) Kaj druge varijante pa ni ?

moowy123 ::

Flashanje ni tako težavno. Snemi si bios, pripravi usb ključ in veselo na delo. Včeraj je uporabnik M-XXXX ( morda kak X preveč :D ) postal gor ta link na oc-lab stran kjer je točen vodič za pripravo usb ključka.

SLOTedy ::

Aha super to je pol celoten postopek ? Super hvala...kaj pa se npr. sedaj če ne posodobim osnovne plošče kaj je lahko narobe ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SLOTedy ()

moowy123 ::

Lahko so driverji od grafične.

Ravno to: "Kazalec miške se mi včasih malo poveča in nato spet zmanjša" pa kaže na problem ki se ga odpravi z novejšim biosom.

Vsaj tako so na tujih forumih razpravljali. Jaz sem matično že dobil z F4 biosom in težav z grafično nisem nikoli imel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: moowy123 ()

jan01 ::

POZABI na navodila od moowy123 za flashanje. Ne rabiš delat nobenih boot usb ključev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 PREPROSTA načina flashanja
- ENOSTAVNO flashaš lahko iz windowsa s gigabytovim programom @bios
ali pa
-skopiraš bios na usb ključ(prej odpakiraj/zaženi tisti exe, da ven dobiš bios file). Med zagom računalnika pritisneš end (podobno kot pritisneš del za vstop v bios), da sezažene qflash(lahko greš tudi v bios in ga tam zaženeš)

SLOTedy ::

Dobro to je sedaj OK. V navodilih piše da morem izklopiti Hyper Threading technology v BIOS-ih vendar jaz ne najdem te funkcije v biosih. Imam plato gigabyte ga-p55a-ud3
če ima kdo kakšno idejo kako se lahko to izklopi?

jan01 ::

Ne rabiš, saj tvoj procesor ne podpira...

mediumwell ::

Jaz imam tudi to težavo, ista matična kartico mam pa HD5850. Biosi so na verziji F5.

Zgodovina sprememb…

mediumwell ::

Sm probal flashat bios na F6 za vsak slučaj, pa je še zmerej ta težava. Računalnik je pa star 3 dni.

Jankolovski ::

Prvo si preberte po raznih forumih katera verzija biosa je najbolša za vašo matično in windows 7 in si naložte tega, men je blue screen metal vn pa resetiral se mi je komp pa šteknlo mi je, ko sm pa flashal bios ni bil najnovejši (ker sm si prebral da so bile težave pri najnovejšem sem naložil enega prej ki so ga hvalili) zdaj vse deluje kot mora super hitro brez težav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bios update

Oddelek: Pomoč in nasveti
9906 (582) Duhec
»

Sistem zmrzuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514669 (3934) karjolca
»

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Oddelek: Novice / Nova vsebina
254123 (3778) MrStein
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
274362 (4165) jackorsen88
»

verzija biosa

Oddelek: Navijanje
111226 (1137) pavka

Več podobnih tem