Sprememba velikosti sektorjev
vir: engadgetNovice » Diski » 4k advanced format postaja standard
Pentium ::
fora je v tem, da ima disk "hard sektorje", ki so ustvarjeni pri low level formatiranju v tovarni. do zdaj so bili veliki 512 B, nov format pa bo te sektorje povečal na 4 KB. NTFS pa je glede na te sektorje visokonivojski datotečni sistem. pri tem pa je 4 K velikost sektorja najmanjša dodelitvena velikost pri večini particij. je pa lahko ta velikost NTFS sektorja tudi 512 B ali pa 64 KB.
SasoS ::
Jaz sem imel težavo na linuxu, čeprav naj ne bi bilo problemov. Diski so bili neverjetno počasni...potem ko sem ugotovil da so advanced format, sem ponovno sparticioniral na 4K aligement. Rezultat - 4x hitreje. Saj drugače ni težav, NTFS in ext3 imata obadva 4K block, potrebno je samo zagotoviti da se particija začne na 4K meji...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prihajajo poceni SSD diski (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 20659 (8073) | element |
» | Kingston si želi del JMicronaOddelek: Novice / Diski | 3663 (3105) | PrimozR |
» | 3 TB diski za vogalomOddelek: Novice / Diski | 9577 (8580) | bobo55 |
» | Western Digital bo bolje izkoristil prostor trdih diskovOddelek: Novice / Diski | 4969 (3480) | Dami |
» | 50 let trdega diskaOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 3050 (2591) | opeter |