Forum » Strojna oprema » zanič monitor?
zanič monitor?
šernk ::
monitor se občasno noče zbuditi, računalnik večinoma teče 24/7 in je naštimano da gre monitor pač v sleep mode po določenem času neaktivnosti, zjutraj pa ga na noben način ne morem zbuditi, utripa lučka to je pa to. danes po dobri uri mučenja se je vendar zbudil in to sam od sebe. sistem v ozadju dela, saj se lahko prijavim not, restartam in vse, le na monitorju je tema.
niti izklop iz omrežja in ponoven vklop ne pomaga (tako računalnika kot monitorja). Danes se je monitor recimo zbudil medtem ko sem pripravljal laptop, brez da bi tikal miško, prej pa 1uro klikanja in gibanja pa ni pomagalo. posumil sem tudi na grafično (ker se je en komar spekel na njej ), vendar monitor če nima signala samodejno preklaplja med analognim in digitalnim vmesnikom, sam ga pa nekako kot da ne morem spraviti iz sleep mode. praktično nobena tipka na monitorju ne deluje, razen za izklop monitorja, pa še ko ga ponovno vklopim nadaljuje sleep mode. monitor je syncmaster 740B, grafična nvidia 7900GT, matična: MSI K9N SLI platinum.
v zadnjem tednu dni se mi je to zgodilo 3x
niti izklop iz omrežja in ponoven vklop ne pomaga (tako računalnika kot monitorja). Danes se je monitor recimo zbudil medtem ko sem pripravljal laptop, brez da bi tikal miško, prej pa 1uro klikanja in gibanja pa ni pomagalo. posumil sem tudi na grafično (ker se je en komar spekel na njej ), vendar monitor če nima signala samodejno preklaplja med analognim in digitalnim vmesnikom, sam ga pa nekako kot da ne morem spraviti iz sleep mode. praktično nobena tipka na monitorju ne deluje, razen za izklop monitorja, pa še ko ga ponovno vklopim nadaljuje sleep mode. monitor je syncmaster 740B, grafična nvidia 7900GT, matična: MSI K9N SLI platinum.
v zadnjem tednu dni se mi je to zgodilo 3x
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
_koki_ ::
Podoben problem je bil na mojem 22" monitorju, problematičen prvi (hladen) zagon (čez čas se niti vklopil ni več), sem razstavil monitor ter ugotovil, da so na napajalnem sklopu napihnjeni kondenzatorji, odnesel na tv kliniko kjer so mi menjali 5 kondenzatorjev na napajalnem sklopu monitorja in zdaj dela kot nov spet, popravilo me je prišlo 10EUR....
jRk0 ::
meni se to dogaja, ce monitor izklopim z gumbom =) se v winsih vec ne zbudi (preklapla digital, analog), ampak to dela samo prek DVI in digital. a mas samsunga to?=) sicer me ne moti, mam vedno vkloplenega, pa pac gre v sleep, iz sleepa pa se zbuja normalno.
You fuck up once, you loose two teeth.
šernk ::
ja samsung je ja... meni niti preklaplja ne med digital/analog imam pa na digitalnem vhodu priklopljeno. nč pol bo treba razrdret monitor pa mal pogledat, če se da kaj lastnoročno popravt...to je že drugič da mi monitor odpoveduje...prvič je bil še v garanciji...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zbudi iz sleep mode (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5038 (4158) | dj cotto |
» | Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" večOddelek: Zvok in slika | 3790 (1454) | neocodexx |
» | blinkanje monitorja po spanjuOddelek: Zvok in slika | 2150 (1841) | MacGyver141 |
» | Sleep modeOddelek: Pomoč in nasveti | 1454 (1250) | PerUser |
» | PC deluje MONITOR se ne odzivaOddelek: Strojna oprema | 1350 (1135) | thebaloh |