» »

Snemanje posnetkov iz videa preko tv-tunerja na pc

Snemanje posnetkov iz videa preko tv-tunerja na pc

a1b2cd4 ::

Imam toti monitor http://www.mimovrste.com/artikel/265006... pa me zanima, če mi lahko kdo svetuje kaj vse rabim za povezavo videorekorderja na toti monitor in katere programe naj uporabljam, če želim stare posnetke iz videokaset presneti na PC?

Hvala za pomoč.

AtaStrudl ::

Jaz uporabljam en star digitalni kamkorder (digital 8), ki ima funkcijo analog IN na firewire OUT.

Na ta nacin dobis najboljso kvaliteto, ampak zelo velike filete (DV je cca 13GB na uro). Zato moras za arhiviranje stvar prekodirati na vecjo kompresijo (za VHS je dovolj n.pr. SVCD).
Za dobro kompresijo in kvalitetno sliko je sniselno pred prekodiranjem pognati se kak denoise filter. Pri nastavitvah tega moras malo poeksperimentirati, da ga prilagodis kvaliteti konkretnih VHS posnetkov. Na ta nacin res lahko izvleces najvec kar se iz VHS pac da izvleci...

Ce ti je to prekomplicirano in bos uporabil kako "video in" kartico, vsekakor prikljuci baseband video/audio, ne pa RF ("antena") preko tunerja!

Zgodovina sprememb…

Hej!

Najprej najlepša hvala za odgovor, a če sem iskren mi ne pomaga ravno...saj sem na tem področju precej laik. Kot rečeno...imam tale monitor http://www.mimovrste.com/artikel/265006... (z vgrajenim tv-tunerjem).... pa sem sedaj povezal VCR na Tv-tuner na monitorju takole..... zvok na VCRju preko audio kabla (bel in rdeč činč) - sliko pa preko S-vhs kabla ..... na drugi strani pa sem to dal v razdelilc z vsemi temi vtiči, ki ima na drugi strani scart in preko scarta priklopil na monitor. In ko zdaj npr. zalaufam vcr dela vse tko kot mora...pač kot da bi na TVju gledal videokaseto. Zdaj pa me zanima kako bi lahko to kar je na videokaseti enostavno presnel na pc? Ni mi čisto logično kako naj bi to šlo, glede na to, da ko gledam video gledam preko av1 vhoda, medtem ko pc na monitor povezan preko RGB kabla. Upam, da je razumljivo...bom pa hvaležen za vsako pomoč oz. nasvet!

Pa še to sem pozabil dodati...a za presnemavanje posnetkov iz videokasete sploh potrebujem TV...ali lahko tako kot sem naredil...VCR enostavno priklopim na LG Monitor in enostavno presnamem kar tak ali potrebujem tudi TV?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: a1b2cd4 ()

Res bi potreboval pomoč glede omenjenega problema - za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem!

AtaStrudl ::

Monitor nima pri taksnem snemanju nobene veze. Je vseeno ali ga sploh imas ali pa nimas...

Ti rabis poseben hardware, ki digitalizira analogen PAL video.

To je lahko kaksna od namenskih video kartic (Pinnacle... ), lahko je USB napravica za zajem videa, tudi TV tuner kartice za PC ponavadi to omogocajo, ali pa kak digitalni kamkorder z analog in funkcijo, kot sem ze opisal.

Pogooglaj malo "video digitizer" ali kaj podobnega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor

Oddelek: Kaj kupiti
245662 (4968) Ibrahimovic
»

kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35850765 (22410) silo
»

Lcd televizor

162870 (2379) Bias
»

Kateri 27" monitor s TV tunerjem?

143565 (3215) maticm
»

Kupiti 24" monitor ali obdržati starega?

72327 (2035) M-man

Več podobnih tem