» »

Mass Effect 2

Mass Effect 2

sash69 ::

Jeez...slab Shepard si ti to neki. :)

Pri Izi-jevem postu bi dodal, da lahko za ščit izbereš tudi Jacka - tudi ona dobro opravi nalogo, drugače pa ja...če si se s karakterji pred zadnjo misijo vsaj malo pogovarjal, potem veš v čem so najboljši in ne bi smel bit noben problem da ti preživijo vsi. ;)

T-h-o-r ::

v glavnem ja pri meni je jack delala ščit

loyalty misije sem pa naredil samo za garusa, mirando, jacoba in badassa krogana al kaj so že

za legiona me je pa bolel kurac čist
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

def0r ::

T-h-o-r je izjavil:

v glavnem ja pri meni je jack delala ščit

loyalty misije sem pa naredil samo za garusa, mirando, jacoba in badassa krogana al kaj so že

za legiona me je pa bolel kurac čist

Ne vem I liked legion:D Takoj ko sm ga dobil sm ga povsod s sabo nosil:D

BigWhale ::

Eh, jest sem zmeri sam zenske s sabo vlacil. ;> Na koncu mi je pa umrl samo legion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

T-h-o-r ::

glavno, da je bil garrus zraven 8-)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

GaRRuS ::

Moj vodja fire sqada je bil Garrus, v tistem jašku Tali, nazaj jih ni spremlju noben :),ščit je držala Samara, nakonc pa sta z mano šla Garrus in Thane.
btw:Kaj ste paragon al renegade?

kmetek ::

BALAST ::

18.31EUR Cene imajo vključeno pošnino do DE (kar je v večini enaka za SI)

kmetek ::

pa je Cerberus Network vključen?

Downloadable Content

Izi ::

Ni še konec naše avanture v Mass Effect 2. Na BioWarjevi strani so potrdili, da 29. marca izide Mass Effect: Arrival.
To bo verjetno zadnji DLC pred Mass Effect 3. Za dolpoteg bo potrebno odšteti 560 BioWarjevih točk.

Mass Effect: Arrival:
A deep cover agent is missing in Batarian space, after reporting evidence of an imminent Reaper invasion. Shepard must travel to the edge of the galaxy, rescue the agent, and discover the truth behind the Arrival. Uncover new research and 3 new achievements in this spectacular new adventure for Mass Effect 2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

kmetek ::

O čem se bo šlo?

def0r ::

Preberi njegov quote..

Izi ::

Znanih je nekaj več podatkov o Mass Effect: Arrival

Arrival je stranska misija, ki jo lahko začneš kadarkoli v drugem delu igre. V prvem delu Arrivala je veliko akcije, v drugem delu pa nas čakajo velike odločitve, ki bodo precej vplivale na zgodbo v Mass Effect 3.

Glede na to kdaj točno boš sprejel misijo Arrival, se bodo zadeve malenkost razlikovale, ampak na celoto to ne vpliva in je torej vseeno kdaj začneš.
Se pa ta stranska misija razlikuje od ostalih stranskih misij v Mass Effectu 2 predvsem po tem, da moraš iti na to misijo povsem sam brez spremljevalcev. Zgodbo se tako sestavili, da mora iti Shepard čez celotno misijo sam, kar nudi poseben izziv in uporabo drugačnih taktik bojevanja, ker ne bo nikogar, da bi nam pomagal.
Predvideva se, da bo Shepard Soldier imel najmanj težav, ostali klasi pa znajo biti kar precej težavni.

Gre se za reševalno misijo, kjer naj bi Commander Shepard rešil ugrabljenega doktorja, ki so ga ugrabili Battariansi. To je tista rasa s štirimi očmi, ki so večinoma vsi kriminalci in piratizirajo po celem Terminus Systemu.
Ugrabljeni doktor je bil del ekipe, ki je našla Riperjev artefakt in gre zato za zelo občutljivo misijo, kar je tudi razlog, da Admiral Hackett potem ko pokliče Sheparda, le tega pošlje na misijo popolnom samega.

Misija je precej taktično zastavljena in predvideva precej skrivanja in tiholazenja naokoli. Sicer ne gre za noben Metal Gear Solid in tudi ni nobene nagrade, če vse opravimo skrivoma in neopazno, gre bolj zato, da se kakršnokoli jurišanje Sheparda ali posnemanje Johna McClanea ;) vedno hitro konča s smrtjo.

Celotna misija se dogaja na petih različnih področjih in kot celota je povsem primerljiv z dosedanjimi največjimi DLCji kot naprimer "Lair of the Shadow Broker" ali "Project Overlord".

O zgodbi, ki se odvija okoli Riperjevega artefakta in vsebuje kar nekaj presenetljivih preobratov pa tukaj ne bomo debatirali :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

sash69 ::

Lair of the Shadowbroker je bil by far najboljši DLC ever. Upam da bo tale podoben. (po kvaliteti seveda)

Izi ::

Se strinjam, ja, "Lair of the Shadow Broker" je bil res odličen ampak "Arrival" bo cenejši in bo stal toliko kot "Project Overlord", ki je bil meni tudi odličen. Malo bolj arkadna zadeva ampak tisto vozilce s katerim smo drveli po planetu in tudi streljali, med običajnimi igralnimi sekvencami je bila neprimerno boljša povezava kot pa samo običajna animacija med enim in drugim področjem. Upam, da bodo vozilo iz "Project Overlord" vključili v Mass Effect 3.
Sicer pa slabega DLC-ja sploh ni bilo za Mass Effect 2. Meni je bil tudi "Kasumi's Stolen Memory" odličen in sem potem tisto simpatično azijsko bejbo, ki postane del stalne ekipe pomagačev, redno jemal na ostale misije. Je bil sicer dokaj kratek ampak konec pri Kasumi je bil pa odličen in precej za razmisliti in bo verjetno tudi precej vplival na tretji del.

Berserker ::

Za razmislit je potrebno to, kako se je glava od kipa svobode pojavila v skladišču. :) Je pa kar zanimiv lik ta Kasumi, kar dodelan lik, njen govor ter zanimiva osebnost. Moram priznat da je eden najbolj carskih trenutkov ko stojiš na palubi "lastne" frigate ter veselo raziščeš vsak kotiček ladje.

kmetek ::

Ma dej ME2 je GOTY 2010, garant....komaj čakam na ME3.

Izi ::

kmetek je izjavil:

Ma dej ME2 je GOTY 2010, garant....komaj čakam na ME3.

RPG of the year 2010 je bila povsod brez izjeme Fallout: New Vegas.
Mass Effect 2 je večinoma na drugem mestu, tretji je večinoma Divinity II.

Najbolj pričakovani letošnji RPG-ji pa so:
"The Witcher 2", "The Elder Scrolls V: Skyrim" in "Deus Ex: Human Revolution". Mass Effect 3 je šele nekje na četrtem mestu pričakovanja.
Kljub vsemu ga jaz nestrpno pričakujem. Samo igranje v Mass Effect seriji ni vredno kakšnega posebnega izpostavljanja ampak zgodba pa je vsaj meni najboljša izmed vseh RPG-jev.
Bom pa nujno nabavil in preigral še "Prihod" (Arrival). Vsaj glede na naslov mora biti to nekakšen uvod v Mass Effect 3.

kmetek ::

arrival arrived :D

Zame je bil FALLOUT totalni fail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Izi ::

kmetek je izjavil:

Zame je bil FALLOUT totalni fail.

Ti pač ne leži tisti filing 60. let, čeprav gre za postapokaliptično obdobje. Meni je všeč, vseeno pa je tudi meni bolj všeč tisti pravi vesoljski Sci-Fi občutek, ki ga ima samo Mass Effect.

Je pa prav, da imamo čim več RPG-jev z različnimi tematikami, da vsak nekaj najde zase.

Meni so ravno Mass Effect, Alpha Protocol in Fallout ostali najbolj v spominu, ker močno izstopajo iz povprečja.
Mass Effect je edini pravi vesoljski Sci-Fi. Alpha Protocol je nekakšen James Bond v trenutnem obdobju. Fallout pa so 60. leta prejšnjega stoletja in za povrh še uničena z atomsko vojno. To so trije RPG-ji, ki se precej razlikujejo od ostalih. Ostali so vsi po vrsti pravljice s čarovniki in zmaji v nekem nedoločljivem obdobju.


Sem tudi sam opazil, da je "Prihod" že prišel :D. DLC je dolg 879 MB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Berserker ::

Mislim da je bil ME2 RPG GOTY 2010. FLV je kopiranje F3 v drugo okolje.

Izi ::

Najbolj zagreti so že končali Arrival in misija je menda dolga nekje med 3 in 6 ur. Torej 2 do 3 dni za nas bolj počasne :D

Bor H ::

Berserker je izjavil:

Mislim da je bil ME2 RPG GOTY 2010. FLV je kopiranje F3 v drugo okolje.


ker ME2 je pa čist druga stvar kot ME ;)

kmetek ::

Sem probal FL3 samo hudiča ne vem, čudne misije itd...pa kar nekaj moraš skoz brati svoje menuje itd?

Matej_K ::

ja ME je če poslušaš vse pogovore, pa vse videe, traja kkšna dva dn igranja...
če pr FALLout to delaš, te ni od kompa ene par mescov :-)
... .. .

ahac ::

Ampak večina teh mesecev je šetanje gor pa dol po mapi...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

def0r ::

ahac je izjavil:

Ampak večina teh mesecev je šetanje gor pa dol po mapi...

In vecina questov je boring in anoying se posebej tisti ki ti dajejo navodilo da moras nekaj v enem vaultu naredit.

Izi ::

Kaj imajo v Mass Effectu veze questi raziskovanja Vaultov iz Fallouta ?
Če smo že ravno pri njih pa naj omenim, da so bili meni zelo zanimivi. Vsak Vault ima svojo odlično in zelo zanimivo zgodbo, vsak je končal na popolnoma drugačen način in posledice so povsod lepo vidne. Brskanje po terminalih in počasno odkrivanja kaj se je sploh pripetilo, da je Valut pripeljalo do propada je nujno in zelo zanimivo opravilo. Raziskovanje enega Vaulta traja vsaj dan ali dva, ne moreš kar leteti skozi, to vendar ni brezmožganska streljačina kot kakšen neumni Crysis.

Če se vrnemo k Mass Effect 2, sem začel igrati Arrival in zaenkrat sem zelo zadovoljen. Dejansko se zgodba odvija glede prihoda Reaperjev. Malenkostni problem je, da je moj do konca nabildani level 30 Shepard, kar malo premočan za take stranske misije. Čeprav je solo misija in sovražniki dokaj močni in taktični je vseeno učinek enak kot da bi neuničljivi Terminator uletel v neko policijsko postajo :D

Zaenkrat se je splačalo odreči tistim trem flašam piva kolikor stane DLC ;)

Bor H ::

Izi je izjavil:

...to vendar ni brezmožganska streljačina kot kakšen neumni Crysis.


oh please, če že hočeš primerjat s streljačinami vsaj izber kako res neumno oz. brezmožgansko, če ne bomo spet pri tem, da pri streljačinah vsaj ne zehaš vmes

Izi ::

Preigral sem Arrival in moram reči, da je zadeva mnogo prekratka. Če smo čisto pošteni, zaradi kratkosti, ni vredno niti tistih nekaj Evrov. Če si še tako počasen je vsega skupaj samo za 2 do 3 ure :(
DLC je priporočljiv samo za tiste, ki boste (bomo) uvozili posnetek za nadaljevanje v tretjem delu.

Gre dejansko za začetek Mass Effect 3. V Arrival smo verjetno preigrali tisto, kar zna biti prikazano v uvodu Mass Effecta 3.
Ravno zaradi tega pa so glavne odločitve precej prisiljene, saj zadev, ki se bodo zgodile v Mass Effect 3 ne moremo več preprečiti. Zaradi tistih nekaj navdušencev, ki smo preigrali tale DLC ne bodo kompletno spreminjali zgodbe Mass Effecta 3.
Se mi pa vseeno zdi, da bo tisti čisto zadnji odgovor, izmed treh, ki si ga dal generalu ob koncu Arrivala, skoraj zagotovo precej spremenil začetek Mass Effecta 3.

sash69 ::

Ja, tudi sam sem ga preigral in bil tudi razočaran nad kratkostjo. Čisto lahko sem se čez prebil z Adeptom na Insanity, vsega je bilo konec v cca. 2 urcah (se manj ce upostevamo dejanski cas igranja). Še vedno, Lair of the Shadowbroker WAY, WAY, WAY ahead od vseh DLC-jev (tudi če vkup vzamem DLC-je za DA:O).

Ampak jaaaaa....zopet sem dobil tisti Mass Effect-Reapers awaits feeling. :) Komaj čakam ME3!

subby ::

BioWare's sprawling sci-fi RPG Mass Effect franchise is being made into an anime feature film.

The EA-owned studio is teaming up with FUNimation Entertainment, the leading distributor of Japanese animation in North America, in order to create the film.


bit-tech

kmetek ::

pa dajo potem unmu nemcu glupemu snemat, kaj je že...k je posnel FAR CRY in ostala glupa jajca? :D

UWE BOLL :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

def0r ::

kmetek je izjavil:

pa dajo potem unmu nemcu glupemu snemat, kaj je že...k je posnel FAR CRY in ostala glupa jajca? :D

UWE BOLL :D


Glede na to da bo to anime, ne bo on nic imel prstov vmes:) Najbrz je ista promocija kakor sta bila anime filmcka za Dead Space 1 & 2 .

ahac ::

ahac je premaknil sporočila v Mass Effect 3.

$%&/() ::

Zdravo, mene pa zanima, če je igre konec po tem, ko greš v Omega 4 relay? Imam namreč še par stvari, ki bi jih rad opravil kasneje.

Mavrik ::

Da, naredi stvari zdaj.
The truth is rarely pure and never simple.

ahac ::

SPOILER:

Če so te Reaperji že napadl, potem ne zavlačevat z Omega 4 relayem (če vmes delaš več kot 1 misijo ima to vpliv na dogodke na drugi strani relaya). Pa če preživiš tisto, lahko potem še vedno delaš stranske in DLC misije.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Izi ::

$%&/() je izjavil:

Zdravo, mene pa zanima, če je igre konec po tem, ko greš v Omega 4 relay?

Igre ni konec, je pa konec zgodbe. Mass Effect 2 se dejansko nikoli ne konča, tudi ko zaključiš z zgodbo lahko še vedno letaš naokoli po galaksiji in narediš še kaj kar je ostalo ali pa se lotiš igranja DLC-jev.

Je pa pravilen vrstni red tak, da vse misije in sploh vse kar se da v igri narediti vključno z vsemi DLC-ji, opraviš prej in se čisto na koncu odpraviš na samomorilsko misijo. Edini DLC, ki ga je bolje končati po zaključku drugega dela je Arrival, ki je dejansko že uvod v tretji del.

Preden pa se odpraviš čez Omega 4 relay moraš nujno do konca nadgraditi ladjo in nujno opraviti vse osebne misije svojih spremljevalcev, drugače bo samomorilska misija tudi dejansko postala samomorilska.

T-h-o-r ::

zakaj mu spoilaš :(
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

ahac ::

Odgovor na njegovo vprašanje skor mora bit spoiler. :P
POSSIBLE SPOILER:
V vsakem primeru mu lahko kdo umre, razen če še ni tolk daleč kot mislim, da je. Ne da se razložit kaj naj naredi brez, da bi to povedal.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

$%&/() ::

Evo me, back from the Collectors' base. :D No ja, občutek imam, da bi se lahko vse skupaj končalo dosti bolje. Izgubil sem namreč vso posadko ter Legiona in Kasumi, poleg tega pa me preživeli postrani gledajo, ker sem bazo prepustil Cerberusu. :8) Normandy je prav srhljivo tiha. Najbrž sem kiksnil, ko sem šel po napadu Collectorjev delati še Legionov loyalty mission, tako da je bilo za večino posadke že prepozno.

Berserker ::

$%&/() je izjavil:

Evo me, back from the Collectors' base. :D No ja, občutek imam, da bi se lahko vse skupaj končalo dosti bolje. Izgubil sem namreč vso posadko ter Legiona in Kasumi, poleg tega pa me preživeli postrani gledajo, ker sem bazo prepustil Cerberusu. :8) Normandy je prav srhljivo tiha. Najbrž sem kiksnil, ko sem šel po napadu Collectorjev delati še Legionov loyalty mission, tako da je bilo za večino posadke že prepozno.


Nekoga bom citiral: "Slab Shepard si ti to !"... :) Naredi najprej vse loyalti misije potem pa logično dodeli vsakemu svojo nalogo.

$%&/() ::

No ja, sej razen Jack so bli vsi lojalni. Z nalogami sem tudi pomoje kar zadel (Legion je brez problema shackal vrata, Jack pa nas je varovala pred swarmom). Tako da, ... Ne vem, mogoče bi moral koga nameniti spremstvu preživele posadke do Normandy.

T-h-o-r ::

men je legion umrl že pri vstopu skozi relay hahaha :D


nisi pravi folk nastavil na prave pozicije ;((


crknili sta tut thali pa jack pa civilisti


ostalo je blo kul
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Steinkauz ::

Men je crknila edino jack ki mi ni bla loyal. Vsi ostali+civilisti so preživel.

frudi ::

popoln vodič po misiji skozi Omega-4 relay oz. v kompaktni obliki:
 suicide mission guide

suicide mission guide

1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

kmetek ::

a vam je ratalo posexat vse 3 babnce?

lopov ::

Gledam guide in me al "skrbi" -- ža zdavnaj bi šel lahko skozi hub, pa delam misije in raziskujem "neraziskano", vmes preigral vsaj 2 DLC in tako naprej ... Se pravi mi bo vse pomrlo, ker sem naredil več kot 3 misije? Baaad ...

PiEs: do seksa sploh še nisem prišel :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Izi ::

lopov je izjavil:

Se pravi mi bo vse pomrlo, ker sem naredil več kot 3 misije?

Tisto se nanaša samo na običajno ladijsko posadko, tisto ki ti jo ugrabijo ob odprtju Omega 4 releja, in ne na tvoje bojne tovariše.
Crew = ladijska posadka
Teammates = tvoj bojni oddelek, ki si ga rekrutiral

Je tudi logično kar se tiče zgodbe.
Ko ti odpreš Omega 4 relay ti ugrabijo celotno posadko, razen soborcev in pilota Jokerja, in če boš preveč odlašal z njihovo rešitvijo jih bodo tačas že predelali v hrano za nastajajočega Reaperja :P
Edino ladijska doktorica bo preživela. Boš pa ob ladijsko psihologinjo in tvojo tajnico Kelly, ladijskega kuharja, nekaj mehanikov in še nekaj ljudi, ki samo postopajo po ladji.
Kakšen kapitan pa si, če potem ko ti ugrabijo celotno posadko, s prazno ladjo namesto, da bi se jih odpravil reševati, letaš naokoli po vesolju in delaš druge naloge? >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mass Effect 3 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Igre
682120241 (34978) oo7
»

Mass Effect Serija ali The Witcher Serija (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5513641 (12255) nooby
»

Dragon Age 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
17530030 (23280) todman74
»

Mass effect in moderne streljačine

Oddelek: Igre
223699 (3138) Berserker

Več podobnih tem