Novice » Zasebnost » Bodite dobri državljani – slecite hlače
Okapi ::
Smo pa videli razstreljen avtobus v Londonu. Vlak v Madridu. Itd.Exactly. Zdaj pa odgovori na dve vprašanji.
1) Če so evropski vlaki in busi tarča teroristov, zakaj oblasti ne poskrbijo za večjo varnost na vlakih in busih z detektorji kovin in rentgenom za prtljago? V Evropi so razstrelili 0 letal in par busov in vlakov, detektorji so pa samo na letališčih. Kako je to mogoče?
2) Če vlaki in busi v Evropi ostajajo nezavarovani, zakaj niso redna in pogosta tarča teroristov?
Za bonus pa lahko poskusiš odgovoriti še na vprašanje, zakaj si samomorilski alkajdovec ne opaše dinamita in se razstreli v gneči nakupovalnega središča sredi evropskega mesta?
O.
poweroff ::
Ja saj, bomo pa rektalne preglede uvedli.
Očitno bi nekateri radi bili pregledovalci... ali pa celo pregledani. No, jaz ne v prvem me v drugem ne vidim pretiranega užitka.
Očitno bi nekateri radi bili pregledovalci... ali pa celo pregledani. No, jaz ne v prvem me v drugem ne vidim pretiranega užitka.
sudo poweroff
Thomas ::
Kaj dela napade na Zahodu redko uspele? Policijski nadzor, nič drugega.
Blejanje tipa "zakaj pa ne napadejo ravno tega trgovskega centra" - je samo blejanje. Napadejo kjer morejo, čisto preprosto.
Blejanje tipa "zakaj pa ne napadejo ravno tega trgovskega centra" - je samo blejanje. Napadejo kjer morejo, čisto preprosto.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
l0g1t3ch ::
Ne nakladi Thomas.
Zakaj se lotevajo zastraženih letališč ne napadajo pa nezavarovanih lokalov in trgovskih centrov.
Zakaj se lotevajo zastraženih letališč ne napadajo pa nezavarovanih lokalov in trgovskih centrov.
PaX_MaN ::
Seveda se.
Napadajo vse kar utegnejo in zmorejo. Koliko samomorilskih bombašev smo pa mislite imeli v zadnjih desetih letih? A, modrine?
l0g1t3ch ::
Pojma nimam koliko. Ampak z stališča terorista se mi zdi letalo neracinalna tarča saj je dostava eksploziva zelo težavna medtem ko dostava eksploziva marsikam drugam ni.
Kaj dela napade na Zahodu redko uspele? Policijski nadzor, nič drugega.Čakamo na pojasnilo, zakaj je policijski nadzor dovolj dober za nakupovalna središča, buse in vlake, za letala pa ni?
O.
Worldwide terrorist attacks dropped to 11,770 in 2008 from 14,506 in 2007. The number of deaths caused by those incidents declined 30%, from 22,508 in 2007 to 15,765 last year.
According to statistics compiled for the report by the National Counterterrorism Center, 19 American civilians died in terror-related incidents last year compared to 33 the previous year.
Despite those positive signs, the rise of incidents in Pakistan, the report said, reflected increased "coordination, sophistication and frequency" of suicide and other bombings by the Taliban and al-Qaeda.
Attacks in Pakistan more than doubled between 2007 and 2008 to about 1,800 and have quadrupled since 2006. Militants have expanded and consolidated their operations during that period, mainly along the northwest border with Afghanistan and in largely ungoverned tribal areas.
"They have used this terrain as a safe haven to hide, train terrorists, communicate with followers, plot attacks and send fighters to support the insurgency in Afghanistan," the report said.
Attacks in Afghanistan were also up last year. That rise bucked the overall downward trend that included a sharp decline in Iraq, where the number of terrorist incidents fell nearly 50%.
The drop in incidents in Iraq, to 3,259 in 2008 from 6,210 in 2007, was due to the diminishing threat there from al-Qaeda, which has been hit with significant defections, the report said.
http://www.usatoday.com/news/washington...
No, zdej pa razglabljajte naprej, "zakaj se ji (še) več ne razstreli na veselicah", bučmani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
dzinks63 ::
zakaj si samomorilski alkajdovec ne opaše dinamita in se razstreli v gneči nakupovalnega središča sredi evropskega mesta?
Zakaj so napadli ravno twintowers in pentagon? Zakaj se preprosto niso zapičili nekam v 3krasne? Če se zruši letalo je to katastrofa in sramota za dotično državo (ve se katero) prvega tipa. Ne pa neka bv razstrelitev na tržnici, katera v sebi nima pravega sporočila. Treba se je vprašat, zakaj se sploh razstreljujejo samomorilci. Očitno jim to ni samo v veselje katero vodi v srečanje z haremom lepotic. Gre se za dobro odbrane, zelo strateške in pomebne cilje, cilje ovrednotene z najvišjimi kategorijami in tipi specialne vojne.
Zmajc ::
zakaj si samomorilski alkajdovec ne opaše dinamita in se razstreli v gneči nakupovalnega središča sredi evropskega mesta?
Zakaj so napadli ravno twintowers in pentagon? Zakaj se preprosto niso zapičili nekam v 3krasne? Če se zruši letalo je to katastrofa in sramota za dotično državo (ve se katero) prvega tipa. Ne pa neka bv razstrelitev na tržnici, katera v sebi nima pravega sporočila. Treba se je vprašat, zakaj se sploh razstreljujejo samomorilci. Očitno jim to ni samo v veselje katero vodi v srečanje z haremom lepotic. Gre se za dobro odbrane, zelo strateške in pomebne cilje, cilje ovrednotene z najvišjimi kategorijami in tipi specialne vojne.
Ker najlažji način kako razstreliti bombo v Pentagonu je ta da ugrabiš civilno letalo... right.
Daedalus ::
No, zdej pa razglabljajte naprej, "zakaj se ji (še) več ne razstreli na veselicah", bučmani.
Ti tvoji podatki so res merodajni za Zahod, bučman.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Seveda so merodajni. Brez mejnih, letalskih, policijskih in secret services kontrol bi bilo pri nas ravno tako, raje huje. Zdaj po sili razmer delujejo na "domačem terenu".
pss-m ::
Kaj dela napade na Zahodu redko uspele? Policijski nadzor, nič drugega.
si me pa nasmejal.
Worldwide terrorist attacks dropped to 11,770 in 2008 from 14,506 in 2007. The number of deaths caused by those incidents declined 30%, from 22,508 in 2007 to 15,765 last year.če zamenjaš world-wide z besedo midle-east, lahko verjetno podaš enako poročilo ane? napadeš državo in ko se branijo so teroristi in vsak njihov poskus obrambe je obravnavan kot teroristični napad?
Kakšna "obramba" je poslati samomorilskega napadalca v mošejo, da se tam razstreli?
A si ti mau "šaljivca"?
No, ne vem če si šaljivec, bolj se brez veze režiš.
A si ti mau "šaljivca"?
si me pa nasmejal.
No, ne vem če si šaljivec, bolj se brez veze režiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
Kakšna "obramba" je poslati samomorilskega napadalca v mošejo, da se tam razstreli?
A si ti mau "šaljivca"?
a si ti mal šaljivca ,... verski fanatik se je šel v mošejo razgont? realy?
samomorilski napad je znak obupa ne poskus teroriziranja sveta.
Seveda so merodajni.
Aha. Merodajno je primerjati mirne in dokaj urejene države z vojnimi področji in nestabilni diktaturami. EU == Afganistan == Pakistan == Irak. Si pa res bučman.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
verski fanatik se je šel v mošejo razgont? realy?
Kakšni neznalci debatirajo na Slotechu, ne morš verjet. Od kod pridete vsi vosli, ki ne znate napisat tegale v Google?
suicide attack mosque
Res, nekaj jih je že dolg tukaj, ampak eni ste pa precej frišni in zelo bojeviti.
verski fanatik se je šel v mošejo razgont? realy?
Kakšni neznalci debatirajo na Slotechu, ne morš verjet. Od kod pridete vsi vosli, ki ne znate napisat tegale v Google?
suicide attack mosque
Res, nekaj jih je že dolg tukaj, ampak eni ste pa precej frišni in zelo bojeviti.
nisi dojel kaj sem hotel s tem povedat ane?
hint: nisem podvomil v to da je bomba explodirala v mošeji,...
Jah, to mi "tretji ešalon" debaterjev že leta zatrjuje. Bi me skrbelo, če bi bilo drugače.
petrus ::
Lahkko bi se kakega varnostnega ukrepa tudi znebili, seveda, če bi profilirali sumljive osebke... ampak tega se nekako tud noče.
stati inu obstati
poweroff ::
Kakšni neznalci debatirajo na Slotechu, ne morš verjet. Od kod pridete vsi vosli
To se tudi jaz sprašujem, ko berem osamljenega Thomasa...
sudo poweroff
Jah, to mi "tretji ešalon" debaterjev že leta zatrjuje. Bi me skrbelo, če bi bilo drugače.
mene bi skrbelo, če bi še "tretji ešalon" to vedel, ti pa še vedno ne dojameš....
še en hint: če vsi vozijo v nasprotno smer,... http://24ur.com/bin/video.php?media_id=...
Lej. Tle se ne porajtamo dosti na 24kur in na tipe tipa Matthai.
Lej. Tle se ne porajtamo dosti na 24kur in na tipe tipa Matthai.
a si sploh pogledal link?
si sploh pogledal katerikoli link v tej debati?
Mene tvoji linki ne zanimajo. Preveč kilave poste imaš, zato ne grem gledat tvojih linkov.
a si sploh pogledal link?
si sploh pogledal katerikoli link v tej debati?
Preveč pričakuješ od Thomasa.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ja. Če misliš da se bom porajtal nate ali na Dedalusa ali na Matthaia - potem res pričakuješ preveč.
Če pa želiš kej novega zvedet, lahko pričakuješ veliko. Če ti je to kakšen interes.
Če pa želiš kej novega zvedet, lahko pričakuješ veliko. Če ti je to kakšen interes.
Mene tvoji linki ne zanimajo. Preveč kilave poste imaš, zato ne grem gledat tvojih linkov.
Mater, to je pa je argument. Z vsakim nadaljnim in podobnim postom vsem ostalim kažeš naj te ne jemljejo resno.
Ah, ostali vedo že. Da nimam opranih možgan in da tiščim svojo, ne glede na trenutno modo. Ti Zmajc pa unle pmss ... sta bolj za na Jokerja, če ta še dela.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
T-h-o-r ::
thomas ne vem, kaj tebi ne paše
vsi se strinjamo, da se bi tak postopek uvedel namesto telesnega pregleda
ampak tako, kot je do sedaj veljalo za pregled - morali so te sumiti in potem so te izločili in pregledali
zdaj bo pa kar vsak obravnavan kot zločinec
vsi se strinjamo, da se bi tak postopek uvedel namesto telesnega pregleda
ampak tako, kot je do sedaj veljalo za pregled - morali so te sumiti in potem so te izločili in pregledali
zdaj bo pa kar vsak obravnavan kot zločinec
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Vsak je že zdaj šel skozi detektor. Zdej bo samo mau drugačen, boljši, brez bližine uniformiranega moža z loparčkom.
Ah, ostali vedo že. Da nimam opranih možgan in da tiščim svojo, ne glede na trenutno modo. Ti Zmajc pa unle pmss ... sta bolj za na Jokerja, če ta še dela.
Dokazuješ ravno to, da imaš oprane možgane in da si nisi sposoben glede na podane informacije potegnit neke logične zaključke, ki ti jih vsi ostali skušamo dopovedat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
techfreak :) ::
Thomas, kdo ti garantira da tisti, ki pregleduje tvoje scane ni podkupljen in spusti mimo osebe z nevarnimi stvarmi?
da nam odvzemajo zasebnost za profit
Katero zasebnost pa misliš da še imaš? Ve država o tebi že vse kar je za vedet.
Zasebnost odhaja ker bi bil potreben kompetenten napor to odtekanje zajezdit, ampak čemu če ljudem ni mar? Bi bila politika neumna to ne izkoristit.
stati inu obstati
kdo ti garantira da tisti, ki pregleduje tvoje scane ni podkupljen
Če detekcijo prevzame algoritem se ta nevarnost zelo zmanjša, kasneje se tud vidi če je kdo spuščen skozi kljub alarmu.
stati inu obstati
Je pa seveda res, da ima tudi Thomas svoj prav, samo ga ne zna prav razložiti. Namreč, zakaj bi bil pogled na (obris) tiča ali jošk strašen poseg v človekove pravice, pogled v obraz pa ne? Zato, ker smo zahodnjaki sklenili, da je tako, in ko jebe muslimanke, ki mislijo, da morajo pred pogledi perverznežev poleg jošk skrivati tudi obraz?
O.
O.
mene ne moti gledanje v luleka
mene moti, da se me bo od sedaj naprej avtomatsko obravnavalo kot državnega sovražnika, ki želi zrušiti letalo
mene moti, da se me bo od sedaj naprej avtomatsko obravnavalo kot državnega sovražnika, ki želi zrušiti letalo
Lonsarg ::
Joj kaki otročički ste, bojite se teroristev hehe :D Vseeno iskreno upam da se vas več boji pajkov, kot pa teroristov. Da ne bojo terrorist fobije začel zdravit:) namreč več je šans, da od enga pajka umrete, ko boste slučajno imeli lih alergijo, ker drugače v SLO niso smrtni piki:) Aja pa ne v hribe hodt, da vas ne bo strela zadela.
Če dajo skenerje za antiteroriste na letala, naj dajo pa še skenerje pred pajki na vsak vhod. Čisto primerljiv ukrep...
Če dajo skenerje za antiteroriste na letala, naj dajo pa še skenerje pred pajki na vsak vhod. Čisto primerljiv ukrep...
pa saj terorista ja prepoznaš po njegovem terorističnem genu no
mene moti, da se me bo od sedaj naprej avtomatsko obravnavalo kot državnega sovražnika, ki želi zrušiti letaloZakaj pa od sedaj? Saj se te že nekaj časa. Zakaj misliš, da ne smeš nesti na letalo flaške z vodo? Ker se domneva, da si terorist in imaš v njej nitroglicerin.
O.
dzinks63 ::
Tema se je popolnoma sfižila, vedno bolj je podobne tisti z chemtraili, eno samo nakladanje. V bistvu je vsakomur jasno kako bi moralo biti, vendar se še kar naprej tumba, da bi kao izpadli pametni.
G-man ::
Tema se je popolnoma sfižila, vedno bolj je podobne tisti z chemtraili, eno samo nakladanje. V bistvu je vsakomur jasno kako bi moralo biti, vendar se še kar naprej tumba, da bi kao izpadli pametni.
Ja, če ne bi planili vsi na "terorista" te debate bi bilo pol manj besedi
Tema je bila ludistično-anarhistična že od začetka. Nov izum, ki bi lahko (in mora!) prinesel poboljšanje udobje in varnosti, ste eni napadli ko pobesneli.
Pričakujem, da bodo na ta "razvrat" reagirali podobno tudi fundamentalisti in (tudi tako) želeli doseči neuporabo.
Pričakujem, da bodo na ta "razvrat" reagirali podobno tudi fundamentalisti in (tudi tako) želeli doseči neuporabo.
ja right
ker nočemo večje represije, smo sovražniki tehnologije
ker ne maram oliv, sem sovražnik zelenjavi
ker nočemo večje represije, smo sovražniki tehnologije
ker ne maram oliv, sem sovražnik zelenjavi
Ne, ludist (vsaj) v temle primeru. Sam veš zakaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najem avtomobila v tujini in kreditna karticaOddelek: Na cesti | 11085 (1911) | Tidule |
» | Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38276 (34963) | Miha_T |
» | Adria Airways postaja nizkocenovnik z napako (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24827 (22072) | alexa-lol |
» | Izrael na letališču zahteva vpogled v Gmail (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / NWO | 56490 (51163) | BlueRunner |
» | Naprave, ki vas "slečejo" do golega, že na letališčih v ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 13604 (9665) | SasoS |