» »

Xbox 360 ni niti na polovici življenja

Xbox 360 ni niti na polovici življenja

Project Natal

vir: CNet

HVD

vir: Wikipedia
CNet - Z drugo generacijo svoje konzole, Xbox 360, je Microsoftu brez dvoma padla sekira v med. Prodaja same konzole kot tudi iger, čeprav je piratiziranje mogoče, je odlično, svojega glavnega konkurenta, Sony, pa so prehiteli na trg in s tem ustvarili izredno pomembno in bogato bazo uporabnikov ter razvijalcev, ki bi v primeru istočasnega izida znali svojo naklonjenost izražati zgolj PlayStationu. Do pred kratkim so se prav pri Sonyju radi pohvalili, da za PlayStation 3 pričakujejo vsaj 10 let življenjske dobe ter da bo prav to glavni faktor, s katerim menijo, da bodo na koncu prevladali v tej generaciji konzol. A kot se je izkazalo so očitno podobnega mnenja tudi pri Microsoftu. Pred slabimi štirimi leti predstavljena konzola (4 leta po izidu prvega Xboxa) po besedah Davida Hufforda, vodja projekta Xbox, ni niti na polovici svoje življenjske poti. Meni, da življenjsko dobo lahko podaljšujejo ne le s popravki programske opreme temveč tudi s strojnimi dodatki, kot je projekt Natal. Kako bo dodatnih 5 let rez sprememb strojnega dela konzole vplivalo na kakovost iger, bomo še videli, a življenje brez Blu-ray enote bo iz dneva v dan težje, poleg pomanjkanju vgrajene podpore za Bluetooth in WLAN, ki jo PlayStation ima. Čeprav Sony napoveduje, da bo PlayStation 3 imel vsaj 10 let življenjske dobe, uhaja nekoliko veliko informacij o nasledniku, PlayStation 4. Po potencialni izbiri procesorja, o kateri smo že poročali, zdaj slišimo še, da Sony za naslednika pripravlja novo optično enoto in standard, ki bi znal namestiti Blu-ray. Holografski vsestranski plošček (Holographic Versatile Disc) naj bi podpiral kar 6 TB podatkov, kar je po besedah Sonyjevih predstavnikom popolnoma dovolj za (3D) filme v ločljivosti 1080p, nekompresiran večkanalni zvok ter 3D slike. Z dodatnim prostorom imajo tudi več možnosti za naprednejši varnostni sistem, česar bodo veseli predvsem razvijalci iger in filmski studii, ki se borijo proti piratstvu. Sony upa, da bo PlayStation 4 imel pri popularizaciji HVDja podobno vlogo, kot PlayStation 3 pri popularizaciji Blu-raya.

45 komentarjev

jlpktnst ::

Malo so se zaštihali s tem ps4... ki ga itak še vsaj 5 let ne bo. Bili bi tiho raje.

Za xbox360 pa bo verjetno v roku 2-3h let zunaj naslednik :) Samo bodo pametno tiho.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

_Enterprise_ ::

6TB se danes sliši dost, ampak čez pet let, ko bo stvar zunej, bo bolj bogo.

P4ajo ::

Če bodo v prihodnosti (daljni) vsi filmi 3d, potem, bo to ubilo piratstvo, tudi optičnim linijam (do doma) namreč nekaj TB ni ravno majhen zalogaj...

Mislim da je zelo velik problem PS3, da piratstvo ni mogoče, ker nek povprečen otrok mogoče za rojstni dan še dobi tako darilo, ampak potem vsak teden do mesec novo igro, ki stane 1/5 konzole same, je pa preveč...

JurijTurnsek ::

ma naj gre sony nekam... spet hoče met svoj format???
http://www.slatnaskejta.com

dronyx ::

V bistvu ti dve konzoli nimata več tako resnega tekmeca v PC, ker sta, gledano prodajne številke, absolutni zmagovalki na trgu iger. Poleg tega je večina iger na PC samo prenesena iz konzole, tako da zmogljiva strojna oprema v domačih računalnikih sploh ne pride več tako do izraza. Crysis je sicer nekaj poskušal, ampak se je finančno osmešil s svojim milijonom prodanih izvodov, medtem ko jih je recimo COD 4 presegel 10 milijonov (baje že 14) in v tej številki prodaja na PC niti ni omembe vredna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Berserker ::

Mene skrbi to da xboxov hardware do 2015 popolnoma zastarel, pa še igre zasedajo vedno več prostora, rešitev bi bila novi blurey pogon. Upam da se natal dobro odreže.

vorantz ::

Če bodo v prihodnosti (daljni) vsi filmi 3d, potem, bo to ubilo piratstvo, tudi optičnim linijam (do doma) namreč nekaj TB ni ravno majhen zalogaj...


Bodo pa naredili 3D-ripe :P
Najmanjši problem

dronyx ::

Mene skrbi to da xboxov hardware do 2015 popolnoma zastarel, pa še igre zasedajo vedno več prostora, rešitev bi bila novi blurey pogon. Upam da se natal dobro odreže.

Mimogrede, nekatere igre zasedejo ogromno prostora umetno, zato da jih pirati težje prenesejo iz interneta. Recimo taka primera sta vsaj Stranglehold in ena konverzija igre za PC iz konzole na temo Star Wars (14 GB!).

Če logično pomisliš, v primeru, da grafike ne moreš kaj bistveno izboljšati zaradi omejitev HW, potem ti težko naprogramiraš podatkov za 14 GB dual layer DVD! Seveda je pa nekaj drugega, če je od tega 12 GB raznih vnaprej pripravljenih animiranih sekvenc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Jedi Master Yoda ::

Pc še vedno nima tekmeca, trenutni igralni konzoli sta močni samo v igrah, količinsko pa se seveda ne morejo primerjati s številom prodanih pcjev. S tem da je pc možno nadgrajevati, razvijalci iger malo v meglo brcajo z razvojem zgolj za konzole, ker tam si s hardwareom omejen, pač poskusijo z manj truda več zaslužiti. Prav tako nezmožnost piratstva ubija PS3, ne živimo v svetu kjer bi si bilo mogoče privoščiti vsak mesec 1 igro, ki stane petino mesečne plače. Pač alternativa je pc, ki ga je mogoče uporabiti za vse, pa tudi za igre, mnogokatere so zastonj ali pa demoti, hkrati ga otrok rabi za šolo, potem so tu še internet, messenger, facebook... Odgovorn starš z omejenimi finančnimi sredstvi ne bo kupoval otroku konzole za brezumno igračkanje.

Berserker ::

Glej pc moraš skozi nadgrajevati za novejše igre in prozivajalci pričakujejo da boš skozi nadgrajeval računalnik, tako bo intel, nvidia, amd,... več zaslužili. Facebook, msn imaš tudi na ps3. Poiščeš lahko tudi dobre igre igre za ps3 ki stanejo okoli 25 EUR(naročiš z tuijine), mislim da moraš tudi za pc kupit igro, ali ti je pc dober samo zato ker si igro preprosto potegneš ? Tudi ekslzivne igre za konzole so daleč nad pc naslovi, za multiplatforme pa si poglej prodajo cod mw2 , prodaja pc verzije je nizka. Naštel nisi nič posebno boljšega kar ponuja pc gaming.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Odgovorn starš z omejenimi finančnimi sredstvi ne bo kupoval otroku konzole za brezumno igračkanje.


Odgovoren "starš" za otroka sploh ne kupi računalnika.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jRk0 ::

btw, ze zdaj so 3D ripi filmov na netu... pa niso nic kaj poseben zalogaj za downloadat (x264 pac)
You fuck up once, you loose two teeth.

kmetek ::

tr33k: pozabljaš slavni STEAM, ki je imel decembra svetovne akcije, prodal so pomoje na stotine/tisoče iger.....najmnanj.

Orbit89 ::

Glej pc moraš skozi nadgrajevati za novejše igre in prozivajalci pričakujejo da boš skozi nadgrajeval računalnik, tako bo intel, nvidia, amd,... več zaslužili.

Dej ne blodi, ker že kaka 3leta stara Geforce 8800 GTS z 320MB zmore prikazat lepšo grafiko kot obe dve kozoli.

LP

Izi ::

Če bodo v prihodnosti (daljni) vsi filmi 3d, potem, bo to ubilo piratstvo, tudi optičnim linijam (do doma) namreč nekaj TB ni ravno majhen zalogaj...

Tale 3D je samo trenutna modna muha. Za gledanje rabiš očala, zaradi katerih je slika bistveno slabša pa še glava te začne boleti če cel dan gledaš filme z takimi očali.
Mene so 3D filmi že minili. Avatar sem si ogledal v 3D in potem še enkrat v 2D. 2D je neprimerljivo lepši. Oči ne trpijo, barve so lepše in bolj žive in bolj padeš v zgodbo.
Po moje 3D sploh nima prihodnosti.

In prav nikjer ne piše, da naj bi bili filmi v prihodnosti kaj daljši kot danes. V originalnem članku sploh ne, tukaj na Slo-Tech pa je malo dvoumno napisano.
Visokoresolucijski filmi 1920 x 1080, se pravi 1080p so veliki okoli 12 GB. Tudi 3D film ni prav nič daljši saj sta obe sliki združeni v eno sliko.
6 TB pa je 6144 GB, kar zadostuje za približno 256 1080p filmov.
Sony torej ne bo delal HVD, ampak nekaj podobnega.
HVD naj bi imel na eni plasti "samo" 1 TB, ostalo gre v več plasti, v praksi pa vemo, da več kot 2 plasti nista nikoli prišli do končnih uporabnikov, preden se je standard zamenjal.

V članku je bilo mišljeno, da naj bi tudi v prihodnosti 6 TB prostora več kot zadostovalo za vse kar si bomo izmislili. Samih filmov v največji resoluciji pa spraviš na tako ploščo krepko čez 200 komadov.
Če jo bodo seveda kdaj res uspeli narediti. Sony ta hip bolj ali manj samo sanja o njej.

Najdlje je trenutno HVD, če sem prav seznanjen so lansko leto uspeli na eno ploščo stlačiti 500 GB, seveda zadeve še nihče ni videl in gre bolj verjetno samo za teorijo kot za prakso.

Ta članek je dejansko bolj znanstvena fantastika. V 5 letih ni skoraj nobene možnosti, da bi kdorkoli razvil ploščo z 6 TB prostora.
Še za 1 TB HDV močno dvomim, da ga bomo videli čez 5 let, če sploh kdaj. Glede na to, da se po toliko letih Blu Ray diski niso še prav nič uveljavili, razen pri filmih.
Igre so še vedno večinoma na starih DVD ploščah in se počasi selijo na internet (plačaš in si jo dol potegneš) in ne na Blu Ray.

drejc ::

Pri xboxu se nimajo ničesar za bati glede dvoslojnih DVDjev. Kupec bo imel pač izbiro ali si igro kupi/sposodi na prenosnem mediju, ali si jo kupi/sposodi/pretanka preko spleta direktno na konzolo.

Mislim da je tu tudi feature console gaminga, 1$ a day izposoja igre preko broadbanda.

Povečali bodo verjetno v 5ih letih hdd z prvotnih 250gb na vsaj 2tera, če že ne bodo kak cloud gaming ufurali.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

destroyer2k ::

Preden bo 3D popularen medij, bo prej v peklu vse zamrzjeno. Ker v preteklosti je tudi bilo enako na začetku vsi zagreti potem pa ne več. 3D medij bo popularen šele takrat, ko bodo masovno dostopni 3D televizorji, ki ne zahtevajo očala, da vidiš 3D sliko (takšni televizorji že obstajajo in imajo v New Yorku nekje za oglase prikazovati).

Glede 10 let življenske dobe, pa res ni nič čudnega. Saj lahko izdajo vmes novo konzolo kot je sony z ps3 in sproti še podpirajo potem xbox 360.

Berserker ::

Glej pc moraš skozi nadgrajevati za novejše igre in prozivajalci pričakujejo da boš skozi nadgrajeval računalnik, tako bo intel, nvidia, amd,... več zaslužili.

Dej ne blodi, ker že kaka 3leta stara Geforce 8800 GTS z 320MB zmore prikazat lepšo grafiko kot obe dve kozoli.

LP


O zakaj pa ni doben pc naslov bil izbran za najlepšo grafiko leta goty. Kaj ti pomaga nevem kakšen pc če ta preprosto nima dobrih špilov.

_Enterprise_ ::

O zakaj pa ni doben pc naslov bil izbran za najlepšo grafiko leta goty. Kaj ti pomaga nevem kakšen pc če ta preprosto nima dobrih špilov.
ker so se šli goty v konzolaških vodah? si res tako plitek? večina špilov, ki je tako za PC in konzole, ma na PCju podrobnejše detajle, AA, višje resolucije in višje FPSje. če pa z dobrimi špili misliš casual sranje tipa Halo 3 pa ta japanski trash, te pa razumem. če ti je to veselje igrat, pol nima smisla nabavlat PCja.

XsenO ::

ker so se šli goty v konzolaških vodah? si res tako plitek?


Ehmm nevem katere gotyje si ti spremljav, toda večina tistih, ki sem spremljav je imela v kategorijah kot so grafika, single player, multiplayer, soundtrack, inovativnost, itd. naslove iz vseh platform tudi PCja.

če pa z dobrimi špili misliš casual sranje tipa Halo 3 pa ta japanski trash, te pa razumem. če ti je to veselje igrat, pol nima smisla nabavlat PCja.


Hehe še en PC fanbojček, ki nima pojma o pojmu.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

Testman42 ::

Še enkrat anketo o igralni platformi ;)

49106 ::

Grafično je PS3 še od 8800 serije švoh-ejši.

XsenO ::

Grafično je PS3 še od 8800 serije švoh-ejši.


Kljub temu je večina igričarski strani podelila krono za grafično najlepši špil PS3 igri letos.

Še enkrat anketo o igralni platformi


Brezveze saj rezultati so pričakovani na predvsem PCjaštvu namenjenem forumu :)
1 + 1 = 1

karagoth ::

Jao jao, še ena console vs pc debata. Kupite si tisto ki vam paše, pa jo igrajte, PC je pač vedno bil za geeka ki mora mal vedet kaj je v škatli, konzole so pa za casual gaming, kupiš eno škatlo daš noter disk in špil dela ali pa ne.
Simpl sistem narejen za vsakega povprečnega človeka, zato tud prodajajo v tolk visokih številkah.
Isto so tud igre, poenostavljene da lahk igraš tud če ne veš kaj delaš, to pač obsega ogromno povprečno množico, ki prinese tone denarja in jasno da se market seli tja.
In zato je tud kralj med konzolami Wii, ker je najbol poenostavljen od vseh in če le znaš mahat z roko lahk igraš igre.
Kaj kupite je pač odvisno od tega kaj hočete, eni se radi uležejo pred tv in igrajo ker je pač simpl, eni skačejo po sobi, eni pa sedijo za pcjem.

Osebno ostajam pri principu en PC za vse, namesto en računalnik za dvdje in tv, eno konzolo za igre(če hočeš slučajno pokrit še ekskluzivne pa kr vse), pa še en računalnik za ostalo delo.

r0ker ::

jaz bi si želel browser na xbox360 in potem lahko prodam kompjuter

amigo_no1 ::

@r0ker
Prodaj sedanjo kišto in kupi eno rabljeno pc kišto za max. 50 EUR. Za net bo dovolj dobra.

ALT ::

300EUR my ass.. novi tolk stanejo proc pa grafa :D

pa da ne omenjamo da ti zadeva sigurno ne laufa tekoce z max grafiko..

se pa strinjam, da je bedarija oznacit igro na bogi rezoluciji in omejeno grafiko za najlepsi spil leta..

Mavrik ::

Saj to so ponavadi izjave tistih genijev, ko potem niso sposobni svoje motorike prilagodit gamepadu za ene bogi Gears of War. Bog ne daj da jim daš v roke DMC ali Ninja Gaiden. Grejo hitro v jok pa na drevo nazaj svoje streljačine za motorične idiote špilat ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Keyser Soze ::

jaz bi si želel browser na xbox360 in potem lahko prodam kompjuter

To je pa tud res. Tudi meni ni jasno, kaj MS čaka s tem browserjem. Vsi ostali tekmeci že poznajo to.

Zdaj moraš pa čez cele kolobobcije, če hočeš recimo streamat youtube video na TV preko X360. Se ti že bolj splača kar direkt iz računalnika zadevo predvajat.

P.S.: Konzole niso glih "top of the line". So pa nekako najbolj "hussle free" kar se tiče igranja iger. Vstaviš pošček/downloadaš, in naslednji tren že lahko igraš igro, ki deluje brez problema. Plus, nimaš problemov z raznoraznimi cheaterji, ipd. Vsaj bilo je tako.
OM, F, G!

gzibret ::

Ne se kregat prosim (se nanaša na brisane poste).
Vse je za neki dobr!

_Enterprise_ ::

300EUR my ass.. novi tolk stanejo proc pa grafa :D

pa da ne omenjamo da ti zadeva sigurno ne laufa tekoce z max grafiko..

se pa strinjam, da je bedarija oznacit igro na bogi rezoluciji in omejeno grafiko za najlepsi spil leta..
ja, 300€, edin če ti veš boljše od mene oziroma si pripravljen plačati več, pol komot

Jst ::

>Saj to so ponavadi izjave tistih genijev, ko potem niso sposobni svoje
>motorike prilagodit gamepadu za ene bogi Gears of War. Bog ne daj da jim
>daš v roke DMC ali Ninja Gaiden.

Zase lahko rečem, da sem izjema. Moj primarni žanr iger so FPSji, nato rad preigram kakšno strategijo.

Gamepad sem kupil v bigbangu potem, ko sem malo igral na razstavljeni PS3. Večinoma se je na njem nabiral prah (nisem našel igre, ki bi me potegnila), dokler nisem začel igrati Devil May Cry 4. Moj gamepad je delal samo za to igro sploh potem, ko so mi povedali, kako so nastavljeni knofi na konzoli.

FPS playerji, tako menim jaz, se lažje navadimo na DMC style, kot pa da bi igrali Gears of War na Gamepad. Človek, kot jaz, ki več kot desetletje (od prvega voodooja nekako) igra FPS igre na miško, sploh ne vidim razloga, da bi se navajal na gamepad.

Jaz imam v planu, da si kupim en LCD HDTV (do pred nekaj leti TVja sploh imel nisem, potem sem pa kupil enega CRTja, ker je bil smešno poceni) in ko bom videl kakšen trend bo z 3D, kar upam, da se bo malo izkristaliziralo tekom letošnjega leta, si bom poleg TVja kupil tudi eno izmed konzol. Sedaj sem mnenja, da na konzoli pač ne bom igral FPS žanra, lahko pa mnenje spremenim.

Kako smo pa FPS igralci motorični debili, si pa res ne znam predstavljati. Manj dela (koordinacije) je z drugimi žanri iger na PCju.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

T_F_7 ::

... ne živimo v svetu kjer bi si bilo mogoče privoščiti vsak mesec 1 igro, ki stane petino mesečne plače.

uff a samo 250€ kasiraš na mesec? :O

XsenO ::

Če veš kje kupovati, ne daš več kot 15-30 :P Razen za čisto nove lahko pride cena na 30-40
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

Jst ::

Ker je tole latest tema o x360, bi lastnike rad vprašal naslednje:

Ali bi logitechov GamePad (osnovni, Dual Action) za PC delal na XBoxu360?

Kolegu se je namreč uničil in pravi, da sedaj nima $$$, da bi kupil novega. Jaz pa imam omenjeni gamepad, in če bi delal, bi mu ga posodil.

KOlikor sem gledal na spletnih trgovinah, pri gamepad-ih v sekciji "Konzole," v oklepaju piše "XBox360, PC*."

*Ponavadi piše za xbox360 kontrolerje, da delujejo tudi na PCju, ampakpotrebuješ driverje.

Kaj pa other way around? Gamepad za PC? Bi delal na
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PrimozR ::

Če gamepad imaš, zakaj ne bi enostavno poizkusila?

Okapi ::

Če bodo v prihodnosti (daljni) vsi filmi 3d, potem, bo to ubilo piratstvo, tudi optičnim linijam (do doma) namreč nekaj TB ni ravno majhen zalogaj...
Narobe si predstavljaš 3D filme. Tisti, ki jih gledaš z barvastimi ali polarizacijskimi očali, ne zavzamejo čisto nič več prostora (ali morda eno malenkost več, če jih ni mogoče tako učinkovito kompresirati), tisti, ki jih gledaš z LCD (shutter) očali (kot v Xpandu), ko se izmenično zatemnjuje ena in druga šipca, pa zavzamejo kvečjemu 2x več prostora kot običajni (ker imaš pač namesto ene sličice dve - za levo in desno oko). Skratka, nič posebnega. Rip bo imel 24 namesto 12 GB.

O.

Bor H ::

polarizacijski bi tudi moral zavzeti dvakrat več saj vidiš dve sliki hkrati

Okapi ::

Ja, ampak s polovično ločljivostjo. Vsaka druga vrstica je polarizirana v drugo smer.

O.

Bor H ::

Tudi v kinu ali je to kaka ideja za domače TVje?

Okapi ::

Tudi v kinu. V tistih kinih. kjer 3D gledaš s polarizacijskimi očali, je manjša ločljivost, kot v tistih, kjer gledaš z LCD očali, ali v 2D.

O.

XsenO ::

Ker je tole latest tema o x360, bi lastnike rad vprašal naslednje:

Ali bi logitechov GamePad (osnovni, Dual Action) za PC delal na XBoxu360?

Kolegu se je namreč uničil in pravi, da sedaj nima $$$, da bi kupil novega. Jaz pa imam omenjeni gamepad, in če bi delal, bi mu ga posodil.

KOlikor sem gledal na spletnih trgovinah, pri gamepad-ih v sekciji "Konzole," v oklepaju piše "XBox360, PC*."

*Ponavadi piše za xbox360 kontrolerje, da delujejo tudi na PCju, ampakpotrebuješ driverje.

Kaj pa other way around? Gamepad za PC? Bi delal na



Matr pa kaj je delal z njim? Peljal traktor čez? Meni so mi kotrolerje od 360 mačke že mnogokrat vrgle dol iz mize ali stola pa še vedno delujejo 100%
1 + 1 = 1

Jst ::

Človek je avto-mučkar (kupuje rabljene in razbite avte, razne dele), jih poštima in proda naprej.

Sin, star 3-6 let (ne znam oceniti) se pa zgleduje po očetu in je vzel izvijač v roke in začel operacijo na kontrolorju. Na žalost je nekaj zlomil ne_vem_sicer_kaj, ker ga nisem videl.

Denarja pa sedaj trenutno nima, ker ga je en potencialni kupec nategnil za enega Mercedesa (višji razred, za 20.000 EUR). Človek si je pa že kupil HDTV (po izgledu je bil vsaj 1200 EUR), 7.1 surround z dekoderjem (kar tudi ni bilo poceni) in tako mu je ostalo nekaj denarja, ki pravi, da ga bo porabil za hrano, dokler ne proda kakšnega avta ali dela. (Ima jih (avtov) 4 za prodajo; niso vsi visokega razreda).


Jaz pa GamePada trenutno ne uporabljam in če bi delal na X360, bi verjetno imel kakšen zastonj servis ali pa kakšen zastonj del. Usluga pač...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Še glede 3D.

PS3 bo potreboval samo firmware update. Bluray mediji ne bodo potebovali nobene spremembe .

Našel sem en (slo) link:


Specifikacije 3D Blu-ray dorečene

Standard 3D Blu-ray je dogovorjen, specifikacije pa javno dostopne. Novi predvajalniki za 3D Blu-ray bodo prikazovali sliko s 1080 vodoravnimi vrsticami (1080p) za vsako oko posebej, tridimenzionalne učinke pa bomo videli s pomočjo posebnih očal. Za video bo poskrbljeno s kodekom Multiview Video Coding (MVC), ki je nadgradnja trenutno uporabljanega TU-T H.264 Advanced Video Coding (AVC). Zagotovljena bo združljivost za nazaj, tako da bodo novi filmi igrali tudi na starih predvajalnikih.

Trg nove 3D-televizije naj bi bil prihodnje leto vreden 1,1 milijarde dolarjev, do leta 2015 pa naj bi se napihnil na skoraj 16 milijard dolarjev. Proizvajalci so prav tako že zavihali rokave, saj je LG pretekli teden najavil, da bodo prihodnje leto izdelali 400.000 kompletov, leto kasneje pa 3,4 milijona. Sony je prav tako napovedal nadgradnjo firmwara v PlayStationu 3, ki mu bo omogočila podporo novi tehnologiji.


vir: mojmikro.si


Nekje sem zasledil, da bo 3D verzija potrebovala 20% več podatkov od navadne, 2D. Sicer ne vem, če se prav spomnim, ampak glede na zgoraj quotano novico, bi rekel, da se pravilno spominjam.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

MrStein ::

Iz novice:
pa so prehiteli na trg in s tem

"na trgu" bi bilo smiselno.
Tako pa ni.

(ali pa "prihiteli na trg")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony predstavil igralni plošček ter strojno in programsko opremo PlayStation 4

Oddelek: Novice / Konzole
4111621 (9031) Jst
»

PlayStation 4 že v razvoju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
7622146 (19784) St235
»

Naslednika PS3 in Xbox 360 prihajata šele leta 2014? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
9024857 (22781) revvs
»

Bo PS3 prehitel in preživel konkurente?

Oddelek: Novice / Rezultati
247169 (6111) Berserker
»

Intel v Wii 2, Cell odhaja iz PlayStationov

Oddelek: Novice / Konzole
134815 (3791) PrimozR

Več podobnih tem