» »

nekaj je narobe

nekaj je narobe

maxis ::

Kupil sem računalnik amd 2500+ 512rama neka leva grafična 64mb matična ne vem točno tudi ni neka firma za mojo 7 let staro sesto pri enem prijatelju za 10e.Pridem domov in hočem računalnik zagnat in se prižge ravno za 2 sekundi ( malo zavrti ventilatorje ) in nič. Gori pa luč kot bi bil vklopljen in rdeča luč podomače povedano ko računalnik mleje.
Ima kdo kakšen nasvet kaj bi lahko bilo narobe?

mtosev ::

verjetno napajalnik
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

napajalnik sem že zamenjo pa ni razlike

_koki_ ::

Ima grafična kartica svoje napajanje, če ima ga priklopi, drugače je pa največja vrjetnost da je v okvari osnovna plošča...

dzinks63 ::

Če si računalnik sprobal preden si ga kupil in je delal, se ti je nekaj med prevozom razrahljalo. Odpri računalnik, odklopi in ponovno nazaj priklopi vse konektorje in ga zaženi. Ko ga boš imel ravno odprtega, ga še dobro očisti prahu po vseh režah v katerih bi se lahko nabiral. Še najbolj se posveti režam za ram, tudi te dobro prepihaj. Ker pa je zadeva že precej v letih glede na zelo nizko ceno PC-ja, bi bilo dobro vse konektorje prebrusiti, obrusiti in odstraniti nastalo oksidacijo iz vseh moških in ženskih priklopov.

-grafična nima svojega napajanja

- kupoval sem mačka v žaklu za takšno simbolično ceno se nisem preveč obremenjeval samo pogledal sem kaj ima notri in sem vzel tako da nisem nič sprobal če dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maxis ()

Opkow ::

Preglej kondenzatorje na plati, ce niso slucajno napihnjeni oz razliti...

hudychk ::

Hehem ti kr obrusi notr reže pa glej, da ti slučajno kej kovinskih opilkov ne zleti po plati :D pol bo res fajn delal :D Šalo na stran, js ne bi brusil, bi blo dovolj, če bi samo parkrat ven pa notr zataknil vsako kartico in ram, da bi bli stiki dobri. Sicer je pa lahko karkoli tako narobe, morda res plata...
The Devil himself!

korenje3 ::

bios nastavitve (overclock?), ram, trdi diski...

če po resetiranju biosa ne dela, vzami rame ven in izklopi trde diske. prižgi računalnik in povej če se kaj prikaže na zaslonu.

sicer pa sumim da je šla grafična v pm.

Nextor ::

Po vsej verjetnosti je fuč plata, taki si res kupil mačka v žaklu hehe ;)

JJM ::

Možno je tudi, da je procesor zanič.
Če nisi bil pažljiv pri transportu ali pa je hladilnik bolj slabo pritrjen se je lahko zamaknil in je jedro poknilo/zdrobilo.

Duhec ::

Na plati imej priklopljeno samo grafično kartico, ki jo močno porini v slot, eno palčko spomina (če imaš dve jih izmenično zamenjaj) ter cpu z ventilatorjem.
Izklopi trdi disk in cd rom tako iz napajanja kot data kablov, iztakni vse iz USB konektorjev in vse dodatne kartice iz PCI slotov.
To so minimalne zahteve, da se ti sploh pokaže slika na ekranu.
Kot so ti že zgoraj povedali še naredi Clear Cmosa, pri tem imej 220V kabel povsem izštekan iz napajanja !

p.s.
Poglej, če ima plata tudi kockast 4 pinski 12V konektor (2 x črna in 2 x rumena žica) za dodatno napajanje in če ga ima ga priklopi !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215209 (4960) acookook
»

Računalnik se prižge, a ne odziva

455454 (4635) m0LN4r
»

Računalnik se ne odziva

398891 (8338) Pšenični
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska