» »

Nakup tiskalnika

Nakup tiskalnika

alien08 ::

Kupujem nov barvni tiskalnik,predvsem za domačo uporabo. Izbiram med:

Samsung CLP-315
in
Pixma iP4700

Katerega priporočate, predvsem poraba potrošnega materila. Hvala za vaša mnenja.

s1m0n ::

Med tema dvema definitivno Canon Pixma iP4700

Prvi Samsung je laser (nižji razred slaba kvaliteta izdelava), drug Canon pa inkjet in je boljše izdelave.
Nov set barv za Samsunga je ca. 200EUR (1 črna, 3 barvne) priložene zdržijo ca. 1000+ listov, nove 1500+ odvisno od tiska.
Nov set za Canona pa je veliko cenejši, saj uporablja le 2 kartuši ca. 50EUR Je pa tisk dosti nižji ca 300+ strani z enim setom.

Samsungov je idealen za tisk besedila, kot večina laserjev, ni pa tako primeren za tisk fotografij, slik.
Canonov pa je dober za tisk fotografij ter ima malo slabšo kvaliteto tiska besedila, vseeno za domačo uporabo preko kot dovol.

Samsungi pa niso nevem kako kvalitetni se "baje" kar kvarijo.

BlaY0 ::

s1m0n: Ne vem če si to dobro napisal. Kot prvo, gre za popolnoma različni napravi, namenjeni različni frekvenci in načinu tiska.

Jaz bi rekel takole. Če tiskaš relativno malo in pretežno dokumente, potem se ti definitivno splača vzeti laserca, ker te bo potrošni material prišel bistveno manj. Če tiskaš veliko in tiskaš tudi fotografije (kar se dandanes v bistvu sploh več ne splača), potem se ti ob predpostavki, da kartuše kupuješ tam kjer so najcenejše, ink-jet bolj splača. Če tiskaš malo in imaš ink-jeta, potem se večino barve v kartušah porabi za čiščenje glav kar je sila potratno in tega v specifikacijah nihče ne omenja.

Kar se tiče Canonovega iP4700... ne uporablja dveh ampak pet kartuš, ki se jih da dobiti pod 10 EUR za komplet brez čipov oziroma pod 20 EUR za komplet s čipi. Zadeva je hitra in omogoča veliko načinov tiska, med drugim tudi tisk na CD-je. Dobra stran tega printerja je tudi duplex enota, ki pri ink-jetih ni tako pogosta, je pa vsaj za moje pojme/potrebe zelo koristna in uporabna.

Samsung CPL-315 je klasičen primer "budget" barvnega laserca. Če ne printaš dosti oziroma printaš več ali manj dokumente je to zmaga. Če printaš recimo toliko kot jaz (malo) potem ti bodo tonerji držali par let (lahko tudi 5) med tem ko bi kartuše v ink-jetu menjal vsaj na pol leta (predvsem zaradi porabe pri čiščenju glav). Edino kar me moti pri teh Samsung lasercih je dejstvo, da praktično noben nima duplex enote.

ziga7 ::

Da si sposodim temo. Zanimam se za nakup laserskega tiskalnika. Ne rabim barvnega, tudi ne rabim multifunkcijske naprave. Iščem nekaj kar je v akciji in ponuja več kot je njegova cena :)).

Najbrž se mi ne splača kupovat nov toner za Konica-Minolta PP 1300, ki mi je dobro služil cca. 6 let in stane nekje med 70 in 100 EUR. Po drugi strani pa imam mešane občutke, ko gledam http://www.ceneje.si/racunalnistvo/tisk... za 100 EUR glede na to da sem za svoj printer takrat plačal 20.000 SIT :|

BlaY0 ::

Verjetno si hotel napisati 200.000 SIT...

T0RN4D0 ::

Tudi jaz bi rabil počasi novega laserca, ker je star samsung mrknil in ne vem če je toner (ki je bil že zelo zelo prazen po par tisoč straneh) ali je kaj drugega. In ne bi dal za toner tolk kolikor stane nov, samo zato da bi ugotovil da je kaj drugega šlo. Je pa tudi zdržal mislim da kakšnih 7 let in stal nekih 15k sit v eni odbiti akciji.

Noja v glavnem, črnobel laser, pride/perfomance varjanta. Kaj izstopajočega? Česa se izogibat?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Mentalist ::

Tudi sam kupujem tiskalnik, za domačo uporabo, skener, pa za šolo in te stvari... Odločam se med http://www.mimovrste.com/artikel/283008...
in
http://www.mimovrste.com/artikel/283011...

Kateri je boljši. Priporočate kaj drugega?

Nihče nič ne ve??
Lool.

Zgodovina sprememb…

Griffith ::

Ufff, zlo pocen kartuše. Epson Stylus SX125 je hitrejši, morda bo to razlog za nakup. ;)

IceBoX ::

Tudi jaz mislim kupiti nov printer, pa imam nekaj vprašanj. Nimam nobenega linka, ker nisem še tako daleč :). Bolj me zanima, kako je s stroški printanja. Tiskalnik bi se dokaj redno uporabljal (15 strani na teden) in me zanima kakšen tiskalnik priporočate. Verjetno brizgalni, bolj me zanima glede stroška kartuš. Koliko približno bi stale kartuše, so katere bolj cenejše? Pa še to, koliko časa vam zdrži ena kartuša (črna barva)?
Huh...

Griffith ::

Glede kartuš sem jaz opazil nekaj zelo grdega. S sodelavko sva gleda inkjet printerje in sem opazil, da so kartuše nekam zelo zelo poceni. Že za 10EUR se dobijo original. A glej ga zlomka. Zdržijo borih in skromnih 350 strani. Kompatibilne kartuše so še kak euro cenejše pa še napolnjene so malo več. Recimo original ima 7ml, kompatibilna 10ml.

Doma imam inkjeta Brother, ki je bil znan po tem, da je dal zelo poceni odtis, a na žalost nič več. Naš ima kartuše LC 900 ki so kar velike, vsi novi Brotherjevi tiskalniki pa imajo LC 1100 ki je notri za plunek barve.

Še stroški odtisa. Število odtisov se računa pri 5% pokritosti A4 formata. To veš da ni nič in da boš dejansko z eno kartušo naredil veliko manj odtisov. Najprej se vprašaj če rabiš barvni printer ali ČB, potem koliko si zanj pripravljen odšteti, ker dražji ko je printer cenejši da odtis. Ravno za te najcenejše printerje so kartuše in tonerji najdražji. Morda bi pogledal tudi za kakšnim lasercem za katerega se dobijo kompatibilni tonerji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Griffith ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
697142023 (819) easyrider3
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037162 (20876) gazer
»

Laserski vs Injket TISKALNIK

Oddelek: Kaj kupiti
263605 (2966) styrian
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429903 (19173) bobby
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8829821 (23519) Bye

Več podobnih tem