» »

rahlo piskanje ob obremenitvi in zatikanje grafike v igrah

rahlo piskanje ob obremenitvi in zatikanje grafike v igrah

igorrogi ::

Imam sledeč problem: pred nedavnim so mi na servisu zamenjali matično ploščo, ki je bila zanič, odkar imam novo ASUS-ovo M4a78 mi vseskozi ko se obremeni procesor (sctollanje po oknu ali kaj podobnega) nekaj rahlo visokofrekvenčno piska v notranjosti:

AMD Athlon 64 X2
Asus M4a78
Geforce 8800GT
2 GB RAM OCZ DDR2 800 MHz
Napajalnik LC 550W

Prav tako sem naložil na novo OS windows xp sp2 in vse driverje za matično, grafično in procesor; ko igram npr. kakšno igro mi vsake toliko časa grafika zašteka, se zatakne za 5-10 sekund in potem teče dalje, to se potem ponavlja vsaki 1-2 minuti.
Bral sem že po raznih forumih, kaj naj bi bil problem, pa zdaj ne vem je grafična problem (temp. preko speedfan-a je pri igrah okoli 80-90 ali je problem napajalnik - matična bi morala biti ok, za rame sem preko memtesta tudi ugotovil da ni problemov.

Ima kdo kak predlog kaj je narobe oz, kdo pozna res kak dober servis, ki bi hitro in zanesljivo prediagnosticirali - sploh kakšenga iz Gorenjske?

steev ::

Piskanje: Menjaj napajalnik za kak bolj kvaliteten.
:|

dzinks63 ::

Piska ti LC 550W. Je bila ena serija z napako, katera je nadležno piskala pri večjih obremenitvah. Tudi sam sem imel takšen primerek. Sem ga zamenjal z LC 600W v2.3 in ta je povsem OK. Je tih, stabilen in nobenega piskanja.

Kar se štekanja tiče, je najbrž drug problem. Vseeno pa najperj menjaj napajalnik in boš videl, če je še naprej problem. Preveri vse temperature, sčisti reže hladilnikov, zamenjal termalno pasto (cpu, gpu), preveri naleganje hladilnikov, poskrbi za dobro prevetritev ohišja, popolnoma odstrani stare driverje in instaliraj nove,...
Sposodi si drugo grafično in preveri stanje, mogoče je tvoja potrebna segrevanja v pečici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

huek111 ::

Temperatura na grafični je malo visoka! Pri meni nikoli ne preseže 75 °C

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huek111 ()

steev ::

Jest 8800 GT teram do 95 stopinj pa vse dela tako kot treba.
:|

Pyr0Beast ::

Glej graf in ne vrednost temperature.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hudychk ::

Mogoče so ti pa dali na servisu kakšno plato, ki je že bila rabljena, vzeta v servis. Men se je to dogajalo, ko sem imel napihnjene kondenzatorje na plati. Skratka če piska, so skoraj 100% nekje slabi kondenzatorji, namreč piskanje je ponavadi pokazatelj slabih kondenzatorjev. Zdej ali so to na plati ali na grafični, je za preverit.
The Devil himself!

igorrogi ::

zdej sem testiral komplet računalnik - zamenjal sem z novo grafično, nov napajalnik, novi rami - piskalo ni več; vendar grafika se še vedno zatika; edina možnost na katero sumim je procesor?
A je kje kak test, ki ga lahko naredim da preizkusim procesor.

hudychk ::

Super-Pi, piskalo pa ti je verjetno zaradi napajalnika.
The Devil himself!

igorrogi ::

Testiral sem s Super-pi in še enim programom za dual-core procesorje kake dobre pol ure in ni bilo kakšnih errorjev. Zdej sem se znašel v dilemi, je mogoče procesor delno okvarjen ali je kaj drugega v sistemu. Zanimivo je to da se grafika zatika samo v špilih, kjer pride do velike obremenitve in kateri špili so grafično zelo zahtevni.

hudychk ::

Mogoče ima pa grafična kartica premalo rama ali pa imaš premalo rama v sistemu... lahko je štekanje pogojeno tudi z zvočno kartico ali pa enostavno z windowsi. Kolega je ravno prešaltu iz Viste na 7 in pravi, da mu npr. GTA4 na quadcoru in hd 4870 lepo dela dokler ne pritisne dveh smernih tipk naenkrat, pa tudi računalnik se mu na približno 3 dni sesuje (npr. Mozilla frizne in se računalnik restarta ali pa sred iger resetira ipd.). Na Visti teh problemov ni imel. Možno je tudi, da je procesor že prešvoh za najnovejše igre poganjat...
The Devil himself!

igorrogi ::

Končno, ugotovil da ni nič narobe s strojno opremo - vsi testi 3dmark06 in super-pi niso kazali napa
Zanimivo, dobil sem odgovor na tujem forumu:


Hello.
I just bought the game "Left 4 Dead" over Steam, but I am having some rather serious issues. Every 10-15 seconds, I get these freezes. It stops at the current frame and loops the sound for about 10 seconds, then it drops back to normal.
The things I've tried:

Changing Graphics Settings.
Rolling back the drivers.
Using AMD Fusion to shut down all processes except for windows.

None of these worked.

My computer:
Nvidia Geforce 8600 GT
AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9 GHZ
2GB Kingstom Ram (Don't know mhz)
520W Psu
Motherboard M2A VM-HDMI
None of these are overclocked or anything. My current driver is 181, the old one I used was 185, no changes when changing them.

In odgovor:


A coworker had a similar issue with his dual core cpu and L4D. He ended up fixing his problem by forcing the game to use only a single core (ctrl+shift+esc, select process, right click, affinity, tick only one core).



Ko sem sam sprobal sprememniti afinity na eno jedro, ni več problemov z zatikanjem, mogoče kdo ve kako se da to rešiti, da venomer ne hodim v taskbar in spreminjam afiniteto oz. je mogoče nekompatibilnost matične plošče ali je celo en procesor okvarjen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igorrogi ()

hudychk ::

Zanimivo, mogoče je pa le problem v hardweru :) Mogoče maš eno jedro fuč... ne vem, prvič slišim za tak problem! Naj še kdo drug kaj pove...
The Devil himself!

shark_nm ::

Če se ti zadeva pojavlja samo v enem špilu potem ni razloga za preplah, če pa bo tole povsod funkcioniralo da ko boš izklopil drugo jedro potem je pa eno jedro defektno :)

igorrogi ::

Tole pa postaja že brezupno.

Ko je crknila prejšnja matična plošča in sem jo na servisu zamenjal z Asusovo m4a78 računalnik ne deluje več kot prej, poizkušal sem zamenjati grafično, rame, napajalnik, OS:
naložil sem win 7, pustil da sam zazna driverje za grafično GEFORCE 8800GT vendar tudi tu enaka zgodba, v vseh igrah (DIRT2, Dragon Age..) se grafika vsake nekaj časa se zatakne za par sekund in zvok zaloopa, čez 5-10 sekund potem vse deluje gladko, pred menjavo matične plošče je vse delovalo brez problema. To se ponavlja naprej, poizkušal sem teste z Everestom - stability test.

Zanima me ali ima kdo podobne težave in ali je napaka v hardweru (matična - dvojedrni procesor)? Če sem nastavil afinity na eno jedro je bilo delno boljše. Imam vse najnovejše driverje, prav tako je bios najnovejši. S katerim programom lahko naredim kak test, da mi lahko kdo odgovori kaj je narobe?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
131197 (1043) snooze77
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
957211 (5303) matonson
»

Problem z zatikanjem grafike

Oddelek: Pomoč in nasveti
12870 (727) Pyr0Beast
»

pomoč pri sestavi računalnika...

Oddelek: Kaj kupiti
413056 (2268) st0jko
»

Nov računalnik (kišta, monitor, miška in tipkovnica) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1428873 (5840) charlotte

Več podobnih tem