» »

PC se ne zažene

PC se ne zažene

snooze77 ::

Pred kratkim sem dobu komponente za PC. Danes sem use lepo sestavu vendar pride do problema, da se ob pritisku na gumb za zagon ventilator procesorja sam enkrat zavrti nato pa nič. Use sm lepo priklopu, še dodatno preveru, procesor ma dodatno napajanje, zvočnik za piskanje je vključen ampak nič ne piska. Za vsak slučaj sem probu z močnejšim napajalnikom vendar je isti rezultat. A je možno da BIOS ni posodoblen in ne podpira procesorja?V tem primeru kako se BIOS posodobi?

Komponente so tele.
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

snooze77 ::

Šou sm gledat kero verzijo BIOSA ima matična in piše REV 1.00G, nato sem šou na tole stran http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/M4A7... na kateri piše, da za moj procesor nucam verzijo REV 1.00G. Za BIOS pa piše 0203 ali 0407. In kk zdej zvem kera verzija je moj bios?

sandmat ::

1.00G = 1.00G => 1.00G =1.00G.

če piše, da je vredu, bo že vredu. Si prepričan, da si vse kable pravilno utaknil? pred kratkim sm vidu tipa, ki je uspel zamenjat PCI-E in uno stvar z 2x4 pini, ki gre v plato. Dejansko, če ga prov obrneš, gre totalno notr in nč ne zamori.

Probi zagnat brez grafične kartice in rama in diskov, praktično vsega. Če se požene, bi verjetno moglo vsaj ventilatorje obračat če že ne piskat, da mu manjka pol stvari(biosi ponavadi nejevoljo izražajo z različnimi kombinacijami piskanja. 1 pisk ponavadi pomeni "vse je vredu" AMPAK se to razlikuje med različnimi (firmami) biosi!).

StratOS ::

CPU je podprt od BIOS verzije 0407.
Flashanje

Na povezavi izbereš OS in dolpotegneš bios.

Update preko Asus-EZ

Če že imaš naložen OS:
Pregled verzije in update se da tudi narediti z Asus Update programom (mislim, da), le ta se nahaja pod utilities.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: StratOS ()

snooze77 ::

Prklopleno je 100% use uredu. Grafična je tk vgrajena in mu je dovol. Odšteku sm disk, CD-rom, pa rame dau vn. Spet probam se sam zavrti nič druga, vspodi na matični pa gori zelena lučka. Pol ko spet kliknem za zagon se nič več ne dogaja, ga morem fizično izklopit in po ponovnem poskusu tk ko prej. Piska čist nč.

StratOS nwm kk naj updejtam BIOS če še PC-ja ne morem zagnat ne da bi OS gor dau=). Verzijo BIOSA pa lahka zvem če lahka dostopam do njega? Edina izbira je zj da dobim en star CPE in ga dam notr upad da se mi zažene in updejtam BIOS???

Zdle sm gledu in vidim da začetna verzija BIOSA 0203 podpira moj drug procesor AMD Athlon ||X4 620.. Probam s tem CPE ????

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: snooze77 ()

Duhec ::

@snooze77, kot prvo si linkal napačen model plošče. Kupil si M4A78LT-M , linkal in v nadaljevanju iskal bios in cpu pa za plato M4A78LT-M LE.
Bios na tvoji plošči je vsaj 0205, ker je to prvi bios na teh ploščah ob izidu in že ta podpira kupljen cpu, torej šmorn okoli verzije biosa lahko zaključiš in cpu je torej podprt.
Da nimaš slike mora biti nekaj drugega.

Sem pogledal še spomine, ki jih podpira ta plata
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=bZ...
pa na QVL listi ni tega modela, ki ga imaš ti.
Ampak, ok, načeloma naj bi plata vsaj štartala.

Kot prvo preveri, da nisi pod ploščo preveč dodal kak kovinski distančnik, na katero si privijačil plato, in tako dela šlus na vezju.
Ampak spet recimo da je to ok in da imaš priklopljen tako 24 kot 4 pinski-12V napajalni kabel na plati.

Preveri tudi, če si pravilno priklopil kabelčke za panel (reset, power led, ide led, power on, speaker ...), sploh tisti za reset, da ni na kaki poziciji za led indikacijo in je tako lahko v stiku.
Ampak recimo, da nisi falil.

Monitor moraš imeti priklopljen na VGA portu in ne na DVI portu, ker ob zagonu (POST) je slika samo na VGA-D-SUB portu.
Vseeno preveri in poročaj.
Ampak recimo, da nisi falil.

Osebno bi naredil še Clear Cmosa.
Iztakni 220V kabel iz napajalnika, vklopi tipko za vklop (da se razelektri napajalnik in kondelci na plati), poleg zelene ledice na robu plate imaš 3-pinski konektorček - CLRTC, ki je z jumperjem v normalnem delovanju kratko sklenjen med 1-2, ti pa ga daj zdaj na 2-3 in počakaj nekaj 10 sekund, nato ga prestavi nazaj kakor je bil 1-2,vklopi 220V kabel spet v napajalnik in vklopi.

Poročaj.

solatko ::

Duhec - Od kje ti ideja za priklop monitorja na VGA, če je vse v redu, mora delat na DVI od prve. Nekaj je narobe sestavljeno ali pa je zanič plata ali procesor.

Duhec ::

@Solatko, iz navodil, citat:
"During POST, only the monitor connected to the D-sub port has display. The dual display function works only under Windows".

snooze77 ::

Zdle u kratkim bom vse še enkrat sestavu izven kište in poročam...Me pa zanima zaka ne podpira teh ramov....Sej podpira ddr3 pa do 1800Mhz

stroy ::

ne vem če so rami, bi morala plata med POSTom začet piskat brez njih, sej speaker je sigurno priklopljen? glede na vse prebrano bi rekel da bi res utegnil biti napačno prišraufan distančnik, če je problem z podprtostjo CPUja res rešen...?

snooze77 ::

Zle sm lih en kratek test naredu..matično sem dau iz škatle lepo prklopu CPU prižgau in se je lepo zavrtel tut zapiskalo je, da mu mankajo deli tk da lahka predvidevam, da je biu kak stik z ohišjem...Problem pa je ker so šravfi tk kratki da se matična skor 100% stika z ohišjem

sandmat ::

maš zravn matične oz. ohišja ene take rdeče zadevce za dat okoli šravkov

solatko ::

Si medeninaste distančnike pritrdil pod matično ploščo. Vijaki so pri vseh ohišjih kratki, eni imajo plastične distančnike, na katere plato samo pritisneš in ni nič vijakov. Popolnoma zanič so ohišja, ki imajo izbokline za pritrditev plate kar iztisnjene, kot hribčki, tam bi morali biti obvezno plastični distančniki, sicer pride do stikov med ploščo in nerabljenimi izboklinami (plošče imajo pač pritrdilne izvrtine na različnih mestih (ATX, mini ATX, micro ATX, BTX .....)

Duhec - Vedno deluje grafika v načinu VGA, dokler se ne posodobi gonilnikov za grafiko - po defaultu, se OS zažene v VGA načinu, kar podpira vsak bios plošče, tako da ni važno na kateri priklop daš, ali HDMI, VGA ali DVI moraš dobiti sliko do končne instalacije OS, potem pa za grafiko naložiš gonilnike (W7 in Vista, pa večino najdeta sama).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

snooze77 ::

Sam neki ka če se je matična skurlaa zaradi stika??? Ker je samo zasmrdelo in se je ugasnu CPE. Potem sem uzev matično vn in use pregledu nič ni poškodovano usaj vidi se ne. Sem probu še use enkrat cpe se zažene, disk uredu. Edino kar je da mi slike ne pokaže, ter gumb za izklop ne zagrabi. Torej neki je šlo. A se lahka garancija uveljavlja al ne?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik do 400€

Oddelek: Kaj kupiti
353847 (1439) Steinkauz
»

poceni računalnik za okoli 350e (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509871 (9084) gruntfürmich
»

Nova desktop za max. 600eur

Oddelek: Kaj kupiti
162921 (2729) Dejk0
»

Novi računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
233194 (2493) Sajco
»

Nadgradnja ne ravno novega računala (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
584516 (3835) IvoJan

Več podobnih tem