» »

računalnik se kar ugasne...

računalnik se kar ugasne...

seljo ::

Že pred časom sem pisal da se mi računalnik samodejo ugasne kot bi neko izklopil elektriko...do sedaj še nisem našel vzroka...
cpu je e6420
2gb rama patriot 800mhz plata je neka asus:)
vglavnem sedaj gledam temperaturo cpu in je nekje med 70 in 72 stopinj ali je možno da je to problem? Preveril sme tudi elektriko v omrežju in ni zaznati nekega nihanja...
mi kdo lahko pomaga.:(
u zivotu sve se vraca sve se placa

kokos25 ::

kakšen imaš napajalnik? temperatura je res visoka, probaj drug hladilnik not dat.
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

seljo ::

lc power 550w....tole m ires ni jasno 1.5leta mi ze dela kot šus sedaj pa neki jebe..
u zivotu sve se vraca sve se placa

WinXP ::

Temperaturo na procesorju imaš PREvisoko!Zato se ti ugaša...Lahko malo pogledaš v Biosu koliko ti znaša temperatura pri ZAGONU (ugasni PC za 10-15 min.pa ga ponovno prižgi) in poglej v Bios.Ne bi blo slabo da maš tut kšn program ki spremlja temperaturo procesorja (in/ali drugih komponent)... ko delaš v Windowsu...

Drugače pa...UČINKOVITEJŠI,MOČNEJŠI HLADILNIK...ni druge...:8)

DeeCoy ::

no, men se zdi da temperatura ni tok zlo visoka za takrat če kej delaš. če pa računalnik miruje, potem je res previsoka. Problem pa lahko da je kratek stik. A se ti potem da takoj nazaj prižgat?

DeeCoy ::

aja, pa men se ni ugasnu, čeprau je temperatura na procesorju šla čez 90. sam zašteku je

ugasne se mi pa če naredn kratek stik

WinXP ::

Joj to je res visoka temperatura...no če se ni ugasnil je pa zaštekal...sj...ampak NE SME bit oziroma NI DOBR da je tolk visoka temperatura za sam procesor predvsem...

Čudno se mi pa zdi da ko miruje da je temperatura večja kot pa če delaš kj...Lih obratno bi moglo bit..

Kakšen pa maš hladilnik,a originalni si dobil zraven CPU-ja,al si dal tko enga od prej not?

To morš res porihtat če ne se ti bodo še druge komponente pregrevale...
Dj poglej s kakšnim programom npr.Hardware Sensors Monitor kok kj kažejo temperaturo komponente...

DeeCoy ::

nisi me dobr razumel... Mislil se glede na njegovo temperaturo... če je takšna, ko računalnik veliko dela, potem je še znosna, če pa je takšna temperatura v mirovanju, imaš prešvoh ventilator na hladilniku... Na vetilator lahko tut pogledaš max napetost, če je 12V, potem ga lahko ročno priklopiš kar na napajalni kabelj od npr. diska(4 pinskega) na rdeča gre na RUMENO in črna na ČRNO. sam sm to naredu, pa mi venilator sicer mal bol brni, ampak fantastično hladi. to seveda delaj pri UGASNJENEM računalniku in pazi na kratke stike. če se ti ne bo hoto pržgat, si naredil kratek stik. takrat morš računalnik izštekat iz vtičnce pa nazaj not dat ker nared blokado na napajalniku. Če pa maš max napetost manj od 12 kupi now hladilnik, jaz prodajam enega na bolhi: http://www.bolha.com/oglas383613074/hla... No, to bi blo use... aja, pa WinXP, mislim da imaš sigurno prav glede tega, da procesorju in ostalim komponentam to ZELO škodi!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeeCoy ()

seljo ::

evo sedaj sem se bolj resno lotil zadeve...danes sme celoten računalnik podru vzel kompresor ter spihal vse komponente...notri je bilo toliko prahu da...se čudim da je zadeva sploh delovala...no to sem sicer sam kriv računalnik je star 2 leti pa ga še nikoli nisem pucal...sedaj sem zadevo sestavil skupaj in čakam ce se bo s5 ugasnil...temperaturo cpu imam sedaj po 10min prizganega compa med 30 in 38 stopinj se pravi je mogoče res bilo nekaj na tem..Seveda pa sporočim če se bo turn off s5 zgodil. Hvala vam za nasvete upam da sem rešil težavo če ne se ponovno oglasim:)
u zivotu sve se vraca sve se placa

seljo ::

dolžan sem še odgovor. Da takoj ko se rač ugasne ga lahko prižgem nazaj. Ventilator je original ki sem ga dobil zraven cpuja cpu je intel 6420.
Zanima me še to ali je hitrost ventilatorja na procu dovolj velika trenutno se giba okoli 1760 obratov.?
u zivotu sve se vraca sve se placa

BALAST ::

Odvisno koliko je velik ventilator, če imaš 200x200 mm je vseeno če piha samo z 400 obrati/min, za tak hldilnik ki ga pa dobiš zraven intel procesorjev je pa 1760 obratov/min zadosti.

Povej raje ali se ti čisto naključno ugasne, ko poslušaš 20min samo musko, ali pa to povzroči kakšno brskanje po internetu. Imaš kakšen antivirus in odstranjevalec navlake?

Tale je dober za hiter pregled črvov in ostalih nadlog.

http://www.ccleaner.com/

Arto ::

Jaz bi dal skoraj roko v ogenj, da je bilo pregrevanje.

DeeCoy ::

ja, js tut, sam pomojn se je pregrel kej druiga, ne pa procesor, ker mi na prenosniku večrat skoči na 80, pa ni nič, samo ventilator ga ohladi. Mislim, da je bil problem prah,ki je zamašil vse reže v hladilniku, lahko da se je pregrela grafična... ali pa disk. nikoli ne veš, če ne vidiš dejanskega stanja

UNIVERZUM ::

Mogoče imaš v biosu nastavljeno, da se pc izklopi avtomatično, ko proc doseže določeno temperaturo (vsaj jaz imam auto shut down at 60°C)
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

WinXP ::

Mogoče imaš v biosu nastavljeno, da se pc izklopi avtomatično, ko CPU doseže določeno temperaturo (auto shut down na npr. 60°C)


Na to sem tudi jaz mislil...seljo,preveri najprej TO v Biosu...

seljo ::

oh še 1x hvala za nasvete. Za1x se mašina še ni ugasnila...se je pa mašina ugašala povsem random igric sploh ne igram, zgodilo se je ali v wordu ali pa med brskanjem po netu...prej sem imel gor win xp pa se mi je začel ugašat zato sem sumil software in sem sedaj naložil win7 pa ni bilo bolje. Ventilator je pa original sedaj je temperatura konstantna okoli 35 stopinj. glede biosa bom še preveril kj imam nastavljeno.
upam da bo sedaj ok čeprav nikoli ne veš pri teh compih npr včeraj se mi je ugasnil 3x v 3 urah prejšnji dan pa spploh ne:) mogoče ima PMS:)
hvala za nasvete še 1x.
u zivotu sve se vraca sve se placa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP overheating

Oddelek: Pomoč in nasveti
406415 (5797) fr4nc
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
422967 (2229) suhi
»

Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
494983 (4145) bond007
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
728747 (6146) Vuli
»

ugasanje_racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
121439 (1173) kubanc

Več podobnih tem