» »

Težava z mrežno kartico (PCI wireless)

Težava z mrežno kartico (PCI wireless)

drejko78 ::

Imam težavo z mrežno kartico EDIMAX EW-7128g (PCI wireless). Kartica mi je sicer izjemno všeč ker ima anteno na kablu, tako da jo lahko "pripeljem" na mizo. Sicer kartica deluje brez težav (no skoraj brez težav). Zadeva je sledeča. Imam optiko 10/10 (ter router Linksys WRT54GL) in hitrost na kartici mi kaže:

 Hitrost povezave

Hitrost povezave



V nekem trenutku pa zadeva počepne in mi nekoliko poveča ping, predvsem pa pade hitrost. Hitrost pade na 0,5 max v obe smeri. In vse kar moram narediti je, da računalnik resetiram, ali pa onemogočim kartico in ja takoj za tem spet omogočim. Potem pa dela s polno hitrostko.

Probal sem z novimi gonilniki pa nič ne pomaga. Imam od EDIMAXa še USB wireless katico, ki pa teh težav nima. Sem pa pred tem še imel Asusovo wireless kartico VL-138G (mislim da je bila V2). Z Asusovo kartico mi pa je delal ves čas to kar mi zdej občasno naredi z Edimaxovo kartico, le da tam se ni dalo odpraviti tega. Na routerju imam DD-WRT firmware.

Ima kdo kak nasvet?

kubanc ::

probaj jo na kaksen drugem racunalniku. ce ti dela vredu na drugem, potem ni kriva kartica ...

Tudi sam sem se soocal z taksnimi tezavami, ki jih pa takrat nisem nikakor mogel resit. enkrat je bil signal maximalen, nato cist padel, vcasih se mi je celo to zgodilo, da mi je kazalo maximalno povezavo, ko sem testiral hitrost pa nikamor. ZA znoret je blo ;((

Mogoce, ampak mogoce router nima rad tvoje wireless kartice, probaj nadgraditi firmware od routerja.

drejko78 ::

Problem je, da mi hitrost pade, vendar pa je moč signala kot vedno - odlična ali zelo dobra. Mi pa takrat tudi upočasni internet na vseh drugih računalnikih. Na routerju imam zadnji FW od DD-WRT, ki bi moral delovati kot se spodobi.

Problem je, ker mi mrežna od iste firme sam da je na USB dela normalno, na PCI vodilu pa mi ga serje (kartico sem tudi prestavljal po računalniku).

In res, da rešim težavo, morm le izklopit kartico in jo nazajk vklopit (softwersko). Potem pa spet dela normalno in tudi vse ostale povezave delajo normalno.

Ima kdo kako idejo? Router ni nikoli imel težav z ed2k in torrenti, da bi ga to zafilal in da bi zato počepnil. V povzavi s PCI mrežno kartico se pa ravno to dogaja. Na routerju sta še vsaj 2 wi-fi priklopa, ki pa delujeta normalno.

kubanc ::

jst sm mel cist isto sranje, edina razlika je bila da mi ni padla hitrost na vseh racunalnikih ampak samo na tistem, na katerem je bila PCI kartica.

Hm, ... pomoje je neki v konfliktom z routerjem. poglej da nimata router in wireless kartica isti mac address.

dej probaj takrat ko ti pade hitrost pingat router, kaksna je hitrost?

Spajky ::

Nastavi na ruterju wifi Tx rate na 12Mbit/s, enako v RaLink wireless utility-u. Tx burst mode tudi vklopi, Tx fast roaming na -90dB, wireless mode na B+G mix. CCx2.0 vklopi in vkljukaj vse, limit 2000ms. V profilu nastavi Tx moč kartice na 75% ...

Če imaš win XP , probaj DL-at tale zelo stari drajver 12MB exe fajl ... če ti ga noče inštalirat, pomeni, da imaš PONAREJENO kartico (75% poceni el. robe v Slo je zadnje čaše ponarejeno!) 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

drejko78 ::

Zadevo sem zaenkrat uredil tako: Tx rate sem nastavil na 36Mbit/s (12Mbit/s mi je dala le nekje 5Mbit/s prenosa, 24 pa nekje 7.5Mbit/s, pri 36 pa je poln prenos). Tx burst mode je vklopljen, Tx fast roaming nastavljen, wireless mode je že bil pravilno nastavljen, Glede CCx2.0 sem našel nastavitel le za CCX, vendar mi potem kartica sploh ni hotla povezat z routerjem tako da tega nisem uporabil. Tx power je nastavljen na 75%.

Zaenkrat dela... tako da hvala. Bom pa dosti hitro videl če bo še kaj "sral".

amigo_no1 ::

@Spajky
Se da vizualno na sami kartici videti če gre za ponaredek ali gre samo z metodo zelo starih driverjev ?

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

Ono z onimi starimi drajverji sem mislil na normalno G kartico, ne Turbo 108 verzijo.

Ali gre za ponaredek, je skoraj praktično nemogoče odkriti končnemu uporabniku; na zunaj sta enaki. Štos je v uporabljenem materialu, ki je zadnja klasa namesto prva in ker so praktično narejene na črno celo največkrat v isti fabriki kot originalne. Niso proizvodno zavedene in testirane nikjer, čipi so kompatibilci ali blago z napako, šverc izvoz iz Kitajske, ki itak ponarejajo vse živo. Lahko se celo zgodi, da delajo dobro kot original, samo to je loterija npr. kot pri procih, ki se jim kako da odklenit cache ali dodat.jedra.

Štorija je šla pri meni in frendu npr. nekako takole. Ko sem jest kupil pred leti mojo, sem jo plačal 40€ in med zadnjimi še dobil. Pol se jih ene pol leta ni dalo dobit sploh nikjer v slo, nato pa poplava za pol cene (enako je bilo z Canyon CN-WF511) in frend jo je kupil; saj mu njegova na srečo dela npr.Ok, pa se ne sekira. Jest sem pa opazil najprej, da se njegova noče inštalirat z onimi starimi drajverji na friškem Win98se sistemu, nato pa še na frišnih WinXP (instalacija se sesuje, z novejšimi driveji pa ne). En dan mu bom probal poslat "manual" ("peš-ročno") instalacijo programa in drajverjev, ker me prav zanima, če bo tudi to neuspešno.

Najbolj tipičen primer "counterfitting" so ble celo orig.Canyon PCI kartice, ko so zamenjali RaLink RF čip z kompatibilcem; nikoli več niso tako fantastično delale kot v začetku :8) Pa so bile še vedno "original". Čip pa se skriva pod kovinskim pokrovom, pa tega ni videt; vezni čip pa je še isti; saj velika večina uporabnikov itak ne bo opazila razlike >:D ... Razlika se opazi pri zahtevnejši uporabi (slabi signali in množica motenj npr. pri daljših linkih)

Pred časom je bil na TV nekje en starejšo dokumentarec o borbi z raznimi ponaredki in je blo točno prikazano, kako se to izvaja na primeru običnih čipŠit LAN kartic iz Tajwan-a:8) ... zdej je samo še hujše >:D ... jako zanimiv je bil oni dokumentarec :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless v novem računalniku ne deluje pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
151985 (1854) Spajky
»

Problem z wireless USB ključkom Cisco

Oddelek: Omrežja in internet
101120 (922) Boomy
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879746 (6487) janezek67
»

Povezava med 2 računalnikoma preko routerja

Oddelek: Omrežja in internet
215242 (4916) hobbit
»

Wireless prekinja

Oddelek: Omrežja in internet
122446 (2236) alesek86

Več podobnih tem