» »

Možnosti nakupa stanovanja

Možnosti nakupa stanovanja

Temo vidijo: vsi
««
60 / 69
»»

Daedalus ::

Od kdaj pa Ljubljana ni "vukojebina"?

A je postala svetovna metropola zadnje čase?

V primerjavi z ostalo Slovenijo... ni daleč od metropole>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Super Sonic ::

Noben ne pozdravi... noben si me ne upa niti v oči pogledati

Si ne predstavljam zakaj te neznanec ne upa pogledat v oči, pa še, zanima me, od kot ti ta predpostavka, da te nekdo ne upa pogledat. Mogoče te noče pogledat... ;=) Sploh, kakšen faktor je to pri iskanju stanovanja? No, smo si različni, priznam. Da bi pa taki vampirji živeli le v Lj... mogoče pa spet česa ne vem.

Ljubljana je kar je; daleč od neke katastrofe, enako velja za druge vasi okol. Jaz bi rekel, da si v večjem mestu, zaradi tega ker so ljudje manj obremenjeni z mnenjem ostalih, celo bolj varen pred "opravljanjem" oz. se te niti ne dotakne toliko, ker imaš toliko večjo mrežo ljudi okoli sebe. Po mojih izkušnjah si v vasi notr' ali pa zuni', vmesne variante ni. Če si notr' je vse top, če si zuni, pa na FB poveš.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Pithlit ::

Super Sonic je izjavil:

Si ne predstavljam zakaj te neznanec ne upa pogledat v oči, pa še, zanima me, od kot ti ta predpostavka, da te nekdo ne upa pogledat. Mogoče te noče pogledat...

Zato ker hitro pogledajo drugam. Ne vem... očitno je neznancem pogledat v oči nek tabu.
Life is as complicated as we make it...

Karaya 52 ::

Zdaj, ko je padlo ze toliko mitov o nepremicninah, pada se eden zadnjih, to je davek na nepremicnine. Sm ga ze pred leti napovedal. Ja, tudi na prvo nepremicno, logicno (napovedal). Bomo videli, kaj bo to pomenilo za trg, dejstvo je, da se bodo davka nekateri prevec vstrasili in verjetno naredili kaksno bedarijo. Je pa zanimivo, da bodo prazna stanovanja obdavcena s trikrat visjo stopnjo (napovedal), kaj to pomeni za banke, ki drzijo ta prazna stanovanja... naj vsak sam pri sebi zakljuci (tudi ze navpovedal, pocakajmo na rezultat). Nova stanovanja v LJ se prodajajo po cca 2000-2200 €/m2, gre za "elitne" lokacije. Celovski dvori, tisto pa ne gre niti po nizjih cenah. Kako nizke ze morajo biti cene v kaksni Siski... kdo ve. 1500€/m2?

Okapi, stavo si zgubil. Dobro, si vsaj imel jajca in stavil z razliko od vecine, ceprav je "hall of shame" poln. Se se spomnite vseznalcev, ki so vedno odgovarjali, da nepremicninam se nikoli v zgodovini ni padla cena? Jp, js jih precej.

jype ::

Ti si kr vse napovedal, večino sicer narobe, ampak zdaj itak nihče ne bo šel preverjat, tako da se zdaj lahko prodajaš za vedeževalca.

Veliko sreče.

(Ja, tudi jaz sem napisal, da podpiram uvedbo davka na nepremičnine, ker je obsceno, da imamo socialno dno, ki si lasti nepremičnine, za katere sploh skrbeti ne more, namesto da bi jih prodali in sredstva investirali bolje.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Okapi ::

Okapi, stavo si zgubil
A če se tebi nekaj sanja, potem jaz izgubim stavo? Poglej si dejanske cifre in potem se lahko naprej pogovarjamo.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Glede nepremicnin sem pravilno napovedal. Pricakoval sem edino hitrejsi padec, ampak to lahko pojasnim s pocasnim lezenjem drzave v recesijo in vpletanjem drzave v politiko drzavnih bank. Ampak zdaj bodo banke mastno placevale za prazna stanovanja in bodo bolj naklonjene prodaji. Kupcev za te cene pa ni... Celovski dvori se zdaj niso prodani, pa je ze kar nekaj nekaj drzab slo mimo.

Dejstvo je, da si pred leti placal 3000EUR na kvadratni meter, danes pa dobis stanovanje v Siski po 1500EUR. Takole cez palec. Kar prakticno pomeni prepolovitev. Zdaj pa se ta davek in negativni gospodarski obeti. Shit going down. Cene bodo se nekaj casa iskale pravo dno. Place tudi.

Zgodovina sprememb…

namesto da bi jih prodali in sredstva investirali bolje.
Tule je sicer en manjši zajeb - ti ne znajo sredstev investirati bolje.

O.

Okapi> Tule je sicer en manjši zajeb - ti ne znajo sredstev investirati bolje.

Zoprno, ja - škoda, da to pomeni, da moram zdaj jaz plačevat njihovo socialo, hkrati ima pa še ogromno ljudi stanovanjski problem, ker so nepremičnine znatno dražje, če jih nihče ne prodaja.

Karaya 52> Celovski dvori se zdaj niso prodani, pa je ze kar nekaj nekaj drzab slo mimo.

Nimam pojma kaj je tvoj problem s celovškimi dvori, ampak jaz se tja ne bi želel preseliti niti če bi mi plačali za to.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

jype je izjavil:

Nimam pojma kaj je tvoj problem s celovškimi dvori, ampak jaz se tja ne bi želel preseliti niti če bi mi plačali za to.

Jaz se s strahom v srcu mimo peljem, kaj šele da bi morala tam živet.
Life is as complicated as we make it...

Dejstvo je, da si pred leti placal 3000EUR na kvadratni meter, danes pa dobis stanovanje v Siski po 1500EUR. Takole cez palec. Kar prakticno pomeni prepolovitev.
Tole je sicer grda laž. V Ljubljani verjetno niti enemu stanovanju (tržna) cena ni padla za pol. Ja, pred leti si lahko kupil kakšno stanovanje tudi po 5000 evrov, ampak to niso tista stanovanja, ki se sedaj prodajajo po 1500 (ali 2500) evrov.

Mimogrede, hiter pregled oglasov pokaže, da so oglaševane cene u Fužinama še vedno do 2000 evrov/m2. Pred 11 leti so bile 1100.>:D

O.

Celovski dvori so lakmusov papir, nic drugega. Ce so ljudje pred napovedjo davka dvakrat premislili o nakupu, bodo zdaj trikrat. Nepremicnine, s katerimi se ne gospodari pa bodo samo minuse pridelovale. Nekajkratnik danasnjega nadomestila (cca 6× vecje v povrecju). To pa niso vec heci. Ce bo zakon seveda sprejet v danasnji obliki.

Po 2000€ se prodajajo nova stanovanja. Fuzinska so bila na vrhu oglasevana po 3000€ afaik.

Karaya 52> Celovski dvori so lakmusov papir, nic drugega.

Ne. Celovški dvori so super protiprimer Fužinam - pa nič drugega. Betonsko sosesko, ki so jo očitno načrtovali popolni amaterji, zgradili pa slabo plačani delavci in opremili še slabše plačani obrtniki, ki ob predaji takoj potrebuje ogromen servisni poseg, zelo težko pohvališ, še težje pa upravičiš nakup kakršnekoli enote v njej.

Ampak ker še zdaleč ne gre za osamljen primer, se temu ne moreš čuditi.

Karaya 52> Po 2000€ se prodajajo nova stanovanja.

Ja, sem in tja kakšno zagotovo.

Zgodovina sprememb…

Ce so ljudje pred napovedjo davka dvakrat premislili o nakupu, bodo zdaj trikrat.
To je šele bedasta "ugotovitev". Ajde, če bi rekel, da bodo bolj premislili pred ne/prodajo. Stanovanje kupuješ, ker ga potrebuješ za življenje, in tistih 200-300 evrov davka letno je za odločitev popolnoma nepomembnih. A ti resno misliš, da bo kdo pri investiciji za 100k evrov, ki jo potrebuje, da bo lahko družina živela na svojem, razmišljal o 300 evrih letnega davka? Sploh pa davek plačujemo že sedaj, samo da je nižji (50-100 evrov) in se mu drugače reče.

O.

Zgodovina sprememb…

jype; Jah, sem in tja. To je dovolj, na tej ceni je obstala precka in zdaj jo bo davek se nizje potisnil. Ljudi je strah, lastniki pa bodo imeli same stroske s praznimi nepremicninami. Na tej tocki lahko prihodnost napovemo brez steklene krogle.

Okapi; ti se vedno pises mimo dejstva, da je bilo precej stanovanj kupljenih izkljucno kot financna nalozba. Druzine s stanovanji bodo zal morale mirno pozreti Ourselvsin davek.

Poznam en primer v Piranu, kjer lastnica ze dve leti neuspesno prodaja stanovanje. Zdaj si je cakanje lahko privoscila, ampak predstavljaj si 700-1000€ letnega davka na prazno stanovanje? Ceno bo spustila za 10, 20%, samo da rec hitro proda, preden se spirala se bolj zapre. Stanovanja, ki se ne prodajajo, pa itak ne oblikujejo cen.

Celovški dvori so super protiprimer Fužinam - pa nič drugega.
Celovški dvori (in večina drugih post2000 zgrajenih sosesk ali blokov) pravzaprav dvigujejo vrednost Fužinam. Če k temu prištejemo še dejstvo, da se post2010 praktično nič več novega ne gradi, se za vrednost stanovanj v Fužinah niti najmanj ne bojim - kmalu bodo najbolj zaželena soseska v Lj.;)

Bolj me skrbi, da že drugo leto prodajam hišo na Tolminskem;)

Okapi; ti se vedno pises mimo dejstva, da je bilo precej stanovanj kupljenih izkljucno kot financna nalozba.
Ker tega dejstva pri nas preprosto ni. Število tako kupljenih stanovanj je popolnoma zanemarljivo. Tudi tisti, ki so kupili drugo stanovanje, ga niso kupili zato, da bi ga čez čas prodali, ali da bi služili z oddajanjem, ampak ker so tako poskrbeli za svoje otroke. Pri nas je pač navada, da če imaš višek keša, se ne ukvarjaš z naložbami (ker se večinoma itak ne znaš, potem pa še slišiš za kakšnega, ki je namesto fleta kupil delnice NKBM>:D ), ampak kupiš stanovanje (ali dva, če imaš dovolj denarja), ker veš, da ga bosta sin in hčer, ko bosta šla na faks (in od tam dalje), potrebovala. Pač naložba v familijo, ne pa finančna naložba. In takšna naložba morda ni najbolj dobičkonosna, je pa najbolj varna. In vsi ti stanovanj ne bodo prodajali, ker dobro vedo, da bosta sin in hčer čez 10 let stara 20+ let in po vsej verjetno sama ne bosta zaslužila dovolj za nakup stanovanja.

Tako nekako se dogaja nepremičninska ekonomika pri nas. In ker jaz to vem, ti pa očitno ne, me za stavo niti najmanj ne skrbi.;)

O.

Zgodovina sprememb…

Druzinska, financna nalozba, imenuj kakor hoces, samo da se bos bolje pocutil. ;) Dosti teh so nategnili pi*deki, ki so razlagali, da cene nepremicninam se nikoli niso padle.

Pod crto pa lahko vsak odklika na neprecnine.net, pregleda ogromno ponudbo, ki presega povprasevanja, naracuna davek na prazne nepremicnine in si brez tezav zamisli, kaj se bo zgodilo s cenami. Dejstvo pac je, da imajo prodajalci cas do novega leta, da nepremicno prodajo. In ta casovni pritisk jih bo prisilil v nizanje cen. Do januarja bodo cene ze vkalkulirale nov davek. Kaj bodo pa tisti, ki nepremicnine sploh ne morejo prodati, ker je nihce noce? Jo bodo podrli, tako kot so to masovno poceli v Arizoni? Prodajali po 1€ kot v Detroitu?

Mogoče bodo cene najemnin nekaj nižje, lahko pa si povsem prepričan, da nihče od tistih, ki imajo prazno stanovanje in doma otroke, ne bo šel na vrat na nos prodajat stanovanja zaradi par 100 evrov davka letno.

O.

Zgodovina sprememb…

Verjetno ne. Ampak stanovanja, ki se ne prodajajo ne oblikujejo cen. Bodo pa tista, ki se prodajajo oblikovala cene tistim, ki se ne prodajajo. ;)

Na koncu bo dilema, prodati takoj po 10% nizji ceni ali tvegati z isto ceno in placevati 3× visji davek oz. 6× visji, glede na trenutno nadomestilo. Spirala se zapira. Presenecen bi bil, ce nebi nihce v tem tednu, po najavi davka, spustil oglasevano ceno. Cas zdaj dela proti prodajalcem.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52> Bodo pa tista, ki se prodajajo oblikovala cene tistim, ki se ne prodajajo.

Your fallacy is grotesque.

Normalno. Ce so tri hise v vrsti kupljene po isti ceni, in se dve kasneje prodajo za pol manj, potem je jasno, da bo tudi cena tretje okoli polovicne prvotne cene. Kar se lepo kaze po jamranju ljudi, ker bodo zdaj placevali davek od "nerealne precenjene GURSove cene" iz leta xxxx. Tako to gre, ti zastonj razlozim, ko si ravno ti.

Karaya 52> Ce so tri hise v vrsti kupljene po isti ceni, in se dve kasneje prodajo za pol manj, potem je jasno, da bo tudi cena tretje okoli polovicne prvotne cene.

Če se nekaj ne prodaja, potem nima cene.

Ne, lahko pa cez palec ocenis, po kaksni ceni bi lahko nekaj prodal.

Ljudje radi govorijo o vecji vrednosti nepremicne... kako le? Kako je lahko 20 let stara bajta vredna vec kot je bila nova? Ima zdaj zlate cevi? Se je lepo postarala? Kako ima lahko vecjo vrednost, ce kvalitativno, kvantitativno ni nisecar pridobila? Rimljani so vsako leto bajti odbili 1/80 cene, ker je v 80. letih opeka razpadla. Pojem vrednosti je pri nepremicninah precej vprasljiv.

zavajon ::

Ceno lahko oceniš tako, da začneš prodajati. Če imaš naenkrat več interesentov, ki se grebejo, si ocenil prenizko. Če pa ni nobenega, si ocenil previsoko.
Zato je brez veze govoriti, da se v Ljubljani stanovanja prodajajo po 2.000/m2. Prodajajo se že, a prodajo se ne. Tako da očitno ta cena ni relevantna. Je pa "prodajalce" nekoliko za razumeti. Dajo pač zastonj oglas in čakajo. Če ne prodajo, se ne sekirajo. Zdaj bo nkoliko drugače, ker bodo vsako leto dobili kazen v obliki davka, ker niso prodali.

Utk ::

Karaya, si pa smešen, sej ne bo nihče s pištolo prišel do nekoga in ga prisilil, da jutri proda za polovično ceno. Če je kupil po tisti ceni, se je z njo strinjal, in jo bo plačal, če jo še ni. Malo mu je sicer lahko žal zakaj ni počakal n let, ampak kaj potem, lahko bi še slabše naredil, lahko bi 100,000 evrov dal leta 2007 v delnice, in kaj bi imel danes? Špekulacije so špekulacije, nakup stanovanja je pa nakup stanovanja. Sej se strinjam, da čez 20 let ne more bit več vredno, ampak sej ni treba prodat, nikoli, kaj te pa briga kakšne so cene, če ne kupuješ niti prodajaš.

Jp, tale davek je velik game changer. Pa ne vem zakaj govorimo o stanovanjih, ki se ne prodajajo? BMK za te.

fosil ::

A se res niste od politikov še nič naučili?
Tole je osnutek, višina davka je napihnjena.
Na koncu bo tako, da bo malo višji od trenutnega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.
Ampak ljudje bodo imeli občutek da so nekaj dosegli, da jih vlada posluša, da je socialna, ...
In z veseljem bodo plačevali višji davek kot sedaj.
To je pač umetnost politike, kako doseči da so ljudje veseli višjega davka.
Tako je!

To nam je jasno. ;)

@nny ::

Strošek praznega stanovanja ni samo davek, temveč tudi vsi ostali tekoči stroški - upravnik, voda, elektrika, RTV, rezervni sklad...vsega se ne da odklopiti. Če je stanovanje prazno dalj časa, dobi lastnik ob seštevanju vsega konkreten glavobol.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Karaya 52> To nam je jasno.

Očitno ne:

Karaya 52> Jp, tale davek je velik game changer.

Oboje drzi.

Niti ne. Čeprav bi jaz rad videl, da bi ljudje v Sloveniji lažje prišli do stanovanja, sem vseeno prepričan, da se cene ne bodo znatno spremenile zaradi davka, temveč zaradi splošnega upadanja kupne moči.

zuz3k ::

podpiram davek prazne nepremičnine, ki je 3x višji

upam da bodo nepremičninam cene še bolj padle :)
Life is a psychological game.

zuz3k ::

se ne da editat več, ne vem zakaj... še to:

prav je da je država ukrepala slovenskim pohlepnim prodajalcem, ki so ceno na trgu kar sami določali, vsak je pohlepno za stara stanovanje hotel iztržit čim več, in se je z vsakim oglasom cena letno samo še višala v višave, kar ni normalno

upam , da se bo uvedel takšen davek na prodajo, da če bo nekdo hotel 40 let staro stanovanje prodati za 150k €, čeprav ni vredno - naj pa da 30% od prodaje državi

da si ne moreš privoščit ene garsonjere z povprečno plačo oz. zanjo delat celo življenje ni normalno

pa še to, da se 30 let stare hiše prodajajo za več, kot če kupiš parcelo in si gor postaviš novo hišo - tudi to ni normalno, pohlepni prodajalci

lp
Life is a psychological game.

Mr.B ::

???
ČE ti ceno stanovanja nastaviš in prodajaš po 3k€/m2, bi moral biti davek tako nehuman, da bi se ga splačalo prodajati. Če tudi bi plačal 3k€/leto bi lahko 100m2 stanovanja prodajal naslednjih 50 let, pa bi verjetno bilo za investitoraj ceneje, kot da bi tako stanovanje dal na trg po polovični ceni....

Banke, khm pustimo današnjo zgodbo o Pogačarju, vzemite si tiste črne spomenike "situla" ob železnici, ki si jih lasti banka. Cena je 3k€/m2 dalje. Pa pustimo da ti prodajajo luksu ob železnici..... Celovški dvori so itak razred zase, če bi država imela denar, bi jih kupili pod potrebo socialnih......... Kupcev, za ponujeno ceno ni in jih ne bo.

PS, da zakon je osnutek. Toda glede na to da ima verjetno država preko Državnih bank večino teh praznih stanovanj v lasti, si lahko zamisliš kako bo zakon pisan.

Vprašanje je le ali bo EU dala rdeči karton, pa bomo podarili ta stanovanja "ciperskim" investitorjem vključujoč tudi banke, ali pa naredili red. Glede na pravice ki jih slišimo po mendijih, glede državnih bank, je verjetno že vsakemu telebajsku jasno, kakšen bo rezultat, če ne bomo dobil rdečega krtona EU-ja. PS pa lahko da državna banka vsa stanovanja na trg, in jim določi ceno 3k€/m2, to bo imelo izjemno blagodejni vpliv na trg nepremičnin, pa mahanje s cenami pred EU v namen zagovora : glejte po toliko drugi prodajajo nepremičnine.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Gregor P ::

Naj ponudijo (banke&co) poslovne prostore kakšnim mladim star-up podjetjem namesto kredita (ker tega niso sposobne več dajati); eno leto, ali tri brez najemnine ipd. (v zameno pa delež pri dobičku, če podjetje uspe ipd.).:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Eni pravite, da bodo zaradi novega davka cene padle.
Recimo za vsaj 10%.
Pa poglejmo malo matematike.
10% je pri stanovanju, ki stane 150.000, 15.000 EUR.
Davek naj bi bil po trenutnem scenariju 0,15%, kar je 225 EUR.
To pomeni da v 10 letih plačaš 2.250 davka, kar je precej manj kot pa če bi za 10% znižal ceno.
Tudi če bi moral plačevat 3x višji davek zaradi prazne nepremičnine, to v 10 letih znese 6.750.
Torej ni računice da bi zaradi davka spustili ceno.

Sicer pa je moj nasvet, če hočete do cenejšega stanovanja, spremljajte stečajne postopke.
Na primer, nova kao super elitna stanovanja, so bila na koncu prodana, 1.650 za m2 - klik
Tako je!

Hja, banka ima prazna stanovanja in na te bo davek precej nad 500€ (ni, 0,15%). Prej 1000€. Samo imo ne gre toliko za visino davka kot neko psiholosko foro, kot pri vseh balonih. IMO je fora davka na prazne nepremicnine bolj v smislu boja proti oddajanju na crno.

Pa razblinimo še eno zmoto.
Banke nimajo nobenih stanovanj, stanovanja so ujeta v stečajnih postopkih, banke pa imajo na njih hipoteke.
Tako je!

Stanovanja gotovo imajo, vprasanje pa koliko. Ne vem pa kako je s hipotekami na stanovanjih v stecajnih postopkih. Pa ne verjamem, da bo ravno davek kriv za nizanje cen. Ne. Cene bodo nasle svojo dno, ki bo primerno padajocemu standardu, davek pa bo imo do tega samo hitreje pripeljal (ce ze kaj).

Drugace pa sem vedno proti novim davkom in trosarinam in vedno za nizje obstojece davke in trosarine.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Kaj je s tabo Karaya52? Kolk si ti sploh star in kdaj se boš naučil kaj novega? Stanovanja banke kot lastniki nimajo (razen parih morda za upravo in druge vodilne zaposlene). So pa banke hipotekarni upniki. Če ne razumeš v čem je razlika, pač vprašaj. Ne pa flancat, da "stanovanja gotovo imajo"

O cem pa govorimo Mici? Spet tvoja zaletavost... O katerih nepremicninah pa mislis da debatiramo?

V NLB pravijo, da niso lastniki stanovanj, zato z njimi ne morejo prosto razpolagati, ampak je NLB le hipotekarna upnica nepremičnin, ki so jih za kredite zastavili dolžniki. To pa pomeni, da se stanovanja prodajajo v stečajnih postopkih podjetij v skladu z veljavno zakonodajo po predpisanih postopkih, ki jih vodijo stečajni upravitelji.

Zgodovina sprememb…

Stanovanja banke kot lastniki nimajo

da niso lastniki stanovanj

Slamnati moz. 2×

Invictus ::

zuz3k je izjavil:

podpiram davek prazne nepremičnine, ki je 3x višji

upam da bodo nepremičninam cene še bolj padle :)

To bo samo začasen davek. Zgodilo se bo tako kot v Avstriji. Ljudje so začeli prodajati prazna stanovanja, cene so padle. Tisti, ki so imeli denar, so jih kupili, potem pa zlobirali ukinitev davka na prazna stanovanja.

Tako da se je v končni fazi samo spremenilo lastništvo. Učinek pa za povprečnega državljana ničen. Še tiste, ki so kako stanovanje hranili za kasnejše čase, so spravili ob premoženje.

Poleg tega se bo davek na prazno stanovanje štel, če lastnik ni noter. Se pravi, stanovanje bo prazno, čeprav bo notri najemnik ... Vsaj po zdajšnjem predlogu ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Šimpanz ::

Glede na to da se v Ljubljani nič novega ne gradi, pa tudi nobenega večjega gradbinaca nimamo več bojo cene stanovanj v Ljubljani ostale približno enake ali pa se v prihodnjosti še zvišale. Ko bojo uvedli še satelitsko cestninjenje na avtocestah in podjetjem ne bo treba več izplačevati potnih stroškov se ljudeki še bolj selili bližje službam, ker se nobenemu ne bo več splačalo voziti ene 100 km v službo pa 100 km nazaj.

Mr.B ::

Šimpanz v glavi imam da je od kvote vseh praznih stanovanj pripada Ljubljani 2/3. Poleg tega je ogromno praznih ti. poslovnih prostorov. Teh je praznih ogromno. Edini vzrok za stanje kot je, so cene ter seveda neobstoječi pričakovani dolgoročni donos. Vsak depozit ti praktično od leta 2009 dalje prinaša več kot nakup stanovanja...
Relano pa moraš gledati, da s povprečno plačo v sloveniji, kjer sta dva zaposlena brez predhodneih prišparanih sredstev, lahko na dolgi rok kupita le garsonjero, če se le ta prodaja po 3k€. Da mlada družina, par kuri danes 50m2 stanovanje, češ ko bo premajhen, bomo pa kupili nekaj večjega, er pri tem tudi zaslužili, pa lahko samo pozabiš. Ta matematika se od leta 2009 dalje ne izide, več. Prav tako stanovanja, ki sp prazna nekaj let, ne moreš prodajati več kot nova, čeprav bi jih nekateri radi. No za banke bo vseeno, ker nekateri bi še vedno vlagali svojim golegom, ki ne izpolnujejo osnovnih pogojev za pridobitev kredita. Zadnji primer v NLB-ju...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

imagodei ::

> "se ljudeki še bolj selili bližje službam, ker se nobenemu ne bo več splačalo voziti ene 100 km v službo pa 100 km nazaj. "

8-O Tukaj pa ne vidim nobenega avtomatizma. Če bodo cene stanovanj šle toliko gor, se boš nemara vprašal, če ni konec koncev boljše delat v 20 km oddaljenem kraju za 150 EUR nižjo plačo, pa zato porabiš manj na bencinu, izgubiš manj na poti... Zakaj bi prodajal svoje stanovanje v manjšem mestecu in se preselil v Ljubljano v stanovanje, ki bi bilo zaradi (po tvoje) manjka na trgu 2x dražje od tvojega sedanjega?
- Hoc est qui sumus -

Double_J ::

Kako pa lahko dokažejo, da gre za prazno stanovanje? Pomojem ne morejo...

Sicer pa je moj nasvet, če hočete do cenejšega stanovanja, spremljajte stečajne postopke.
Na primer, nova kao super elitna stanovanja, so bila na koncu prodana, 1.650 za m2 - klik

Ojej... samo tale lokacija je pa grozna.:(
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

mat xxl ::

Lahko pogledajo, ali je kdo prijavljen notri .....
««
60 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako določit pravo ceno stanovanja, hiše ipd. ?

Oddelek: Loža
446156 (3213) techuser
»

Najem stanovanja, blok vs hiša? (strani: 1 2 )

8622646 (17494) BorutO
»

Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )

11134049 (31091) Ganon
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

7415872 (14358) Furbo
»

Kako živeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9016312 (14615) Matako

Več podobnih tem