Forum » Hlajenje in modifikacije » BXMaster & temp
BXMaster & temp
Jebiveter ::
Imam MSI BXMaster plato in C500 na lotketu.
Problem: Plata ne podpira odcitavanja temp z procesorjeve vgrajene diode. Ima namrec nekaksen senzor, ki strli iz plate, da naj bi se kao priblizal jedru proca. Ima pa plata moznost dodatnega senzorja na kablu (varjanta Abit).
Zanima me ali obstajak kaksna moznost da bi spravil ta dodatni senzor pod proc, na jedro (ki je btw na spodnjem delu)?
Zelo bi bil hvalezen ce ima kdo kake linke o podobnem podvigu.
Vse ideje dobrodosle!
Problem: Plata ne podpira odcitavanja temp z procesorjeve vgrajene diode. Ima namrec nekaksen senzor, ki strli iz plate, da naj bi se kao priblizal jedru proca. Ima pa plata moznost dodatnega senzorja na kablu (varjanta Abit).
Zanima me ali obstajak kaksna moznost da bi spravil ta dodatni senzor pod proc, na jedro (ki je btw na spodnjem delu)?
Zelo bi bil hvalezen ce ima kdo kake linke o podobnem podvigu.
Vse ideje dobrodosle!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
MadMax ::
Original senzor (rjav listic, ki strli desno od slota) odspajkaj, mu podaljsaj zice in ga prilepi ob jedro proca ("senzor" je tista bunkica na koncu listica). Malo ga se popastaj in kuler gor, pa je. Pazi le, da ti ne bo oviral naleganja kulerja na proc.
Tist dodatni senzor si pa raje prilepi na grafikuljo (sploh, ce rad navijas).
btw: a C500 sploh ima ze vgrajeno diodo? Za plato vem, da ne podpira odcitavanja. Pa prek Slot adapterja dela odcitavanje? (tudi ce bi plata podpirala)
Tist dodatni senzor si pa raje prilepi na grafikuljo (sploh, ce rad navijas).
btw: a C500 sploh ima ze vgrajeno diodo? Za plato vem, da ne podpira odcitavanja. Pa prek Slot adapterja dela odcitavanje? (tudi ce bi plata podpirala)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Ja, C500 ima vgrajeno diodo 100%, ker sem na Epox BX6 lahko odcitaval temp direkt iz proca.
Sm tudi jest ze razmisljal v tej smeri, le da sem potem vidu, da z spajkalnikom nimam prevec mirne roke (si ne upan miti nalotat upor na Ultra66 kotroler (na plati).
Fora je v tem, da bi mogu jest dat temp diodo ZA proc, tam kjer je jedro (ker ni flip-chip - p3 - je jedro zadaj) zato ker imam na procu pelt in ce dam senzor zgoraj potem bo odcitaval temp za hladne strani pelta (kar jest ne rabim).
Se kaksna ideja?
Sm tudi jest ze razmisljal v tej smeri, le da sem potem vidu, da z spajkalnikom nimam prevec mirne roke (si ne upan miti nalotat upor na Ultra66 kotroler (na plati).
Fora je v tem, da bi mogu jest dat temp diodo ZA proc, tam kjer je jedro (ker ni flip-chip - p3 - je jedro zadaj) zato ker imam na procu pelt in ce dam senzor zgoraj potem bo odcitaval temp za hladne strani pelta (kar jest ne rabim).
Se kaksna ideja?
Spajky ::
WindFu**er, a što bi bilo, da dođeš do "majstora"; Čika Spajky če da nađe vreme za tebe.. :-) ..free lessons & ideas.. ja imam ideju...čovek bez ideje nije ni zašto`! he he !
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Si dubu mail?
Ce nisi si poglej temo o izolaciji!
Ce nisi si poglej temo o izolaciji!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Natančnost temperaturnih senzorjevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2129 (1779) | Spajky |
» | Čitalec XP temperaturne diode (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6169 (4894) | Jux |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8039 (5829) | the_unborn |
» | Na POMOČOddelek: Pomoč in nasveti | 709 (599) | kuglvinkl |
» | Prikaz temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2766 (2426) | Bungee- |