Forum » Sedem umetnosti » bukowski - ženske
bukowski - ženske
leonius ::
Upam da na slo-techu kdo zraven racunalnikov se prebira literaturo. Zanima me vas pogled na zivljenje kot ga ima glavni junak romana Chinaski...
- premaknil: Gandalfar ()
Thomas ::
Hehehe ... ej ..... hehehe ...
Bukowski je .... najboljša klasika!
Bukowski je .... najboljša klasika!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Vanich ::
Edino je zelo žalostno, ker je komaj ene par njegovih knjig prevedenih v slovenščino. Kar je pa po svoje dobro, ker slovenščina za Bokowskega sux Big Time. Isto kot za Alan Forda.
Prevajal je pa Srbo-Hrvaškie izdaje gospod Flavio Rigonat - in če mene vprašaš, po moje še celo boljše od originala.Če hočeš prebrati skoraj vse njegove knige, jih je treba poiskat v Beogradu - ali pa v Ameriki, samo po moje jih boš v Beogradu najdu prej, ker u Ameriki skorej nobeden ne ve zanga, v Evropi je pa slaven.
Priporočam:
Prljave priče starog pokvarenjaka
Muzika vrele vode
Priče o običnom ludilu
Pa tud poezije so zlo dobre.
Prevajal je pa Srbo-Hrvaškie izdaje gospod Flavio Rigonat - in če mene vprašaš, po moje še celo boljše od originala.Če hočeš prebrati skoraj vse njegove knige, jih je treba poiskat v Beogradu - ali pa v Ameriki, samo po moje jih boš v Beogradu najdu prej, ker u Ameriki skorej nobeden ne ve zanga, v Evropi je pa slaven.
Priporočam:
Prljave priče starog pokvarenjaka
Muzika vrele vode
Priče o običnom ludilu
Pa tud poezije so zlo dobre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()
DoloresJane ::
V umetnosti po mojem mnenju nikoli ne gre za klasiko v smislu ustaljenega, predvidljivega (celo iz tega razloga dolgočasnega). Delo, ki velja za klasiko je bilo v času, ko je bilo ustvarjeno (npr. Bratje Karamazovi), nekaj povsem novega in je (najverjetneje) bilo zgledno reprezentativno za eno od "mladih" razvojnih smeri literature.
V dvajsetem in enaindvajsetem stoletju je teh smeri precej, pa še izjemno različne so si med sabo, zato nekdo, ki se navdušuje nad "skrajnimi" literarnimi poskusi nikakor ne bo zadovoljen z nečim, ki je prav tako novo, a ni v fundamentu temeljito drugačno od nečesa, kar je že prej obstajalo. Govorim predvsem o literaturi, v glasbi takega razvoja ni bilo.
Bukowskega (še) nisem brala, zato na osnovno vprašanje ne morem odgovoriti. Bom pa - takoj, ko najdem čas.
V dvajsetem in enaindvajsetem stoletju je teh smeri precej, pa še izjemno različne so si med sabo, zato nekdo, ki se navdušuje nad "skrajnimi" literarnimi poskusi nikakor ne bo zadovoljen z nečim, ki je prav tako novo, a ni v fundamentu temeljito drugačno od nečesa, kar je že prej obstajalo. Govorim predvsem o literaturi, v glasbi takega razvoja ni bilo.
Bukowskega (še) nisem brala, zato na osnovno vprašanje ne morem odgovoriti. Bom pa - takoj, ko najdem čas.
leonius ::
No, klasika lih ni. Čeprav bo čez čas postal klasika. Je pa že zdaj klasika njegovega časa Henry Miller. Trenutno berem Sexus I in ugotavljam, da je moj um v domišljiji le kot zrno proti zemlji...
Aja, kolko sem bral predgovor je Bukowski - Ženske totalno raztrgal takratno generacijo beatnikov(hipiji..), ne išče nobenega globljega smisla. le čisto zadovoljevanje osnovnih človekovih potreb in njegovih najbolj banalnih fantazij:>
Aja, kolko sem bral predgovor je Bukowski - Ženske totalno raztrgal takratno generacijo beatnikov(hipiji..), ne išče nobenega globljega smisla. le čisto zadovoljevanje osnovnih človekovih potreb in njegovih najbolj banalnih fantazij:>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tek na smučeh in opremaOddelek: Loža | 3990 (1825) | pwn3rrr |
» | Kanye West skupaj s Paul McCartney-em zložil pesem, navijači Kanye sploh ne vedo kdo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15374 (12872) | radmannsdorf |
» | E3: Sony vs. Nintendo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 10335 (9034) | PrimozR |
» | KnjigeOddelek: Sedem umetnosti | 3092 (2450) | kuglvinkl |
» | Par gud knjig. Predlogi?Oddelek: Loža | 2909 (2602) | ChiefThunder |