Forum » Sedem umetnosti » Fast Forward DV
Fast Forward DV
dtvloka ::
Problemi z zajemanjem videa. Imam Fast-ovo kartico za zajemanje videa.
Kupil sem nov disk (60 giga).
Uporabljam fast forward program za zajemanje videa.
Na začetku je use normalno delal. Čez nekaj časa mi je disk začel zgubljati frame. Kaj naj naredim da mi bo normalno zajemal posnetke?
že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore.
Kupil sem nov disk (60 giga).
Uporabljam fast forward program za zajemanje videa.
Na začetku je use normalno delal. Čez nekaj časa mi je disk začel zgubljati frame. Kaj naj naredim da mi bo normalno zajemal posnetke?
že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore.
- spremenil: perci ()
SasoS ::
Poglej če imaš vklopljen DMA. DV video ni tolk zahteven (3 MB/s) da bi diski težko sledil. Če si sigurn da je DMA vklopljen, potem poglej če ti mogoče v ozadju kakšna druga aplikacije ne dela z diskom...
CaqKa ::
DV ni 8m/s ampak 3m/s tak da poglej če maš kodek prav naštelan. za DV tipično je 20 minut 4 gb (fat32 limit)
pa sploh mi ni jasno kak bi lahko kodek spremenil... da nea ti na full frames delaš? malo nastavitve za resolucijo poglej pa za kodek disk je ziher dovolj hiter.
če maš xpje pa probaj samo za probo da vse vredi dela zajet nekaj z movie makerjem na dv kvaliteti.
pa sploh mi ni jasno kak bi lahko kodek spremenil... da nea ti na full frames delaš? malo nastavitve za resolucijo poglej pa za kodek disk je ziher dovolj hiter.
če maš xpje pa probaj samo za probo da vse vredi dela zajet nekaj z movie makerjem na dv kvaliteti.
Jebiveter ::
dtvloka -> zanima me kje si kartico kupu in koliko so dal?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
te kartice vem da majo v mediamarktu... fast je pa firma ki ma že kr nekaj let izkušenj s tem... jaz imam še njihovo f60 analogno karto ki je delala s hardverko mjpeg kompresijo :) 25fps pri 720x576 . škoda je edino da je na isa vodilu pa da ni driverjev za xp.. drugače bi se super obnesla za tvripe :)
simy ::
nauš mi soliu pameti kolk mb/s snema movi na disk, k delam na tv-ju pa vem kako se dela s temi stvarmi. problem je v tem da zgubljam frame. Zanima me kje naštimam d mi ne bo frame izgublou. Zajemam z fast forward programom. dtvloka
pa sej zarad mene lahko snemaš z 8.3mb/s... samo to ni DV kodek. DV je malo nad 3mb/s vidis da je ze sasos omenil isto stevilko... ti rajsi povej s kako resolucijo delaš kaki kodek maš pa kak močn procesor. prej ti ne pomagam dalje.. pri taki nesramnosti pa še manj.
pa če delaš na tvju to še nič ne pomeni, sploh pa ne da si frik v računalniskem editiranju. na tvju mate profi tehniko in snemate na beta sistem pa podobno ne pa na DV!
btw dtvloka pa simy je ista oseba?
/edit:
aja pa še nekaj v onem programu ko ga imaš za editiranje pojdi na help in po helpu išču po 'dropped frames' pa si preberi kaj ti piše.. mogoče si kaj pozabil nastavit nevem... jaz delam z media studio kjer lahko nastavim da mi pri dolocenem procentu dropped frames še enkrat zajema.
/edit2:
ko si ze tak pameten:
še enkrat mi izračunaj koliko je (30giga * 1024)/(2h*60*60)? 8,3? kdo je tebe matematiko učil?
ker očitno uporabljas pravi kodek me zanima kaki os uporabljas pa kaki fat uporabljas tam kjer snemaš film pa če si slučajno probal že s kerim drugim programom in je bilo z njim vredu. xpji imajo moviemakerja ki bo za test dovolj dober. pa mogoče nebi bilo slabo še na fastovo stran skočit če so slučajno kakšni issues z tvojo karto.. pa če imaš via chipset bi lahko via4in1 instaliro... ful dosti je lahko narobe. tak lahko samo v temo brcam.
/edit3:
nauš mi soliu pameti
ne naslednič ti jo bom poprav pa še senf bomo dodali
pa če delaš na tvju to še nič ne pomeni, sploh pa ne da si frik v računalniskem editiranju. na tvju mate profi tehniko in snemate na beta sistem pa podobno ne pa na DV!
btw dtvloka pa simy je ista oseba?
/edit:
aja pa še nekaj v onem programu ko ga imaš za editiranje pojdi na help in po helpu išču po 'dropped frames' pa si preberi kaj ti piše.. mogoče si kaj pozabil nastavit nevem... jaz delam z media studio kjer lahko nastavim da mi pri dolocenem procentu dropped frames še enkrat zajema.
/edit2:
ko si ze tak pameten:
Na 30 giga spravm dve ure filma, to pomen 8,3 mb/s
še enkrat mi izračunaj koliko je (30giga * 1024)/(2h*60*60)? 8,3? kdo je tebe matematiko učil?
ker očitno uporabljas pravi kodek me zanima kaki os uporabljas pa kaki fat uporabljas tam kjer snemaš film pa če si slučajno probal že s kerim drugim programom in je bilo z njim vredu. xpji imajo moviemakerja ki bo za test dovolj dober. pa mogoče nebi bilo slabo še na fastovo stran skočit če so slučajno kakšni issues z tvojo karto.. pa če imaš via chipset bi lahko via4in1 instaliro... ful dosti je lahko narobe. tak lahko samo v temo brcam.
/edit3:
nauš mi soliu pameti
ne naslednič ti jo bom poprav pa še senf bomo dodali
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Moj comp:
PENTIUM 3, 733 MHZ, 512 RAM, TNT2, DISKA MAM 90 GIGA, PA USI SO V FAT 32, PA ZDJ SM 60 GIGA RAZDELO 3X PO 20 GIGA. PA NI NČ BOLJ.
OPRAVIČUJEM SE TI ZARADI GRDEGA OBNAŠANJA!
NA TV-JU DELAMO NA DV TEHNIKI. KATERI PROGRAM MI PRIPOROČAŠ ZA ZAJEMANJE VIDEA. DRUGAČE UPORABLJAM ADOBE PREMIERE ZA OBDELOVANJE VIDEA, Z NJEMU TUDI LAHKO ZAJEMAŠ VIDEO, SAMO NIČ NE POMAGA!
GLEDE MOJE MATEMATIKE, NO JA ZA 4 JO PA SPACAM.
DTVLOKA
PENTIUM 3, 733 MHZ, 512 RAM, TNT2, DISKA MAM 90 GIGA, PA USI SO V FAT 32, PA ZDJ SM 60 GIGA RAZDELO 3X PO 20 GIGA. PA NI NČ BOLJ.
OPRAVIČUJEM SE TI ZARADI GRDEGA OBNAŠANJA!
NA TV-JU DELAMO NA DV TEHNIKI. KATERI PROGRAM MI PRIPOROČAŠ ZA ZAJEMANJE VIDEA. DRUGAČE UPORABLJAM ADOBE PREMIERE ZA OBDELOVANJE VIDEA, Z NJEMU TUDI LAHKO ZAJEMAŠ VIDEO, SAMO NIČ NE POMAGA!
GLEDE MOJE MATEMATIKE, NO JA ZA 4 JO PA SPACAM.
DTVLOKA
hardversko bi moralo bit dovolj.
kakšen chipset ima plata (samo poglej da ni via)?
kaksen OS laufas?
s katerimi programi si se probal?
si seznanjen z uporabo NTFS naprav fat32 v korist pri zajemnju DV materiala?
je disk in particija na katero snemaš zares prazen in defragmentiran?
odgovori na vsa zastavljena vprasanja v zgornjem postu.
ja jaz mam 130 diska in onega kaj na njega zajemam mam v ntfs formatiranega.
ja jaz uporabljam za zajemanje kar capture program od media studio, načeloma pa bi moral zadoščat vsak... mislim da eni hvalijo AVI_IO, samo nevem kje se to najde.
btw pisanje z veilikimi črkami na internetu pomeni vpitje/dretje.
kakšen chipset ima plata (samo poglej da ni via)?
kaksen OS laufas?
s katerimi programi si se probal?
si seznanjen z uporabo NTFS naprav fat32 v korist pri zajemnju DV materiala?
je disk in particija na katero snemaš zares prazen in defragmentiran?
odgovori na vsa zastavljena vprasanja v zgornjem postu.
ja jaz mam 130 diska in onega kaj na njega zajemam mam v ntfs formatiranega.
ja jaz uporabljam za zajemanje kar capture program od media studio, načeloma pa bi moral zadoščat vsak... mislim da eni hvalijo AVI_IO, samo nevem kje se to najde.
btw pisanje z veilikimi črkami na internetu pomeni vpitje/dretje.
Chipset ni via.
Laufam winse 2000 NT.
Probavou sm sam z fast forward, pa z premierom zto k mam prou posebej narjeno dv kartico za kamero. Tko d nevem. No v helpu pr fast forwardu piše takole:
Capture Pool
To open or close the Capture Pool click the corresponding button in the Toolbar.
Alternatively you can press Alt+o or select the corresponding command in the Main menu.
The Capture Pool defines the drives and directories, as well as their sequence, to be used during the recording of video data.
You can change the sequence of the drives with your mouse (drag and drop).
To do so, hold down the mouse button while dragging a drive from the Capture Pool to another location in the sequence and release the mouse button. The drive is moved to the place where you released the mouse button.
The displays in the left section of the window provide information about the remaining recording time and the total recording time in the Capture Pool.
The right side of the window contains a list of the drives belonging to the Capture Pool.
Note
Please note that hard disks used for recording video data must have a constant data throughput of at least 5 MB/second. A lower data throughput may result in data loss.
Functions of the Capture Pool
To activate the functions of the Capture Pool, you can use the Capture Pool menu commands or the buttons in the module.
To open the Capture Pool menu click the arrow button in the left-handed upper part of the Capture Pool window or right click in its window.
Click the first line in the Capture Pool menu to close it or click on the User interface.
The menu functions are:
Add Drive
Adds a drive to the Capture Pool. Select the drive you wish to add from the dialog box that appears.
Remove Drive
Removes the selected drive from the Capture Pool.
Delete Media Files
Deletes all directories and files belonging to the directory --Pool-- of the selected disks.
Set Drive Space Warning
When a warning limit is set, the system issues a warning when the maximum capacity of the hard disks has been reached. You can use this menu item to set a limit; when this limit is reached, a corresponding warning appears for the remaining recording time. If this value is not reached, the remaining storage space is displayed in red in the Free column.
Probou sm že zajemati z ntfs napravam in z fat32 pa mi ni nikjer uspelo.
Disk (60giga) je razdeljen na tri particije (20giga), vse particije sem defregmentiral.
Če se da v kakšnemu drgmu programo to težavo rešt bi bilo super.
Laufam winse 2000 NT.
Probavou sm sam z fast forward, pa z premierom zto k mam prou posebej narjeno dv kartico za kamero. Tko d nevem. No v helpu pr fast forwardu piše takole:
Capture Pool
To open or close the Capture Pool click the corresponding button in the Toolbar.
Alternatively you can press Alt+o or select the corresponding command in the Main menu.
The Capture Pool defines the drives and directories, as well as their sequence, to be used during the recording of video data.
You can change the sequence of the drives with your mouse (drag and drop).
To do so, hold down the mouse button while dragging a drive from the Capture Pool to another location in the sequence and release the mouse button. The drive is moved to the place where you released the mouse button.
The displays in the left section of the window provide information about the remaining recording time and the total recording time in the Capture Pool.
The right side of the window contains a list of the drives belonging to the Capture Pool.
Note
Please note that hard disks used for recording video data must have a constant data throughput of at least 5 MB/second. A lower data throughput may result in data loss.
Functions of the Capture Pool
To activate the functions of the Capture Pool, you can use the Capture Pool menu commands or the buttons in the module.
To open the Capture Pool menu click the arrow button in the left-handed upper part of the Capture Pool window or right click in its window.
Click the first line in the Capture Pool menu to close it or click on the User interface.
The menu functions are:
Add Drive
Adds a drive to the Capture Pool. Select the drive you wish to add from the dialog box that appears.
Remove Drive
Removes the selected drive from the Capture Pool.
Delete Media Files
Deletes all directories and files belonging to the directory --Pool-- of the selected disks.
Set Drive Space Warning
When a warning limit is set, the system issues a warning when the maximum capacity of the hard disks has been reached. You can use this menu item to set a limit; when this limit is reached, a corresponding warning appears for the remaining recording time. If this value is not reached, the remaining storage space is displayed in red in the Free column.
Probou sm že zajemati z ntfs napravam in z fat32 pa mi ni nikjer uspelo.
Disk (60giga) je razdeljen na tri particije (20giga), vse particije sem defregmentiral.
Če se da v kakšnemu drgmu programo to težavo rešt bi bilo super.
hmmm vedno težje bo...
trenutno nimam idej razen te da so mogoče winsi že malo preveč sfukani..
maš ultra ata kontrolere za disk?
probaj zajemat samo krajši video recimo 5 minut, pri tem daj vse ostale diske vun razen sistemskega.
pa probaj en fajl recimo neki 700 mega divx kopirat iz enega diska na disk na katerega zajemaš... poročaj kolko časa bo kopiral oziroma z kakim mb/s bo delal.. lahko da so res diski malo počasni.
trenutno nimam idej razen te da so mogoče winsi že malo preveč sfukani..
maš ultra ata kontrolere za disk?
probaj zajemat samo krajši video recimo 5 minut, pri tem daj vse ostale diske vun razen sistemskega.
pa probaj en fajl recimo neki 700 mega divx kopirat iz enega diska na disk na katerega zajemaš... poročaj kolko časa bo kopiral oziroma z kakim mb/s bo delal.. lahko da so res diski malo počasni.
pa seveda poročaj z rezultati...
hkrati pa naprošam tudi kakšnega drugega memberja da bi mogoče pomagal ker sam res več nimam idej.
hkrati pa naprošam tudi kakšnega drugega memberja da bi mogoče pomagal ker sam res več nimam idej.
nč zdi se mi d ta problem nebo mogoče rešiti! a mi lahko pomagate kako naj izbere konfiguracijo novega compa za DV FAST FORWARD montažo? Kje se najbolj splača kupiti comp. za montažo, ki pa bo seveda delovala? lp simon
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SurvariumOddelek: Igre | 2473 (715) | oo7 |
» | Dva ali več SSD-jev (RAID)Oddelek: Strojna oprema | 3375 (2726) | šajtrga |
» | justin tv stream velika slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1397 (1225) | pino |
» | Nezadovoljen s kvaliteto slike, zajete z VHSOddelek: Zvok in slika | 2026 (1696) | NazgulRR |
» | kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)Oddelek: Zvok in slika | 3355 (3057) | pivmik |