Forum » Pomoč in nasveti » Windows 7 in 5.1 zvok
Windows 7 in 5.1 zvok
cobrica ::
Torej stvar je naslednja, včeraj sem namestil win 7. Vse dela kul edino kar ne deluje pravilo je 5.1 prostorski zvok na zvočnikih.
Sicer v nastavitvah od zvoka nastavim 5.1 izhode in vse vendar v windows media player igra le front L/R nič centra,basa ali rear zvočnikov. Kako naj rešim zadevo?
V windows xp je vse delalo kot mora.
Sicer v nastavitvah od zvoka nastavim 5.1 izhode in vse vendar v windows media player igra le front L/R nič centra,basa ali rear zvočnikov. Kako naj rešim zadevo?
V windows xp je vse delalo kot mora.
Kje pogledam kateri čip je?
High Definition Audio Device piše..
High Definition Audio Device piše..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cobrica ()
KoMar- ::
Potem pa povej model matične plošče. Se pa XP in Vista/7 razlikujejo po tem, da stereo zvoka ne razširijo več na 5.1, tako da morda sploh ne gre za bug, ampak za feature.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
ASROCK ALIVENF6G-VSTA je matična plošča, pa prosil bi če še kdo zna razlozit zakaj se uporablja SPIDF ki ga imam na plati? Baje je to neki digitalni izhod za zvok al kako?
Torej nalozil sem najnovejše driverje vendar subwoofer ne tolče nič med pesmijo ali kje drugje..
V programu kjer gledam kateri zvočniki delajo delajo vsi in bas ampak pač v wmp ali vlc ne lavfa nič.
Okej mi je ratalo zrihtat v programu Upravitelj zvočne Realtek HD sem vklopil nizke tone in sedaj igrat in še celo 5.1 zvok igra na youtubu,kar mi še v win xp ni delalo :)
V programu kjer gledam kateri zvočniki delajo delajo vsi in bas ampak pač v wmp ali vlc ne lavfa nič.
Okej mi je ratalo zrihtat v programu Upravitelj zvočne Realtek HD sem vklopil nizke tone in sedaj igrat in še celo 5.1 zvok igra na youtubu,kar mi še v win xp ni delalo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cobrica ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5.1 zvok v PC igrah?Oddelek: Zvok in slika | 4964 (1380) | KTr1sk |
» | Težave z zvočno karticoOddelek: Zvok in slika | 2766 (2517) | MaticKregar |
» | Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilnoOddelek: Pomoč in nasveti | 3467 (2997) | connel |
» | Windows 7 - problem z zvokomOddelek: Pomoč in nasveti | 6850 (4559) | Mikec17 |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18675 (11011) | sash69 |