Forum » Šola » Problem pri matematiki.
Problem pri matematiki.
Bleeh ::
Živjo!
Čeprav sem precej dober v matematiki se mi je pojavil en problem pri izračunu koordinat pri linearni funkciji.
Funkcijski predpis je: f(x)= -3x+2. In dano ja da moreš točkam A(2,y), B(x,5), C(x,6) določit koordinate da bodo pripadale danemu funcijskemu predpisu.
Bolj me zanima kako se to že reši, ker vem da se z eno enačbo pa se je ne spomnim.
Hvala za odgovore. LP
Čeprav sem precej dober v matematiki se mi je pojavil en problem pri izračunu koordinat pri linearni funkciji.
Funkcijski predpis je: f(x)= -3x+2. In dano ja da moreš točkam A(2,y), B(x,5), C(x,6) določit koordinate da bodo pripadale danemu funcijskemu predpisu.
Bolj me zanima kako se to že reši, ker vem da se z eno enačbo pa se je ne spomnim.
Hvala za odgovore. LP
McHusch ::
Podano koordinato točke vstaviš v funkcijo (f(x) je v resnici y) in izračunaš manjkajočo.
Ohlapna definicija za precej dober. :>
Ohlapna definicija za precej dober. :>
McHusch ::
Ohlapna definicija za precej dober. :>Tej besedni figuri pravimo s tujko hiperbola.
Priceless.
A bi lahko prosim še rešitve kdo povedal, ker sem se malo zmedel :).
Popravek: Sem pogruntal zdaj :D. Havala za pomoč.
Popravek: Sem pogruntal zdaj :D. Havala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bleeh ()
ta_ki_tke ::
f(x)= -3x+2 A(2,y), B(x,5), C(x,6)
A)
y=-3*2+2 >> y=-4
B)
5=-3x+2 >> x=-1
C)
6=-3x+2 >> x=-(4/3)
Pazi, da ti parkeljni z zamudo ne prinesejo kakšnega cveka!
A)
y=-3*2+2 >> y=-4
B)
5=-3x+2 >> x=-1
C)
6=-3x+2 >> x=-(4/3)
Pazi, da ti parkeljni z zamudo ne prinesejo kakšnega cveka!
Hehe. Verjetno, da ne bodo. ker sem napisal pol strani v zvezku z rdečo kako se to zračuna. :D. Jutri pa tudi pišemo en test za znakce pa sem se čist zmedu :). SEj pri matematiki mam dobre ocene. Da se mal pohvalim oba testa ko smo pisal sm pisou 100%. Ampak to je šele 9 razred OŠ bomo vidli potem v SŠ. :D Upamo na najboljše. Še enkrat hvala. :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza v vektorskem prostoruOddelek: Šola | 2617 (1115) | BivšiUser2 |
» | MatematikaOddelek: Šola | 3407 (2187) | Math Freak |
» | računanje tretje točkeOddelek: Šola | 1811 (1618) | A120 |
» | Matematika - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26775 (23350) | daisy22 |
» | Pomoč pri matematičnem izpitu (nujno)Oddelek: Šola | 3722 (3341) | milc |