Forum » Operacijski sistemi » 2 Particiji
2 Particiji
Mare3 ::
Imam eno vprašanje. Uporabljam windows 7 64bit. Imam eno particijo rad bi pa imel dve. Zanima me samo če bi se dalo kako narediti dve particiji. Programi kot so Partiton magic in podobni so mi vedno zaje*ali celotno stvar. Je kdo že kdaj to počel na windows 7 in ali deluje 100% ker nebi rad izgubil muzik in filmov ki jih imam trenutno na računalniku. Vem da je bilo veliko o tem napisanega vendar sem z programi vedno po navodilih delal in vse skupaj uničil in moral sem formatirati računalnik. Hvala LP!
bluefish ::
Windows 7 in Vista že imata vgrajeno orodje, ki omogoča urejanje particij. Pojdi: Start > Run > diskmgmt.msc, tam skrči particijo (Shrink Volume) in nato na praznem prostoru kreiraj novo.
Pred postopkom NUJNO defragmentiraj disk (najbolje preko start > run > cmd > defrag c: -v -w ali s kakim drugim namenski orodjem, ki prestavi datoteke na začetek diska).
Kljub vsemu pa je ustvarjanje oz. krčenje particij delo, ki gre lahko hitro narobe, če hitiš oz. ne poznaš zadeve. Zato kljub vsemu kopiraj res pomembne datoteke, pa četudi na DVD.
Domnevam, da imap na voljo le en disk? Konec koncev novi niti niso prav dragi in je fino imeti sekundarnega ali zunanjega.
Pred postopkom NUJNO defragmentiraj disk (najbolje preko start > run > cmd > defrag c: -v -w ali s kakim drugim namenski orodjem, ki prestavi datoteke na začetek diska).
Kljub vsemu pa je ustvarjanje oz. krčenje particij delo, ki gre lahko hitro narobe, če hitiš oz. ne poznaš zadeve. Zato kljub vsemu kopiraj res pomembne datoteke, pa četudi na DVD.
Domnevam, da imap na voljo le en disk? Konec koncev novi niti niso prav dragi in je fino imeti sekundarnega ali zunanjega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 22337 (15046) | MrStein |
» | Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5946 (4475) | StarMafijec |
» | windows xp upgrade to windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 2904 (2460) | bluefish |
» | Windows 7 namestitev brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 3295 (2909) | zile |