» »

Motorola droid/milestone

Motorola droid/milestone

«
1
2 3

Ma$terM|nd ::

Kaj porečete na ta aparat? Meni se na prvi pogled zdi ok. Ampak ne da mi miru da je motorola. Nazadnje se spomnim so imele motorole baterijo v totalnem kur. U, pa niti mi niso nikdar ble kaj ekstra (pač mnenje da ne bo kdo užaljen). Poleg tega pa zadnje čase niso meli glih dosti novih aparatov oziroma novitet (mogoče se motim).
Se mi pa zdi da so s tem aparatom kar zadeli.

c00L3r ::

Ma$terM|nd vidim, ad ti ni nihče odpisal :( Jaz tudi gledam zdaj to Motorolo. V primerjavi z Nexus One je za okrog 100EUR cenejša. Takšno je vsaj zdaj stanje, ko še ni veliko nexus-ov v EU. Zelo me mika fizična tipkovnica in ekran bi naj bil Active-matrix OLED. Je pa res, da je performančno pol slabši od Nexus One... Torej, res nima noben tega aparata? Da bi malo opisal kak je?

c00L3r ::

Up! Od mojega zadnjega posta je že skoraj 2 meseca. Še vedno sem v dilemi kaj nabavit. So že kaki lastniki Motorole tukaj, da bi vedeli podat svoje vtise o aparatu? Kakšno je tipkanje na tipkovnici? Ali so že kake aplikacije, ki ne delajo dobro na Milestone zaradi slabšega procesorja, napram Nexus One/Desire?

emsi ::

Kje si pa zasledil, da ima AMOLED zaslon?
=

overlord_tm ::

Evo ga lastnika. No, nevem ce obstaja telefon ki bi zadovoljil moje zelje, tako da tudi Milestone ni popoln. Kupil sem ga zaradi fizicne tipkovnice in ker N1 takrat se ni bil v prodaji. Baterija mi zdrzi recimo en dan zmerne uporabe, uspelo mi jo je spraznit iz 100% do 0 v manj kot 8h (3h browsanja po netu, WLAN, GPS, hkrati poslusanje muske in par klicev)

Fizicna tipkovnica ni najbolsa, ampak se da tipkat tudi ce imas malo bolj tupaste prste. Moti me tudi da telefon zacne stekati/muska preskakuje ce intenzivno multitaskas. Torej odprt IRC, browser z kakimi 3 tabi, se kaka GPS aplikacija in potem na zacetku vsakega komada malo zasteka.

Pogresam pa odsotnost tetheringa brez da rootas telefon, modov za milestone prakticno ni (je pa prisel CM za droida). Motorola za dolgo nateguje z 2.1 firmwarom ... pocasi ze izgubljam upanje da kdaj bo ...

Ima tudi nekaj bugov, recimo da poslusas musko in ce zaklenes telefon, ga das v zep in se ti delno odpre, potem se odklene (samo za music app). In potem zacnejo komadi se vrtet naprej in nazaj, tako kot random dobiva pritiske v zepu. Maybe it is not a bug, but i dont see it as a feature.

Glede aplikacij pa nisem kak heavy user, imam dve lustni igrici ki jih komandiras z nagibom, za zabijanje casa, pretvornik valu, document reader, ssh in irc klienta in en browser ki zna ftpjat. Vse dela fino zaenkrat. Je pa na marketu polno aplokacij, ki ni vrednih svojega imena. Ce ima stvar manj kot 4 zvezdice, ponavadi ni vredna namestitve. But it is free.

Kako se primerja z N1 nevem, ker N1 se nisem videl v zivo.

eales ::

O tem telefonu sem prebral veliko dobrih in pa tudi kar nekaj slabih komentarjev, zato e zanima, če je še kakšen lastnik tega telefona in bi malo opisal svoje izkušnje, da se bom lažje odločil :)

Lonsarg ::

Evo mene, bom kar copy pastal, kar sem enkrat že enemu napisal:

No večina plusev za Milestone leti ravno na Android, ker sem prej imel že tako windows mobile, kot Symbian in Android vse poseka.

Ampak je pa to edini Android telefon, ki sem ga imel kdaj v roki.

Ceglast je glede na težo, ne pa glede na velikost, moram reči da je pa Milestone res ultra tanek. Sploh za sliderja, pač najtanši slider do sedaj, tak da v žep gre brez vsakega problema, denarnica je veliko večji problem v žepo, kot ta mobitel, ker je ravno tankost problem. Dejansko sem na Ebayu kupil oblekco za iPhone, pa gre Milestone notri, torej veš da je tanek:) Teža mene nič ne moti, mogoče koga drugega bi, folk mi vedno komentira, kako mam težek mobitel:)

Je pa ta teža posledica res kvalitetna izdelave, tako kot Nokia E90, ki je tudi bila težka in trda. In to mam pravico trdit, ker sem imel tudi Xperia X1 od Sonija in se je takoj videlo da je tak plastičen občutek, tudi migala je mehanizacija slide in na koncu je končala na popravilu... Ekran je zdržljiv proti praskam, tut z nohti je že enkrat se naredila praskica pa se kr ne pozna več.

Fizično tipkovnico so pa malo zasrali, ko bi namesto D-pada lahko večjo naredili, ampak ko sem se navadil tipkam praktično ena hitro, kot z prejšnima dvema qwertijima, saj tak filing mam, kak mesec pisanja preko IM nardi svoje, noben ne more ugotoviti, da sem na mobitelu, ker pišem enako hitro kot z računalnika skoraj. Maš še ctr-C Ctrl-V pa take copy paste funkcije pri tipkovnici, nekaj kar sem zelo pogrešal pri prejšnem.

Navigacija Motonav, ki je gor je pa brezplačno samo 60dni... Jaz sem potem z malo težav jo odstrani in skrekano verzijo Motonav naložu, se dobi navodila in vse na droidappz.org forumu. Dela pa zlo fajn, meni se zdi čisto enako kot Garmin, ko sem imel na Nokiji in xperiji prej. Moraš pa odstraniti jo predn uno naložiš, za kar moraš ali imeti rootan, ali pa preko računalnika z enim posebnim programom. Če je to ti preveč dela potem maš še Copilot na izbiro, menda ni kake razlike, mape so iste.

eales ::

A si mogoče opazu oz. imel kakšne težave s telefonom? Nekje sem prebral, da se nekateri pritožujejo, da jih ne slišjo ko telefonirajo in da se telefon pogosto restarta brez razloga? Kolk časa ti pa kaj baterija zdrži?

Lonsarg ::

Ja nekaj bo že prav pri telefoniranju, jaz mam sicer drugačno težavo, si naštimam malo bolj glasno, da lažje slišim, potem pa folk teži, da sliši svoj odmev, tak da moram met glasnost malenkost nižje kot sem navajen, da neben me ne sprašuje zakaj odmev.

Resetira pa se kdaj pa kdaj brez razloga, na kake 2-3 tedne bi rekel po občutku.

Tak da ja, to si prov slišal, to sta take dva defekta, sam se po pravici povedano nisem niti spomnil na njiju, dokler nisi omenil, ker reset na 3 tedne ni lih nekaj kar bi me motilo, pač po resetu se mi vklopi 3G, namesto 2G, tako da tudi če se v žepu resetira opazim:) Telefoniram pa zelo malo, pa ko enkrat naštelaš glasnost prov in z kakimi profile aplikacijami ne pokvariš, potem ni več teh problemov.

Baterija mi pa zdrži, če imam HI MSN, ali IM+ program 24/7 prižgan en dober dan(od 10ih zjutraj do 2h ponoči, pa še malenkost ostane), pa to vključuje kar dosti tipkanja po IMju, konstanti sync googlovih zadev, facebooka, RSSa, vse novice RSS predelam, pa občasno browsanje.

Potem sem pa zdaj ugotovil drugo opcijo, kar vgrajeni Gtalk program, in zgleda je tisti IM+ oziroma HI MSN(pač sklepam da vsak IM program, sam Gtalk nativni je bolj varčen) glavni krivec, mi pa ostane namesto 10-20% kar okoli 40-50% baterije pri isti uporabi(testiram izmenično že par tednov). je pa en haklc, ta Gtalkov klient uporablja kar googlov sync, isti kot je za mail recimo, pa kontakte itd. In ta sync je v 90% pravi push, v ene 10% pa ima muhe in zamudi do pol ure. Kar za mail ne opazim, za MSN/Gtalk pa je včasih nadležno...

Sem pa na forumu ta problem googlovega synca gledal in enostavno eni ga majo, eni ga nimajo, nikjer pa ni kake razlaga, zakaj določenim, pa ni nas tako malo ne dela dobro, pač bug i gues, mogoče bo 2.2 popravil:), mogoče je Mobitel kriv, bi blo zanimivo videl SLO uporabnike, kolikim se to dogaja...

T

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

eales ::

Hvala za odgovore. Aja pa še to me zanima. Aplikacije se nameščajo samo v spomin telefona, ne pa tud na spominsko kartico. Glede na to, da ma mislm da 160MB internega spomina, kolk aplikacij maš kej nameščenih in kolk placa ti zavzemajo? Ker to je podn, da maš 8GB kartico, aplikacije lahko nameščaš pa samo na telefon...

Lonsarg ::

Aplikacije se bo dalo na spominsko inštalirato, ko bojo ven dali 2.2 android za Milestone upgrade, kar ugibam da bo v roku pol leta uradno, neuradno najbrž prej. Sicer pa edino z igrami lahko prideš čez kvoto notranjega spomina, z aplikacijami ne. Aplikacij mam ene 80 sem na približno preštel(poleg vgrajenih). Igre sem pa pač samo 10 top jih izbral in imam inštalirane, pa je frej 20MB. Z tem da te igre kar nekaj zasedejo. Quake 3 pa take zasedejo okoli 5MB ena, tak da bi kar nekaj z igrami prostega pridobil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

overlord_tm ::

Firefox je krava, ene 30MB zasede :)

bajsibajsi ::

Ce zelis res "igrati" port od Quake 3 na telefonu, zasede vec 100MB prostora. Sama aplikacija je ze res velika le cca. 3MB, a potrebujes se pak0.pk3, pak1.. 2..itd., da sploh imas kaj igrati.

Obstaja tudi Auriga3D pogon napisan v celoti v Javi, ki omogoca igranje Q3 map.

Drugace pa se s tem sploh nima smisla truditi, saj je igralnost zelo slaba. Kaj vec kot imeti Q3 na telefonu za "showoff" je bv. Saj se na HTC Desire z naprednim tvikanjem igre in nastavitev v konzoli ne pride cez 30 FPS; z vkljucenim zvokom se manj. Prijetno igrati se pa tako ali tako ne da oz premikati, streljati, nameriti..itd.

Lonsarg ::

Jaz mam itak vse igre na telefonu za "show off", če temu tako rečeš, oziroma so ostale gor, ko sem jih sprobal. Namreč ne vem kdo uporablja mobitel za igranje iger, če je meni dolgcajt grem na busu po netu brskat, ne pa igrce špilat, za to se ima bolj primerne naprave(PC).

bajsibajsi ::

Lahko kr prav pride za krajsanje casa v sluzbi, hehe. Ceprav jih imam tudi v sluzbi nekaj na PCju, ampak igranje na telefonu je bolj diskretno. :)

Pa da ne bom cisto zasel s teme. Ceprav sem se odlocil za Desire, je bil Droid v ozjem izboru pred nakupom novega telefona in menim, da je super izbira. Zlasti za tistega, ki zeli fizicno qwerty tipkovnico.

BigWhale ::

Any updates?

Ima se kdo kaj za povedati? Jaz iscem Android telefon z qwerty tipkovnico in zgleda, da je zdaj Milestone/Droid edina izbira.

Je pri nas 2.1 update ze na voljo?

Lonsarg ::

2.1 je zdaj že nekaj časa na voljo za vse verzije Milestone.

Od teh ko so na voljo v trgovini je Milestone zaenkrat še edina qwerty-android izbira, ampak pridejo kmali tudi druge:
Samsung Galaxy S Pro
HTC Vision
Motorola Droid XTreme

Vse tri naj bi bli 2010 Q3, ampak vemo kako je z temi datumi, najbrž se bojo dobili proti čistemu koncu 2010.

BigWhale ::

Ja in vprasanje kaksne bodo cene ... Milestone dobim sedaj ob vezavi pri Simobilu za 170 EUR. :)

seloteip ::

Ja, v kolikor vzameš še paket Napredni ti ga res dajo za 170. Seveda razliko dobijo krepko preplačano, ti pa boš imel telefon z avtonomijo 1 dan. Pa dam še jz :) na to.

BigWhale ::

Trenutno imam paket triZame in napredni internet, tolk pac nucam in toliko ze zdaj placujem. Torej, telefon dobim za 170 EUR. :)

Avtonomija 1 dan? Ljudje okrog govorijo drugace, ne vem.

Imas kak drug predlog za telefon z qwerty tipkovnico in androidom? :)

Lonsarg ::

Jaz mam zvečer 30-40% baterije pri res ornh uporabi. Kar je efektivno en dan, enako kot pri prejšnih dve smartphonih, ki sem jih imel, pač marsikdaj bi lahko lih za glih dva dni prišel skoz, sam je enostavneje ga čez noč vštekati, nikoli ne vem vnaprej, ali bom chatal 0 ur, ali pa 2 uri po MSNju, 2 uri prižganega ekrana pa pobere baterijo:)

Pa še avtomatsko mi ko ga vštekam v elektriko spremeni status na MSn/Gtalk v "Spim" ter da notificatione na potiho:)

seloteip ::

Hotel sem samo namignit, da Simobil krepko ceni svoje MB v teh internet paketih, sploh pri ne-orto naročnikih. Tebi se verjetno (sklepam) mudi zaradi te 1/2 akcije. In te čisto razumem, da želiš imeti fizično qwerty tipkovnico. In ja, trenutno je to edini tak Android telefon pri Simobilu. A ima žal samo 600 Mhz procesor, avtonomija bo kar samo za čez dan. Sem bil v podobni dilemi, pa sem se odločil, da bom raje počakal na "drugo" generacijo Android telefonov (Galaxy S Pro zna bit hud). Do takrat pa ostajam na E71.

BigWhale ::

Meni se ne mudi zaradi akcije, saj nimajo nobene akcije posebne? Vsaj nisem opazil. :)

Sedanja vezava mi potece jeseni in do takrat mislim pocakati, upam, da bo ze kak nov telefon takrat zunaj, ker izbira je resnicno boga.

Lonsarg ::

O-ja pa imajo kar ornh akcijo. samo do 22. julija. 50% popust na pakete 1 in 3-zame doživljensko:)
Klik

Tudi ti lahko se greš to akcijo po pogojih predčasnega nakupa, čeprav si še vezan, sam maš cajta samo še 2-3 dni...

BigWhale ::

Ah, nisem opazil tega. :) Zanimiva akcija. Grem danes pogledat telefon, ce bo stvar lepo lezala v roki, ga verjetno vzamem.

Iztok Smolic ::

No meni se resetira tudi do 10-krat na dan. Sicer to v resnici ne moti, ker se sam prižge (ne rabim vpisovati pin), mi pa ni všeč dejstvo, da lahko eno tako napravo pustijo na tržišču.
-----------/------------

BigWhale ::

No, moje prvo sort of razocaranje je bilo, da ni Skype clienta za telefon. Drugace sem pa kar zadovoljen. Po cca pol dneva uporabe. :)

mn ::

Si preizkusil Fring?

Mimogrede, kakšne so kaj novice za 2.2 upgrade?

49106 ::

2.1 je katastrofa in obup, ne preporočam nikomur moto milestone. Telefn je prealfa(oz. android) Kako se namesti nazaj 2.0?

lurker ::

Ker nimajo niti HTC Desire ali Legenda sem malo pogledal Milestone in Xperio... Iščem Android telefon (kakšnega pol leta moram potem zdržat z njim) in ker bi me v tej akciji triZAME+Napredni Internet prišel celo manj kot sedaj plačujem za iZame, sem si rekel, da bi mogoče prvič v življenju vzel subvencioniran telefon.

Ok, verjetno Milestona ravno ne božajo v prodajalni (no, saj druga telefone tudi ne), samo kakšen klump je pa ta stvar?!!! Androidova sw tipkovnica na Milestonu je drek, ampak uspelo jim je narediti hw tipkovnico, ki je še slabša. Čestitke! Najprej sem mislil, da folk pretira s temi reseti, sedaj me čudi, da ta stvar ostane pokonci več kot pol ure.

Xperia v živo zgleda precej grše kot na slikah (pa še samo belo imajo), pa crknjena je bila, ni se niti zbootala. Drugače pa zgleda solidno narejena, mogoče malo prevelika, enako kot Milestone.

Off-topic, mogoče kdo ve kako je s subvencioniranimi telefoni pri Simobilu? Če podpišem za 24 mesecev v tej akcije 1/2, lahko sploh dobiš subvencioniran telefon? Kaj pa če ob podpisu ne vzameš nobenega tel., lahko potem čez 1 mesec vzameš? Se moraš potem takrat vezat za novih 24 mesecev?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lurker ()

BigWhale ::

49106 je izjavil:

2.1 je katastrofa in obup, ne preporočam nikomur moto milestone. Telefn je prealfa(oz. android) Kako se namesti nazaj 2.0?


Pre-alpha pomeni, da se zadeva ne zboota, ce ji ne pomagas, ne govori neumnosti.

Vsaj zaenkrat meni se vse dela. Kar se pa tipkovnice tice, pa je dalec od tega, da bi bila tako sranje kot je zgoraj omenjeno.

Malenkost moti tisti rob na desni strani tipkovnice ampak se da kljub temu zadovoljivo hitro tipkati.

mn je izjavil:

Si preizkusil Fring?


Fring sem pogledal ja. Jaz sem skype uporabljal za klicanje na telefone v tujini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

49106 ::

BW imam milestona in se strinjam, da je tipkovnica ravnost obupna. Pealfa pa sem mislil....da vse skupaj ni namenjeno niti beta testerjem.

Vse dela? Itak, predvsem pa restarti in pa sogovorniki imajo težave pri komunikaciji.


Če kdo reče da je ta telefon dober, pol je še hujši fanboy od iBoyev. Jaz imam milestona in je eden najslabših telefon(verjtno samo softwersko). Kvaliteta izdelave je dobra al dzabe

BigWhale ::

49106 je izjavil:

Pealfa pa sem mislil....da vse skupaj ni namenjeno niti beta testerjem.


Saj pravim, ne ves kaj govoris. :)

Se bom oglasil cez nekaj casa, ko telefon v redu stestiram.

kopernik ::

>2.1 je katastrofa in obup, ne preporočam nikomur

Jaz imam izkušnje z nexusom (gor je bil android 2.1) in nimam občutka, da bi bilo prealpha. Večinoma nisem zasledil napak, razen kakšne malenkosti. Recimo bluetooth prenašanje fajlov (kar pa je več kot zadovoljivo nadomestil dropbox client), touch screen se ni obnašal ves čas 100% (včasih, se mu je malo zrolalo in scrollal levo namesto desno ali kakšen podoben kiks), browser tudi ni bil glih 100%. Pač, določeni nespolirani detajli, ampak težko rečem, da je neuporaben.

49106 ::

Kopernik, android 2.1 na MM ne dela kot bi moral, skratka big fail. Android 2.0 pa je na tem telefonu deloval brezhibno.

BW imaš mogoče še 2.0?

Jaz pa iščem odgovor: Kje dobiti android 2.1 za MM in navodila za namestitev :)

BigWhale ::

Ce bi znal pogledat ... ;> Ampak se mi zdi, da sem nekje zasledil, da je firmware 2.1 nevem pa a to Android verzija al kaj drucga. :)

No, zaenkrat zgleda, da vse deluje. Battery life me edino skrbi.

49106 ::

Settings->About phone->Build number(cist spodej)

Koliko ozadij maš?

overlord_tm ::

Jaz imam milestone sedaj pol leta, 2.1 od takrat ko je ven prisel (april pomoje) in nimam nobenih vecjih tezav. Mogoce se 2x na mesec resetira. Battery life je pa tudi soliden glede na zaslon in mojo uporabo (veliko visenja na netu).

49106 ::

slikaj uptime :D

BigWhale ::

SHOLS_U2_02.31.0 ?

2.6.29 kernel version
firmware version je 2.1-update1

Kolk ozadij imam? Mislis panelov? Trenutno jih imam pet nastavljenih. Nastavit se jih da pa od 3 - 9.

Lonsarg ::

lurker je izjavil:


Androidova sw tipkovnica na Milestonu je drek, ampak uspelo jim je narediti hw tipkovnico, ki je še slabša. Čestitke! Najprej sem mislil, da folk pretira s temi reseti, sedaj me čudi, da ta stvar ostane pokonci več kot pol ure.


Mel par mescev Xperia X1, potem se je pokvarila in sem vzel Milestone, za tipkovnico bi rekel, da sta čisto primerljivi. Z obema sem se v kakem tednu naučil pisati dosti hitro, da je razlika glede pisanja na PC minimalna, je pa stvar vaje, ker so čisto drugi gibi seveda. Hitrost pisanja napravm kralju HW tipkovnic Nokia E90 je samo minimalno počasnejša ko se enkrat navadiš. čeprav layout je kar butast, sploh joystick.

Čeprav še vsem, ki pa na tipkovnico niso navajani, pa sem ga posodil, so tipkali občutno počasneje kot z navadno številčno tipkovnico z katero so navajani, kolegica je za eno sporočilo na facebooku rabila 40 minut :D Res je treba ornh vaje.

roli ::

Jaz sem danes dobil Milestone (naročil iz expansys.si za 424EUR z poštnino vred). Zadeva mi je prilično všeč. Še posebno tipkovnica, ki je super. Softwerska je pa v primerjavi z iphone OS tipkovnico nekje v pipipi:D. Lepo je, da je bil telefon že nadgrajen na Android 2.1, ko sem ga dobil - ni lepo, da zunaj ni update za 2.2. Ker ima nekaj lepih stvari, ki bi mi prišle prav. Sicer bi ga lahko zrootal pa še malo navil procesor samo ne vem, če se splača. ČE bi lahko tale motonav dol spucal bi bilo tudi fajn.

SD kartico so slabo pozicionirali, ker ne morem do nje dostopati na macu preko USB kabla. Kar pomeni, da če želim do podatkov na njej moram jo potegnit iz telefona.

Vidim da rabim tudi nek task manager. Ker mi gre vgrajeni na živce - prikaže odprte aplikacije ampak, da bi jih pa zaprl pa ne. Ima kdo kako dobro idejo?
http://www.r00li.com

Lonsarg ::

Zapiranje aplikacij je navada, ki sem se jo na Androidu preprosto odvadil. Namreč aplikacijo, ki v primeru hibernacije ne počne ničesar(večina aplikacij), razen čaka v ramu res ne vem zakaj bi moral zapreti, to je razvada bla pri meni od Windows Mobile, pa sem se odvadil, manj dela, bolj ekonomično:)

Aplikacije, ki res rabjo exit button, ga ponavadi tudi imajo. Sm ornh power user tam blizu 100 aplikacij, pa nikjer ne rabim task managerja. Aja vgrajenega ni nobenega task managerja... Če misliš tisto, ko držiš home button, ti samo pokaže zadnjih 6 uporabljanih aplikacij, ne pa odprtih, tist seznam so samo blinice, po defultu ni načina, da sploh pogledaš, kaj je ibernirano, lahko samo pogledaš, kire aplikacije kaj v ozadju delajo v settingsih.

A SD kartice ti pa ne dela, tudi če iz defulta nastaviš na memory card acces, kar naj bi navaden USB ključ emuliuralo in delalo na vseh operacijskih sistemih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

roli ::

Samo, ko se jih nekaj nabere pa lahko rata problem. Kljub temu pa bi še vedno rad vsaj možnost, da zadevo zaprem.

Še ena stvar mi gre na Androidu na živce. Kako mu preprečiti kakršnokoli povezovanje na internet preko GSM omrežja? Torej dokler je na wifi naj se ampak ko pa ostane samo EDGE/UMTS pa hočem, da se poveže kamorkoli samo z mojim dovoljenjem in ne kar sam od sebe.
http://www.r00li.com

Lonsarg ::

Aplikacija gre samodejno v hibernacijo, ko minimiraš, to je napol zapre, če zmanka rama, se pa dokonca zapre. Če maš grozno željo občasno iti zapirat hibernirane aplikacije pa mam jest ES Task Manager, sam to sem samo ko sem dobil mobitel, ko sem še bil odvisen od zapiranja. Ne vpliva na delovanja, če je hibernirana namreč in ne boš nič pridobil.

Kar se pa interneta tiče je pa centralno upravljanje tako plus kot minus... Meni je pri Nokiji šlo na živce, da sem vsako aplikacijo posebaj moral ji prepovedat internet, ko sem šel v tujino in posebaj dovoljevat kaki drugi. Tak da mi je pravo olajšanje windows mobile 6.5 in zdaj android, ko to centralno se dela.

Obstaja pa v Androidu nastavitev, da ne dovoliš background povezovanje aplikacij in posebaj tudi background sihronizacije pod Accounts & sync settings. Če obe klukci odstraniš se ti ne bo na internet nobena stvar nikoli povezala samodejno. Bo se pa ko prižgeš aplikacijo, ki zahteva internet še vedno avtomatsko se povezal. Spraševalo te ne bo. če hočeš prov izklopit internet, tud če aplikacijo ponesreč odpreš rabiš aplikacijo za izklop interneta.

kopernik ::

roli je izjavil:


Še ena stvar mi gre na Androidu na živce. Kako mu preprečiti kakršnokoli povezovanje na internet preko GSM omrežja? Torej dokler je na wifi naj se ampak ko pa ostane samo EDGE/UMTS pa hočem, da se poveže kamorkoli samo z mojim dovoljenjem in ne kar sam od sebe.


Če se ne motim, si narediš nov profil tam nekje v nastavitvah omrežij (ki mu recimo daš ime 'off') in v njemu namenoma daš napačen username/geslo/proxy. Potem pa preklapljaš po potrebi med temi profili. Nekaj v tem smislu. Potem bo telefon (oz. aplikacije) hodil na net samo takrat, ko bo dostopen wifi. Žal nimam več telefona pri sebi, da bi ti natančno povedal.

roli ::

Počasi mi bo zadeva požrla živce. Naprimer program ES File Explorer se lepo poveže na mrežni disk, ti medtem pustiš telefon na miru par sekund in ko prideš nazaj ne moreš več brskat po disku. Prav tako ne moreš več brskat po android marketu... Vse kar pomaga je izključiti in še enkrat vključiti wifi. A tega wifija niso mogli narediti še bolj nestabilnega?
http://www.r00li.com

BigWhale ::

Hm, hecn. Jest sicer nisem brskal po mreznih diskih ampak mi pa market vedno deluje, brez da bi wifi vklapljal in izklapljal.

roli ::

Hmmm zanimivo. Zadeva je očitno problematična samo takrat, ko je vštekan USB kabel v računalnik. Po restartu in izklopu kabla dela čisto lepo. In ja tudi prej sem probal že restart vendar sem imel kabel not pa je tudi delalo probleme. Z izklopljenim kablom pa vsaj zaenkrat dela.

Zadeva lepo predvaja nekonvertirane xvid datoteke (serija) z 20fps. Če bi mal navil procesor bi blo verjetno še boljše. Vsekakor mi je tole blazno všeč. Če bi jih lahko streamal bi bilo pa še velikoooo bolje. Čeprav sedaj zadevo prekopiram na kartico preko wifi in predvajam.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

overlord_tm ::

49106 je izjavil:

slikaj uptime :D


180 ur, moras racunat da sem bil en teden nazaj na letalu in sem ga moral izklopit.

Edina annoying stvar z 2.1 je da se muska sama priziga :/ Moras imeti predvajalnik glasbe skos na tiho, da ne moti. Verjeten bi kak factory reset dobro del, saj je en bug prijavlen, moram pogledat ce so kaj resili.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2733458495 (200781) Rupa
»

Symbian ni več odprtokoden

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
3411432 (9928) pleomax
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416252 (11061) cucolino
»

Nakup mobitela

Oddelek: Mobilne tehnologije
275090 (4023) Lonsarg
»

Google Navigation se širi po svetu

Oddelek: Novice / Android
4513952 (12344) Dami

Več podobnih tem