Forum » Mobilne tehnologije » Motorola droid/milestone
Motorola droid/milestone
BigWhale ::
Hm, vceraj ob 16:00 sem ga izklopil iz polnilca. Zaenkrat se drzi baterija, je pa ze na rumenem. :)
Imam pa obcutek, da je vedno priklopljen na GSM omrezje. Vedno gori indikator H oziroma 3G. Mogoce je to samo indikator prisotnosti omrezja in se povezava vzpostavi sele takrat, ko se tisti dve puscici spodaj prizgeta ... Hmmm.
Imam pa obcutek, da je vedno priklopljen na GSM omrezje. Vedno gori indikator H oziroma 3G. Mogoce je to samo indikator prisotnosti omrezja in se povezava vzpostavi sele takrat, ko se tisti dve puscici spodaj prizgeta ... Hmmm.
Lonsarg ::
Hpomeni HSDPA, to je 3.5G, upgrade od UMTSa. Tak da ga maš na UMTS, če to piše. Če maš konstantno internetno povezavo se kar ornh pozna, če se da na 2G only, tako mam jaz, pa 3G vklopim samo kadar grem veliko browsat, al pa youtube gledat:)
roli ::
Evo prejle rootal telfon brez problemov. Rešil probleme z wifijem (ne ni bil kriv USB) tako, da sem namestil dodatek WifiPowerSavingOff (narejen za točno ta problem za točno ta mobitel). Tako, da sedaj wifi dela. Mimogrede sem ga še navil na 800MHz in zadeva leti. Sploh v menijih in na homescreenu se opazno pozna. Ko pa zaženeš kak xvid video pa sedaj teče z lepimi 23fpsji kar je popolnoma tekoče.
http://www.r00li.com
mn ::
Evo prejle rootal telfon brez problemov.
Lahko prosim objaviš link do vodiča. Saj to si imel 2.1 firmware ne?
Pa še to me zanima, če kdo že uporablja 2.2 na Milestone-u?
Še ena stvar mi gre na Androidu na živce. Kako mu preprečiti kakršnokoli povezovanje na internet preko GSM omrežja?
Jaz uporabljam APNDroid. Lepo dodaš widget na homescreen pa spreminjaš APN z eno samo ikono. Prav tako vedno vidiš ali je vklopljen ali izklopljen. Poglej si pa še Quick Settings.
Samo, ko se jih nekaj nabere pa lahko rata problem. Kljub temu pa bi še vedno rad vsaj možnost, da zadevo zaprem.
Jaz uporabljam Task Killer aplikacijo. Se pa strinjam, da je to na Androidu nepotrebno.
Pa še kar se tiče pritožb na tipkovnico: Jaz tipkam brez problema, tako da me preseneča da imate nekateri toliko težav. Se pa strinjam, da 2.1 na Milestone-u dela slabše kot 2.0.1. Upgrade mi je prinesel par uporabnih featurjev in cel kup težav. Zato se pa igram z mislijo, da bi naredil upgrade na 2.2. Edino potrebujem nekoga, ki bi mi priporočil dober ROM in pa zanesljiva navodila za upgrade.
overlord_tm ::
Evo vodič za rootanje:
http://android.modaco.com/content/motor...
pač preskočiš tisti del kjer je upgrade na 2.1 in greš takoj flashat vulnerable recovery.
P.S: Terminal emulator je kot, da bi dal majhnemu otročku igračko.
http://android.modaco.com/content/motor...
pač preskočiš tisti del kjer je upgrade na 2.1 in greš takoj flashat vulnerable recovery.
P.S: Terminal emulator je kot, da bi dal majhnemu otročku igračko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roli ()
Ponekod še ne releasani 2.36 updajte(2. revizija 2.1 verzije) popravi vse kar je bilo prej narobe. če ga avtomatsko ne dobite, mate G.O.T. ekipo, ki ga je priskrbela:) osebno priporočam tale custom ROM/nandroid backupp, ki je baziran na te reviziji in ma razn šmorn kot Motonav zbrisan, overclockan je že na 1Ghz, od Froyota(2.2 verzije) ma JIT že notri, pa take fore, pa še v nandroid obliki je, kar je lažje namestiti, za koga, ki je manj vešč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Verjetno ne dosti, ker tako ali tako bo šel procesor na to hitrost samo če ga res rabiš. Torej, če boš samo brskal po menijih verjetno ne bo delal na 1GHz.
ja tut na baterijo vpliva pod 10%, stabilno je tudi na 1200Mhz, tak da 1000Mhz je čisto varno imeti.
Labilana ::
Še jaz bom napisala nekaj informacij za Motorolo Milestone. Čeprav sem se takega telefona zelo branila, ker nimam volje, da bi presedela ure in ure pri računalniku in brala forume, kar pa prav zdaj počnem (kupujem navigacijo), in nimam toliko tehničnega znanja in veselje, kot ga ima večina tu, pa se danes ne bi več vrnila na svojo staro Nokio.
Prednosti:
Qwerty tipkovnica (če ne pišem veliko, uporabljam androidno tipkovnico, čeprav se največ napak pojavi pri pritisku na črko i, pogosto se pojavi o), ko sem bila v tujini, sem preko qwerty tipkovnice pisala na mejl cele romane. Res pa je, da tipkam 10-prstno. Verjetno imajo tisti, ki tipkajo samo s 3 prsti tudi pri tipkovnici problem. Moj mož ima HTC Desire, ki je še bolj nobel od moje mašince, a je moja tipkovnica vseeno plus.
Skype: Instalirala sem si program Fring, ki se poveže na Skype. Z možem sva to testirala, ko je bil v tujini. Če sva bila oba na Wifi sva lahko celo telefonirala preko Fringa. Stroškov ni.
GoogleTalk je tudi dober nadomestek za varčevanje denarja.
Slabosti ali manj svetle plati telefona:
Po instalaciji verzije 2.1 se tudi meni telefon samodejno ugasne in prižge, kar me moti. Zgodilo se je tudi že med klicem.
Baterija drži circa 8 ur ali en dan. Telefon sem si nastavila tako, da ekran sama ugasnem, ko ga ne potrebujem, saj tako bolj varčujem z energijo kot če imam nastavitev, da se mi ekran ugasne na vsake 15 sekund. Priporočam pa nakup polnilca za avto, tako se vam med vožnjo polni.
Stroški:
Kljub temu, da sem ugasnila zares vse možnosti samodejnega povezovanja na internet, se mi je v ozadju telefon kar naprej nekaj povezoval in seveda s tem porabil denar. Skupaj s fanti iz Mobitela, ki jih moram zelo pohvaliti, ker so mi doslej vedno bili v veliko pomoč, smo inštalirali program APNSwitch, ki naj bi porezal čisto vse oblike povezovanja, kar drži. Problem je le v tem, da se program izklopi, ko se telefon resetira in prav takrat se telefon spet poveže z internetom in osvežuje podatke. Hkrati z APNSwitchom pa uporabljam še Advanced Task Killer.
Navigacija:
Motonav, ki je v trail verziji na telefonu mi ni bil všeč, zato zdaj iščem druge navigacije. Kot kaže sta na voljo Sygic in Navigon. Mogoče bom kaj napisala, ko jih bom kupila.
Pozdravček,
Labilana
Prednosti:
Qwerty tipkovnica (če ne pišem veliko, uporabljam androidno tipkovnico, čeprav se največ napak pojavi pri pritisku na črko i, pogosto se pojavi o), ko sem bila v tujini, sem preko qwerty tipkovnice pisala na mejl cele romane. Res pa je, da tipkam 10-prstno. Verjetno imajo tisti, ki tipkajo samo s 3 prsti tudi pri tipkovnici problem. Moj mož ima HTC Desire, ki je še bolj nobel od moje mašince, a je moja tipkovnica vseeno plus.
Skype: Instalirala sem si program Fring, ki se poveže na Skype. Z možem sva to testirala, ko je bil v tujini. Če sva bila oba na Wifi sva lahko celo telefonirala preko Fringa. Stroškov ni.
GoogleTalk je tudi dober nadomestek za varčevanje denarja.
Slabosti ali manj svetle plati telefona:
Po instalaciji verzije 2.1 se tudi meni telefon samodejno ugasne in prižge, kar me moti. Zgodilo se je tudi že med klicem.
Baterija drži circa 8 ur ali en dan. Telefon sem si nastavila tako, da ekran sama ugasnem, ko ga ne potrebujem, saj tako bolj varčujem z energijo kot če imam nastavitev, da se mi ekran ugasne na vsake 15 sekund. Priporočam pa nakup polnilca za avto, tako se vam med vožnjo polni.
Stroški:
Kljub temu, da sem ugasnila zares vse možnosti samodejnega povezovanja na internet, se mi je v ozadju telefon kar naprej nekaj povezoval in seveda s tem porabil denar. Skupaj s fanti iz Mobitela, ki jih moram zelo pohvaliti, ker so mi doslej vedno bili v veliko pomoč, smo inštalirali program APNSwitch, ki naj bi porezal čisto vse oblike povezovanja, kar drži. Problem je le v tem, da se program izklopi, ko se telefon resetira in prav takrat se telefon spet poveže z internetom in osvežuje podatke. Hkrati z APNSwitchom pa uporabljam še Advanced Task Killer.
Navigacija:
Motonav, ki je v trail verziji na telefonu mi ni bil všeč, zato zdaj iščem druge navigacije. Kot kaže sta na voljo Sygic in Navigon. Mogoče bom kaj napisala, ko jih bom kupila.
Pozdravček,
Labilana
Sygic je za mobilne telefone verjetno najboljša navigacija. Včasih mi je bil všeč iGo samo se je rad zgubil. Potem, ko sem šaltal na Symbian (z Nokijo 5800) sem vzel Sygic in je bil super, tako, da ga imam sedaj tudi na Androidu.
Kar se pa povezovanja na net preko mobilnih omrežji tiče - APNDroid je tako simpl in deluje kot bi mogel. Klik na widget in net je izklopljen, ponovni klik in net dela. Tudi, če telefon resetiraš.
Baterija je res malo švohtna ampak glede na to da ga imam dobre dva/tri dni bomo še videli. Glede na to, da sem ga zjutraj odklopil iz polnilca in potem skoraj cel dan bulil videe po youtubu na njemu in sem ga dal polnit ob 18. Tako, da z normalno uporabo bo verjetno en dan zdržal brez problemov.
Kar se pa povezovanja na net preko mobilnih omrežji tiče - APNDroid je tako simpl in deluje kot bi mogel. Klik na widget in net je izklopljen, ponovni klik in net dela. Tudi, če telefon resetiraš.
Baterija je res malo švohtna ampak glede na to da ga imam dobre dva/tri dni bomo še videli. Glede na to, da sem ga zjutraj odklopil iz polnilca in potem skoraj cel dan bulil videe po youtubu na njemu in sem ga dal polnit ob 18. Tako, da z normalno uporabo bo verjetno en dan zdržal brez problemov.
APNDroid je tako simpl in deluje kot bi mogel. Klik na widget in net je izklopljen, ponovni klik in net dela. Tudi, če telefon resetiraš.
To je res, govorila pa sem o primeru, ko se mi telefon samodejno resetira, takrat se mi APNSwitch samodejno ne vklopi. Vklopi se šele, ko se ga dotaknem in vsakič se tega seveda ne spomnim.
Glede polnjenja pa je tako, da mi je baterija držala tudi skoraj dva dni, če nisem kar naprej uporabljala telefon. Za varčevanje z baterijo priporočam naslednje: Settings>About phone>Battery use. Tam se lepo vidi s čim največ porabimo baterijo.
Hmmm v čem je fora voice dialer aplikacije? Glede na to, da jo moraš zagnat preden dela je prilično neuporabna. To bi moralo delat bolj v smislu - 5s držiš volume + gumb pa se aktivira (ali pa nekaj tretjega). Ne pa da moraš kliknit na ikono. V tem času bi že zagnal jebeni imenik. V glavnem funkcijo za glasovno klicanje (tako, ki je uporabna) pa res pogrešam na tem telefonu.
Hm, meni se je pa danes ponoci baterija spraznila. Lih gruntam kaj vse sem imel pognano. Tweetdroyid, email, gmail, browser. Email mi synca na vsako uro, tweetdroyd pa na vsake tri minute. Cudno, ker mi je prej
Ce vceraj se nisem razmisljal o tem, da bi rootnil telefon sedaj ze razmisljam. Hehe.
Ce sem prav razumel cel postopek, grem po korakih iz linka, ki ga je dal rolih andrej in tam uporabis ROM, ki ga je linkal Azgard?
Ce vceraj se nisem razmisljal o tem, da bi rootnil telefon sedaj ze razmisljam. Hehe.
Ce sem prav razumel cel postopek, grem po korakih iz linka, ki ga je dal rolih andrej in tam uporabis ROM, ki ga je linkal Azgard?
Navigacija:
Motonav, ki je v trail verziji na telefonu mi ni bil všeč, zato zdaj iščem druge navigacije. Kot kaže sta na voljo Sygic in Navigon.
Včeraj sem preživela ves dan na računalniku in pregledovala vse možne aplikacije in navigacijske naprave za navigiranje. Ker iščem bodisi navigacijo ali samo karto za androida za Ameriko, sem ugotovila, da Navigon karte za Ameriko za androida nima, Sygic pa mi vseeno ni tako všeč, me spominja po videu sodeč spet na Motonav. Gledala pa sem Sygic Aura, ki zglede super. A do zdaj še vedno nisem razumela, ali ga lahko uporabljajo samo Iphoni ali je to vseeno, če gre za aplikacijo za androida? Bi mi karta delala na Motoroli Milestone?
Hvala za odgovore.
cink ::
Poglej si še Copilota, UI ima super problem pa je zaradi starih kart (Slovenija) ampak v USA bi moral dobr delati, tudi karte bi morale biti fajn posodobljene...
Za Copilot Live sem brala pohvalne besede na nemških forumih, a ga na Android marketu na svojem telefonu ne najdem. Piše namreč, da ga poiščem kar tam. Mogoče sem tudi kaj spregledala, le ne vem, kje iskati napako.
Kaj pa pomeni UI? Sem pač začetnica.
Apropos. Za deinštalacijo Motonava iz Motorole sem našla naslednjo stran, mogoče bo komu v pomoč. http://www.mydigitallife.info/2010/07/0.... Je to že kdo preizkusil? Da se mi potem telefon ne bo čisto sesul.
Hvala za odgovore.
Kaj pa pomeni UI? Sem pač začetnica.
Apropos. Za deinštalacijo Motonava iz Motorole sem našla naslednjo stran, mogoče bo komu v pomoč. http://www.mydigitallife.info/2010/07/0.... Je to že kdo preizkusil? Da se mi potem telefon ne bo čisto sesul.
Hvala za odgovore.
cink ::
Bah ne vem zakaj ga na AM ni?? Dobiš ga sicer tudi tu
http://slo-android.si/forum.html?task=v...
(ne vem sicer ali bodo tole admini zbrisali, ker je naslov drugega foruma kjer je naslov verjetno nelegalne kopije...)
http://slo-android.si/forum.html?task=v...
(ne vem sicer ali bodo tole admini zbrisali, ker je naslov drugega foruma kjer je naslov verjetno nelegalne kopije...)
kopernik ::
Za Copilot Live sem brala pohvalne besede na nemških forumih, a ga na Android marketu na svojem telefonu ne najdem. Piše namreč, da ga poiščem kar tam. Mogoče sem tudi kaj spregledala, le ne vem, kje iskati napako.
Copilot je plačljiv in plačljivih aplikacij na android marketu ne boš našla, ker si v Sloveniji.
Hm, meni se je pa danes ponoci baterija spraznila. Lih gruntam kaj vse sem imel pognano. Tweetdroyid, email, gmail, browser. Email mi synca na vsako uro, tweetdroyd pa na vsake tri minute. Cudno, ker mi je prej
Ne rabiš celega ROMa menjat, da boš imel rootan telefon. čeprav je res, če naložiš ROM, ki je rootan, maš rootan telefon.
Od kar je zunaj Open Recovery, je to orodje najbolši način za rootanje, backupanje, flashanje ROMa in še kaj. Tukaj so navodila, a v kolikor imaš upgradan telefon na 2.1, potem boš moral še dodatni 10 korakov vmes, ker je Motorola otežila root, z tem updajtom, piše vse na tisti strani. Ko nardiš vseh teh 10 korakov lahko šele uporabljaš Open Recovery. in lahko rootaš. In tudi kak drug ROM prek nandroida gor rukneš, če ti bo zapasalo sprobat kaj.
Tista navodila so očitno malo stara. Če imaš novejši mobilnik, ki že ima 2.1 (kot moj) imaš zelo verjetno namest gumba za fotoaparat gumb za meni (na tipkovnici). Saj sam root ni nič posebnega. Namestiš vulnerable recovery kot piše na linkih, vržeš tist zip na SD kartico in ga po navodilih namestiš. In maš rootan telefon. Ni treba nobenih ostalih ROMov - ROM imam še vedno raje originalen.
Tista navodila so očitno malo stara. Če imaš novejši mobilnik, ki že ima 2.1 (kot moj) imaš zelo verjetno namest gumba za fotoaparat gumb za meni (na tipkovnici). Saj sam root ni nič posebnega. Namestiš vulnerable recovery kot piše na linkih, vržeš tist zip na SD kartico in ga po navodilih namestiš. In maš rootan telefon. Ni treba nobenih ostalih ROMov - ROM imam še vedno raje originalen.
Hm, ja na tipkovnici imam gumb za meni ja. Jaz bi rootal predvsem zato, da bi lahko CPU clock znizal medtem, ko je telefon v standby.
Kar se drugih romov tice, pa ne vem. :) Tudi motonav od motorole se mi zdi precej v redu. Nisem ga se dosti testiral, sem pa videl, da je vrisana moja ulica, ki je se v izgranji in je noben drug zemljevid nima. :)
Jaz sem imel priložnost Motonav uporablati za navigacijo na našem 5000km tripu do latvije pa nimam nobenih pripomb.
Clock se pa že po defultu zniža, sem tudi jaz naložil SetCPU, da bi naštimal da se zniža, pa ko kaže frkvenco, vidim, da če nič ne pritiskam se zniža na minimum, tak da nastavitev v tej aplikaciji, da v primeru standby gre na minimum nima nekaga pomena, če pa avtomatsko se clock zniža, ne samo če greš v standby, ampak že prec ko nič aktivnega ne delaš na telefonu.
Clock se pa že po defultu zniža, sem tudi jaz naložil SetCPU, da bi naštimal da se zniža, pa ko kaže frkvenco, vidim, da če nič ne pritiskam se zniža na minimum, tak da nastavitev v tej aplikaciji, da v primeru standby gre na minimum nima nekaga pomena, če pa avtomatsko se clock zniža, ne samo če greš v standby, ampak že prec ko nič aktivnega ne delaš na telefonu.
Urban0 ::
Ne rabiš celega ROMa menjat, da boš imel rootan telefon. čeprav je res, če naložiš ROM, ki je rootan, maš rootan telefon.
Od kar je zunaj Open Recovery, je to orodje najbolši način za rootanje, backupanje, flashanje ROMa in še kaj. Tukaj so navodila, a v kolikor imaš upgradan telefon na 2.1, potem boš moral še dodatni 10 korakov vmes, ker je Motorola otežila root, z tem updajtom, piše vse na tisti strani. Ko nardiš vseh teh 10 korakov lahko šele uporabljaš Open Recovery. in lahko rootaš. In tudi kak drug ROM prek nandroida gor rukneš, če ti bo zapasalo sprobat kaj.
Poskušam narediti root telefona Motorola Milestone 2.1 (build SHOLS_U2_02.31.0) pa mi ne uspe. Namen: želel bi odstraniti MotoNav aplikacijo.Po navodilih (http://www.mydigitallife.info/2010/05/2... kernel 2.6.29-omap1) sem uspešno s RSD Lite (Status Finished) naložil vulnerable_recovery_only_RAMDLD90_78.sbf datoteko. V fazi ko bi moral iz navedenega linka še izvesti update, pa pride do napake:
Finding update package...
Opening update package...
Verifying update packing...
E:E0CD marker occurs after start of E0CD
E:signature verification failed
Installation aborted
Poskušal sem z različnimi datotekami milestone_root.zip, jih pravilno poimenoval (update.zip), namestil na pravo mesto SD kartice (root), vendar ne pomaga.
Ali ima kdo izkušnje, kako bi lahko izvedel problematični zadnji korak nadgradnje (problem e:signature, morda kaj drugega).
Hvala za odgovor.
Urban
Če ti update.zip file ne zažene, pa naj bo to katerikoli, direktni root, open recovery, ali še kaj tretjega. Potem je bi jaz ugibal da vulnerable recovery ni uspešno naložena, sam nisem nikoli tega sfb-ja nalagal, ker sem updajtal na 2.1 rom manualno na en z že ranljivim, tako da ne vem kako gre postopek. Lohk za foro probaš še enkrat, ne vem kaj bi drugega še lahko.
No pa probal še z open recovery update.zipom, če maš mogoče sfaliran update.zip file zlovdan.
No pa probal še z open recovery update.zipom, če maš mogoče sfaliran update.zip file zlovdan.
S RSD Lite sem probal trikrat naložiti vulnerable recovery (2x ob navadnem zagonu telefona, 1x v bootloader mode) pa zadeva ni uspela.Ali bi moral uporabiti drugo verzijo vulnerable_recovery sbf datoteke? Bootloader na telefonu je verzije 90.73, nalagal sem pa 90.78. Če se prav spomnim, naj bi bila ta verzija kompatibilna tudi z 90.73, morda se pa motim.
Še kakšna ideja? Ali naj najprej naložim nov SBF (SHOLS_U2_02.34.0), pa potem poskusim z vulnerable_recovery? Katero verzijo izbrati Service ali non-servis?
Še kakšna ideja? Ali naj najprej naložim nov SBF (SHOLS_U2_02.34.0), pa potem poskusim z vulnerable_recovery? Katero verzijo izbrati Service ali non-servis?
Lahko probaš ja. Al pa kar nalož .sfb ROM od G.O.T. 2.36 mislim da je, ker že vključuje vulnerable recovery.
Zadeva sem mi je iztekla takole:
Ker nisem uspel drugače, sem najprej naložil starejšo (Service) verzijo 2.01 UK (SHOLS_U2_01.14.0) ter nato še naložil vulnerable_recovery sbf. V naslednjem koraku sem brez težav naložil še update.zip ter z Terminal Emulator root-l telefon ter odstranil MotoNav aplikacijo.
Problem imam sedaj naslednji:
-če me kdo kliče mi telefon to prikaže samo vizualno in ne zvoni
-nimam Android Market aplikacije s katero bi si lahko nalagal programe.
-verjetno še kaj ne dela, pa nisem opazil
Kaj predlagaš? Naredim factory reset (wipe data/factory reset) in s tem pobrišem vse podatke, ali pa poskusim naložiti zopet 2.1 verzijo (Central Europe). ALi je to kaj problem glede na to, da je telefon že rootan?
Hvala za odgovor.
Urban
Ker nisem uspel drugače, sem najprej naložil starejšo (Service) verzijo 2.01 UK (SHOLS_U2_01.14.0) ter nato še naložil vulnerable_recovery sbf. V naslednjem koraku sem brez težav naložil še update.zip ter z Terminal Emulator root-l telefon ter odstranil MotoNav aplikacijo.
Problem imam sedaj naslednji:
-če me kdo kliče mi telefon to prikaže samo vizualno in ne zvoni
-nimam Android Market aplikacije s katero bi si lahko nalagal programe.
-verjetno še kaj ne dela, pa nisem opazil
Kaj predlagaš? Naredim factory reset (wipe data/factory reset) in s tem pobrišem vse podatke, ali pa poskusim naložiti zopet 2.1 verzijo (Central Europe). ALi je to kaj problem glede na to, da je telefon že rootan?
Hvala za odgovor.
Urban
Ja ko se mena ROM je ponavadi treba zbrisati data, ker se dostikrat kake nekompatibilnosti pojavijo med prejšno verzijo. Zdaj ko imaš vulnerable recovery ti lepo najprej naredi nandroid backup(z Open Recovery), potem pa lahko karkoli narediš, pa lahko v parih sekundah iz backupa dobiš nazaj, če bo se kaj zbrisalo.
Jaz vsake toliko časa naredim, čeprav večino stvaari je itak pri Googlu spravlenih(kontakti itd), za SMSe pa uporabljam My Backup pro, če ROM menjam. namreč jaz preventivno zmeraj naredim factory reset.
Root ni nič drugega, kot ena aplikacija v system folderju, tako da brez skrbi daš drug .sfb, sam če je ta sfb nerootan boš moral zopet rootatl, če pa ta .sfb nima vulnerable recovery pa boš spet na istem, ne boš mogel rootat...
Original 2.1 sfbji nimajo vulnerable, eni modani, recimo G.O.T. ga ima v svojih sfbjih že notri, ta je ok:
http://groupoften.wordpress.com/categor...
Jaz tako raje ROMe nalagam preko nandroid backupov, je bolj simpl metoda, lepo najdem kje na forumih kak nandroid backup, ki mi ustreza, recimo tegale mam zdaj(v2a):
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Jaz vsake toliko časa naredim, čeprav večino stvaari je itak pri Googlu spravlenih(kontakti itd), za SMSe pa uporabljam My Backup pro, če ROM menjam. namreč jaz preventivno zmeraj naredim factory reset.
Root ni nič drugega, kot ena aplikacija v system folderju, tako da brez skrbi daš drug .sfb, sam če je ta sfb nerootan boš moral zopet rootatl, če pa ta .sfb nima vulnerable recovery pa boš spet na istem, ne boš mogel rootat...
Original 2.1 sfbji nimajo vulnerable, eni modani, recimo G.O.T. ga ima v svojih sfbjih že notri, ta je ok:
http://groupoften.wordpress.com/categor...
Jaz tako raje ROMe nalagam preko nandroid backupov, je bolj simpl metoda, lepo najdem kje na forumih kak nandroid backup, ki mi ustreza, recimo tegale mam zdaj(v2a):
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Azgard,
hvala ti za poslan link.Zgleda zelo obetavno in bom vsekakor poskusil.Včeraj sem naredil še factory reset in mašina se je postavila nazaj tako kot treba. Dobil sem nazaj zvonenje ob klicu, nameščen je tudi Android Market. Glede namestitve ROM in tvojega linka (Fast&Light ROM) me zanima naslednje:
Katero verzijo si si naložil v1 (EU02.31) ali v2(IT 02.38-ali je UI v ANGL?)? Ker ima v2 tudi GMaps in CertInstaller mi je ta verzija bolj uporabna.
Kakšen postopek namestitve bi priporočal? Ali bi bil ta postopek pravilen (ga še nisem delal)?
1. Z OpenRecovery -> Nandroid Backup
2. Wipe data/factory reset (Ali je potreben tudi Wipe cache partition ali Wipe Dalvik Cache?).
3. Nandroid restore v1 ali v2 (Fast&Lite sbf naložim v /sdcard/nandroid/openrecovery)
Ko sem ob prejšnjem nameščanju izbiral SBF ROM datoteke, sem zasledil da se verzije (glede na državo) razlikujejo tudi po frekvenčnem območju (WCDMA). Telefon bom rabil čez dober teden dni v USA. Ali prav razumem, da je navedeno frekvenčno območje relevantno samo za prenos podatkov (WCDMA), ne vpliva pa na govorne storitve (GSM)? Katero frekv. območje pokrivata navedena linka z ROM? Telefon bi izjemoma rabil samo za telefoniranje ne pa tudi za prenos podatkov (uporabljal bom WiFi).
Hvala za povratno informacijo.
Urban
hvala ti za poslan link.Zgleda zelo obetavno in bom vsekakor poskusil.Včeraj sem naredil še factory reset in mašina se je postavila nazaj tako kot treba. Dobil sem nazaj zvonenje ob klicu, nameščen je tudi Android Market. Glede namestitve ROM in tvojega linka (Fast&Light ROM) me zanima naslednje:
Katero verzijo si si naložil v1 (EU02.31) ali v2(IT 02.38-ali je UI v ANGL?)? Ker ima v2 tudi GMaps in CertInstaller mi je ta verzija bolj uporabna.
Kakšen postopek namestitve bi priporočal? Ali bi bil ta postopek pravilen (ga še nisem delal)?
1. Z OpenRecovery -> Nandroid Backup
2. Wipe data/factory reset (Ali je potreben tudi Wipe cache partition ali Wipe Dalvik Cache?).
3. Nandroid restore v1 ali v2 (Fast&Lite sbf naložim v /sdcard/nandroid/openrecovery)
Ko sem ob prejšnjem nameščanju izbiral SBF ROM datoteke, sem zasledil da se verzije (glede na državo) razlikujejo tudi po frekvenčnem območju (WCDMA). Telefon bom rabil čez dober teden dni v USA. Ali prav razumem, da je navedeno frekvenčno območje relevantno samo za prenos podatkov (WCDMA), ne vpliva pa na govorne storitve (GSM)? Katero frekv. območje pokrivata navedena linka z ROM? Telefon bi izjemoma rabil samo za telefoniranje ne pa tudi za prenos podatkov (uporabljal bom WiFi).
Hvala za povratno informacijo.
Urban
GSM imajo vsi, tako da GSM dela, tudi če ROM z narobno ferkvenco daš gor, UMTS(3G) je tisti, ki ne dela. Ampak nič ne rabiš spreminjat, če greš v USA, je roaming uštiman da dela. Ta ROM, ki sem dal link ima pravilno frkvenco za evropo.
Edino na tipkovnici je zamenjan y in z, kar sem jaz nazaj zamenjal z pomočjo enih navodil, ko nekaj prilepiš v Open Recovery 1.14 in preko tistega layout zamenjaš nazaj, če te to moti preveč.
Jaz sem seveda najnovejšo naložil, v2a, poleg layouta pa sem moral še overclock znižati na 900Mhz, ker se mi je drugače resetiralo občasno, to sem naredil preko menija G.O.T. Open Recovery.
Postopek pa
1.Ja najprej naredi Nandroid backup, pa boš videl kam ti file da(tukaj je več filov, ni en .sfb)
2.Wipe mislim da factory reset vse zbriše in ni potrebno še dodatno
3.Potegni dol nandroid backup file, in naredi na istem mestu, kot ti je backup naredil eno mapo(brez presledkov v imenu!) ter notri daj vse file. Ko boš delal nandroid restore, boš izbral ime tega folderja.
Edino na tipkovnici je zamenjan y in z, kar sem jaz nazaj zamenjal z pomočjo enih navodil, ko nekaj prilepiš v Open Recovery 1.14 in preko tistega layout zamenjaš nazaj, če te to moti preveč.
Jaz sem seveda najnovejšo naložil, v2a, poleg layouta pa sem moral še overclock znižati na 900Mhz, ker se mi je drugače resetiralo občasno, to sem naredil preko menija G.O.T. Open Recovery.
Postopek pa
1.Ja najprej naredi Nandroid backup, pa boš videl kam ti file da(tukaj je več filov, ni en .sfb)
2.Wipe mislim da factory reset vse zbriše in ni potrebno še dodatno
3.Potegni dol nandroid backup file, in naredi na istem mestu, kot ti je backup naredil eno mapo(brez presledkov v imenu!) ter notri daj vse file. Ko boš delal nandroid restore, boš izbral ime tega folderja.
Ma, muska se ti je zacela samodejno predvajat, tako da si moral imeti glasnost vedno na 0, da ni bilo kakih neprijetnih trenutkov.
Hehe funy bug:) Zlovdi si kak leakan ROM, ta 2.36, ki uradno še ni čisto povsod zunaj pa ful enih problemov popravlenih, pomoje tudi to.
2.36 je zadnja central europe leakana zunaj, jo je G.O.T. team leakal ven. Sam se mi zdi po nekaterih regijah tudi že uradno 2.36 prihaja ven.
Jaz imam SHOLS_U2_02.36.0. Je pa telefon iz Nemcije, tako da mozno da imajo pri nas drugacen timing updejtov.
Čisto tako mimogrede so tu novice o upgrade na 2.2 - tokrat direktno od motorole:
https://supportforums.motorola.com/comm...
Drugače me pa nekaj zanima - kaj hudiča rabim dva mail clienta? Specifično kaj rabim Google Mail klienta, če imam že navaden Mail odjemalec? Ker tale Google Mail klient mi gre resnično na živce, ker se zaganja brez da bi mu kdo rekel (žre RAM - sicer ne tako pomembno samo včasih bi pa kak MB prav prišel) in je na splošno grd v primerjavi z tistim drugim klientom.
https://supportforums.motorola.com/comm...
Drugače me pa nekaj zanima - kaj hudiča rabim dva mail clienta? Specifično kaj rabim Google Mail klienta, če imam že navaden Mail odjemalec? Ker tale Google Mail klient mi gre resnično na živce, ker se zaganja brez da bi mu kdo rekel (žre RAM - sicer ne tako pomembno samo včasih bi pa kak MB prav prišel) in je na splošno grd v primerjavi z tistim drugim klientom.
No ja, Q4 bo kmalu ... Bomo ze potrpeli. hehe. Meni je pa Gmail app cisto v redu, je pa res, da je mal nerodn imet dve aplikaciji, ko bi ena lahko pokrila oboje.
Katere aplikacije pa se uporabljate? Sploh, ko berem, da vam zmanjkuje rama, meni se to se ni zgodilo.
Katere aplikacije pa se uporabljate? Sploh, ko berem, da vam zmanjkuje rama, meni se to se ni zgodilo.
No ja, Q4 bo kmalu ... Bomo ze potrpeli. hehe. Meni je pa Gmail app cisto v redu, je pa res, da je mal nerodn imet dve aplikaciji, ko bi ena lahko pokrila oboje.
Zalavfej glasovno navigacijo z vklopljenim traffic layerjem :)
Youtube! Saj ne, da mu zmanjka RAMa ampak sem opazil, da deluje bolj lepo brez vklopljene navlake. Čeprav sesuje se še vedno vsake par posnetkov.
Pa predvsem mi gre na živce, ker tale Gmail podvaja funkcijo Mail-a. Če pregledujem pošto že z Mail aplikacijo zakaj bi rabil zraven še Gmail?
Pa predvsem mi gre na živce, ker tale Gmail podvaja funkcijo Mail-a. Če pregledujem pošto že z Mail aplikacijo zakaj bi rabil zraven še Gmail?
ne vem kir papek bi uporabil beno email aplikacijo za maile, če imaš gmail aplikacijo? mail aplikacije je pač za negoogle maile. Gmail aplikacije je superiorna, ma direktno arhive pa take gmail specifične fore, pa deluje preko skupnega push protokola, preko katerega se prenaša tudi gtalk, ter kontakti. mail aplikacija pa vzpostavi svojo IMAP push povezavo, oziroma preverja na interval, kakor nastavimo, uporabna torej samo za negoogle maile.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTC Desire (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 475212 (217498) | Rupa |
» | Symbian ni več odprtokodenOddelek: Novice / Nokia / Symbian | 11957 (10453) | pleomax |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17057 (11866) | cucolino |
» | Nakup mobitelaOddelek: Mobilne tehnologije | 5364 (4297) | Lonsarg |
» | Google Navigation se širi po svetuOddelek: Novice / Android | 14623 (13015) | Dami |