» »

AOL spet na svoje

AOL spet na svoje

Club Overclocker - AOL je bil nekdaj ameriška verzija SiOL-a. Bil je ogromen internetni mastodont, pojem dostopa do interneta v ZDA in po svetu, brez katerega si medmrežja ni bilo moč predstavljati. Sčasoma je začela njegova zvezda ugašati. Leta 2001 se je združil s Time Warnerjem v razvpitem poslu, ki ni nobenemu izmed podjetij prinesel kakšnih opaznejših sinergijskih učinkov. Google in druga mlada podjetja so prazgodovinske dinozavre počasi senčila.

Ta teden vstopa AOL v novo obdobje svojega življenja. Ponovno so si pridobili svobodo, saj so se razdružili od Time Warnerja. Delnice podjetja AOL Inc. so včeraj začele kotirati na newyorški borzi in izgubile dva odstotka.

V novi dobi bodo spet tekmovali s starim rivalom Yahoojem, poleg tega pa bodo morali paziti, da jim Google ne uide preveč. Svoj kos pogače si bo AOL poskusil odškrniti na oglaševalskem trgu, kjer je naveza Yahoo-Microsoft zelo močna. AOL se bo osredotočil na nišno občinstvo, so dejali. Zagnali so tudi stran Seed.com, kjer bodo lahko spletni svobodnjaki (freelancerji) delili vsebino in izmenjevali ideje.

Predvsem bo AOL skušal čim več vsebine ustvariti v lastni režiji, kjer pa bodo poskušali dobro izbrati tržne niše in ponujati ozko specializirano vsebino. S tem bodo privabili zahtevne bralce in radodarne oglaševalce.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obeta se megaprevzem: AT&T kupuje Time Warner

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
116948 (5573) ZigaZiga
»

Po 15 letih konec Winampa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13526208 (17185) Hayabusa
»

Postajajo uporabniki interneta vse manj laični (po domače noobi)?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
92647 (2438) vres.ales
»

Microsoft in AOL z roko v roki

Oddelek: Novice / Brskalniki
112788 (2788) Gandalfar
»

AOL kupuje RedHat?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
91981 (1981) dr.J

Več podobnih tem