» »

Pomoč. Nastavitev routerja

Pomoč. Nastavitev routerja

padre ::

Pozdravljeni

Bi mi lahko kdo pomagal? Dobil sem router od brata ki ga več ne potrebuje in sicer ASUS WL-550gE. Priklopil sem ga in sicer tako da sem kabel iz modema priključil v WAN priključek. LAN1 pa sem priključil v računalnik v isto luknjo v katero je bil prikopljen prej modem. V brskalnik sem vnesel IP da sem prišel v nastavitve. Tam sem izbral povezavo da mi IP najde sam. Poiskusil sem ali se laptop in drugi stacionarni računalnik poveže s routerom in se je ampak ne deluje povezava na internet. Povezava ne deluje ne na računalniku v katerem je priključen router in ne na laptopu ter drugem stacionarnem računalniku. V windowsu imam nastavljeno da mi IP in DNS najde sam ampak povezava ne deluje. Probal sem tudi resetirati router in modem ampak se ne spremeni nič.

Bi mi prosim lahko kdo pomagal?

Lonsarg ::

V routerju moraš narediti enako povezavo, kot si jo prej naredilv računalniku. Vsi ponudniki v SLo razen T-2 uporabljajo PPPoE povezvo, nastavi to pod WAN v routerju.

padre ::

Torej v nastavitvah izberem
ADSL connection that requires username and password. It is known as PPPoE?

Možnosti so še:
Cable Modem or other connection type that gets IP automatically.
ADSL connection that requires username, password and IP address. It is known as PPTP.
ADSL or other connection type that uses static IP address.
Telstra BigPond Cable Modem Service.

zanima me samo kaj narediti pri naslednjem koraku?
If you apply an account with dynamic IP. You must get user account and password from your ISP. Please fill this data into the following fields carefully.
User Name:
Password:

Lonsarg ::

Ja User Name pa Password napišeš enako, kot si imel sedaj v računalniku napisan ane. Saj si vendar v računalniku imel čisto enako PPPoE povezavo narejeno. Drgač pa kliči ponudnika, če si takih pomembnih stvari ne zapišeš.

padre ::

v računalnik nisem rabo nič napisat ker ko sem sistem nalagal se je avtomatsko internet povezal. Username in password pa sem vpisal ki sem ga dobil zraven vseh papirov od ponudnika in ravnotako ne deluje. ponudnik mi je rekel naj izberem Cable Modem or other connection type that gets IP automatically. Ampak tudi ta ne deluje. Mogoče še kak način da probam?

Lonsarg ::

Če ti je operater to rekel, potem bo to že držalo in bi tako nastavleno tudi moralo delati... Nekaj je edino pe lahko narobe, da je ta tvoj modem tudi router, pa je mogoče nastavlen, da deluje kot DHCP server, ti pa si ugibam svoj router nastavil kot DHCP server. Tak da probaj se še na modem iz računalnika povezat, pa tam nastavitve pogledat.

padre ::

Bom poskusil hvala za vso pomoč!

Lep večer

Valentin ::

Pri našem kabelskem ponudniku je treba uporabiti Clone MAC...

Jernej88_ ::

V routerju moraš narediti enako povezavo, kot si jo prej naredilv računalniku. Vsi ponudniki v SLo razen T-2 uporabljajo PPPoE povezvo, nastavi to pod WAN v routerju.

Vsi ne, če imaš kabelski internet kloniraš samo MAC adreso.
No more Slovenia!

AndrejS ::

To je bilo včasih pri kabelski operaterjih da si moral mac clonirat. Sedaj samo izklopiš kabelski modem iz elektrike in ga čez 30 sekund nazaj priklopiš (morda tudi prej )


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514491 (3993) BorutK-73
»

sinope568+in linksys WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
175682 (5372) dreamtheater
»

Kako nastaviti router?

Oddelek: Omrežja in internet
488355 (7381) Miha_T
»

Router in Wireless system?

Oddelek: Omrežja in internet
253640 (3400) ToJo
»

Router se ne poveže!! Mogoče kdo ve zakaj?

Oddelek: Omrežja in internet
92370 (2212) BlueRunner

Več podobnih tem