» »

Nov članek: Stroški za IT v slovenskem proračunu

1
2
»

Tear_DR0P ::

antonija pa ti mislis da so revizorji z racunskega sodisca tolk glupi da bi tako ociten del svojega paycheka spustili ven?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

antonija ::

Revizorji nimajo kje za videt kaksne nepravilnosti. Placila simpozijev, izobrazevanj, etc. so nekaj normalnega. "Sodelovanje akademske in gospodarske sfere" se temu uradno rece kolikor vem, in drzava to vzpodbuja. Hura #1.

Kar se denarnega toka tice je sel denar iz drzavnega proracuna izvajalcu/prodajalcu. Tukaj se tok denarja konca, potem pac firma denar porabi za place in podobno, seveda je zdraven tudi reprezentanca (in ima zakonsko dolocen % ki je celo tax free al neke take neumnosti). Hura #2.

Edini del ki bi mu revizorji lahko oporekali je priprava razpisa (specificnih pogojev), ampak revizorji niso strokovnjaki za vsa podrocja ampak ozko izobrazeno strokovnjaki za financno pravo (al kakor kol se ze rece tej zadevi). Oni ne morejo postavljat strokovnih zahtev (lahko verjetno najamejo zunanje svetovalce ampak dokler smo tolk majhni da vsi poznamo vse (vsaj strokovnjake) potem tudi to ni ovira), in tud nimajo kaj oporekat zahtevam v razpisu (ce se nanasajo na stroko). Hura #3.

Koncni rezultat je ta da trenutno mehanizmi (ceprav obstajajo in se jih izvaja) _ne_morejo_ narest nic glede stanje kot je trenutno.
In ne samo to, se pri primerih kjer so nepravilnosti ocitne in dokazljive se ponavadi revizorji drzijo cim dlje stran (to pa sam vidim v sluzbi vsak dan) in noben od odgovornih niti najmanj ne razmislja "kaj pa ce dobimo revizijo??", ampak bolj "meh, ja in?".
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

WhiteAngel ::

@antonija: +1


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vizualizacija proračuna 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
11628881 (19674) hruske
»

Proračun za informatizacijo slovenske javne uprave za leto 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
5714679 (12857) Daedalus
»

Francozi in Švedi s prehodom na odprto kodo nižajo IT stroške (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
20018194 (15088) hruske
»

Izpuhtelo 100 milijonov evrov za informatizacijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9810005 (6893) BigWhale
»

Primanjkljaj ne presežek - 2007

Oddelek: Problemi človeštva
362688 (1841) Ted

Več podobnih tem