» »

Nenavadna svetloba

Nenavadna svetloba

PacificBlue ::

Zna kdo pojaasnit ta pojav? Sem ravnokar naletel na ta članek in si ne znam razložit kako je prišlo do tega..

Strange light in Norwegian sky

I’m out.
:3

jype ::

Dejstvo, da gre za Norveško, bi ti moralo dat dovolj podatkov.

a se ne aurora borealis pojavlja zgolj od septembra do oktobra in od marca do aprila?
I’m out.

KoMar- ::

Očitno ne.

jest10 ::

a se ne aurora borealis pojavlja zgolj od septembra do oktobra in od marca do aprila?

Ne!

The Norwegian Metrological Institute has received hundreds of phonecalls from confused observers but so far has been unable to identify its origin.

Očitno jim potem pojav aurore ne bi smela delat toliko problemov..
I’m out.

BALAST ::

To je naravni ognjemet.

Poglejte si te zanimive fotke..

Astronomers say the spectacle did not appear to have been connected to the aurora, or Northern Lights

http://www.dailymail.co.uk/news/worldne...
I’m out.

Lokalni disko sveti v nebo

dzinks63 ::

Narava se je res zelo lepo poigrala. Sploh ta modra spirala, je že kar preveč dovršena.

Drugače pa zelo lepa dežela z pravljično čudovitimi nebesnimi efekti.

Mogoče pa narava pozdravlja Obamo, ko pride v četrtek po nobelovo nagrado?:D

Sem že videl veliko primerov aurore borealis,sam kaj takšnega pa še ne..nenvadno je sicer, ker na norveškem pojava izgleda ne znajo razložit, nekateri omenjajo celo ruske rakete..
I’m out.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Kako pa to da je luna črna? Je bil ravno takrat tudi lunin mrk?

Se mi zdi, da se je nekdo s fotošopom igral.
Tako je!

amigo_no1 ::

Levi dve sliki sta aurora borealis, desni dve krneki (predvsem spodnja).

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Prva slika, ki jo je objavil PB, je že bila objavljena danes po parih forumih in konsenz je, da se gre verjetno za PS.

jype ::

PacificBlue> nenvadno je sicer, ker na norveškem pojava izgleda ne znajo razložit

Am, to si nemara malce nerodno ubesedil, ker ne drži. Verjetno je res, da prav vsak Norvežan ne zna razložiti pojava, zagotovo pa znajo pojav razložiti ljudje, ki se s podobnimi pojavi ukvarjajo. Barva, ki jo plazma oddaja, zelo jasno pokaže, kaj se dogaja, oblika pa pove kje (kako visoko) se plazma nahaja.

Hm, izgleda so razložili zelo nenavadno..

Finally found NRK Nordland answer at Auroral Observatory in Troms?. The light came from a rocket that was launched from the White Sea in Russia.

- The rocket is probably out of control and exploded. The special helical lysm?nsteret is because the sun was shining on the fuel that leaked out, explained Truls Lynne Hansen.

vir: preveden v angleščino

http://translate.google.com/translate?j...
I’m out.

Daj no, pri določenih slikah je tako očitno, da so doma spacane, da to še slepec vidi

Ej to pravijo pri norveškem meterološkem inštitutu..in obstajajo videi tudi, tako da ni to delo fotoshopa.

Sicer sem pa mal raziskoval po netu in našel tole:

In this paper, some unusual atmospheric lights observed in Norway have been explained as the results of nonlinear wave-particle interactions based on turbulent plasma theory and wave-vortex interaction as well as laboratory experiments on rocks. The paper also points out that the atmospheric lights have provided evidence for the vortex structure of fireballs and for the physical mechanism of wave-particle interaction for the formation of plasma ball lightning and solitons.

http://www.iop.org/EJ/abstract/1402-489...

Zadeva je stara že 15 let, poročanja o nenevadnih svetlobah pa tudi...
I’m out.

BigWhale ::

Alieni so bili. Ni druge. Neznani leteci predmet.

Še vedno verjameš v te pravljice?>:D
I’m out.

Arto ::

BigWhale ::

Norveska? Ja, Bozicek gre na pot! ;)

Stra ::

Tle sta dva videota, če slučajno niste vsi opazili:

http://www.dailymail.co.uk/news/worldne...

AtaStrudl ::

Torej ne photoshop, ampak Premiere Pro.

Ali pa na oblak projicirana reklama za nov soft drink.

Vsekakor man-made. Aurora niti priblizno ne izgleda tako. Tisto fuflanje o plasma vorteksih so pa tudi sale za nase male.

Saj smo nekak že ugotovili, da je man made...oz. russian made:)
I’m out.

Lion29 ::

Norveska? Ja, Bozicek gre na pot! ;)

hahaha :) you crack me up

ocitnmo je ze na poti, saj starta na finskem, ne?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

innerspace ::

Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Lion29 ::

Founder and CTO @ Article-Factory.ai

LeXani ::

Malo sem si sposodil temo. Zanima me, če obstaja kakšen pojav pri katerem pride do svetlobnega bliska sredi sončnega dneva. Namreč danes v času kosila je skozi okno zabliskala nenavadna močna svetloba (kot ob nevihti)..seveda sem mislil da je šlo za kak privid, nato me vpraša mami kaj je bilo zavraga to? Živim na podeželju, hiša je odmaknjena iz vasi, nobene ceste zraven..zato mi ne govorit da je šlo za odsev, in tudi premočna svetloba je bila..nebo je bilo seveda brez oblačka..in tudi zvoka ni bilo nobenega. Uglavnem..najbolj čudna stvar, kar sem jo do sedaj videl, če mi kdo pojasni to zadevo bom zelo vesel..ali pa če je že imel kdo podobno "doživetje"?
Hvala za normalne odgovore.
Čas prve prijave 04.11.2005

msjr ::

Lahko gre za odsev z letala, pod pravim kotom in oddaljenostjo se lahko lepo zabliska.

Če živiš nekje na štajerskem (z lepim razgledom), je včeraj tam divjala nevihta z kar finimi razelekrtitvami, tako da se je lahko videlo tudi kakšen močan blisk. Razelektritev se lahko zgodi v oblaku in potuje na veliki višini tudi po zunanji strani in če je močna, se jo lahko vidi daleč.

Tudi sam sem mislil da je šlo za letalo..a na nebu ni bilo ničesar, tudi okno zastira precej drevja. Ne ne, živim na notranjskem, v kotlini, nobenega oblaka ni blo ne nič..

clancy ::

LeXani je izjavil:

Malo sem si sposodil temo. Zanima me, če obstaja kakšen pojav pri katerem pride do svetlobnega bliska sredi sončnega dneva. Namreč danes v času kosila je skozi okno zabliskala nenavadna močna svetloba (kot ob nevihti)..seveda sem mislil da je šlo za kak privid, nato me vpraša mami kaj je bilo zavraga to? Živim na podeželju, hiša je odmaknjena iz vasi, nobene ceste zraven..zato mi ne govorit da je šlo za odsev, in tudi premočna svetloba je bila..nebo je bilo seveda brez oblačka..in tudi zvoka ni bilo nobenega. Uglavnem..najbolj čudna stvar, kar sem jo do sedaj videl, če mi kdo pojasni to zadevo bom zelo vesel..ali pa če je že imel kdo podobno "doživetje"?
Hvala za normalne odgovore.

Nisi edini. Tudi jaz sem pred kake dva tedna nazaj opazil nekaj podobnega.

Bilo je okrog poldneva. Čeprav sem bil obrnjen vstran od okna in sem bral časopis, sem opazil kako se je na kratko zablisnilo, kot blisk ob nevihti. Najprej sem poslušal ali bo zagrmelo, ampak ni bilo slišati nič. Seveda ne, saj je bil jasen sončen dan! Domači so me takoj vprašali ali sem videl, jaz sem pa samo zamrmral, ker si nisem znal razlagat kaj bi lahko bilo.
Živimo v naselju, prostor je pa obrnjen vstran od ceste, tako da niti pod razno ni mogel biti odboj svetlobe od avtomobila ali kaj podobnega.
Ne izključujem pa možnosti, da je prišlo do kakega bolj redkega naravnega pojava... ali pa HARP>:D

Največja možnost je, da se je šlo za strelo. Le te lahko ob večjih nevihtah potujejo tudi do 25km daleč.

WamPIRe- ::

Brez grmenja?

Da, na sami lokaciji, kjer udari strela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Kaj pa ce je slo za odboj svetlobe od kaksnega okna..npr. da jih je kdo odpiral?
I’m out.

nodrim ::

Strela z jasnega pač :)

Da je šlo za strelo? Ja svetloba je res prišla pod takim kotom kot da je iz neba, sam dvomim pa da tako močna..

lexios ::

Malo sem si sposodil temo. Zanima me, če obstaja kakšen pojav pri katerem pride do svetlobnega bliska sredi sončnega dneva.

Superbolid?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša sanjska destinacija?

Oddelek: Loža
495381 (4166) MIHAc27
»

Potovanje na Islandijo

135675 (5038) bosmla

votli planeti (strani: 1 2 3 4 )

18234774 (31966) Ziga Dolhar
»

Kaj je magnetno polje (strani: 1 2 )

7629823 (28661) A. Smith

Chemtrails - reakcija na sončni svetlobi? (strani: 1 2 3 )

11410559 (8711) imagodei

Več podobnih tem