» »

Razni problemi z računalnikom

Razni problemi z računalnikom

schtr4jh ::

Prvo vprašanje: Imam računalnik (Intel Pentium D 2,66 GHz, 1,5 GB rama, 350 W napajalnik, GeForce 6600), ki ga očim ugaša na električnem razdelilcu s tipko 0/1 ali pa direktno na napajalniku. Kakšen teden nazaj se je pojavila napaka, da se računalnik ob pritisku na gumb za vklop prižge, vendar ne prikaže slike na monitorju (no signal). Ko se izključi (3 sekundni pritisk na tipko za vklop ali na napajalniku) ter nato ponovno prižge vse deluje normalno. V: Kaj bi lahko crknilo? Kdo je v tem primeru kriv za to? (Kaj vse se lahko uniči ob direktnem izklapljanju računalnika ter drugih naprav?)

Drugo vprašanje: Na istem računalniku kar naenkrat naj nebi resolvalo nekaterih strani - strežnika ni mogoče najti, ostale normalno delujejo. Napaka se pojavlja občasno ter za nekaj minut/sekund. Je krivec ISP (T2), jaz (ki bi se mi naj srce smejalo ob podjebavanjem očima, ki sem po očimovih besedah sheku T2 centralo v domačem kraju da internet ne dela) ali je napaka na www strani (server down)? Teh strani tudi na drugih računalnikih ne odpira.

Tretje vprašanje: Kateri računalnik je boljši: tisti s prej navedeno konfiguracijo ali AMD Athlon 2 GHz, 256 MB rama, 230 W napajalnik, integrirana grafična)? (prosim za praktične primere - kaj lahko delaš na prvem in kaj na drugem)

Tema je odprta samo zato, ker imam dovolj teženja očima, da sm jst kriv za nedelovanje raznih stvari, ker se pač edini v hiši ukvarjam z računalništvom in tehniko ter da ga podjebavam in se mi ob tem srce smeji. Že mesece govori, da bo poklical strokovnjaka, da mu bo nastavil vse tako, kot je treba in mu povedal, da sm jst kriv za vse. Je nam, računalničarjem in tehnikom, res z užitkom vsak dan od ene in iste osebe poslušat, kako smo mi krivi, da jim računalnik šteka (druga navedena konfiguracija ter odprtih nekaj programov (ms word, msn, firefox z nekaj odprtimi zavihki v katerih so zahtevne JS skripte in flash, os je win xp) in da smo mi vzrok vsega, kar je narobe s tehniko (računalnik, amino, tv) v hiši?

bluefish ::

Tretje vprašanje: Kateri računalnik je boljši: tisti s prej navedeno konfiguracijo ali AMD Athlon 2 GHz, 256 MB rama, 230 W napajalnik, integrirana grafična)? (prosim za praktične primere - kaj lahko delaš na prvem in kaj na drugem)
Tukaj je takoj jasno, da je boljša prva konfiguracija.
Sicer sta oba že precej stara in neke uporabne vrednosti nimata. Na obeh lahko počneš enake osnovne reči, vendar je prvi boljši za igre. Drugega pa do večje uporabnosti pesti predvsem količina RAM-a.

MIHAc27 ::

Prvo: A on direktno na razdelilcu ugaša PC, medtem ko je PC še prižgan (in ne gre na Shut down in počaka tisto minuto da se pc ugasne?). Ker na ta način lahko marsikaj polomiš predvsem operacijski sistem (hardware niti ne toliko).

Drugače pa to kar si opisal dela 80% računalnikov tako da je skorajda normalno. Če prej ni, lahko da se je kaj zgodilo napajalniku in bo kmalu crknil.

Drugo: Ja če iste strani tudi na drugem računalku ne odpre je nekaj na povezavi narobe. Ali pri njih ne dela strežnik, ali pa je pri tebi kaj blokirano.
Za nepravilno delovanje mreže so pogosto krivi tudi virusi.

Tretje.. ja prvi je boljši. Če daš v drugega še ene 512Mb rama bo tudi malo boljši in uporaben za net, word in podobno.


Drugače pa za počasnost je kriv star in slab računalnik. To rec, če ne verjame pa to temo pokaži :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC do 900€

Oddelek: Kaj kupiti
101732 (1624) bajsibajsi
»

Grafična verjetno zanič, s katero naj zamenjam?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7994 (834) Pyr0Beast
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
184396 (4149) hudychk
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764623 (3487) Pyr0Beast
»

Kaksen racunalnik kupiti - pomoc !!!

Oddelek: Kaj kupiti
141518 (1241) Jan987

Več podobnih tem