» »

Nov vent za athlona 1600xp

Nov vent za athlona 1600xp

Sycroft ::

mojga titana sem nekak unicu (ne sprasvat kako ampak mi je ratal:) uglavnm zdej bi rad zamenjal zadevo pa ne vem a nej kupm kej vecjega boljsega (ker ta titan je hladil zadevo nekje na 49-52°C kar mi pa ni bilo vsec. nekako sem razmisljal se naprej o titanu ker so tihi. imate kaksne predloge kaj naj kupim? samo nov vent (60mm) al celo zadevo s hladilnikom pa as3 itak:)???

the_unborn ::

jah, probaj volcano7+
a mogoce kdo ve koliko db proizvede titan d5tb pri najnizjih obratih (2100)?

Sycroft ::

ja jest mam tega d5tb al kva je ze in je prakticno neslisen tut pr 4000 obratih, ker pr men je problem napajlc pa njegov ventilator, ki je preglasen. Ne smem ga pa se modificirat ker mam se garancijo 1 let. ok mal manj.) fora je pa u tem da jest nebi neki probavu, ker volcano ni lih pocen a ne:)) zato bi rad slisu kaksno mnenje. Al nov ceu hladilnik, al samo vent? ce niste razumel prosim lepo.:) tnx se enkrat

Area_51 ::

:)) JAz mam titana na 1800+ in se mi greje ob polni obremenitvi 43-46°C, pa dela na 3056 obratih, več noče, ali pa jaz ne vem kako zvišat. Res je pa da je tih.:)
Area 51

Golden eye ::

Volcano 7+ je skoraj najboljši haldilnik in je vreden svoje cene!!!

Zelo zadovoljen:D

dexterboy ::

Jaz mam XP1600 na mamaplati gigabyte 7DXR+ in mi ob uporabi Zalmana 6000 Cu v BIOSu kaže okoli 58*C - po tem ko ga mam pržganga neki cajta, ker men skoz laufa SETI (z izjemo določenih programov). Sem že mislu da bi šel težit na forume, pa sem se kr sprjaznu - uprašanje kok je ta podatek o temperaturi točen, k ga še nisem probal z Sandro ali čem podobnim. Aja - odgovor. Skratka jaz bolj slišim ostale ventilatorje (skupaj 7) kot pa hladilnik procesorja. Priporočam - ne glede na ceno. Samo le pazi kaj boš pol delu - da ne bo spet pokal ;-):)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Sycroft ::

problem je v tem da mi je bil ta vent zelo usec, sploh pa zato ker ga nisem nic slisal tut ko je na polno laufu. zato sprasujem. Hkrati bi pa rad kaksen malo bolj sposoben hladilnik, da bi lahko mirne duse navijal sistem:))

Area_51 ::

:)) PA p***** jaz pol ne vem, kaj je z mojim računalnikom. mam ogi titan vent gor in zraven še 2 ventilatorja, pa se ne greje tolko 1800+. proc samo 43°C, sistem pa 34°C, pa ves zrak iz procesorja (topel) piha na grafično in matično.???????????????????:)
Area 51

Sycroft ::

blagor se tep... jest mam zdele k mi piha en vent spredi not (40mm) pa en zadi prec zraven proca (80mm) not pa en ven pa mam temp ohisja 39°C temp. proca pa 46°C pa sam explorer laufa.:)?! sej sem ze v fazi modifikacije ohisja tko da bo to to, ko pride volcano pa asIII :))

link_up ::

spet stara zgodba...zrak spredaj spodaj not in zgoraj zadaj vn... get it? sistem nad 30 je absolutno prevec! in ce je sistrem 38 potem procesor zihr ne more bit 46 zato, ker ga hladi z 38 stopinjskim zrakom!

ok ce je sistem nad 30, ne recimo nad 32 potem je nekaj hudo narobe s pretokom zraka cez kisto..al pa kista premala...whatever...uglavnem absolutno prevec...odpri pokrov!

procesor je pa pri 46 zeloo cool ampak skoraj nemogoce ce je sistem res 38 ;((

pa kolk mate stopinj v sobi???:(

Area_51 ::

:)) Odspredaj mam 80mm ventilator, ki poganja zrak noter, odzadaj pa sem dal en mikro 40mm, ki piha zrak ven. Na zalogi mam se 2 80mm, pa jih nimam kam montirat. Glede stopinj je tako, tisto kar sem govoril je racunalnik delal vsaj 6ur, seti non-stop, ter C++. OK! HAppy now. Jaz sem zelo, samo za grafično me pa skrbi, ker tissti zrak iz proc, bi moral nekako preusmerit da ne piha na graficno. A mogoce ve kdo kako in kam bi lahko pritrdil tista 2 venta, pa se 2 40mm sem dobu danes.

Hvala for pomoč!!!

LP:)
Area 51

Golden eye ::

Na tvojem mest jast sploh nebi uporabljal 40 mm;(( ventilatoje ker o za en ku*c in imajo zelo slab pretok zraka!! raj si nabav en 92 mm in zvrtej eno lukno pa bo 100x bolj:D

link_up ::

:)) ej area51 pa a ves da se masina segreje pri 100% obremenitvi do najvisje temperature v nekaj minutah???ne pa v 6 urah :)) :))

men seti laufa non-stop...24/7 in ne bos verjel... pri samo 2 dodatnih ventilatorjih je masina pod 30 stopinj...procesor pa je do 54... seveda je OC xp1600+...

ce pa ti piha na graficno ... no potem pa .. mas zaokrogljene kable??? pretok cez kisto neoviran?? no uglavnem, ce nic ne pomaga.... potem raj dej 80mm uzadi in 40mm spredaj ce ze mors met 40 mm....ce vec zraka ven vleces mas boljsi efekt kot, da bi ga isto kolicino pihal no! :\

no ... al pa si zvrtaj luknjo nad procesorjemin tja montiri se en ventilator, ki bo vlekel ven! pa probi se kaksno cevko napelat direkt do procesorja...baje to tut pomaga... drugace pa vsekakor zamenjaj ventilatorja!!! 80mm naj bo zadaj! 8-)

till next time! :D

Sycroft ::

no zdej vam lahko povem da sem ponosni lastnik volcano 7+ in da je ze po prvih uvodnih minutah zadeva cist drugacna:)) zadovoljen! ko bo kista spedenana pricakujem da se bo temp se spustila.. zdej je ohisje 34 in proc 35 se prav zaenkrat se mi je spustila temp za 15 stopinj.
hvala za use, pa porocam ko bom dokoncal modificiranje kiste!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura cpu

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
382943 (1715) rejven
»

Temp. AMD Athlon XP 1800+?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201402 (1016) Gabro
»

AMD XP 1800 na ga-7VRXP - 65°trenutno.. ??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
351519 (830) Malecky
»

Ventilatorji v kišti full pomagajo, k padcu temp.! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
512972 (2270) migič
»

Temperatura duron1000

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
311570 (1201) krucymucy

Več podobnih tem