» »

Fuč pekač?

Fuč pekač?

1309976 ::

Zdravo!
Dogaja se tole:
Nero gre skozi(prav tako tudi drugi programi), kot da bi ok posnel cd,ko pa probaš cd, napiše da je prazen ?!?
Poskusil sem z različnimi cdji tak da ni kriv tip cdja....
Ma kdo kakšno idejo kaj bi bilo krivo?
LP
P.s.
Imam Traxdata 24X pekač
Win XP
(če kaj pomaga)

Gandalfar ::

[stupid question]
si preprican da ne pises v "Test mode"?

Bi blo fajn, če bi blo tak enostavn....:\

Gandalfar ::

ce recimo posnames kaksnih 300Mb podatkov. Pa pogledas cd pod kotom je kaj napisano oz. kaj drugi zapisovalci pravijo na te tvoje 'zapisane' medije?

Zanimivo je to da Nero snema kot da je vse ok in tudi na koncu napiše uspešno zapečeno....ko pa daš cd not napišejo windovsi in raziskovalec da je cd prazen.....na notranji strani cdja je pa zgleda kot, da bi bilo posneto le npr. 300MB pri snemanju 700MB ...;((
opazil pa sem tudi da ima težave pri zapiranju 700 MB RW cdjev...
Poleg tega pa mislim da dela tudi rise na cdje in pri koncu snemanja naenkrat začne čudno sukati cd kot da ga nebi mogel brati al nekaj takšnega...vendar je v večini primerov šlo potem vseno skozi in napisalo vse ok posneto...;(

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1309976 ()

Aja začelo se je včeraj in sicer tako, da mi ene cdje (iste firme)ni hotelo pečt druge pa je peklo..zataknilo se je tam ko bi pekač moral napolniti svoj pomnilnik in bi pač lahko čakal v nedogled.Sem skuril par cdjev...Jezen sem mislil da so krivi Windovsi,ker so se pač potem tudi vedno obesili in se veselo reinštaliral windovse pa ni nič boljš, v bistvu danes se v 30 poskusih spekel 1 cd, pa še ta je bil spečen med prvimi!!!
Zgoraj omenjeno iskanje cdja pri končevanju pečenja je najbolj vidno ('slišno'),ko ustvarja identifikacijo cdja,če jo seveda sploh ustvari (parkrat se je na koncu vse ustavilo..)

LP
P.s.
Sicer je pekač še pod garancijo ...Se mi že kar toži za starim Sonyem (4X4X24X),ki je delal kot ura!

Zgodovina sprememb…

MI_KO ::

Če si 100% pri praskah (Na novih praznih cd jih sigurno ni blo)

Potrebuješ:
Pokvarjen cd pekač
Kompresor

Recept:
Pihni not kolk gre (skoraj) oz. probaj na zač z malo manj sunka, če pa nebo efekta pa malo več!

Seveda pa je najlepša alternativa, da odpreš pekač in vso svinjarijo vun posesaš! To je mogoče vzrok tistih risov. (Do sedaj sem to delal na 3CD 1CDRW 3disketnikih, pa nikoli ni blo poškodb ali znakov vloma)

Al pa nesi na servis!

Misiš, da bi bil kriv prah da ne bi več pisal?
Sem že probal mal pucat pa ni blo efekta,odpiral ga pa raj nebi..garancija pa to!!
p.s.
star je mal več kot mesec,tak da nebi smel bit fejst prašen...

Zgodovina sprememb…

MI_KO ::

Kaj veš, kaj vse pride notr!

Ras pa je da sedaj ko si rekel, kolk je star malo dvomim v zaprašenost. Pihnit pa se le splača.

Poizkusi še kak drug program za peko: CDRWIN ali CloneCd in kaj podobnega (pa na onga v WinXp ne pozabi).
Če se pojavijo prask, ko pečeš CD pa nesi na servis. Naredi en test da boš 100% pol pa nesi zjeb***e cd-je tud zravn in se pritoži. (Možnost je tud, da si dobo kakšnega starega)

AngelOfDeath ::

Če je pod garancijo kar odnesi na serviis :D

Še nihče ni imel podobnih težav?

nodes ::

Npr. daj gor nov firmware. A dioda normalno sveti ves čas snemanja?

AngelOfDeath ::

1309976
Stvari ki so pod garancijo pa se tko čudno obnašajo spadajo na servis :)

Phoebus ::

Jaz sem imel podobne tezave s Philipsom. Zapekel in ni se dalo prebrat. Potem pekel samo se na eno vrsto CD-jev...etc... V koncni fazi je pekac letel stran in sem si nabavil novega, ker ni pomagalo nikakrsno ciscenje (sem odprl, prepucal VSE,..., je lepo bral, ampak slabo pisal).

||_^_|| ::

moj plex je meu iste simptome. Pol je pa crknu. totalno.

Fora pa je da mi zdaj dela a le na določene cdje in zato ne morem ravno nesti nazaj in rečt da sploh ne dela,zgleda sem zadnjič, ko sem prvič sprobal, izbral vse cdje na katere ima probleme z pisanjem(plavi SMartbuy,RW Dynastar;LG cdji in se mu je potem čisto sfuzlalo..)
Po svoje bi blo dosti boljš, da bi, če že misli zezat,vsaj crknil kot je treba....;(
Največje probleme mu delajo pocen cdji, da mu mamico sp****....;((

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Could not perform EndTrack v Nerotu!

Oddelek: Programska oprema
5816 (762) Paramedic
»

MSI pekac

Oddelek: Strojna oprema
281401 (1158) HroSCeK
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776533 (4444) pingo76
»

TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
524724 (3767) sidney
»

Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1168819 (6234) City

Več podobnih tem