Forum » Pomoč in nasveti » Napaka z Trdim diskom in DVD pogonom
Napaka z Trdim diskom in DVD pogonom
tristan ::
Hei,
Ko priključim Tdri Disk in DVD pogon na enaki IDE kabel se ne prikaže trdi disk v BIOSah
če kaj pomaga
Trdi disk je Primary slave
DVD pogon pa Primary master
saj tako je bilo ponavadi enkrat sem preključil namesto tega trdega diska nekega drugega na katerega sem instaliral Mandriva linux in ko sem hotel nazai prestavit ni nič šlo zdaj pa delam brez DVD pogona
Ko priključim Tdri Disk in DVD pogon na enaki IDE kabel se ne prikaže trdi disk v BIOSah
če kaj pomaga
Trdi disk je Primary slave
DVD pogon pa Primary master
saj tako je bilo ponavadi enkrat sem preključil namesto tega trdega diska nekega drugega na katerega sem instaliral Mandriva linux in ko sem hotel nazai prestavit ni nič šlo zdaj pa delam brez DVD pogona
st0jko ::
Daj oba na cable select. Sicer pa prvi priklop(od matične vstran) je master, drugi(na koncu IDE kabla) pa slave. Če imaš disk priklopljen na master, jumper na disku pa nastavljen na slave - ne dela.
keks?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1810 (1475) | amigo_no1 |
» | nova grafična - disk boot failureOddelek: Pomoč in nasveti | 1973 (1410) | pegaso |
» | Ne morem prepisati Viste z XP-jiOddelek: Operacijski sistemi | 1580 (1346) | Mare2 |
» | Zelooooooo počasno branje medijev...Oddelek: Strojna oprema | 1297 (1046) | Michaelosz |
» | Data rateOddelek: Pomoč in nasveti | 1427 (1144) | Hana |