» »

Teac in Smartbuy mediji!

Teac in Smartbuy mediji!

ian wolf ::

Imam Teac CDW540E writer in zadnje čase snemam na Smartbuy-eve cdje 32X (v modri barvi). Za preverjanje kakovosti posnetkov sem pognal Nerov CD Speed (cd quality check) in rezultati: neglede na hitrost snemanja (od 8X do 32X) je na mediju dosti napak, čeprav ga normalno bere (povprečno 27X hitrost). Ker sem slišal, da imajo nekateri enake probleme z Teacom in Smartbuyi, me zanima kdo je krivec v omenjenem primeru ? Ali Teacov pekač ali Smartbuy mediji ? Slednji so bili v zeleni barvi boljši, vsaj moj stari Teac W58E je snemal brez problemov in napak. Poleg Smartbuya sem snemal tudi na Philips CD74R 16X medije in CD Speed najde napake, ampak dosti manj kot na Smartbuy-u. Bom poskusil boljše (dražje) medije in poročal rezultate. Vseeno pa me je malo strah, da mi štrajka novi pekač ?!

Za vsak nasvet najlepša hvala !!!
Errare humanum est...

perci ::

Jst sem posnel že okoli 250 smartbuy medijev z svojim Teac osemkratnikom. Vsi mediji delujejo brez problemov v vseh delujočih cd-romih, tudi v audio komponentah brez kakršnihkoli problemov. Razni quality checki me ne zanimajo. Če cd dela, potem dela in to je to.

Matek ::

Ja sej, popoln cede ni noben, edin mogoče tisti ki so natiskani v tovarnah, vsi ki so pa doma pečeni, pa majo dosti napak. Če CD dela se ti sploh ni treba sekirati, ker je to pogost pojav.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

TheJack ::

Poglej v topic 'Teac cdW540E v winXP - ne dela', tukajle zraven....

hominis ::

hmm ce se ne veste, je lahko proizvajalcev CD plosc na svetu le par, potem pa razne firme flikajo nanje svoje logotipe in jim dajo razlicno ceno ... isto je s LCD zasloni, kjer so na svetu trije glavni proizvajalci !!

In se moje izkusnje s smartbuyem (modri 32x) ... do sedaj nobenih tezav (posnetih 100+ CD-jev), mam pa 24x TEAC-a.
Tudi z drugimi mediji nikoli tezav ...

ssokec ::

Mene pa zanima če imate s teacom kake težave pri peki 800 MB cd-jev moj teac CD w524e mi noče zapeči na cd takšno količino podatkov na glasbeni cd mi je enkrat uspelo zapeči 90 min glasbe, podatkov pa mi ne uspe

Simko ::

Sam imam teac r55s (star skoraj tolk okot jaz) in ima najraje smartbuy-eve cdje :)

zile ::

Dosti napak ! Kaj to pomeni ! Da se cdja ne da brati ! ( read errors) Ker ce so to CRC napake, probaj cd posneti na disk? V takem primeru (CRC) CD sicer deluje, je pa problem pri kopiranju na disk ali zapisovanju "copy cd to cd".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

ian wolf ::

Ja sem gledal sosednjo temo in res snemam z Nerotom. Pri starem Teacu 8x in WinOnCD-ju posneti smartbuyi so brez napak. Mogoče res Nero kaj šteka ? Bi mi delala stara verzija ali moram nadgradit driverje za nov pekač, ker mi je bil WinOnCD 3.7 zakon za snemanje ?

Lp!
Errare humanum est...

TheJack ::

Poskusi raje s petico. 3.7 ima probleme z novejšimi operacijskimi sistemi.

Han ::

Opažam, da vas kar nekaj uporablja čarovnika v Neru, ki snema v Track-At-Once načinu. Če je CD poleg tega posnet še v Mode 2 (Form 2) načinu, lahko tu tiči razlog za slabšo kvaliteto zapisa oziroma za počasnejše branje.

Disc-At-Once in Mode 1 (ali Mode 2 + Form 1) namreč zagotavljata boljšo integriteto podatkov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

MEDENA ::

Disc-At-Once malo pomaga sedaj thanks

AngelOfDeath ::

Sam sem tud opazil težave z modrimi (32x)smartbuy cd-ji zeleni so stalno delovali pa sem jih poznel že prek 900 mogoče še več :)

pri modrih pa mi že 3je ne delajo pri okoli 200 posnetih ;((

pivmik ::

Modri smartbuy menda vibrirajo, tako kot TraxData. Ker je več barve na eni strani kot na drugi in pri velikih hitrostih in centrifugalnih silah se to pozna.
No, za SmartBuy nisem čisto siguren, za traxdata pa sem.
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776260 (4171) pingo76
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515193 (4506) wilecoyot
»

TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
524453 (3496) sidney
»

Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1168412 (5827) City
»

Teac cdW540E v winXP - ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
171791 (1466) TheJack

Več podobnih tem