» »

Računalniški Servis

Računalniški Servis

guljox ::

Bi mi lahko svetovali dober računalniški servis v Ljubljani. Kakovost je definitivno pred ceno. Od servisa pričakujem poštenost, efektivnost in hitrost. Prosim vas če delite vaše izkušnje o servisih in svetujete najboljšega.

Hvala

blackbfm ::

Kaj pa imaš za zrihtat?

Oh, problemi so že 3 mesce, in mam dost zaje****nja s tem. Ugotovil sm da mam ram z napakami tao da zdej uporabljam rezervnega. Računalnik se ni ugasnil ko sem dal shut down, nekatere javine aplikacije mi niso delale. Problem nej bi bil v registru, ko sem le tega sčistil se je računalnik začel sam od sebe resetirat, kljub temu da sem roll back-al register.

Glavna zadeva je da bi mel dobrega serviserja da mi zrihta računalnik oz pove kaj je uničeno, da lahko MIRNO nadaljujem z delom.

Če poznate kakšnega vam bom hvaležen

LP

guljo

paljer ::

Verjetno bi nova namestitev operacijskega sistema rešila večino tvojih problemov.

=)

I wish, probu xp 32, wista 7 (večkrat, z večih CDjev) in tenutno uporabljam xp 64

zee ::

Napisal si, da pomnilnik z napakami, vendar ga kljub temu nisi (se) zamenjal. Napake, ki jih opisujes ti se dejansko pojavljajo, ce/ko je pomnilnik okvarjen. Moj nasvet je: vrze ven stari RAM, kupi in namontiraj novega.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ugotovil sm da mam ram z napakami tako da zdej uporabljam rezervnega.

Mogoče je rezervni ram tut fuč? Probaj dat v drugo režo. Če bo še vedno isto, je pa najbolj verjetno da je kaj narobe z osnovno ploščo...poglej kondenzatorje če so kaj napihnjeni.

Drugi ram dela ok v dveh različnih režah kjer sta bila prej druga 2 rama (testirano z memtest86)

Sumim pa matično ja, kako pa zgledajo tile kondenzatorji?

rsroki ::

..hehe takole, ko so hin..

..to pomeni da so napihnjeni in da so crknili...potem je smiselna samo še menjava matične..saj bi se dalo
tudi to popravit, ampak za to rabiš res mojstra..servis tega ziher no bo delal.;)
rsroki

Scorpia ::

Kondenzatorje pa res ni problem menjat, ti vzame komaj 5 minut dela z dobrim orodjem. Vsak bi znal zamenjat, če le ima mirno roko in živce.
////

hja mojo kondenzatorji zgledajo čist v redu. Kakšen predlog za servis?

amigo_no1 ::

Memtest za ram.
Mogoče bi se vprašal kaj počneš, da se ti na vseh teh različnih OS-jih pojavljajo enaki problemi ?

Disable the Automatic Restart on System Failure in Windows XP
http://pcsupport.about.com/od/tipstrick...

poslikaj BSOD ko/če se pojavi

primer BSOD:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Realman ::

Koliko te razumem, kljub menjavi ramov stvar še vedno ne dela tako kot treba. Tu je kar velika možnost, da je nekaj narobe s plato, pa to niso vedno kondenzatorji. Še tako dober servis ti pri takšni napaki ne bo mogel veliko pomagat, lahko ti pa seveda zamenjajo ploščo in se potem testira. Drugače žal nobeden tega ne more rešit, kot pa z testiranjem posameznih komponent, da prideš do končne rešitve.
Sam sem imel že kar nekaj težav v zadnjih 10 letih z ploščami, ki so povzročale različne težave v winsih. Od resetiranja, zmrzovanja, blokiranja videa... Najhuje je, ko je stvar v garanciji in ko neseš na servis, ti sploh nočejo zamenjat, sploh če se težava pojavlja naključno. Jaz sem imel že kar neki težav z dokazovanjem serviserjem, saj jih po svoje razumem. Ko se napake pojavljajo tako naključno, vsi testni programi pa začudo gredo skozi, je že res težko biti pameten. Ampak glede na simptome, bi rekel plošča, sploh če je MSI:) Moje osebno mnenje, nikoli več je ne kupim in tudi vsakemu odsvetujem

Realman ::

Mislim da bo ceneje, če sam še eno ploščo kupiš in menjaš.Ker očitno se spoznaš nekaj na te stvari8-)
Kot pa omenjeni servis:D

Po drugi strani: je res tako težko vpisati npr. "Računalniški Servis" v priljubljeni iskalnik ??

Ja BSOD-a ni pri trenutni težavi.

HVala za servis. In ja lahko je vpisat servis, samo jest sem iskal nekaj preverjenega in dobrega!

Verjetno bom res kar novo matično kupil in probal, upam da bo zadeva zdej delovala.

Kakšen predlog za matično procesor imam athlon II x4 620

Kaj kupiti:
http://slo-tech.com/forum/8

Najprej razišči kaj je dejansko napol crknilo in šele nato ustrezno ukrepaj.

Če nimaš dvojega brezhibnega hardwera se je težko iskati napake.Zato so servisi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

ST-777 ::

guljox, če boš kupoval novo matično, svetujem, da kupiš takšno, ki nima običajnih tekočinskih kondenzatorjev, ampak takoimenovane solid, zdržijo dlje. Imam gigabyte matično, ki ima, kot so zapisali: Japanese Solid Capacitors in to že več kot 2 leti, dela odlično.

ok, bom odprl še eno temo na "kaj kupiti", hvala za nasvete

guljox, če boš kupoval novo matično, svetujem, da kupiš takšno, ki nima običajnih tekočinskih kondenzatorjev, ampak takoimenovane solid, zdržijo dlje. Imam gigabyte matično, ki ima, kot so zapisali: Japanese Solid Capacitors in to že več kot 2 leti, dela odlično.

2 leti pa res ni nobena doba. Meni je recimo na gigabyte plati šla mrežna kartica po pol leta, medtem ko mi ena stara P3 plata dela brez problema, pa ma zdaj kakšnih 8 let. Če ne gre kondenzator gre pa kaj druzga. Tisti "ultra durable, lasts 20x more time" napis na škatlah je zavajojoč in bolj malo pomeni. Vsaka komponenta bi mogla zdržat vsaj za toliko dokler velja garancija, kar je več je samo plus zate. Garancije imajo pa in ene in druge plate enako.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

TUKAJ se nahaja nadaljevanje teme, če koga zanima.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z napajanjem računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
51458 (1419) Grey
»

Po čiščenju grafe PC "ne dela" več

Oddelek: Pomoč in nasveti
91124 (865) Pšenični
»