Forum » Strojna oprema » NAS storage - z polno podporo NTFS pravicam
NAS storage - z polno podporo NTFS pravicam
petrusko ::
Hej!
A kdo uporablja (poudarek je na uporablja) kakšen NAS storage, ki ima polno podporo NTFS pravicam.
Namreč danes smo ugotovili, da naš Buffalo TeraStation tega nima.
Ima sicer pravice na "Šerih" - share folders, vendar je to jajc.
Namreč imamo eno mašino (Win server) kjer je gor file server (dokumentni sistem,...) in zadeva lepo špila. Hoteli smo te šerane folderje prenesti na NAS, vendar tam lahko določaš pravice samo na Share-ju in ne na posamezni mapi oz. datoteki znotraj Shareja.
Sem gledal po netu pa večina NAS-ov ima samo upravljanje s ACL pravicami na sharejih. Nisem pa našel nobenega (za DROBO še čakam odgovor) ki bi imel polno podporo ACL oz NTFS pravicam na mapah in datotekah znotraj "šera"
Hvala za odgovor!
A kdo uporablja (poudarek je na uporablja) kakšen NAS storage, ki ima polno podporo NTFS pravicam.
Namreč danes smo ugotovili, da naš Buffalo TeraStation tega nima.
Ima sicer pravice na "Šerih" - share folders, vendar je to jajc.
Namreč imamo eno mašino (Win server) kjer je gor file server (dokumentni sistem,...) in zadeva lepo špila. Hoteli smo te šerane folderje prenesti na NAS, vendar tam lahko določaš pravice samo na Share-ju in ne na posamezni mapi oz. datoteki znotraj Shareja.
Sem gledal po netu pa večina NAS-ov ima samo upravljanje s ACL pravicami na sharejih. Nisem pa našel nobenega (za DROBO še čakam odgovor) ki bi imel polno podporo ACL oz NTFS pravicam na mapah in datotekah znotraj "šera"
Hvala za odgovor!
ender ::
Večina teh NASov ima gor Linux in Sambo, kjer sistem uporablja drugačen način pravic, kot pa Windows. Čeprav je na Linuxu in Sambi sicer možno vklopiti ACL podporo, v večini teh naprav to ni omogočeno, ker konfiguracija ni tako preprosta, kot na Windowsih.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
To mi je jasno, kako so sestavljeni v ozadju. Vendar se večina le teh hvali z raznoraznimi nalepkami podpora AD (Active Directory)... vendar je dejanska podpora bolj šepava.
Nekako si želimo menjati Win server za NAS - seveda če ima podporo full NTFS ... ampak izgleda da bo treba nov server kupit.
Nekako si želimo menjati Win server za NAS - seveda če ima podporo full NTFS ... ampak izgleda da bo treba nov server kupit.
Ne, ne - tile nimajo full pravic... imajo samo "Share folder level ACL support" - kar pomeni, da lahko pravice nastavljaš na Share-ju in ne na mapah v shareju...
Bomo videli kaj bodo fantje ki prodajajo DROBO povedali.
Sem pa sam lastnik Qnap TS-209 in sem zelo zadovoljen... zaenkrat dokler ni problemov, vendar mislim, da bom prešaltal na DROBO..
Bomo videli kaj bodo fantje ki prodajajo DROBO povedali.
Sem pa sam lastnik Qnap TS-209 in sem zelo zadovoljen... zaenkrat dokler ni problemov, vendar mislim, da bom prešaltal na DROBO..
element ::
DroboPro? Ker kot sem zasledil po reviewjih je naveza Drobo + DroboShare precej slab NAS. Hitrost in odzivnost je baje katastrofalna.
der_Alte ::
Samba prav lepo omogoča ACL na datotekah in ni potreben noben NTFS (zakaj le?!?). Če pa so proizvajalci kaj čudnega naredili je pa druga pesem.
Tale Buffalo naj bi imel AD podporo. Je vključen v domeno? Ker drugače ne moreš nastavljat ACL, ker ne pozna uporabniških računov.
Tale Buffalo naj bi imel AD podporo. Je vključen v domeno? Ker drugače ne moreš nastavljat ACL, ker ne pozna uporabniških računov.
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!
Major ::
@petrusko, nimaš pro verzije.
Qnap pro verzije (in nekatere izjeme) imajo AD support, vsaj pravijo da jo imajo :)
Qnap pro verzije (in nekatere izjeme) imajo AD support, vsaj pravijo da jo imajo :)
IT Developer & Photography enthusiast.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varnost mreznih mapOddelek: Informacijska varnost | 2046 (1565) | videc |
» | SMB povezava Winows 10 s Synology NASOddelek: Operacijski sistemi | 3371 (2637) | dukedl |
» | Mrežni disk NAS - kateri? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13289 (9130) | Boky |
» | Končno Linux podpora za pisanje na NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8828 (5832) | desperados |
» | Home Network!! How?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1037 (959) | ToniT |