Forum » Pomoč in nasveti » win 98 se ne zazene
win 98 se ne zazene
hominis ::
Problem je sledeci: ob vklopu racunala, le ta zamrzne takoj ko se pojavi win98 logo, tudi ce probas moznosti step-by-step confirmation ali command prompt only ali karkoli, vedno ribne. Ce pocakas dovolj casa celo napise, da je neki narobe z registrom in da naj zberem 5. opcijo command prompt only ter naj pozenem scanreg. Ok probam s sys disketo win98, pridem v sistem, vendar mi ne najde nobenega diska, ce pozenem fdisk sploh ne vidi nobenih particij.
A ni mal cudno da se ti to zgodi kar tko cez noc ?!
Zanima me, ce obstaja se kaksna alternativna moznost razen seveda ponovne namestitve sistema ! Kakrsenkoli predlog sila dobrodosel.
A ni mal cudno da se ti to zgodi kar tko cez noc ?!
Zanima me, ce obstaja se kaksna alternativna moznost razen seveda ponovne namestitve sistema ! Kakrsenkoli predlog sila dobrodosel.
Baja ::
probaj zbootat z win98 cd-ja, pa samo winse na novo inštaliraj. mogoče boš še mogo kakšen programček gor na novo inštalirat, nastavitve pa to pa bi naj vse enako ostalo. Ni sicer najboljša rešitev, je pa recimo dobrodošla v primeru, ko moraš kake podatke shraniti preden greš formata delat.
Duhec ::
Vse kar lahko storiš z fdisk-om je ukaz fdisk /mbr
Ta naj bi ti popravil prvi (master) boot sektor.
Karkoli boš počel drugega boš ob vse podatke na disku.
Če ukaz fdisk /mbr ne reši zadeve, ti je lahko virus že naredil svoje. Poizkusi disk prestaviti v drug računalnik kot drugi disk, da prideš vsaj do podatkov !?
Ta naj bi ti popravil prvi (master) boot sektor.
Karkoli boš počel drugega boš ob vse podatke na disku.
Če ukaz fdisk /mbr ne reši zadeve, ti je lahko virus že naredil svoje. Poizkusi disk prestaviti v drug računalnik kot drugi disk, da prideš vsaj do podatkov !?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deinštalacija SuSE 9.2 na dual boot sistemu z win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1527 (1439) | suse80 |
» | GRUB ostal po odstranitvi Linuxa... Kaj sedaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1458 (1325) | CubiX |
» | Kako varno odstraniti LINUX ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1823 (1615) | footprint |
» | Problemi s HDDOddelek: Pomoč in nasveti | 1123 (893) | Duhec |
» | Boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1282 (1199) | TheHijacker |